Syn má 4 roky a nerozpráva
mamrocneho syna lukaska chhodi do skolky,aj na logopediu a este stale nerozprava.len rozprava zakladne slova.na logopedii mi povedala doktorka ze sa mu mam kupit rozne hry a vela rozpravat
A možno by bolo dobré opýtať sa aj na neurologické vyšetrenie.Poznám mamičku,ktorej synček v 3,5 rokoch vydáva len zvuky a poposielala ich lekárka na rôzne vyšetrenia vrátane neurológie.
4-ročné dieťa musí rozprávať, pokiaľ je vývoj v poriadku. Nezakrývajte pred problémom oči a riešte to s lekárom!
chodime na logopediu,doktorka nas posiela na neurologiu,psychologiu ale po zdravotnej stranke ze je ok,ale robime konecne pokroky:rozpravame viacej slov a snazi sa aj veti tvorit ale len co su jednoduche,napr:mama uz kaku,daj pi,mama ham-ham,povie bus atd.ja si myslim robime pokroky ale lekarou absolvujeme
Ahoj, tiež sme mali takýto problém, syn do 4 rokov len vydával akési pazvuky...Samozrejme sme riešili logopediu, problém bol v tom, že som všetko rozprávala za neho 😒 . Dnes má 7 a nedá sa zastaviť v rozprávaní . Držím palce. 😉
@milkaamia no 4ročný by mal určite rozprávaťa slovná zásoba sa v takom veku rýchlo rozširuje.Ak by mal 3ešte sa dá povedať,že počkajte,ale 4ročné dieťa by určite malo rozprávaťvo vetách.V takom veku dieťa rozpráva zážitky,priania aked nemôže rozprávať musí byť z toho frustrované 😒 Určite riešiť ako radia vyššie
moja kamoska ma tiez problem so 4rocnym synom... rozpravat zacina az teraz ale aj to velmi malo a nezrozumitelne... chodi na logopediu , tam sa trocha rozhovoril... je hyperaktivny , chodia aj psychologovi a ako 1,5rocny prekonal autoimunitne ochorenie.
Psycholog povedal ze je na urovni 2rocneho ,no podla mna po rozumovej stranke nieje tak extremne zaostali...ale ja niesom odbornik...
Tak drzim palce a chce to vela trpezlivosti, vela s nim hovorit a vela citat hlavne riekanky...
@milkaamia dobry den, tato tema je uz skoro rok stara. Ale aj tak by ma zaujimalo ci sa vas syncek rozrozpraval?. Mame ten isty problem. Moj bude mat styri a pouziva len niekolko slovicok. Vety neviaze vobec. Chodime na logopediu ale nechce tam spolupracovat. Viacej slovicok z neho dostaneme doma pri cviceniach...
v jeho veku uz nie je na co cakat, smer klinicky psycholog , klinicky logoped a neurolog ... u 4 rocneho je to uz naruseny vyvoj reci, cim neskor sa zacne, tym bude horsia jeho rec...precitaj si expresivna vyvojova dysfazia
@miselkawm Pozeram že žijete v zahraničí... možno aj tam tkvie problém, možno nie. Centrum DIALOG sa špecializuje na takéto problémy, ak máte možnosť treba si spraviť ,,výlet " do BA. objednať sa predtým.
http://www.dialogzdravotnictvo.sk/
moj zacal tiez az v 4rozpravat dovtedy skoro nic aj to v skolke pochytil a nechodila som snim nikde bol predcasne narodeny a neurolog povedal ze to je aj tym ze on bude ale neskor aj r som ho doma ucila aj sa naucil jednoducho tam nieje este vyvinute to co treba na rozpravanie a za dva roky vsetko dobehol aj do skoly ho zobrali keby v 5 nerozpraval to uz by bolo horsie
@miselkawm ahoj. moj maly je predcasniatko a ma hypotomiu.... v kazdom pripade este nema 3 rojy a uz chodime k logopedovi - sme sledovany u neurologa a nieco po 2och rokoch na odporucanie logo absolvoval moj syn vysetrenie u detskeho psychologa - v tom vysetreni islo hlavne o to ur it ci zaostava len rozpravanie - cize expresna zlozka reci ale inak je jeho vyvoj v poriadku ( porozumenie, logika, motorika etc. ) alebo ide o crlkove zaostavanie vyvoja... nam vyslo ze nas maly mazaostavanie nie naruseny vyvoj - preto nas logo viac menej len pozoruje kazde 2-3mesiace a dava mi rady ako s nim pracovat... keby ale mal baruseny vyvoj reci takm logopedicka povedala ze s takymi detmi treba pracovat co najskor a intenzivne.... preto by som ti urcite odpodporucila to vysetrenie u psychologa. deti s oneskorenum vyvojom sa rozbehnu same len neskor - moj ako pisrm v dvoch hovoril len zakladne slova, 3bude mat v lete ale teraz opakuje a vytvara 2-3slovne vety typu msma chcem cikat a podobne - napriek tomu logo stale vidi zaostavanie - a teda vidim to aj ja - vaecsina deti v jeho veku komunikuje uz plynule v rozvitych vetach...
Kamaratkine dievcatko do 3 rokov vobec nerozpravalo,zacali chodit ku psychologicke a brutalne rozrozpravala.teraz ma 3,5 pusa sa jej nezavrie a je velmi sikovna.pozna strasne vela pesniciek a basniciek,vela rozprava.takze ja by som odporucila zacat chodit tiez pravidelnw k milej a sikovnej detskej psychologicke.
Dakujem vam vsetkym za prispevky a odpovede. Nasa logopedicka tvrdi, ze ma oneskoreny vyvin reci. Inak bol diagnostikovany iba logopedickou. Na ziadne ine vysetrenia nas neposlali. Tu v britanii je ten system iny. Clovek si musi vysetrenia niekedy doslova vydupat lebo vsak cas ukaze a nikomu nieje naponahlo...hm. Urcite budeme urgovat any nas poslali do nejakeho diagnostickeho centra a ku psychologovi. Este raz dakujem za rady a povzbudive slova mamicky
Mali sme v rodine chlapceka, ktory tiez dlho nerozpraval, mal takmer pat, ked konecne zacal.... a to spustil len tak z nicoho nic, doslova zo dna na den.. a uplne vsetko.... lekarka povedala, ze sa mu nechcelo.. ja neviem co je na tom pravdy... ale tymto som ta chcela len utesit, ze urcite nie ste jedini s tymto problemom... i ked viem, ze pre rodicov je to zlozite a zvlast, pri pomysleni, aki vedia byt ludia rypavicni... drzim palce...
@miselkawm Mali sme v rodine chlapceka, ktory tiez dlho nerozpraval, mal takmer pat, ked konecne zacal.... a to spustil len tak z nicoho nic, doslova zo dna na den.. a uplne vsetko.... lekarka povedala, ze sa mu nechcelo.. ja neviem co je na tom pravdy... ale tymto som ta chcela len utesit, ze urcite nie ste jedini s tymto problemom... i ked viem, ze pre rodicov je to zlozite a zvlast, pri pomysleni, aki vedia byt ludia rypavicni... drzim palce..
Mi mame 4,5 roka a nerozpravame len tak mama tata havo a zopar jeho slov hablanine a lekara nastevujeme aj spychologicku aj lokopedicku ato uz od 2 roku a zadna zmena uz som zufala s toho
@mimioo a aku mate diagnozu?Predpokladam,ze vyvojova dysfazia (VD)-aky typ?Porozumenie ma k veku,ale ma oslabene aj porozumenie?Ked chodite k odbornikom a pracujete s malym,tak ste na dobrej ceste 🙂 Nezufaj,maly uz ma par slov,tak sa snazi a bude to lepsie 🙂 VD je beh na dlhu trat,tam je bezne,ze dietatko zacne viac slov hovorit az po piatom roku 🙂
@millia dakujem presne ste diagnozu vystihli chodime pani doktorke lokopedicke do senice na poikliniku je fakt skvela a vie to z detmi , neurologovi do skalice a kranio sakralnu terapiu v malackach a decku psychologicku kramare 🙂 no vsade sa mi zda ze to davaju pricinu ze je predcasne narodeni v 30 tyzdny a doma pracujeme s nim , citame od malucka , hrame sa logicke hry , vie rozonavat farby pismena tvary no len mi neodpovie ale ukaze , boli sme aj na usnom ci nahodou ... ja fakt uz neviem on je vnimavy rozumie aj si vypita ale po svojom alebo posunkami ☹
@mimioo
ahoj moj syn tiez nerozprava,teda skor nerozpraval teraz zacal robit velke pokroky,skusala som vsetko mozne a nakoniec sme zacali spievat od Mira Jarosa-carovne slovicka,zubky,atd a maly sa chytil uz vie povedat vsetko,len to este nevie pouzivat vo vetach ale tolko dlho nerozpraval ze aj tak mi to pride ako velky pokrok a uz to je len otazka casu kedy sa to rozbehne.Kevin ma 5 rokov a 5 mesiacov hudba je liek 🙂
@blondyblond no pocuvame chudbu ale skorej spievanku ci fila tralala a podobne decke veci ale miro jaros mna nenapadol ale skusim vobec tu puesen nepoznam ale skusim a napisem 🙂 🙂 🙂 dakujeme
@mimioo nie len pocuvat ,musis spievat ty ,na dieta to moc zabera ked spieva maminka,neskor sa bude pridavat,robime tak aj pri hre ,skladame lego,mame pustene tie pesnicky od Mira a spievam a zrazu sa drobec pridal,nie za hodinku alebo za par dni nejaky ten tyzden presiel a zrazu spieval somnou 😉
@lenka0086 ahoj. ako to nakoniec dopadlo so synom? 4r este nerozpraval, ste pisali - nejak ste riesili?
@zuzuliennka1 ahoj,preslo rok a pol..po slovickach pomalicky zacina,opakuje slovicka,aj ked este s hatlaninkou,no pomalinky to ide,len to bude este dlho trvat..verim,ze rozpravat bude.Teraz nastupil aj do skolky,aj to pomaha..zatial na logo nechodime,ale chystame sa..momentalne som teraz rok vybavovala lekarov,lebo ma narok na prispevky,kedze ma autizmus
Ahojte viem je to už starý príspevok mám 4,5r syna rozpráva len tak netvorí mi vety Max 2malo 3 slabicne slová choď do škôlky iba na 4hodiny chodíme Pedopsychiatricke aj na neurológiu keď neboli opatrenia chodili sme k logopedilovi len žiaľ stále mi hovorí hatlaninou som už z toho zúfalá plakať sa mi chce všade len počujem ako je môj malý po zadu to mal vedieť to mal vedieť v škôlke keď je je úplne ticho ani nekomunikuje či sa moc nezapaja ale keď je snami sa mu istá nezastavia aj keď hatlaninuje stretla ste sa s tým niektorá ??? Ja už neviem čo mám robiť podstúpila som aj zaplatila špeciálnu psychologicku a že môže mať aspergerov ale žiaľ sa potvrdiť nedá keďže je malý autista nieje len ma trapi že každý na mňa ukazuje prstom že môj malý nerozpráva na úrovni svojho veku on keď je s deťmi akoby sa hambil deti a ľudí ktorých nepozná neviem čo mám robiť už kam ísť len stále počúvam aký je zaostali ale to mne na podporu nedava a nijako ani nepozbudzuje vstretli ste sa niektorá s tým?
@mimuliatko13 momentálne si prechádzam rovnakým obdobím malý má 4 roky a povie 4 slová a nič, inak rozumie všetkému.
Dobrý deň, odkedy sa otvorila táto téma už prešlo aj 10 rokov🙂, preto by som sa chcela opýtať, ako sú na tom detičky, teraz už pubertiaci, ktorí nerozprávali ako 4 roční. Syn 4,5 rozpráva v jednoduchych vetách a ťažko si zapamätá napr. farby, Chodime k logopedovi.. Preto sa chcem opýtať, či tie deti majú nejaké poruchy učenia. Vopred ďakujem za odpoveď.

možno len potrebuje viac času,je utiahnutý..ak sa bojíš nech sa na neho pozrie neurológ a psychológ...