icon

Syn v školke bije iné deti

26. apr 2023

Čaute, som z toho na nervy, syn boje v školke ine deti, lenze on mi doma povie, maminka, ja sa chcem hrat sam, oni ma stale otravuju, ja nemam rad deti, ja sa radsej hram sam, takze ich vlastne zdura a podobne, ked za nim pridu sa hrat, lebo on sa chce sam …. Povedal mi aj, ze ja im poviem bez prec, ja sa chcem hrat sam, ale oni nejdu, tak potom ich asi zdurne …. Čo s tymto? Stale mu to vysvetlujem, ze teda nech ich nezdura, nebucha, ze nech ide teda prec, alebo čo, ked sa chce hrat sam a niekto za nim pride …. Poradte mi!

Strana
z2
deniseee
26. apr 2023

Chod sa porozpravat s ucitelkou a zisti si, pri akych prilezitostiach bije ine deti. Ci su to naozaj cinnosti, kedy si chce ine dieta vziat od neho hracku a on nechce dat, alebo su to aj take situacie, kde maju vsetky deti tu istu cinnost robit spolocne a jemu to vadi. Napriklad, ked si idu vsetci umyt ruky, vsetky deti sa nahrnu do umyvarky, tlacia sa tam okolo umyvadiel a on by to riesil bitkou, pretoze sa tam tlacia aj na neho, pripadne ci zbije ine dieta v pripade, ze idu von a maju sa drzat za ruky, ale on nechce. Tebe velmi chybaju informacie, vies len to, ze prislo k nejakym bitkam a strkaniciam, ale nevies preco a my tu mozeme iba spekulovat. Ucitelka tam je s nimi, tak musi vidiet, kedy a ako to vznika. Na zaklade toho potom budes lepsie vediet, ako to cele riesit. A ak je jedinacik a nastupil teraz do skolky - skusala si ho davat trebars do detskych kutikov, kde by isty cas ostal sam a bez vas, len s detmi? Aj tam reagoval takto na ine deti? Pretoze pobyt na ihrisku, kde ma stale za chrbtom mamu a hra sa iba s nou a ostatne deti ignoruje, to je nieco uplne ine, ako zrazu byt iba s tymi detmi, ale ziadny rodic a ani ina znama osoba tam nie je.

vreckovka2
26. apr 2023

Ucitelka si vybrala velmi zly sposob riesenia. Takto mu ukazuje to, ze buchnutie je vlastne v poriadku, ked ho buchnu deti na oplatku. Poprosila by som ju, ze nech to takto neriesi, lebo to nevyriesite. Je uplne normalne, ze sa 3 rocne dieta este chce hrat samo. Dohodni sa s ucitelkou, ci moze prist syn radsej za nou, ked deti ba poslanie prec od syna nereaguju. Mohla by to detom vysvetlit.

andreatytler
26. apr 2023

Je mozne ze ho spoluziaci otravuju, lebo vedia ze mu to vadi. V tom veku robia deti najradsej to co nemaju.😀
To chce drastickejsie riesenie ako len trpezlivo vysvetlovat, lebo ide o bezpecnost inych deti. Nepacilo by sa ti to ak bby si bola na druhej strane a otlkali by tvoje dieta. Tvoj syn sa musi naucit ze spravna reakcia na otravne deti je taka ze ich posle prec a ak nepojdu, pojde povedat pani ucitelke. Nesmie ich udriet, stuchnut, sotit, pohrizt, kopnut, oplut.
Tiez by som sa syna opytala ktore deti konkretne za nim chodia a poziadal ucitelku aby na to dohliadla, lebo inac sa ty mozes stazovat na tie deti.
Syn tiez bil ine deti v jaslaich, ked sa mu nieco nepacilo. ma 3 roky.
Ukazala som mu ako inac reagovat na hnev lebo on mal prvotnu reakciu na hnev ze capol - zadupat nohami, zakricat...
Tvrdo som zakazala sladkosti na cely nasledujuci den ak niekoho udrel. Ak by to nefungovalo, presla by som na tvrdsi trest. Proste toto je vec, kde nie je priestor na trpezlive cakanie ze z toho vyrastie. Pravidla fungovania v kolektive sa musi naucit a respektovat ich. Inac do kolektivu nepatri. Uz je dost velky aby vedel ovladat svoj hnev a ako nan bude reagovat.
Uz je to tyzdena zatial to funguje.
Ale u nas to ucitelky riesia. Vzdy detom dohovia hned tam na miste ked sa nieco stane. Fakt cudne ze tvoja ucitelka to nechava na tie deti nech sa capu navzajom.☹

danielahamar
27. apr 2023

Môj stredný sa s nikým nechcel hrať, nemal rád deti, extrémny introvert. Deti aj učiteľka si zvykli. Ale nebil nikdy nikoho. Dokonca, keď bol menší mal diagnostikovane z orl precitlivenosť na vysoké zvuky🤭, nemal rád ani detský plač, zvuky. Spoločnosť a zvuky dodnes nemusí a to ma už 17. Svojho brata 2r. A ako tak toleruje, však vrátiť sa už neda🤦‍♀️🤣

shaola
27. apr 2023

myslíš, že keď tvoj syn nevie pochopiť, že druhé deti nemá biť (ždúrať?), tak tie druhé deti vedia pochopiť, že sa chce hrať sám a majú to rešpektovať?
treba komunikovať s učiteľkami, treba synovi trpezlivo vysvetlovať a nemať na ostatné deti vyššie nároky ako na syna.. všetci sú tam v podobnom veku, malým deťom dlhšie trvá, kým isté veci pochopia 🙂 ale teda.. ak učiteľka učí deti, že keď ich niekto buchne, majú buchnúť naspäť, to je veľmi mimo, a na toto by som sa naozaj ohradila.. to čo je za metóda? :o

bambieblue
27. apr 2023

Tak ho jednoducho nedaj do skolky a radsej najdi opatrovatelku, aj by mu lepsie bolo

autor
29. apr 2023

@bambieblue ja neviem nemyslim, ze je uplne dobre ho prestat socializovat …. Skor teda asi ho naucit nech radsej ide prec alebo za tou ucitelkou, ked nastane ta konfliktna situacia, aby sa to nevyhrotilo

autor
29. apr 2023

@danielahamar ja si myslim ze u syna to je zatial tym, ze ma tri roky, ze este preferuje tu samostatnu hru, a teda aj vela casu travi s dospelymi, hrame sa s nim vela, cize mozno ta hra s detmi je pre neho ina a uplne mu nevyhovuje zatial …. No musim mu vysvetlovat vela! Aby hlavne nesiel do fyzickych utokov, samozrejme ze si to nezelam, nech sa hraje sam kludne, ale takto to nesmie riesit

danielahamar
29. apr 2023

Môj vychádza len s dospelými, s deťmi sa hrať nikdy nevedel, ani si s rovesníkmi moc nerozumie

Strana
z2