icon

Televízor v škôlke

juliana2255
7. sep 2022

Ahojte, chcem sa spýtať, či aj vo vašej škôlke púšťajú deťom rozprávky. Môj 3 ročný nastúpil teraz od pondelka a hneď v pondelok mi hovoril čo pozerali. Rovnako tak aj včera a dnes. Pritom v pondelok a utorok bol len na dve hodiny, dnes do 11:30.

Strana
z2
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
juliana2255
autor
7. sep 2022

@elizabet173 náš chodí do štátnej, učiteľky má také, že by som im povedala dôchodkový vek, tak by som nečakala, že zapnú telku a hotovo. Malý miluje pohyb a ihriská, tak dúfam, že budú chodiť aj veľa von.

ikonica
7. sep 2022

@denisa0504 och boze 🤦

kp7333
7. sep 2022

@juliana2255 dam ti dobru radu: nepytaj sa uciteliek a hlavne im nehovor co maju a nemaju robit. nicomu tym nepomozes, skor si s nimi pokazis vztahy. to su skusenosti.

juliana2255
autor
7. sep 2022

@kp7333 nemám v pláne im hovoriť, že im nemajú púšťať telku, ale informovať sa, či je to bežné, alebo len teraz zo začiatku snáď môžem

hilda08
7. sep 2022

@juliana2255 Ano pozerajú..a namiesto precitania rozprávky pred spanim im pustia audiorozpravku…

natalala
7. sep 2022

@juliana2255 nemaju televizor a do takej skolky kde ich nechaju cumakovat na televizor by som dieta ani nedala. Pred spanim im citaju rozpravky alebo pustia audiorozpravku.

patricka
7. sep 2022

U nas v skolke tiez detom pustaju rozpravku, nevidím na tom IC zle...ja im doma tiež púšťam sú tu živé a zdravé a šikovné

zafir01
7. sep 2022

@juliana2255 nie nemajú TV. Maju interaktívne tabule a projektory, a niektoré dni v určitých časoch, si vedia pustiť niečo. No myslím, že to je tak na 15 minút max, lebo keď pozerám ten denný program, tak ho majú celkom dosť nabitý inými aktivitami. A pred spaním 8m pani učiteľky čítajú rozpravku

pipistrel13
7. sep 2022

@juliana2255 bohuzial je to bezna prax,bojovala som aj s tym...ucitelka mojej dcery si v predskolskej triede ked oni vypracovavali ulohy,pustala na interakt.tabuli IMT smile,najskor som myslela,ze dcera prehana,lebo sa stazovala,ze nevie sa sustredit kvoli hudbe,ale po overeni som bola zhrozena...
ja som v nasej skolke bola problemova matka,lebo som pozadovala nenosit sladkosti do skolky (do triedy),nekupovat z tr.fondu keksiky, piskoty a chrumky (denne ponukane),a nepozerat vkuse do telky😂
pochodila som tam vselijako😀
ale vo vedlajsej triede boli ine ucitelky a nic take sa tam nedialo

anjelaa
7. sep 2022

@juliana2255 nanešťastie bežná prax v štátnych škôlkach. 😔 keď vonku prší, deti bežne pozerajú tv a to aj hodinu. Viem to, lebo v tej oblasti pracujem. Resp som pracovala v štátnych škôlkach. Ja by som sa ozvala. Ja som to riešila aj v školskom klube.

nevenka
7. sep 2022

@juliana2255 tak nasi, s tymi najmensimi, ked zacala chodit dcerka, tak napriklad na dvor vonku nechodili zo zaciatku, mali len taku vacsiu terasu a tam sa pohybovali. Ked polovica deti reve, rozprchnu sa. U nas teda islo o velku skolku s niekolkymi pavilonmi roznych vekovych skupin.
Ja osobne si myslim, ze im pustili nieco pre zaujatie, musi to tam byt teraz fakt cirkus. Oni bejake organizovane cinnosti este hned s nimi nerobia.
A samozrejme, stale vonku byt tiez nemozu.
A s tym, ze nic ine si nepamata, vies ako...😅. Deti Ti povedia jednu vec, co ich najviac zaujalo, nepopisu Ti predsa cely harmonogram dna. Zapamataju si nieco emocionalne alebo vizualne zaujimave, vyrazne.
Syn mi nepovedal dokopy nic za cele skolkarske obdobie a dcerka si pamatala aj jedalny listok a ze im divne davaju kombinacie a somrala, ze kto ma zjest hrozno a zapit mliekom, ze to je hlupe, to si velmi dobre pamatam 😅🤣.

juliana2255
autor
7. sep 2022

Tak to teda ešte nejdem riešiť, nechám nech sa to všetko utrasie a uvidíme ako bude o nejaké dva tri týždne. Nech si učiteľky hneď nepohnevám 😃 a možno dovtedy bude aj tej telky menej.

Ďakujem vám všetkým za vaše skúsenosti a názory. Zase som o niečo múdrejšia 🙂

mirka438
7. sep 2022

Nam dnes na rodicovskom hovorili ucitelky, ze im zapli cez tv pesnicku, predpokladam, ze cez youtube. Mam 2 a pol rocnu cize je v najmensej triede a ucitelky nam povedali, ze im pustia video, pesnicku, rozpravku ked budu chciet upratat pred obedom. Ze to sa s nimi neda tak ich chcu na par minut zaujat aby nerobili dalsi a dalsi neporiadok 🥰 ja som s tym ok kym to nehra cely den. A este im z radia pustaju jednu rozpravku ked si lahnu do postielok.. neskor im budu citat ale to si musia drobci najskor aspon trochu zvyknut a menej plakat 🥰

jannka89
8. sep 2022

@juliana2255 môj trojročný syn pozerali a povedal, že vtedy skoro nikto neplakal :D staršiemu keď púšťali Tom a Jerry to som mala pochybnosti...

Strana
z2