Tipy na narodeninové darčeky do škôlky
Čo ste doniesli deťom do škôlky na narodeniny/meniny dieťaťa? Za sladkosti moc nie som. Prvý krát bude oslavovať narodeniny a to 2 dni po nástupe do škôlky, takže neviem čo zvyknú dávať ostatné deti.
@anonym_autor za sladkosti si není , píšem za seba,
My sladkosti, moc som neporadila
V škole to isté
@anonym_autor Ver, ci nie, ale sladkosti. Nie je nic horsie ako predbiehacky, kto da "zaujimavejsi" darcek. Vacsina somarin aj tak konci v kosi.
@anonym_autor aj keď nechceš sladkosti, ale podľa mňa nič lepšie nevymyslíš, proste niekedy sú najlepšie darčeky tie, ktoré sa dajú skonzumovať / spotrebovať a neležia niekde na kope s inými lapačmi prachu. Ten jeden cukrík / lízatko / miničokoládka nikomu neublíži.
Ja dávam nálepky, ktoré si nalepujú rovno v škôlke a nenosia aspoň domov zbytočnosti. Objednávam ich na Temu alebo Ali. Ja strašne nemám rada, keď syn nosí domov plastové sprostosti a fakt, že veľakrát nosí, radšej potom nedať nič ako nejakú hovadinu čo sa aj tak vyhodí časom.
Ked nie sladkosti, tak potom ovocie. Kludne aj rozne druhy do kosika, nech si deti vyberu ake chcu
@anonym_autor radšej lízatko, brumika, keksik...ako bublifuk, balón, či tie nepodarené lacné farbičky s jedným papierik o na vymaľovanie.
Ak chceš niečo zdravšie, tak mixit ma malé balíčky ovocia, orieškov...skus toto pozrieť.
Skus nejake nalepky alebo tetovacky, to je podla mna velmi oblucene u deti
Ja oci prevraciam uz nad vsetkymi nalepkami, loptickami, klucenkami (wtf??!), peciatkami…mohla by som pokracovat este dve hodiny. Su aj zdrave sladkosti. Pripadne ovocie, susene ovocie, hrozienka…
ja som dávala vymaľovávanky
Vymalovavanku tematicku
Ja oci prevraciam uz nad vsetkymi nalepkami, loptickami, klucenkami (wtf??!), peciatkami…mohla by som pokracovat este dve hodiny. Su aj zdrave sladkosti. Pripadne ovocie, susene ovocie, hrozienka…
@anonym_dc14f8 čo je natom? Moja mala sa napríklad vždy teší, čo detom nabalíme, objednáme aby ich potesila... Je to pre deti, ty môžeš gulať očami 🙂
U nás sa nosí na sviatok len ovocie. Rodičia väčšinou kombinujú čerstvé a sušené. Žiadne materiálne darčeky, keďže nie každý si to môže dovoliť a nechcú robiť rozdiely medzi detičkami.
@anonym_dc14f8 presne, kazdy tyzden nejaka sprostost, raz farbicky, co leteli do kosa, lebo slabo kreslili, bublifuky, balony, klucenky, magnetky, odznaky.. to uz za mna radsej nic. Vcera doniesol nalepky, co hned roztrhol ako chcel dat zadny papierik dole a iba cirkus sa vyrobil
@anonym_dc14f8 čo je natom? Moja mala sa napríklad vždy teší, čo detom nabalíme, objednáme aby ich potesila... Je to pre deti, ty môžeš gulať očami 🙂
@anonym_306d87 lebo ako rodič to potom musíš niekde skladovať a po čase vyhodiť. Ja neviem či vám nikomu nedochádza, že sú to fakt len smeti, akokoľvek dobre je to myslené? Najlepšie, keď to ešte niekto objedná z temu / ali / shein a príde haraburda čo nespĺňa ani len základné hygienické normy, to je ešte len radosť 😀
@anonym_306d87 zbytocny odpad ktory zvacsa cestuje pol zemegule aby po 15 minutach skoncil v kosi, preto gulam ocami.
@anonym_306d87 lebo ako rodič to potom musíš niekde skladovať a po čase vyhodiť. Ja neviem či vám nikomu nedochádza, že sú to fakt len smeti, akokoľvek dobre je to myslené? Najlepšie, keď to ešte niekto objedná z temu / ali / shein a príde haraburda čo nespĺňa ani len základné hygienické normy, to je ešte len radosť 😀
@anonym_dc14f8
@sissy27 ja hovorím napríklad o nálepkach, tetovačkach. Nekupujem hracky tak neviem aky lapac prachu. Ci doma nalepky nemaju vase deti? 😀 Ale teda dcera sa vždy teší, čo im da do balička. Mne je blbe, zas ze niekto otvorí Merci a slahne to decku do skrinky a tiež sa nestažujem
@anonym_dc14f8
@sissy27 ja hovorím napríklad o nálepkach, tetovačkach. Nekupujem hracky tak neviem aky lapac prachu. Ci doma nalepky nemaju vase deti? 😀 Ale teda dcera sa vždy teší, čo im da do balička. Mne je blbe, zas ze niekto otvorí Merci a slahne to decku do skrinky a tiež sa nestažujem
@anonym_306d87 no a nálepky neskončia v koši? 😀 teda ano, až potom, čo ich budeš zoškrabávať zo stien a nábytku 😀 tetovačky ak objednávaš z čínskych eshopov, tak ďakujem pekne, nerada by som také niečo lepila decku na kožu.
Ja ani nechápem, prečo treba 20 deťom kupovať a dávať niečo materiálne. Už len to, že oslávenec rozdáva darčeky, je trošku bizár, ale ok, beriem to tak, že je to v škôke dlhoročná tradícia. Ja si napríklad pamätám z detstva, keď oslávenec doniesol balíček bonparov a každému dal jeden, keď sme boli super kamoši tak si mohol aj vybrať farbu a keď zostalo, tak dostal aj druhý 😀 a úprimne sme sa tešili. Teraz sa už len matky predbiehajú, ktorá dá viac / lepšie / krajšie / originálnejšie a k tomuto vedú aj svoje deti.
@anonym_autor ja ti poradim co NEKUPIT. cukriky. upec dake muffins alebo dake ovocko je fajn. ale ziadne cukriky ci zuvacky, aj take sme mali. niekto napr daval bublifuk a nalepky.
@anonym_306d87 no a nálepky neskončia v koši? 😀 teda ano, až potom, čo ich budeš zoškrabávať zo stien a nábytku 😀 tetovačky ak objednávaš z čínskych eshopov, tak ďakujem pekne, nerada by som také niečo lepila decku na kožu.
Ja ani nechápem, prečo treba 20 deťom kupovať a dávať niečo materiálne. Už len to, že oslávenec rozdáva darčeky, je trošku bizár, ale ok, beriem to tak, že je to v škôke dlhoročná tradícia. Ja si napríklad pamätám z detstva, keď oslávenec doniesol balíček bonparov a každému dal jeden, keď sme boli super kamoši tak si mohol aj vybrať farbu a keď zostalo, tak dostal aj druhý 😀 a úprimne sme sa tešili. Teraz sa už len matky predbiehajú, ktorá dá viac / lepšie / krajšie / originálnejšie a k tomuto vedú aj svoje deti.
@sissy27 mne vobec nejde o pocit, že moje dieta dalo lepši darček. Aj u nas v triede dostanú vacsinou baličky kde je niečo okrem hodeneho cukrika v skrinke a mala sa uprimne tesí, že aj ona môže konečne obdarovať kamošov niečim.
Neviem, malá ma 5r a nikdy som neriešila že nalepky ktoré jej kupim skončia v koši. Tak isto skonči aj pracovný zosiť, ktorý jej kupim, aj popisaný papier kde si maluje teda... 🙈
Kazda nech kupi/nekupi ako uzna,.. ked sa ti nepaci hod celý baliček hned pri prvom koši vonku a vybavene.
My sme sa na začiatku roka ako rodičia dohodli, že žiadne sladkosti, ale radšej nejakú maličkosť - presne ako vyššie píšu, balón, pečiatka, ceruzka. Jedna spolužiačka už mala sviatok a doniesla balón. Doma sme si ho nafúkli a deti sa s ním pohrali. 😀 Ja som radšej za tieto blbosti ako nejaké lízatká, cukríky, brumíci a neviem aké somariny.
@anonym_autor ja ti poradim co NEKUPIT. cukriky. upec dake muffins alebo dake ovocko je fajn. ale ziadne cukriky ci zuvacky, aj take sme mali. niekto napr daval bublifuk a nalepky.
@balerina2025 u nás bol napríklad zákaz nosiť vlastné upečené veci - alergény, hygiena, kontaminácia. Ak chcel niekto doniesť muffiny, tak jedine kupované a jednotlivo balené, kde v prípade nejakého problému vieš vystopovať pôvodcu.
V tedi kúpiť gumy, ceruzky, perá, nálepky, balóniky.. ja to riešim zväčša tak.
Majú tam samé maličkosti..
Je tazke vybrat vec vhodnu pre vsetkych. Medzi detmi je vela alergikov - jeden ma alergou na mlieko, dalsi na citrusy, dalsi na lepok...Sama vidis nazor rodicov na bublifuky, nalepky, omalovanky, baloniky ci lacne veci z temu/ali. Deti su tym presytene. Vylucovacou metodou sme nakoniec skoncili vzdy pri lizatkach alebo zele cukrikoch, s tymi moc nepokazis. Pripadne este dzusiky.
@anonym_autor mini farbicky, kriedy, bublifuk, zapisnik, plastelinu, naramok, skakaciu lopticku …
@balerina2025 určite nie je povolené taketo veci nosiť do školky, ked nevedia čo si tam dala a kto čo može byť načo alergicky
My sme davali Mixit balicek suseneho ovocia za 1.2 eur kus a dalsi raz minibabovky alebo vanilkove venceky. V skolke im to daju na tanieriky... ale mna ako decko by najviac potesila Kinder cokoladka 😄
Máme zákaz nosiť niečo pečené.
Tak všetci nosia sladkosti a vybavené. Má to byť originál balené od výroby.
My sme davali Mixit balicek suseneho ovocia za 1.2 eur kus a dalsi raz minibabovky alebo vanilkove venceky. V skolke im to daju na tanieriky... ale mna ako decko by najviac potesila Kinder cokoladka 😄
@basska_b mňa aj ako dospelú 😍😂

U nás mamičky, ktoré neboli za sladkosti nosili bublifúky...ale vždy k tomu bol aspoň jeden cukrík alebo džús 🤷♀️