icon

Tipy na zvládanie ADHD dieťaťa v škôlke

klara351
23. sep 2024

Ahojte, prosim o ready.
Mam dceru, ma 4 roky, teraz nastupila do statnej skolky, je tam zatial na pol dna. Zo skolky idu na nu iba staznosti, vyrusuje, uteka, nevedia ju zaujat ziadnou aktivitou, nezapaja sa, neobsedi. Co mne najviac vadi, tak bije deti, stucha, skriabe. Deti sa jej uz aj vyhybaju, utekaju pred nou. Dcera nevie vysvetlit, preco to robi, co ju k tomu viedlo.
Ona je urcite hyperaktivna, sukromnou psychologickou bolo aj spomenute ADHD, zatial bez oficialnej diagnozy.
Precitala som uz kopu knihu, vacsina sa zaobera ADHD az v skolskom veku, neviem tam najst poriadne rady a postupy, ako na nu. Momentalne zakazujeme vsetko, rozpravky, hry, vylety, ale nevidim ziadny ucinok. V podstate je jej spravanie v skolke stale rovnake, akurat nikde nechodime, lebo vsetko je zakazane.
Mate skusenost, co by na nu fungovalo? Pri mne deti nebije, vie sa pekne s nimi hrat, ale teda nie je medzi tolkymi detmi. So mnou vie aj robit rozne cinnosti, kreslit, vypracovavat zosity, hrat sa sama s hrackami.
Pripadne nejake knihy, ktore sa zaoberaju skolkarmi.
Dakujem.

Strana
z2
jakubrianka
24. sep 2024

@dominikamacakova nie ty, autorke poradili v škôlke ☝️. Či len mne to príde nevhodná rada?

anjelik1991
23. mar 2025

@klara351 dobrý deň, ako ste to nakoniec doriesili? Mám podobný prípad doma 🫣. Bola by som rada ak napíšete skúsenosti a či nastala nejaká zmena. Ďakujem

Strana
z2