Učenie veci v škôlke
Ahojte mamicky.mam taku otazocku preamicky skolkara.mam syna 3,5rocneho.a uz rok chody do skolky.a to sa chcem vas spytat ze vase deti kedy sa zacali vediet obliekat vyzliekat,co sa tyka toalety velkej potreby si zadocek utriet.kedy zacali vase deti tieto veci robit same?dakujem za odpovede.
@sardinka333 male mesto 20.000 zapadne slovensko. Odhlasovali to rodicia, mne skoro vlasy vypadali ked som videla ze zhruba z 80 rodicov za to hlasovalo tak 50 😅 skolka ma 6 tried v priemere 20 deti...
ja myslim ze toto sme ucili uz velkáčov v jasliach teda deti pred tretim rokom ...ale bolo vidiet, kto sa im doma venuje, kto deti toto doma uči,pretože za tieto veci je asi najzodpovednejsi rodič, mali sme deti,ktoré sme učili načo je kefka...v jasliach si deti umyvali zubky aj ked leda tak uz tie co vedeli chodit 🙂
pracujem v jednej firme, robím od 6,00 , ale o 15,00 uz môžem skončiť, neviem si predstaviť, kedy by som bola s deťmi, keby som musela robiť do 17, ráno dá deti do škôlky manžel
@sardinka333 No tak tomu ver,nasa skôlka a väcsina z nich je otvorena od 6.30-16.00 a to nie sme ani dedina a ani satelit.😉
@lucinkaboz u nas si umyvaju zuby len od strednakov deti, tak to maju zavedene. Minimalaci a malaci nie.
@simcika11 nie každý má takú možnosť a nezáleží koľko si s deťmi, ale akým spôsobom spolu trávite čas. je tu kopa mamičiek, ktoré odsudzujú všetky, ktoré išli do práce od polročného, ročného dieťaťa a oni sa považujú za supermatky len preto, lebo sú s deťmi doma, no nie vždy čas využijú v prospech detí....tie často poznajú všetky postavy v seriáloch, ale nie zeleninovú polievku varenú s mamou, poznajú všetky terasy v meste, kde sa dá ísť na kávu, ale žiadnu rozprávku čítanú z knižky, iba z CD.....nie je horšia matka tá, ktorá je s dieťaťom dve hodiny denne ako tá, ktorá je s ním štyri....keď má mamina detí viac, tiež musí svoju pozornosť rozdeliť medzi školákov, ktorí píšu úlohy a drobca, ktorý chce stavať lego.
To uz by sme mohli zalozit novu temu. 😉 ja som bola doma s detmi 7 rokov. Kvoli detom, lebo som chcela. Ale neodsudzujem zeny co isli do prace skor. Skratka nie kazdy ma na to povahu, aj ked deti chceli ale potrebuju k svojmu zivotu aj pracu, karieru. Da sa to zladit.
Spokojna matka = spokojne dieta. Niektora matka je spokojna len ked sa venuje aj inemu ako starostlivosti o dieta. Neda sa to takto pausalizovat... ked si ma zenska doma od nudy a nervov hryzt nechty a potom byt zla na deti nech sa radsej realizuje aj inak.
@simcika11 nie je to alibistické, ja píšem z mojich skúseností, myslím učiteľky, nie matky. Nechcem paušalizovať, ale koľko je matiek, ktoré sú síce doma s deťmi fyzicky, ale umývajú obloky do nemoty, vyvárajú, majú na návšteve kamošky, alebo naopak sú na návšteve....myslíš, že je to vždy pre tie deti to pravé orechové? Podľa mňa je lepšie, ak sa dieťaťu venuje hodinku denne, len jemu. Áno, na Sk ide často o existenčné problémy, ale ako tu už bolo písané - spokojná matka, spokojné dieťa. A možno aj to - idem skôr do práce, mám pocit, že moja práca je nie len prínosom pre moje duševné zdravie, ale aj viac zarobím, čiže môžem si dovoliť viac krát reštauráciu, pani na žehlenie, umytie oblokov, to je zase získaný čas. Každá minca má dve strany a sme mimo tému.

@libka1 majú hodiny presne tak isto, ako ostatné, to, že tam sú prítomné, nemusí znamenať, že zrovna sú s deťmi, môžu si niečo pripravovať na ďalší deň, týždeň, robiť výzdobu, písať plány.....ale dve tam súčasne nie sú. Neber to ako sťažovanie odo mňa, ja tú prácu milujem, aj keď je to veľká zodpovednosť, lebo nie vždy je po ruke aspoň tá upratovačka.....a kto si myslí, že je to totálny veget, má právo si urobiť pedagogickú popri zamestnaní a ísť do škôlky.