Učiteľka necháva chytať deti v škôlke pierko zo straky
Mozu deti z toho niečo dostať?
@erica5 kym to nieje z 5 dní mŕtvej,napoly sa rozkladajucej skapatiny straky, je to pohoda.
@mariejenka Dakujem.
@erica5 jezisi...a ty si ako mala nezbierala pierka ? Ja vzdy
@mariejenka jej to mi pripomenulo, tri roky spat moj vtedy 3rocny syn zodvihol z travy zvysky vtaka co macka nezozrala..isli sme domov, umyli ruky a ostal zazitok ktory som vstkym porozpravala..pred par mesiacmi 3rocna dcerka zas zdvihla z cesty cosi,ze maminka co to je ? Moja zlata to je mrtvi vtacik..to fakt musia este aj zazitky mat rovnake ?
Naozaj nerozumiem, prečo niektoré reagujete podráždene, ako “jezis, bože, čo by sa mohlo stať”
Nám, ako malým bolo stále povedané, že nemáme chytať pierka, lebo ich stratil chorý vtáčik. Moje deti napr. pierka nezbieraju.
Normálna otázka, normálna odpoved: “ nemyslím si že by to mal byt problém, že chytalo dieta pierko, pri dodrziavani hygieny by sa podľa mna nemalo noc stať”
Ja napr. tiež nechytám pierka, ani moje deti. Mám to tak zafixované, ani neviem prečo.
nič sa neboj, nestane sa nič...
@erica5 Ako dieta som chytila vela pierok a nic mi nebolo, ale teraz synovi v ziadnom pripade nedovolim chytat pierka.
Je urcita moznost sa nakazit vtacou chripkou. Extremne nebezpecne.
Mna by zaujímal dôvod, prečo ich 'necháva chytať pierko' 😁 to je nejaký rituál alebo co?
Ako ja detom stále hovorím ze nechytat pierka vonku na ulici ale ak je ta vrana vypreparovana ktovie kolko rokov tak tam fakt nemajú co chytiť od nej.
Ospravedlňujem sa za príspevok mimo ale zaujal ma taky zaujímavý ukaz tu, ktorý sa vyskytuje aj v beznom živote... 😀
Najprv sa ozvu dominantnejsie osoby s nazorom x a všetci privrzrnci nazoru X začnú pritakavat a téma ma jasný smer...
Potom sa odvazi ozvať asertivna osoba opacneho názoru y a uz sa ozyvaju aj ostatní s názorom y a diskusia opäť naberá iný smer... 😀 Je to zaujímavé tu sledovať... 🙂
@ivkarel ono raz na to bol aj nejaký výskum, veľmi dávno som ho čítala.. že diskusia sa vždy odvíja od prvých príspevkov.. ak sú prvé negatívne a podráždene, väčšina sa k tomu vyjadrovaniu pridá.. ak sú pozitívne a milé, tak väčšina taká bude tiež.. a presne až asertivnou odpoveďou sa dokážu diskutéri pozrieť na vec z inej strany a niekedy to diskusiu otočí, inak by to bolo len o výsmechu..
Zvláštne sú veru tieto veci, ale vlastne dalo by sa to čakať.. keď sa stretne 10ludi a 5ti sa rozčuľujú nad nejakou vecou, a dvaja nesúhlasia a traja sú nestranni, je ľahšie sa pridať k rozculovaniu ako povedať opačný názor v takej veľkej skupine, ktorá sa spojí a bude valcovat.. tak je to podľa mňa aj na nete..vidno ako sú ľudia ovplyvňovaní ostatnými názormi..
@ivkarel perfektný postreh 👍
@ivkarel
@jana_eyre_2 Uz som tu zalozila vela diskusii a vela krat sa mi potvrdilo ze mozem smelo odignorovat prvych 5 prispevkov, lebo su to len ustipacne vysmesne komenty.
@erica5
Ja ked som bola mala, vzdy mi vraveli, ze nemam chytat pierka zo zeme, ze sa mozu prenasat na nich rozne choroby. No ci to je pravda? 🤷 Moji chalani nemali nikdy potrebu ich chytat ;)
A k ucitelke - ak si potom decka umyli poriadne ruky, nevidim v tom velky problem.
Mna skor zaujima ze preco chytaju to pierko 🤣🙈
Je dosť možné, že učiteľka to pierko predtým vydezinfikovala niečím - ak to mali v triede v rámci nejakej náuky o prírode, to deti pravda vidieť nemuseli. Nestresovala by som sa zbytočne. Vonku si pierka moje deti nejako extra nevšímajú, asi raz dcérka našla fakt pekné pierko, tak som jej dovolila ho držať chvíľku, chcela vedieť od akého vtáčika je a potom si ho nechala pri vchodových dverách, doma si ruky umyla poriadne mydlom, nič nechytila.
Ked je to len pierko, my sme ako mali nosili domov cudzie stenata, macky, chytali zaby, vrabce... 😂
ja mam doma mozno nadejneho ornitologa, vtaciky su proste uplna topka a neviem si predstavit nedovolit mu nezdvihnut pekne pierko 🙂 ale teda nedvihame v mestach, uz vobec nie z holubov... no u nas na chalupe - na smreku maju hniezdo sojky - a tie teda maju fakt nadherne pierka. A v boroviciach nam zase hniezdia sovy, na lipach mame datla.... neviem si nejako predstavit nedvihnut pierko ked ich najdem v trave 🙂 A ano, niektore tie pierka su uzasne.
@kaktusik007 presne ja nedovolím v meste holubie, ale minule sme boli v parku a nazbierali sme plnú hrsť asi kacacich.. bohužiaľ z veľkého tepla ich asi postracali a uleteli preč hoci tam bol vždy veľký kŕdeľ.. potom som im dezinfikovala ruky, pierka sme doma umyli a dezinfikovali a chceme z nich čosi vyrobiť.. pokiaľ je dodržaná hygiena, tak je všetko ok.. tak isto dieťa môže odrhnut kvet kde bol predtým trus vtáka a ak si neumyje ruky môže to byť problém.. ale keďže snáď sa všetci učia hygiene, tak potom sa aj pierka môžu chytať..
@jana_eyre_2 ono pre tie vtaciky je prirodzene, ze stracaju pierka a nove rastu - to nie je chorobou, to je proste normalne.... A ano, hygiena byt musi, ale tak predsa prva vec co spravim ked pridem domov je ze si umyjem ruky mydlom a tak su naucene aj moje decka, uz bez toho doma nevedia fungovat - je pre nich nepredstavitelne ze by prisli z vonku do bytu a neumyli si automaticky ruky...
Neboj sa, nepredpokladám, že by mohli niečo dostať
@kaktusik007 veď áno ja viem že prirodzene pierka strácajú, teraz ich tam však bolo naozaj veľa..

@erica5 no strašne