icon

Učiteľky v škôlke balia pokakané a pocikané veci dokopy

hatsepset
10. sep 2015

Ahojky - minuly rok v skolke sa nam stalo ( a aj inym samozrejme) ze sa deti pokakali a pocikali - normalka. Ale Ucitelky pokakane a pocikane veci z dietata zoblecu a zoblecu aj to co ma ciste - cize ak pokaka pocika len gate alebo gate a taplaky vyzlecu mu aj tricko ponozky - vsetko. Dieta prezlecu a tie spinave aj ciste zoblecene veci zbalia do jednej igelitky a strcia do SKRINKY ...AJ S HOVIENKOM!!! proste pokaka- pcika sa rano, tak to je so vsetkymi vecami do pol stvrtj v skrinke.... co som sa bavila s inymi mamickami udajne bezna prax vo vacsich skolka a mestach - JE TO NORMALNE??? sestra mi vravela - ona ma dceru v malom meste v skolke - ze tam im to preperu trochu a daju zvlast do sacka a nechaju v satni a pri prichode po dieta povedia. A ze by som mala to oznamit hygiene- nech si to skontroluju. Co je sice pekne, ale kedze som mala moznost v take sfere pracovat tak viem ze vedenie vzdy dopredu vie o navsteve hygieny cize vsetko je vzdy v poriadku ... neviem ako na nich "vyzret". lebo dohovorom to jak hrach na stenu - proste stylom ze ja mam blbe a nevychovane decko a som neschopna matka ked som ho nenaucila take veci ... a to mozem byt stastna ze moj mal len tri roky vtedy - ako sa useli citit matky tych 5 rocnych pri takom jednani :/ - neviem ako tento rok, lebo mame ine ucitelka, ale sama som zvedava

elise
10. sep 2015

@slivocka nas ma vysoky intrlekt preto ho do specilnych neodporucju, v skole sa uci na same 1 matiku pocital ako skolkar excelentne . Ludia nechapu oreco taky inteligentny je socialnych kontaktov na dne. Vsetko zavisi od pedagogov, my hladame pedagogov 20 km vozime syna denne do skoly, finance nas to ruinuje ale on je v pohode a o to nam ide

hatsepset
autor
10. sep 2015

@slunce3 uz mame ine ucitelky taze uz zbytocne - este sa mu to nestalo a dufam ze ani nestane tento rok

slivocka
10. sep 2015

@hatsepset on nemam problem oni mali problem 🙂 dostali posudky ze je ok aj tak oni na neho nemaju cas, nerozumeju mu je AUTISTA aj ked mali posudky ze nie je. proste prec prec prec. dosiahli svoje, rozdelili mi dvojicky su spokojne uz. uz vie aj povedat rozbieha sa pekne. stacilo mu dat cas.

elise
10. sep 2015

@hatsepset a chodi rad do skolky?

hatsepset
autor
10. sep 2015

@elise ved to tak byva ze inteligentny a bezne veci su pod jeho uroven ;) povedane s nadsazkou - u autika, sak ja som tiez myslela ci mali neni auti,,,ale tak vyvratili to vlastne vsetci - doteraz ked nezvlada emocie sa tesi alebo je rozruseny tak mava rukami ako babatko :D

slivocka
10. sep 2015

@elise do tejto uz ano do tej co chodil kde chodi dcera dalej tak nevojde ani do arealu ked ideme pre neho . place ze tam neide :( ma pravdu asi vie preco tam nechce ist. do novej nech poklopem super tesi sa nema ziaden problem.

hatsepset
autor
10. sep 2015

@slivocka tak tak niektore skolky su des :( ked nema clovek standardne dieta tak smola, maly tiez pred rokom povedal mozno 10 slov teraz komoli ale snazi sa a pusa sa nezavrie cely den - hoci z nej vela zrozumitelneho nevyjde 🙂

slivocka
10. sep 2015

*pre nu ked ideme

elise
10. sep 2015

@slivocka vie presne kde mu je dobre a kde je v pohode. Moj byvalu skolku u nas v dedine kde sme ho zobrali prec lebo problem zdaleka obchadza.

hatsepset
autor
10. sep 2015

@elise jj min rok plakal asi 3 dni tento rok vobec :D rano kyve vsetkym, mne sa zdravi pomaly uz v satni akoze aooooj papa aby som odisla :D- on je celkovo taka trubka a vecne vysmiaty 🙂

slivocka
10. sep 2015

@hatsepset presne troska ine a uz z neho robia debila teda s nasho robili , robili z neho nieco co nie je. je mi smutno z toho ze su take ucitelky ze taketo ucia nase deti. davaju priklad. kazdy sa mu smial ze zly miso, kaka do gati , vonku cudzie deti. odkial to mali? same ich to urcite nenapadlo ....

elise
10. sep 2015

@hatsepset zmena uciteliek je asi dobra a vyhovuje mu 😵

fra
10. sep 2015

nečítala som celú diskusiu.... ale ked je to len vynimočne parkrat za rok, tak to hádam zvládneš vyprať aj sama v najhoršom prípade tie najhoršie veci vyhodiť a nerozčuľovať sa nad tým... ani trochu nechápem, prečo by sa učiteľky mali babrať v hovienkach- to nie je ich pracovná náplň- veď oni majú strážiť aj ostatných x detí - myslím, že ak by si žila na niektorych miestach v zahraničí, kludne by sa mohlo stať, že by dieťa nechali v okadených veciach aj celý deň 😅 - myslím, že to by bol viac dôvod na ponosy 🙂

libka1
10. sep 2015

@hatsepset Nehuc. Nic zle som nenapisala. Pokial sa takto bavis aj s ucitelkou, ani sa necudujem ze ti bali hovna na domov. 😅

katka1981
10. sep 2015

@hatsepset, nam sa mala nikdy nepokakala, ale v [prvej skolke ocikane vyprali, v druhej ocikane pyzamko zabalili do sacku. Ako to riesili s hovienkom to netusim.

hatsepset
autor
10. sep 2015

@libka1 :D NEHUCIIM :D - ale nie ospravedlnujem sa ale ked mi naraz pride 20 komentarov kde si vsetci uplne inak vysvetlia co som napisala je to neprijemne :D cloveku prasknu nervy 🙂 a tvoj nick sa tam omylom ocitol ...pardooon

hatsepset
autor
10. sep 2015

@fra no by skusili :D neslo tam o to ze chcem yb to prali, to som len spomenula ako to chodi u sestry v skolke ja necakam ze aj tu to tak bude 🙂 len no je to neprijemne a zase sa utesovat tym ze zabalili mi hovno spinave a ciste cakumprask dokopy a mozem byt rada ze mi nenchali posrate decko, to jak za socika :D - mam byt vdacna ze mi daju u masiara nazelenalu hovadzinu, lebo este prednedavnom by som nedostala ziadnu? :D ci ako :D

hatsepset
autor
10. sep 2015

@slivocka hej to aj nam sa stalo ze ...myslim prvykrat - este som ani nevosla do triedy uz mi vo dverach nejake dieta zvestopvalo ze "babatko" (akoze moj syn) sa pokakalo :D a raz ked som bola v satni tak kolo mna zo tri deti presli, ktore vraveli rodicom ze "sofi bola skareda sa zase pokakala" :D fakt potesi

maminkasisa
10. sep 2015

@hatsepset zmente skolku ak nie ste spokojna, alebo treba povedat o tom riaditelke, deti by nemali byt bez dozoru....a vykecavat pravidelne ako pisete

horana
10. sep 2015

@hatsepset To chce klud a nohy v teple. Ked sa stane raz za cas, operie sa raz za cas. Tak ciste veci napachnu, no a? Neperieme uz v potoku, prasky su ucinne, rychlo pretriedis, necistoty hrube odstranis a hodis to nasledne vsetko naraz a vyperies. Samozr. by bolo idealne keby to delili, mozes to spomenut, ale ked sa budu vykrucat na nedostatok casu (rozumej hovien uz asi maju plne zuby) - co je vlastne realny problem na tom hodit do pracky o dve tri mini polozky viacej?

hatsepset
autor
10. sep 2015

@horana no vtedy bolo ze s tymi vecickami som sla 30 minut domov alebo aj dlhsie ak sa malemu este nechcelo ..a v lete :D parada proste 🙂 ja ani nie ze delit ale aspon to hovienko vysypat ale bo ak to nejde tal len tie úokakane slilpy zvlast zabalit ... to je jedno mame uz ine ucitelka a maly je vacsi...snad sa to nestane uz

terez26
10. sep 2015

Necitala som diskusiu...nemam na to cas, ale neda sa mi nezapojit...ale takyto problem moze riesit len clovek, ktory nepracoval v ms s 25 malymi detmi, ale treba si to len vyskusat 🙂 potom taketo diskusie nebudu vznikat...

hatsepset
autor
10. sep 2015

@terez26 ja nechcem aby to prali, nechcem aby to ucitelka delila podla farby a neviem co, maly nema 5 rokov ma tri a stalo sa mu to len vynimocne, viem ze na jednu ucitelku 25 deti je hrozne (pracovala som v taboroch a 18 deti na cely den a noc na 10 dni bolo ako o zivot a to boli vacsie ntakze to scasti pochopit viem) necakam neviem aky nadstandardny pristup...stacilo by ak by hovienko vysypala do zachoda, alebo aspon slipy okakane ked uz aj s hovienkom zbalila do sacku a zvysne ciste nepokakane nepocikane nijak neposkvrnene veci dala bokom, nie do spolocneho sacku - myslim ze zalezitost asi o 2 minuty dllhsia ako ked to neurobia :/

lucinkaboz
10. sep 2015

neviem...ale čo s tym ma hygiena?
co ma hygiena vlastne kontrolovat?
neprehanate? treba sa o tom porozprávat s vychovavatelkami...
o dieta je riadne postarane si myslim, prezlečene, umyte, osprchovane , ucitelka sa nemože venovat oblečeniu a skumať...sa zamyslite, 25 deti, dve učitelky, jasle 5 uciteliek zhriba na 5 deti jedna, tam sa to dá....

marissenka
10. sep 2015

Preco by mali ucitelky este veci prepierat???a vyzliekaju podla mna preto vsetko,lebo moze mat aj na tricku,ked si trebars stiahne gate a chyti sa toho,utre do tricka...takto maju istotu,ze je dieta komplet ciste.nie?..no ale hovienko by veru mohli vyhodit,ked je v tuhom stave.

terez26
10. sep 2015

@hatsepset to mala byt robota upratovacky....aspon to tak ma byt...

hatsepset
autor
10. sep 2015

ja nechcem aby to prali, nechcem aby to ucitelka delila podla farby a neviem co, maly nema 5 rokov ma tri a stalo sa mu to len vynimocne, viem ze na jednu ucitelku 25 deti je hrozne (pracovala som v taboroch a 18 deti na cely den a noc na 10 dni bolo ako o zivot a to boli vacsie ntakze to scasti pochopit viem) necakam neviem aky nadstandardny pristup...stacilo by ak by hovienko vysypala do zachoda, alebo aspon slipy okakane ked uz aj s hovienkom zbalila do sacku a zvysne ciste nepokakane nepocikane nijak neposkvrnene veci dala bokom, nie do spolocneho sacku - myslim ze zalezitost asi o 2 minuty dllhsia ako ked to neurobia :/ ... keby sa vam dieta pokakalo napr u znamych tak ho cele vyzleciete umyjete a vsetky veci zbalite do sacku aj s hovienkom? pride vam to ..hygienicke? :D

hatsepset
autor
10. sep 2015

@lucinkaboz a nechcem aby to prali, nechcem aby to ucitelka delila podla farby a neviem co, maly nema 5 rokov ma tri a stalo sa mu to len vynimocne, viem ze na jednu ucitelku 25 deti je hrozne (pracovala som v taboroch a 18 deti na cely den a noc na 10 dni bolo ako o zivot a to boli vacsie ntakze to scasti pochopit viem) necakam neviem aky nadstandardny pristup...stacilo by ak by hovienko vysypala do zachoda, alebo aspon slipy okakane ked uz aj s hovienkom zbalila do sacku a zvysne ciste nepokakane nepocikane nijak neposkvrnene veci dala bokom, nie do spolocneho sacku - myslim ze zalezitost asi o 2 minuty dllhsia ako ked to neurobia :/ ... keby sa vam dieta pokakalo napr u znamych tak ho cele vyzleciete umyjete a vsetky veci zbalite do sacku aj s hovienkom? pride vam to ..hygienicke? :D

hatsepset
autor
10. sep 2015

@marissenka nejak som sa asi zle vyjadrila lebo kazdy pise ze chcem aby to prepierali - ja som len pisala ako to chodi u sestry v skolke - necakam toto iste :O a presne o to mi islo ze bud vyhodit hovienko alebo slipy zbalit zvlast - ved ked sa obabre napr na tricku tak to vidiet nie? :-O moja skusenost bola ze 2x mal iba slipy okakane a raz aj trochu teplaky asi jak si to dole dal ..ostatne ciste a suche bolo :/

hatsepset
autor
10. sep 2015

@terez26 to uz neviem - tento rok msňam e ine ucitelky a snad uz sa nam to nestane 🙂