V akom veku idú deti do škôlky?
V akom veku idu deti do škôlky?
Vo veku 3 ze?
Zevraj 4 ale v 3 idu koli tomu lebo ja idem do prace ....
@belllinka čiže dieta by mi už chodilo od januára do škôlky a ja by som ešte bola na rodičovskom do mája a ja v máji by som nastúpila do prace....tak?
Ty môžeš nastúpiť do práce aj zajtra, je úplne jedno kedy, skôr kedykoľvek. Ale zamestnávateľ ocakava, že nastupis v čase 3. narodenin
Ano, ak by mali volne miesto, beru aj 2,5 rocne
Kludne si zavolaj do statnych skolok, co mas okolo seba, ci nemaju volne miesto. Ak nie, spytaj sa zamestnavatela, ci ti je ochotny dat do septembra neplatene volno. Ak ano, tak zostanes s dietatom doma do septembra, kym nenastupi do statnej skolky. Ked ti zamestnavatel neda neplatene volno a nechces prist o pracu, nastup do prace a najdi si sukromnu skolku, pripadne opatrovatelku a od septembra to potom zmenis na statnu skolku.
A buď rada, keď žiješ v obci či meste, kde ti zoberú od septembra takéto dieťa. U nás tento rok do MS prijali detí až nad 4 roky, lebo nie je kapacita...a tento rok to bude ešte horsie..v máji ti dieťa určite nevezmú do štátnej skolky
@asocial záleží hlavne od škôlky,a či majú miesto. Ja som bola len informovat, keďže syn ešte do škôlky nechodil, nevedela som,ako to vlastne všetko vyzerá,kedy dať prihlášku a podobne,tak som šla sa osobne radšej opýtať. Bol apríl,to viem určite,a pani riaditeľka mi hneď dala papier,aby som ho zapísala, prihlášku a rovno povedala,že ak ho potrebujem umiestniť aj hneď,nie je problém,lebo majú miesto a zoberú ho aj od mája.
Kvôli ……. A išli v 5.rokoch
Zrejme ťa zaujíma, či už nie je povinná od 4.rokov , však? Deti do škôlky nastupujú od 3 rokov, niekde aj skôr, mám 2 ročne aj
dieťa ti v máji do škôlky nevezmú.....nástup detí je vždy až v septembri, len výnimočne vezmú dieťa inokedy a to musia mať volné miesto.....
Moja malá v júli 2 a hneď v septembri nastúpila a úplne super a tak isto aj syn júlový a nastúpil hneď po 2 rokoch 😊
Moje deti nastupovali do škôlky v 2,5 rokoch. Do práce som chodila skôr.
@draik tak nenastúpiť môže tak či tak.
Len keď zamestnávateľ nebude súhlasiť, tak už nenastúpi do danej práce vôbec..
Tvoje dieťa má dva a pol roka a teraz si sa zobudila, že čo ideš robiť?
skus sa popytat v skolkach, ci ti dieta nezoberu
u nas beru aj pocas roka (maju volne miesto)
Moji išli 2,5 a 3 ...
Treba sa ísť opýtať do danej škôlky. Aj synovi teraz nedávno pribudol v najmenšej triede 2.5ročný spolužiak mojej kamarátky syn a tiež nedávala prihlášku v septembri ale počas šk. roka
Ak si bola zamestnana, mas narok na rodicovsku dovolenku do dovrsenia 3 rokov veku dietata. Preto si to vacsina ludi planuje tak, aby mali kam dat dieta po nastupe do prace. Zatial je povinna len predskolska dochadzka posledny rok pred nastupom do skoly. Zapisy byvaju april/maj.
Čomu presne nerozumieš?
Ak ti ju do škôlky nevezmú, pretože nebude kapacita, tak sa budete musieť nejako zariadiť. Škôlku treba riešiť v predstihu, nie na poslednú chvíľu.
Škôlky berú od 2.r
Skus obovolať škôlky v okolí kde bývaš, nám tak zobrali 3 a 5 ročné teraz od februára do štátnej.
Neviem, kde bývaš, závisí to od lokality. Ale škôlka nie je povinná zobrať Ti dieťa do škôlky v 3.rokoch. Musia Ti ju zo zákona zobrať až ako predškoláčku, čiže keď bude mať 5 rokov. My sme bežne zažívali, že naše deti šli do škôlky až ako 5ročné. Nebola kapacita, miesto pre mladšie deti. Skutočne to záleží len a len od škôlky,kde máte trvalý pobyt. Sú škôlky,kde zoberú aj 2,5-3 ročné deti, lebo majú miesto .. musíš sa informujte v škôlke podľa trvalého pobytu. Ak chceš inú sjolku6, vyskúšať to môžeš, ale nemusia Ti ju zobrať.
Naša má v máji 3. Minulý šk.rok som jej dala žiadosť do škôlky od 2.polroka od februára a prijali ju. Čiže ide teraz od februára. Ja chcem byť vo feb.este doma povybavovat si lekárov, sú tam aj prázdniny nech nemusíme vykrývať a od marca by som chcela pracovať. Čiže od marca do júna budem mať plat aj rodicak ešte
Neviem, či to tu už niekto písal.. Do práce môžeš ísť aj zajtra, dieťa nemusí mať 3 roky.. Mala by si výplatu aj rodičovský príspevok súbežne.. Samozrejme, keby si mala kde dať malú.. Ja som učiteľka, takže keď sa mi naskytla pracovná príležitosť od septembra, syn šiel do škôlky, mal 2,5 roka.. Našťastie sa mi podarilo vybaviť narýchlo škôlku (v máji).
Bože. Ty si predtým pracovala?? Veď sa pýtaš, to fakt tomu nerozumieš??

Predovšetkým s Vašou snahou o neplatené voľno po terajšej RD musí súhlasiť zamestnávateľ.