V akom veku začína deti zaujímať kuchynka, obchodík a dielnička?
Prosim o radu, ze v akom veku zacina deti zaujimat kuchynka, obchodik, dielnicka a pod.? je toto zaujimavost aj pre chlapcov? vobec nemam predstavu co by mohlo zaujimat chlapca, keby mame dievca bolo by to jednoduchsie..
Zaroven by som sa rada opytala na vyuzitelnost takych tych stanov v byte, bazenikoch s loptickami, ci piklerovej trisngel (prikladam foto co myslim). Vyuziju to deti pri hre? Do akej miery? alebo su to uplne zbytocnosti?
Pripadne ake hry-cinnosti by ste poradili pre chlapca (od 10m a viac - momentalne ho hracky moc nezaujimaju, skor vsetko skuma a objavuje, ale do buducnosti pre predstavu)?
@tatehotna Nas syn ma 18 mesiacov a s hrackami sa skoro vobec nehra. Iba ak je ta hra interaktivna so mnou (nahanacka, schovavacka)
Lopticky ho velmi bavili asi pol roka. Mal asi 15 kusov roznych velkosti, blikacie, chlpate, dierkove. Daval ich do kosika alebo na kopku alebo mi ich po jednej ukazoval a ja som muslea povedat nazov. Skus najskor kupit niekolko lopticiek a uvidis, ako bude na ne reagovat. Ak bude nadseny, mozes dokupovat viac.
Stan dostal k narodeninam a hral sa s nim pol dna. On nie je typ, ktory by si rad zaliezol do stanu a tam sa s niecim hral. On potrebuje spolocnost a interakciu. Skus najskor urobit stan z deky a ak sa mu bude pacit, tak investuj peniaze do nejakeho pekneho.
Piklerov trojuholnik nepotrebuje... on sa splha po nabytku.
Co sa mne skvele osvedcilo je uciaca veza. Velmi rad si do nej vylezie a robime spolu veci. Ja si mozem urobit ovela viac, a on ma moznost skumat nove veci, co je jeho najoblubenejsia akivita.
Oblubena aktivita nasho syna je tlacit kocik,alebo vozik po byte. S autami sa hra tak, ze si na nich pusta hudbu (take tie cinkacie 20 sekundove odrhovacky) a bud na nu tancuje alebo sa hojda na hupacom koniku.
Tiez citanie kniziek je velmi oblubene, ale treba ich casto menit, lebo sa mu zunuju.
Tak syncek, ked bol taky malicky mal hrkalky, tiez auticko, drevenu autodrahu, s nou sa hrava do dnes, vkladacky, no to ho celkom bavilo, som s nim dost chodila von, teda aj chodim, teraz ma skoro dva r.bavia ho kocky, stavat veze a potom ich burat, auticka dookola, lopta, odrazadlo, knihy len o velkych strojoch, sem tam vkladacka, no a mame psika, tak niekedy s nim sa zabava,
Mame ročného syna. Začal chodit koncom 10 mesica, takze teraz vkuse beha. Kuchynka a pikler sa vyuzivaju na 110%. Pikler ho bavil aj ked este nechodil, no to bolo take pekne lezenie. Teraz sa na nom smyka dole hlavou 😅Odporucam kupit uciacu vezu. Maly si vsetkym rad pomaha. Dalsie oblubene hracky su zatĺkačka, ježko s kolíkmi, vkladacky a prevliekačky a hlavne nesmiem zabudnut na knihy. Jasne, ze na vzduchu lopty, furik, pieskovisko, odrazadlo.
Suchy bazen s gulickami dostala dcerka na svoje prve narodeniny, u nas bol maximalne vyuzivany a dokonca dodnes sa v nom vie vyhrat a to ma 3 roky 😀
Kuchynku sme jej kupili ked mala cca 15 mesiacov, s tou mala obdobia, ze sa hrala viac, potom zas si ju nevsimala nejaku dobu ale teraz je opat velmi vyuzivana pri hre. Kuchynka je vec s ktorou sa krasne vedia vyhrat aj chlapci, skusenosti z okolia 🙂
@andreatytler v akom veku si ho dala prvykrat do tej uciacej veze? dakujem za tip ku gulickam a stanu vyskusam najskor tak 🙂
@katpox @mamamasama odrazadlo kedy zacalo zaujimat prosim ta?
@ivula0807 ta kuchynka v cca akom velu?
@tatehotna mame doma 2,5 rocnu dcerku. Kuchynku nema, lebo najradsej pomaha v tej dospelackej, ale Piklerovej triangel aj bazen s loptickami ju drzia uz aspon polroka. Z trianglu sa da urobit aj bunker, ked cez neho prehodite deku. Teraz to ma ako najlepsiu zabavku. Cize za mna tirangel aj bazenik top mega hracky. A navyse v bazeniku hrame hru, ze medzi gulicky schovam gumene zvieratka a poviem jej, aby nadla zebru a on ahlafa. Uci sa a zabava zarove 😉👌
@tatehotna odrázadlo hned ked sme zmontovali 😂 12 mesiacov. Dostal na narodky
@mamamasama vies mi prosim ta dat tip ake odrazadlo?
@tatehotna my mame toto... je fakt super... sedadlo sa da polohovat a neskor sa da prerobit len na dvojkolesove 🙂
Moji synovia milovali kuchynku aj uciacu vežu a to ešte ani chodiť nevedeli. Do veže sa však vyštverať vedeli. A kuchynka ide každý deň. Obidvaja sa v nej hrajú. A to bude mát syn v novembri 5 rokov. Dostal ju na prvé narodeniny, ale mladší sa s ňou hra od 9. mesiaca. Veža a kuchynka za mňa najlepšia kúpa.
Loptičky u nas fungujú tiež, ale nie v bazéne. Väčšinou skôr ako náklad do áut.
Užitočná je u nás veža, mali sme ju odkedy dcéra vedela stáť s oporou. Neskôr do nej už sama začala vyliezať. Dobrý je aj triangel, ktorý využívame aj ako stan -prehodíme deku. Kuchynku sme kupili mesiac pred 2. narodeninami a od začiatku je top. Býva veľmi oblubena aj u chlapcov. A veľa kníh a medzi 1. a 2. rokom už môžu zaujať aj také pracovné zošity na suchý zips. Pozri napr. Zošítkovo. Ešte mi napadlo lego duplo a klasické kocky na stavanie, plastelína, rôzne skladačky. To som asi po roku postupne zavádzala.
@tatehotna Ja som zmontovala vezu asi ked mal 15 mesiacov ale kludne sa to da hned ako dieta samostatne stoji, len mne dlho trvalo kym som sa k tomu odhodlala, lebo je to drahe a bala som sa ze v nej nebude chciet byt, kedze je velmi zivy a nic ho nebavi dlhsie ako 5 minut... ale v tej vezi vydrzi aj 20 minut ked nieco robime.
Celkove je to taka ina interakcia s dietatom vo vezi. Velakrat tam aj papa... napriklad mame obaja ranajky na stojaka a pritom je vzdy ovela uvolnenejsi ako ked je zapasany vo vysokej jedalenskej stolicke.
@andreatytler
@jarnajar
@shallimar
@kikk
@mamamasama dievcata dakujem za komenty, prosim poradte mi odkial tu uciacu vezu a triangel? 🙏
@tatehotna Tiez by som kupila iba z druhej ruky, ale znackovu aby si mala zaruku ze je stabilna. Nove veze su velmi drahe... Zial nikto v mojom okoli nepredaval a tak som si vyrobila vlastnu.
Ale tiez mozes radsej pockat kym sa syn zacne stverat na nabytok a zaujimat o to co robis. Lebo ak sa nebude zaujimat, tak mozno veza nie je najlepsi napad.
My sme tiež vyrábali vlastnú. Presne na výšku linky, takže vrchné opierky presahujú na linku a tympadom mi ju neprevratia, ani keď sa tam zavesia obidvaja

No my sme kúpili ohrádku aj s tými malými loptičkami, náš malý má teraz 15 mesiacov, a stále s tými loptičkami behá, hryzie ich, hádže nimi, podáva nám ich, sú proste všade 😀 ani som si nemyslela, že ho niečo také bude baviť