icon

V škôlke o korone

nicka1986
1. mar 2021

Ahojte dievčatá, čo Vy nato....vecer ležím pri malom 5 ročnom, ideme spat a on mi začne rozprávať o koronaviruse. Zdá sa Vam normálne, že 4 a 5 ročným deťom v školke tlačia do hlavy koronavirus? Mne sa to teda vôbec nepáči. Minule som videla kreslenu knihu pre žiakov že očkovanie je cesta z korony, kreslené postavičky v ruskach pri rôznych činnostiach. Akoze ja nemám nato slov...

Strana
z2
nicka1986
autor
5. mar 2021

No, vidím tu komunikáciu smerom ku mne a žiaľ velmi malo sa Vás vyjadrilo slušne. Sorry, existujú aj iné choroby a vy ste za ten rok tak vymlete, že ľutujem vaše zaruškovane testované deti. Keby mali ste mali širší rozhľad, tak reagujete inak. Žite vo svojom koronovom svete. Pa

jvasenka
5. mar 2021

@nicka1986 ak detom vravia ze jedine co pomoze je ockovanie a knihy o tom tak mi to pride iba ako propaganda a treba sa s dietatom primerane veku porozpravat...o korone nie su 100% info ved sa to uz tolko krat zmenilo (prenos, priznaky, liecenie a neviem co vsetko)..dbaju tak aj na osvetu hygieny ze nielen kvoli korone ale aj zltacke napr (resp robili to pred koronou?)...navyse ockovanie nechrani pred nakazenim iba ma zmiernit priznaky takze v tomto mi to pride zavadzanie deti..ucitelky by mali informovat rodicov ze to chcu s detmi preberat a v akom rozsahu resp ako im to chcu interpretovat...
mne by sa nepacilo ak by mojmu dietatu propagovali ockovanie a celkovo ho zatazovali s koronou-rodicia by mali vysvetlit detom situaciu (primerane ich veku, chapaniu) kedze deti su lahko manipulovatelne

mariska1989
5. mar 2021

Podľa mňa im to netlačia do hláv .bohužiaľ všade je teraz len Corona či v tv či v rádiu .ľudia dačo povedia a také detí to počujú .moja pomalí 10 ročná už tiež hovorí že či Matovič je zdravý

beronsche
5. mar 2021

@nicka1986 prispevky venovane tebe kritizujes, vraj nie su slusne. To ti ale nebrani oznacit uzivatelky vymletymi a dokonca lutujes ich(nase) deti...
Krasne...
Ale hlavne, ze tebe sirsi rozhlad nechyba..

Pozri, ja nezijem v koronovom svete, som realista, kritik sposobu riadenia pandemie u nas, moje deti nie su ani zaruskovane, ani testovane, pouzivam zdravy usudok.
Napriek tomu si zastavam nazor, ze s detmi je potrebne o tom hovorit, pretoze sa to dotyka aj ich kazdodenneho zivota..
Spominas ine choroby , ano tie stale.existuju. napr. jedna vazna a neprijemna mam vstupila do zivota (blizka osoba) a tak som to detom primerane veku vysvetlila. vedia o nej rovnako ako o.covide, lebo sa ich to tyka. rozumies?

beronsche
5. mar 2021

@jvasenka o to vacsi dovod s detmi hovorit..

jvasenka
5. mar 2021

@beronsche ja netvrdim ze nie..hovorim ze tuto ulohu maju rodicia a ak o tom v skolke diskutuju mali by byt rodicia informovani (aj co konkretne im je hovorene) ..to je cele

beronsche
5. mar 2021

@jvasenka ano, ved ja s tebou uplne suhlasim.
Moja odpoved bola myslena vzhladom ku kontextu prveho prispevu.

jana_eyre_2
5. mar 2021

S mojimi deťmi sa bavím úplne otvorene, odpovedám na otázky, uprimne.. aby chápali prečo sa chránime, prečo nemôžeme robiť to čo predtým, prečo nevídame každého kamaráta, prečo máme Ruska a respiratory.. majú 9, 7 a 4,5r.. robím to tak od začiatku, nič im nezamlcujem, nezlahcujem a nepreháňam.. deti nemajú traumy, neboja sa, len vidia realitu.. ak by chodili do inštitúcií (čo nechodia, lebo to nepokladám za bezpečné) a hovorili by o tom s nimi v škôlke, uvítala by som to, pretože dnesne deti tým žijú - patrí to k ich životu a potrebujú to pochopiť..

nicka1986
autor
5. mar 2021

@jvasenka ďakujem za Vás normálny postoj 😍

Strana
z2