V škôlke o korone
Ahojte dievčatá, čo Vy nato....vecer ležím pri malom 5 ročnom, ideme spat a on mi začne rozprávať o koronaviruse. Zdá sa Vam normálne, že 4 a 5 ročným deťom v školke tlačia do hlavy koronavirus? Mne sa to teda vôbec nepáči. Minule som videla kreslenu knihu pre žiakov že očkovanie je cesta z korony, kreslené postavičky v ruskach pri rôznych činnostiach. Akoze ja nemám nato slov...
@nicka1986 ak detom vravia ze jedine co pomoze je ockovanie a knihy o tom tak mi to pride iba ako propaganda a treba sa s dietatom primerane veku porozpravat...o korone nie su 100% info ved sa to uz tolko krat zmenilo (prenos, priznaky, liecenie a neviem co vsetko)..dbaju tak aj na osvetu hygieny ze nielen kvoli korone ale aj zltacke napr (resp robili to pred koronou?)...navyse ockovanie nechrani pred nakazenim iba ma zmiernit priznaky takze v tomto mi to pride zavadzanie deti..ucitelky by mali informovat rodicov ze to chcu s detmi preberat a v akom rozsahu resp ako im to chcu interpretovat...
mne by sa nepacilo ak by mojmu dietatu propagovali ockovanie a celkovo ho zatazovali s koronou-rodicia by mali vysvetlit detom situaciu (primerane ich veku, chapaniu) kedze deti su lahko manipulovatelne
Podľa mňa im to netlačia do hláv .bohužiaľ všade je teraz len Corona či v tv či v rádiu .ľudia dačo povedia a také detí to počujú .moja pomalí 10 ročná už tiež hovorí že či Matovič je zdravý
@nicka1986 prispevky venovane tebe kritizujes, vraj nie su slusne. To ti ale nebrani oznacit uzivatelky vymletymi a dokonca lutujes ich(nase) deti...
Krasne...
Ale hlavne, ze tebe sirsi rozhlad nechyba..
Pozri, ja nezijem v koronovom svete, som realista, kritik sposobu riadenia pandemie u nas, moje deti nie su ani zaruskovane, ani testovane, pouzivam zdravy usudok.
Napriek tomu si zastavam nazor, ze s detmi je potrebne o tom hovorit, pretoze sa to dotyka aj ich kazdodenneho zivota..
Spominas ine choroby , ano tie stale.existuju. napr. jedna vazna a neprijemna mam vstupila do zivota (blizka osoba) a tak som to detom primerane veku vysvetlila. vedia o nej rovnako ako o.covide, lebo sa ich to tyka. rozumies?
S mojimi deťmi sa bavím úplne otvorene, odpovedám na otázky, uprimne.. aby chápali prečo sa chránime, prečo nemôžeme robiť to čo predtým, prečo nevídame každého kamaráta, prečo máme Ruska a respiratory.. majú 9, 7 a 4,5r.. robím to tak od začiatku, nič im nezamlcujem, nezlahcujem a nepreháňam.. deti nemajú traumy, neboja sa, len vidia realitu.. ak by chodili do inštitúcií (čo nechodia, lebo to nepokladám za bezpečné) a hovorili by o tom s nimi v škôlke, uvítala by som to, pretože dnesne deti tým žijú - patrí to k ich životu a potrebujú to pochopiť..

No, vidím tu komunikáciu smerom ku mne a žiaľ velmi malo sa Vás vyjadrilo slušne. Sorry, existujú aj iné choroby a vy ste za ten rok tak vymlete, že ľutujem vaše zaruškovane testované deti. Keby mali ste mali širší rozhľad, tak reagujete inak. Žite vo svojom koronovom svete. Pa