V škôlke sa trápime
Prosim mozete mi niekto poradit? Moja mala bude mat 3roky a dva tyzdne sa uplne trapime ako nastupila do skolky.
Je v kolektive vyrazne najmladsia. Vela place, nema zaujem o ine deti. Riesime to s detskou psychologickou a povedala ze mala nie je podlavsetkeho na skolku zrela.
Nechcem prist o miesto v skolke. Ale zaroven ju nechcem ani trapit. Neviete je moznost ponechat si ju este doma a od januara opat skusit? Nevylucia nas?
Sme v 3mesacnom, adaptacnom programe.
Vrela vdaka!!
V našej škôlke sa dalo urobiť tak, že si mala papier od lekára, že dieťaťu prerušuje dochádzku, a vtedy ti miesto držali.
A nič sa neplatilo za ten čas
nie od januára, ale až o rok, ak sa ti dá, tri roky automaticky neznamenajú, že je dieťa na škôlku zreĺé
Ano, dá sa od januára. Vybav si zdravotnú dovolenku od obvodbej lekárky, nech ti ju vypíše (hádam bude vedieť, ako to ma napísať)
Ja som neriesila psychogickou snazila som motivovať dieta moja nastupila od 2.5r dva tyzdne je kratka doba na zvyknutie ak bude plakat cely den po mesiaci a viac tak mozno by som zvažovala prerušiť ale mesiac daco nechat nech si zvyka moja bola medzi 3r4r prvej triede ano viac menej bola stale doma chora covid....teraz je 3 rok v skolke minulý tiez bola az v juni mesiac v skolke (4r) a vkuse plakala zacala som ju motivovať poprípade ak neplace ma malickost.....
Brigádujem v sukromnej v skolkke takze poznam aj to z druhej strany viem ake je pocit matky nechať dieta rano keď place nie raz som plakala.s nou ale viem ze to robim pre malu nech si zvyka doma sa nudi.....z druhej strany prvy mesiac je narocny my mame 2r deti ktore placu cely den len bohužiaľ musia si zvyknut je to pre ne nove a zrazu ostali par hodin bez mamy adaptácia je cca 3m po tejto dobe sa väčšinou riesi ci dieta je schopne navštevovať skolku alebo nie....skor je zbytočne kedze dieta sien zvyka
Mam susedu co jej mala plakala az do 6r a to mala.svojj krstnu v triede alebo vedla(učiteľka)
No 2 týždne je dosť krátka doba a plače len ráno, ked sa lúčite alebo celý den? To je dosť rozdiel. Ty do práce chodíš alebo si doma? Moj najstarší plakal prvé 3 mesiace, ale len ráno pri lúčení, potom už bol v pohode. No ja som musela do práce, takže u nás iné východisko nebolo.
@zuzkaa1991 toto, co robis ty, je vonkajsia motivacia. Dieta potrebuje vnutornu motivaciu
@stanislavicenka vnutornu ma podporu rodiny
Moj syn nastupil pocas covidu. Dieta sme odovzdali medzi vchodovymi dverami, žiadne lúčenie a bolo to fajn. 2 tyzdne je malo, ak bude plakat 2 mesiace, az potom by som sa zamyslala, ci je to ok
Preto sa to volá adaptácia. Pre každé dieťa je to obrovská zmena a rozhodne netrvá len pár dní.vela závisí od toho ako sa potom správa v škôlke? Zapája sa do aktivít, spi, je, koľko plače v škôlke....moja dcéra nastúpila niečo po 2,5, roku. Adaptácia strašná. Plakala,nejedla,nepila, zle spávala, začala sa pocikavat,seperacna úzkosť atď. Boli to najhoršie týždne no do škôlky musela inej cesty nebolo. Dnes škôlku miluje aj keď tie ranné revy trvali dlho 😁 treba to hlavne riešiť v škôlke, my máme výborne učiteľky,odporúčali mi vydržať,že to mala zvládne.

treba sa dohodnut v skolke. u nas bol maly stale chory, nechala som ho potom cez zimu doma, ale skolne atd. som dalej platila. skolke to takto neprekazalo.