Vyhodili mi dieťa zo škôlky
Ahojte, 4 ročný syn v septembri 1x nastúpil do MŠ a už na druhý deň sa mi na neho sťažovala pani učiteľka, že neposlúcha a na dvore sa nezdržiaval na vyhradenom mieste pre ich triedu a ak sa to nezmení, tak sa budú musieť porozprávať s pani riaditeľkou. Potom každý deň bolo niečo, napríklad nechce jesť, nezapája sa do aktivít, ťažká komunikácia atď.
Po týždni v škôlke syn ochorel a bol vyše 2 týždne doma.
Prvý deň v škôlke po chorobe sa zase pani učiteľka sťažovala, že nechce jesť a nezapája sa.
Pár dní bolo ako tak dobre, ale v jeden deň bol veľmi divoký, zas na dvore utekal, počas aktivít si robil svoje, skákal, výskal a hlavne nerešpektoval pani učiteľku. Ja jej rozumiem, nemá na starosti len jeho a najmä, ako som si všimla je s nimi väčšinou sama.
Ďalší deň s ním bola spokojná a povedala, že je ako vymenený, čomu som sa veľmi potešila. No napriek tomu som poobede dostala telefonát, aby som sa zastavila u pani riaditeľky.
Riaditeľka mi zase povedala to isté, čo aj učiteľka, čiže odbieha na dvore, neje, nepije, neposlúcha. Ale, čo ma zarazilo, že vraj sa schováva pod stolom alebo že je reálna hrozba nebezpečia sebe a pre ostatné deti, lebo behá a zakončila to vetou, že si dovolí tvrdiť, že môj syn má nejaký neurologickí problém 😳 No neviem, mám ešte 2 ročného syna a nikdy mu ani vlas neskrivil a nijak ho neohrozil, skôr naopak. Chráni ho!
Dokopy bol v škôlke 2 týždne a vylúčili ho. Nedali mu šancu aspoň do konca adaptácie, ktorá mala byť do konca novembra. Veľmi ma to mrzí a som smutná, lebo on tam veľmi rád chodil a stále sa pýta do škôlky.
Okrem toho, čo som napísala nerobí deťom zle a nie je ani agresívny.
Komunikácia s ním je ťažká a často ani nerozumie, čo sa mu hovorí. Doma tiež niekedy neposlúcha hneď, ale nakoniec aj tak spraví čo treba. Nemyslím si, že je to zlé dieťa a nemyslím si, že si to zaslúžil 😔
Riešime logopédiu aj neurológiu, ale bohužiaľ termín máme až o mesiac.
Ani neviem, čo chcem. Či radu, skúsenosti, alebo sa iba vyrozprávať.
Ďakujem aj za prečítanie 🙂
@kikasom dobrý deň.Prosim vás a kde sa nachádza ťa škôlka pre Nks.Prave riešim to isté.Ako ste vy na Tom dnes?
@kikasom prosim vas ako ste nakoniec dopadli? Ja mam syna 2r 9mes a vylucili ho presne kvoli tomu ze utekal a nerespektoval pokyny. Cely cas bola uplne zla komunikacia so skolkou.
Syna sme najprv mali na 2h lebo nechcel jest. Zakazdym ked sme ponho prisli sme len riesili ze nejje, obcas sa spomenulo ze nejak neposluchal, ale to len tak medzi dvermi za 2 min. 2tyzdne sme sa snazili ho nejako presvedcit aby nieco jedol. Potom si nas z nicoho nic predvolali ze ideme preeusit adaptaciu lebo neposlucha. To sme nechapali ze vobec sa kvoli tomu nieco robi ved deti vseobecne neposluchaju. V ten den prvy raz nieco zjedol, tak sme ich este ukecali na 2 h a ze sa uvidi. Zacal jest a isli sme na 4h. Stale sme mu rozpravali ze ma posluchat a take veci. V skolke pri dverach ze dneska pohoda predlzime na cely den. To sme povedali ze este odlozime na dalsi tyzden, lebo to mala smenu akurat ta ucitelka ktoru mal radsej.tak ze nech to ma lahsie. Zrazu manzelovi davali papier do ruky ze prerusujeme dochadzku. To im povedal ze chce aby sme to poriesili obaja s nimi. Dohodli sme konzultaciu o 2 dni a rovno nam napisali vylucenie zo skolky. Sme z nich uplne zmateni.

@tinatitti Už je to neaktuálne, tá diskusia je z októbra z minulého roka. Predpokladám že na tie vyšetrenia už dávno boli kedže už je apríl. Autorka písala že syn chodí do škôlky pre deti s NKS.