Záchvaty plaču 3-ročnej dcérky v škôlke
Dobrý deň, chcela by som sa poradiť, pretože vôbec neviem čo mám spraviť. V septembri mi dcérka nastúpila do škôlky. Dcérka má problém s rečou riešime to. Prvé 3 dni boli úplne v poriadku rano až utekala čo sa tešila chodila na 2 hodiny vôbec neplakala vošla do triedy a hneď sa začala hrať. Na štvrtý deň už mala zostať na 4 hodiny s tým že učitelky už deti brali na prechádzku a vtedy začali plače nechcela isť z triedy preč od hračiek učitelka mi hneď volala že mám prisť pre ňu že 4 hodiny ešte nezvládne. Odvtedy každý deň plakala ale tak že mala až záchvat ráno mi zastavila pred bránou nemohla som s ňou pohnúť pri skrinkách sa hádzala o zem a v triede zas záchvaty plaču 2 hodiny tam len preplakala a učitelky si s ňou nevedeli dať rady až keď už nevladala plakať sa trochu ukludnila a to mi hneď volali aby som pre ňu prišla. Potom ju tam nechávali už iba na hodinu a stále to isté len záchvat plaču a nemohli s ňou pohnuť. Po 7 dni v škôlke dostala doma teplotu tak som ju nechala už doma do konca týždňa a na ďalší týždeň som išla za riaditeľkou že by som ju chcela odhlásiť pretože som ju nechcela trápiť. Riaditeľka mi poradila že ju nemám odhlasovať a mám to len odložiť do januára. Teraz by mala v januári nastúpiť znova ale ja neviem či je pripravená a či by som to mala skúšať nemôžem okolo tej škôlky stále ani prejsť pretože hneď sa hodí o zem a plače. A odkedy chodila do škôlky má strašnú separačnú úzkosť nemôžem sa od nej ani pohnúť všade musí byť somnou a naozaj by som nechcela aby sa to ešte zhoršilo. Ďakujem za rady.
Koľko.ma dcérka rokov? Január je až za mesiac, detičky sa menia a vyvíjajú veľmi rýchlo
Mám troch chlapcov - prvý plakaval za mnou až do prvej triedy:D keď a ním išla babka jej sa hádzal o zem- teraz v piatej triede ho prvý mesiac nonstop bolelo brucho (psychosomaticke) až tak že dva krát zvracal z tých "nervov" čo ním šibali.
Druhý to zvládal super ale až keď mal 4 roky nebol pred tým pripravený vibecy, chcel ostať ešte dlhšie úplne do zaverečnej aj keď sa ráno lúčil so slzickami
Tretí má 2,5 a teší sa do škôlky neskutočne - vidí bránu uteká, rýchlo dnu, rýchlo papučky pusa a kyva mi- keď sa nebodaj dlho rozprávam s učiteľkou hneď mi mava a ju ťahá dnu :D ešte nám nerozpráva tiez.
Deti sú individuálne - niektoré to zvládnu skoro, niektoré neskôr - nesilila by som to ak to nie je úplne nevyhnutné
@antonka má 3 roky. A keď vidím ako reaguje len na tú budovu škôlky keď máme prejsť okolo tak sa bojim že to bude rovnaké ako v septembri a plus tá separačná úzkosť len nachvílu jej zmiznem z očí a už plače hladá ma nechce byť s nikym ani s otcom ani s babkami pokial tam nie som ja. Nechcem aby sa to ešte zhoršilo
@antonka má 3 roky. A keď vidím ako reaguje len na tú budovu škôlky keď máme prejsť okolo tak sa bojim že to bude rovnaké ako v septembri a plus tá separačná úzkosť len nachvílu jej zmiznem z očí a už plače hladá ma nechce byť s nikym ani s otcom ani s babkami pokial tam nie som ja. Nechcem aby sa to ešte zhoršilo
@leuska2482 takýto bol môj druhý, nikto nemohol okolo nás ani prejsť večne na mne :D preto išiel až keď mal štyri roky do škôlky🙂 niektoré detičky sú pripravené skôr, niektoré nie
Teraz uz je prvák a je brutálne samostatný 👍 netrvá to večne

Koľko.ma dcérka rokov? Január je až za mesiac, detičky sa menia a vyvíjajú veľmi rýchlo
Mám troch chlapcov - prvý plakaval za mnou až do prvej triedy:D keď a ním išla babka jej sa hádzal o zem- teraz v piatej triede ho prvý mesiac nonstop bolelo brucho (psychosomaticke) až tak že dva krát zvracal z tých "nervov" čo ním šibali.
Druhý to zvládal super ale až keď mal 4 roky nebol pred tým pripravený vibecy, chcel ostať ešte dlhšie úplne do zaverečnej aj keď sa ráno lúčil so slzickami
Tretí má 2,5 a teší sa do škôlky neskutočne - vidí bránu uteká, rýchlo dnu, rýchlo papučky pusa a kyva mi- keď sa nebodaj dlho rozprávam s učiteľkou hneď mi mava a ju ťahá dnu :D ešte nám nerozpráva tiez.
Deti sú individuálne - niektoré to zvládnu skoro, niektoré neskôr - nesilila by som to ak to nie je úplne nevyhnutné