Záchvaty plaču 3-ročnej dcérky v škôlke
Dobrý deň, chcela by som sa poradiť, pretože vôbec neviem čo mám spraviť. V septembri mi dcérka nastúpila do škôlky. Dcérka má problém s rečou riešime to. Prvé 3 dni boli úplne v poriadku rano až utekala čo sa tešila chodila na 2 hodiny vôbec neplakala vošla do triedy a hneď sa začala hrať. Na štvrtý deň už mala zostať na 4 hodiny s tým že učitelky už deti brali na prechádzku a vtedy začali plače nechcela isť z triedy preč od hračiek učitelka mi hneď volala že mám prisť pre ňu že 4 hodiny ešte nezvládne. Odvtedy každý deň plakala ale tak že mala až záchvat ráno mi zastavila pred bránou nemohla som s ňou pohnúť pri skrinkách sa hádzala o zem a v triede zas záchvaty plaču 2 hodiny tam len preplakala a učitelky si s ňou nevedeli dať rady až keď už nevladala plakať sa trochu ukludnila a to mi hneď volali aby som pre ňu prišla. Potom ju tam nechávali už iba na hodinu a stále to isté len záchvat plaču a nemohli s ňou pohnuť. Po 7 dni v škôlke dostala doma teplotu tak som ju nechala už doma do konca týždňa a na ďalší týždeň som išla za riaditeľkou že by som ju chcela odhlásiť pretože som ju nechcela trápiť. Riaditeľka mi poradila že ju nemám odhlasovať a mám to len odložiť do januára. Teraz by mala v januári nastúpiť znova ale ja neviem či je pripravená a či by som to mala skúšať nemôžem okolo tej škôlky stále ani prejsť pretože hneď sa hodí o zem a plače. A odkedy chodila do škôlky má strašnú separačnú úzkosť nemôžem sa od nej ani pohnúť všade musí byť somnou a naozaj by som nechcela aby sa to ešte zhoršilo. Ďakujem za rady.
Koľko.ma dcérka rokov? Január je až za mesiac, detičky sa menia a vyvíjajú veľmi rýchlo
Mám troch chlapcov - prvý plakaval za mnou až do prvej triedy:D keď a ním išla babka jej sa hádzal o zem- teraz v piatej triede ho prvý mesiac nonstop bolelo brucho (psychosomaticke) až tak že dva krát zvracal z tých "nervov" čo ním šibali.
Druhý to zvládal super ale až keď mal 4 roky nebol pred tým pripravený vibecy, chcel ostať ešte dlhšie úplne do zaverečnej aj keď sa ráno lúčil so slzickami
Tretí má 2,5 a teší sa do škôlky neskutočne - vidí bránu uteká, rýchlo dnu, rýchlo papučky pusa a kyva mi- keď sa nebodaj dlho rozprávam s učiteľkou hneď mi mava a ju ťahá dnu :D ešte nám nerozpráva tiez.
Deti sú individuálne - niektoré to zvládnu skoro, niektoré neskôr - nesilila by som to ak to nie je úplne nevyhnutné
@antonka má 3 roky. A keď vidím ako reaguje len na tú budovu škôlky keď máme prejsť okolo tak sa bojim že to bude rovnaké ako v septembri a plus tá separačná úzkosť len nachvílu jej zmiznem z očí a už plače hladá ma nechce byť s nikym ani s otcom ani s babkami pokial tam nie som ja. Nechcem aby sa to ešte zhoršilo
@antonka má 3 roky. A keď vidím ako reaguje len na tú budovu škôlky keď máme prejsť okolo tak sa bojim že to bude rovnaké ako v septembri a plus tá separačná úzkosť len nachvílu jej zmiznem z očí a už plače hladá ma nechce byť s nikym ani s otcom ani s babkami pokial tam nie som ja. Nechcem aby sa to ešte zhoršilo
@leuska2482 takýto bol môj druhý, nikto nemohol okolo nás ani prejsť večne na mne :D preto išiel až keď mal štyri roky do škôlky🙂 niektoré detičky sú pripravené skôr, niektoré nie
Teraz uz je prvák a je brutálne samostatný 👍 netrvá to večne
Pozrite uvidíte skúste ak to nepôjde preruste škôlku znovu .
V januári to skúsiť môžete znovu ak to nepôjde preruste .
Tiež sme mali podobne pocíti myslela som že tiež budeme musieť prerušiť ale našťastie to bolo okej po krátkom prerušení .ale mi sme napríklad čakali a vedela som že by nebola okej stim aby išla do škôlky ako 2,5 ročná ani ako 3rocna ..
Do škôlky nastúpila ako 3,5 ročná stim že sme tiež mali takéto problém že po nejakom naše čo bola doma po chorobe mala škôlke úraz zo unaje naspäť vyvolal reakciu zo začiatku roka . našťastie sa Oto upravili teraz do škôlky chodí druhý rok ale aj tak je viac doma ako škôlke

Koľko.ma dcérka rokov? Január je až za mesiac, detičky sa menia a vyvíjajú veľmi rýchlo
Mám troch chlapcov - prvý plakaval za mnou až do prvej triedy:D keď a ním išla babka jej sa hádzal o zem- teraz v piatej triede ho prvý mesiac nonstop bolelo brucho (psychosomaticke) až tak že dva krát zvracal z tých "nervov" čo ním šibali.
Druhý to zvládal super ale až keď mal 4 roky nebol pred tým pripravený vibecy, chcel ostať ešte dlhšie úplne do zaverečnej aj keď sa ráno lúčil so slzickami
Tretí má 2,5 a teší sa do škôlky neskutočne - vidí bránu uteká, rýchlo dnu, rýchlo papučky pusa a kyva mi- keď sa nebodaj dlho rozprávam s učiteľkou hneď mi mava a ju ťahá dnu :D ešte nám nerozpráva tiez.
Deti sú individuálne - niektoré to zvládnu skoro, niektoré neskôr - nesilila by som to ak to nie je úplne nevyhnutné