Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@mikisa27 skúsme ešte vydržať, dobre? Pozerám, že sme na tom podobne aj s druhým bábenkom....Budeme si písať ako naši chalan zvládajú... Ja som rozhdnutá nerobiť predčasné závery a ešte vyčkať, aj keď sú chvíle, že mám chuť to vzdať a nechať ho doma.... Ale keď vidím aký pokrok urobil za 3 dni.... So mnou doma by sa mi to nepodarilo.... A ani nehovorímmže nadvore už ni sú žiadne deti jemu veku primerané, všetky sú v škôlke, a ke´d je so mnu, tak sa nchce prispôsobiť a nudí sa, odmieta ísť so mnou nakupovať a tak. Inak my máme ešte jeden problém predokadám, že ako reakcia na stres so škôlkou začal znovať strašne, ale strašne trucova, dne som s ním potrebocvala ísť dolekárne- 10 min cesty, hádzal sa o zem, kopal do kočíka, hádzal sa na mňa, hrozné, najhorší záchvat aký,m kedy mal. MNormálne som sazložila, sadla na chodnk a rozplakala som sa.... Potom plakal aj n, že mu je ľúto.. Viem že sa to takto nerieši, ale ja som už nevládala....
Doriti, ke´d si predstavím, že koľko trápenia a v škôlke sme vydržali 4!!!!!! dni a sche sopľaví 😝
Ale napriek tomu, by som zťala zuby, týždeň máte za sebou, po mesiaci si ovedzme, či to má alebo nem zmysel....
My sa bohviekedy do škôlky dostaneme,, keď sme už schytali, chorého ho nedám, radšej ho nechám doliečiť, tak to potom po chorobe môžeme zaťačť od začiatku
akurát s tým rozdielom, že malý bude vedieť, že chorý do škôly nemôže, takže priestor pre konšpiračné teórie môjho synátora a simuláciu otvorený 😢
baby, dávate škôlkárom nejaké vitamíny?
@rebecca2006 super, ze sa snazite vydrzat, ten tyzdne je naozaj malo, presne ako pises, skuste vydrzat ten mesiac...ja davam malej imunoglukan uz vyse mesiaca. Povodne sme jej to zacali davat, lebo bola dlho chora v lete, skoro 6 tyzdnov vkuse a ma zvacsenu nosnu mandlu, ale som si povedala, ze budeme pokracovat, kvoli imunite, dr. sme sa pytali a povedala, ze to urcite neublizi, ked tak, tak len pomoze a rozmyslam aj nad tym, ci jej sem tam nesupnem na 2 tyzdne aj bio gaiu, kvoli crevnym virozam
@mikisa27 my sme boli na tom podobne, mala hned ako som ju pred dverami pustila, spustilastrasny rev a buchala sa o dvere ktore museli zavret, priebezne plakala cely den,ked som o stvrtej po nu prisla - sedela sama nestastna pri stolceku a spustila strasny rev a nechcela ani ku mne prist...viem to sa tyka asi vycsiny deticiek, aj to popoludnie doma kedy chodila za mnou ako nestastny psicek , ale skutocne trapenie zacalo ked zaspala. Budila sa v 15 - 20 min. intervaloch a kricala, prip. mala aj zavrete oci a vykrilovala mama s tebou! az sa zacekavala.Mame 3 - mesacne babatko kt. sa na to budilo, 3x za noc sa mi pokakalo hoci predtym kakavalo raz za tyzden. Skoncilo sa to asi o stvrtej nad ranom ked som jej neustale opakovala ze zajtra do skolky nepojde...My nevyspati, muz okolo pol noci odisiel na druhu stranu domu kedze ho dcerka odmietala, dokonca az niekedy bila, babatko malo naruseny cely spankovy rezim...neviem ci to zato stoji a vazne uvazujem ze ju radsej necham este rok doma kedze som na materskej.Co vy nato?
tak prvy tyzden za nami 😵 Som zvedava,co bude buduci tyzden,ale cakam ze to este u nas bude na dlho 😒 .Ale dneska velky uspech,prvykrat sa vycikala v skolke bezomna 😀 .Asi otvorime sampanske dneska 😀 .Ale rana stale hrozne....
@nefertitka no my uz dnes lepsie..mali sme len jednu strasnu preplakanu noc ale dnesna bola uz super..spala som pri nom v izbe ale spinkal uz celu noc a teraz tiez cez obed potiahol 3 hodky, sopliky sa zmiernili, stale fukame, ale uz ovela lepsieee...ak bude takto dobre este cez vikend, tak asi v pondelok nakluseme do skolky..
Nas sa zatial pyta do skolky..bol tam len 2 dni ale zjavne sa mu ozaj pacilo..vraj pojedol ako nik, pytal sa cikat normalne, pekne isiel spat, hral sa...a teraz sa ma uz druhy den pyta, kedy pojde do skolky, ci aj v sobotu sa chodi🙂 takze tym asi, ze sme boli len 2 dni zatial nic negativne nezazil a este nema pocit, ze tam bude musiet chodit stale....
A inak k tym vasim detickam co plackaju a maju stresy - asi by to celkom pomohlo keby nam tu nakukli a napisali nejake ucitelky v materskych skolach..tie teraz maju fofry v skolkach prve tyzdne..ale ja co som sa rozpravala ozaj vela s 2 ucitelkami kamaratkami, kazda hovori, ze 2 mesiace su skuska...ze detickam tie place trvaju v priemere 2 mesiace a cely ten zvyk..na nove miesto, novych ludi, nove ritualy, kamaratov, nove bacily..stravu..je to vela zmien a deticky reaguju rozne, pocikavanim, nejedenim, placom, pokakanim...stresom..ale stale mi hovorili, ze mam dat malemu 2 mesiace..lebo skor to vzdavat je skoda, deti sa naozaj do toho dostanu a to vedia z praxe...ze uz od novembra maju zvycajne konecne v skolke klud..samozrejme, su deti, ktore placu aj cely rok, alebo take co placu vzdy v pondelok po vikende...ale ak po tych 2 mesiacoch plac prechadza po par minutach a uz potom je dobre, tak je vsetko ok...ak ale ani potom to neprejde a deticky maju strasne stresy, tak mozno je na mieste zvazenie, ci dieta nedat radsej k opatrovatelke co ma menej deti, alebo ho mat doma ak je to mozne...mam kamaratku co jej dcerka z toho stresu dostala ekzem a stale sa skrabala, ina co sa vratila k plienkam skoro na pol roka u maleho atd..ale kazda vravi, ze to museli proste vydrzat..tak isto tie choroby, hlavne v prvom roku..vecne marodky...v intervaloch tyzden v skolke, 2 tyzdne doma...ja sa tych chorob desim najviac, ved pokryt tolko marodiek je hrozne..a stale potom po 2 tyzdnoch doma skolkarsky ritual..no ale nie sme prve ani posledne..musime nejaky cas vydrzat, ved maju drobci za sebou len prvy tyzden bez maminiek
@m.i.r.i ja sa tych chorob bojim nielen z hladiska toho, ze sa vela vymeskava z roboty, ale toho, ako to dieta trpi casto pri tych chorobach, ja som vzdy v takom strese, ked mam malu choru, ze az...ona ma tendenciu mat kazdu chorobu skomplikovanu, 40tky horucky, co nejdu zrazit aj 5dni, do toho extremy ako vracanie z kasla a tak...hovorim, naposledy, co ochorela z lietadla, 6 tyzdnov vkuse kasle, sople, vracania a nie a nie to skoncit;(ja sa hrozim kazdej choroby...u nej to nikdy neni tak, ze 2 dni teplota a potom uz len kasle a sople, nie ona musi byt vzdy extra special a musi to mat vzdy nejaku komplikaciu 😒 😝
@nefertitka Moji dvaja presne tak isto. 😠 Vždy nejaké komplikácie. ☹
inak moje zakriknute dieta, co sa vzdy necha odstrkovat dnes na ihrisku poobede predvadzalo take kusky, ja neviem, ci to ma z tej skolky, ale asi ano a stacilo na to asi fakt len tych 5 dni 😀 ...ked sa niekto tlacil cez nu, tak nanho kricala, ze netlac sa, uhni, nezavadzaj, co si hluchy?teraz idem ja a tak 😝 ...akoze som v nemom uzase 😀 .... ta skolka je fakt dobry zaklad do zivota veru 🙂
@koniarova ja si vzdy tak vydychnem, ked uz jej je lepsie a teraz nam hrozi to, ze si vydychnem, ze uz je dobre a za tyzden dovlece nieco ine 🙄
nie ste tu niektora, ktora svoje dieta otuzuje?rozmyslam nad tym, ze by som to skusila
@nefertitka uplne chapem..a to nas chory nebyval a komplikacie nemal..ale ja kedze nie som zvyknuta tak ma vie dorazit aj sopel..nas mal doteraz len pred 2 mesiacmi zhruba anginu co chytil od sesternice ( boli spolu 15 minut)..a to ani neviem,ze nejaka velka choroba, lebo mal asi 2 dni teplotu, ktoru sme zrazili Nurofenom a bral ATB...mal na mandliach jasneze biele flaky, ale to bolo vsetko, ziadne sople, kasel..takze vlastne po 2 dnoch na nom ani vidno nebolo,ze nejaka choroba..ale sople mal raz v zivote a teraz druhy krat..my nevieme velmi co je odsavanie ani nic..ked bol malinky tak nebol nikdy chory a teraz vie uzasne fukat..lenze sople su pre nas nocna mora, lebo on akonahle zacne mat plny nos, tak reve jak tur..mali sme pri prvych soploch pred asi 3 mesiacmi 3 brutalne prerevane noci, ze som sa bala, ci usi nechytil zapal alebo co, ale nic..usi vobec nic ani nic ine, len proste nadcha a to nevedel spat, ked nevedel dychat, tak sa vkuse budil..hroza to bola..a stale chcel fukat a dostat to von ale jasne, ze to trvalo par dni..a teraz obdoba, ked som videla, ze to budu sople, tak som vedela co ma asi caka..tak to nastastie netrvalo dlho, nemal komplikacie, jeden den teplota zvysena a jedna hrozna noc, uz je teraz lepsie...ale tiez mi ho je strasne luto..ked vidite tie horuckovite ocka, sklenny pohlad, plny nos a to trapenie, no hrozne..a ked si predstavim, ze to budem mat 2x do mesiaca alebo ktovie ako tak mi je zle...
pritom skolka je super vec, dieta sa tam vela nauci, ale proste by sa nemali tam chore deti vobec brat ( ani soplave) alebo zriadit vzdy jednu triedu pre chorych alebo nieco take 😀 izolovat ich od zdravych deti..lebo to je sice pekne, ze posilnovanie imunity chorobami, ale je to aj obrovska zataz na tie detske telicka stale celit horuckam a nadcham a nedaboze este horsie - cakam ze dojdu kiahne a podobne radosti...
@nefertitka ale som rada, ze vidite pozivitiva, ze mala sa osmelila..super..ja zas dufam, ze nas maly trosku skrotne..nas je taky dominantny typ, tak dufam, ze ho tam trosku usmernia...
My neotuzujeme asi ako ty myslis, ale nas bol vzdy zvyknuty behat nalahsie ako mnohe ine deti, alebo ako je nas standard..menej ho obliekame, tiez pri spanku od babatka mal v izbe 18 stupnov, niekedy aj menej...(samozrejme v letnych mesiacoch nie, ale ked sa schladi, tak v jeho izbe nekurime). Uplne malinky bol, polrocny a spinkal len v pyzamku a vo vaku teplejsom a v izbe niekedy aj 16st..a nikdy nebol chory..byvali sme na dedine, tak tam mal vybeh, otuzovanie, stretavanie sa s bacilmi..ale vidis, stacili nam 2 dni v skolke a uz ho prefuklo...lebo sice my sme otuzovali ale nikdy som ho nenechala behat v prievane alebo po vetre spoteneho a podobne..toto som si strazila..
@m.i.r.i mala som skor na mysli otuzovanie klasicky studenou vodou, my ju tiez obliekame nalahsie, mna vyslovene poraza, ked vidim niektore deti ako su oblecene, ale ved ich vec, teda rodicov, ale vcera trosku fukal vietor a dve deti mali bundy a ciapky, nie ze siltovka, ale ciapka. Niki bola aj dnes v piesku bosa, bolo fakt teplo, sem tam fuklo a deti chceli po nej opakovat a rodicia samozrejme nedovolili. Nechapem, ved ako sa maju tie deti potom stat odolnejsimi? vcera dokonca jednemu asi 2 rocnemu trcali pancusky z pod teplackov...to uz je vela. My nemame moznost spat pri 18 stupnoch, mame strasne teplo v byte stale, ale nechavam ju aj doma behat bosu, a proste vzdy som si vsimla, ze ju obliekam lahsie ako byvaju druhe deti,niekedy sa az zhacim, ci som ju malo neobliekla, ked tak kukam okolo, ale riadim sa sebou, ked je mne teplo v kratkom rukave, tak predsa dietatu nedam dlhy. A do 2 rokov spavala v kociku vonku kazdy den aj mrazoch
@m.i.r.i akurát som chcela niekde napísať, či založiť novú tému, či deti, ktoré mali ozaj veľký problém so škôlkou si po čase zvykli. tak som zvedavá, že čo bude po tých 2 mesiacoch, či to dovtedy vôbec vydržíme. u nás je to hrôza. každé ráno plače už od postele, ako sa zobudí. v škôlke to bol až hysák, ale dnes manžel hovoril, že to bolo bez neho. keď prídeme zo škôlky a sme vonku, tak je dobre. akonáhle príde dovnútra, tak začne mrnčať, plačkať: mamina, ja nechcem ísť do škôlky, nedávaj ma tam, nenúť ma tam. no hrôza. až ma srdce pichá. každý tiež hovorí treba vydržať, ale už mám obavy. ja viem, že po týždni je to strááášne zavčasu, ale keď je raz s tým nie je stotožnený, ja neviem... ale zase si myslím, že keby teraz povolíme, tak ho tam asi už nikdy nedostaneme.
tak mi je ho strašne ľúto. už to nie je náš Matúško, čo bol ☹
a čo sa týka choroby - jasné u nás sa to začalo. zachriptavený a teraz večer sa mu už aj púšťajú sople 😒 a to sme u doktorky nikdy neboli - okrem poradní, čo bol malý...
@znamia joj ako som rada že nie sme sami 😅 moj má síce už 4 ale tiež nemal s nástupom problém. Teší sa a po príchode mi ani pusu nedá rýchlo sa ponáhľa do triedy aj bez prezúvok...pre tie sa musí nahnevaný vrátiť a ani si ma nevšimne 😠 hneď druhý deň sa mi učiteľky sťažovali že ich nepočúval a robil si čo chcel a namiesto obedu im zdrhol na ihrisko a behal...tak som sa mu potom po ceste domov a doma vyhrážala že tam viac nepôjde ak nebude poslúchať a na druhý deň už bol vraj dobrý... 😎 od štvrtku sme ale doma kvôli soplíkom tak znova doňho hustím že to kvôli tomu že neposlúchal tak dúfam že keď znova nastúpime nebude pokračovať
@rebecca2006 vypýtala som si od dr niečo na imunitu a dala mi broncho-vaxum
@jajona aj moja dcera (nastupovala ako 3,5 rocna) mala taketo problemy, trvalo to 2 mesiace, okrem cirkusov rano aj v noci kricala zo spanku, maminka maminka, kde si, nechcem tu byt atd...ale potom sa to upravilo a chodila do skolky velmi rada.
V pondelok nastupuje do skolky aj moj syn, povodne som ho chcela dat az v novembri, ale na rodicku vo stvrtok ma ucitelka s p. riaditelkou presvedcili, nech ho prinesieme uz teraz, tak skusime.
@nefertitka studenou vodou sice neotuzujem, ale tiez obliekam menej, nez su ine deti, doma sa sam povyzlieka len do spodneho pradla a beha tu takto.
Ja som v lete, pocas tych 35 stup. teplot videla mamicku s kociarikom, kde pod dietatkom bola nejaka podlozka z vlny, taka s dlhym vlasom /ci chlpom/, dieta zliate od potu, revalo strasne a ona len natriasa ten kocik a natriasa 🙄 muz ma zastavil, ze nie je to tvoje, nestaraj sa...ale ☹
@rebecca2006 moji uzivaju len C vitamin, ked vidim, ze nieco na nich lezie, zvysim davku, ale od alergologicky maju predpisany Broncho-vaxom, este to nebrali, tak uvidim, ako zareaguju.
@gabika7706 no zbohom 😨 😝 😀 asi mala dojem, ze je mu zima:P
@1patulik17 ahoj moja mala má 2 a pol roka a mam dceru ktora ma 7rokov teda je uz druhacka tak nejake tie skusenosti mame s nastupom do skolky a teda ak ti mozem poradit treba len vydrzat on to zvladne len si myslim ze by bolo lepsie nechavat ho v skolke sameho.Ani rozlucku v satni nie je dobre zbytocne natahovat dat ho tam aj ked velmi place p.uc si s nim musi vediet poradit.Moze to trvat 2 tyzdne mozno mesiac.Zvladne to neboj sa 😀 Drzim palce aj 🙂 na nohach 😵
No a je to tu, odvratena stranka kolektivu skôlky. Po 4 dnoch v skôlke sme doma na antibiotikach dostali sme anginu a kedze bracek je zdravy ako repa typujem na skôlku.....takze tyzden skôlka a tyzden doma...pekne a to si mam ist hladat robotu??? Vdaka ti boze za mojho milovaneho manzela 🙂 ze chape a neriesi, ved uz sme si to raz prezili pri synovi.....
@marcikova prajem skore uzdravenie dcerke, aj kamoskina dcera ma anginu, skolka Moldavska...
Dakujem, skolka Druzicova ....este sa trapime stale ma vysokanske teploty ....minulu noc som spala no asi hodinku a inac som obkladikovala a striedavo prikrivala a odkrivala....jooooj uz som to zazila aj so synom ale je to tazke ked vidite ako trpia a neda sa to nejako rychlo odstranit...uffff
Baby,
aj moja dcerka je chora, boli ju vraj hrdlo.. Nieco dovliekla aj domov, ja mam tiez chytene hrdlo a kaslem..
Inak moja dcerka je vraj v skolke ok, ale doma mame place uz od navratu.. Aj cez vikend vyrevuva, ze nejde do skolky...
Citim sa akoby som ju nechala v noci v pyzamku v tmavom lese, ked ju davam do skolky. O skolke nehovori nic, iba ze na nu ucitelka kricala, lebo nespinka (ona od 2 r, nespinka popoludni, ale to sa neberie do uvahy v skolke) ze nejakemu pokakanemu dietatku povedala "posrate decko" ze nechodia von... 😝 Neviem co vsetko jej mam verit a co nie. Nenaucila sa tam nic nove (teda okrem vety posrate decko, ktorou castuje svoje babiky), ani kamarata nespomina ziadneho... A mne je to tak hrozne luto, velmi si vycitam, ze som nebola v skolke za blbu, nebehala za uckami uz predtym a nevravela ako si tu starostlivost o moje pupatko predstavujem - tiez napr. neviem ci im davaju pit (dcerka spomina sladky cajik 😝 ) a tak... No uzkostliva mamina 😝
...no tak baby, dopadlo to tak, ako nikto nečakal ☹ keď si ako tak náš junior na tú škôlku zvykol, s privretými očami sa to dá tak povedať, tak mi ochorel...zrejme sa z toho vykľujú zas nejaké antibiotiká☹
tak vám všetkým držím palce, nech to vydržíte v zdraví o niečo dlhšie...
no u nás sa už prejavil "škôlkový " vírus 😀 😀 😀 cez týžden ho nejdem zobudiť a cez víkend už o šiestej straší a rovnako ide spat, všetko
Ahojte. My sme škôlku zvládali dva dni, to sa tešilaaaa a bolo to bez plaču. Tretí deň KONIEC. Plač, vyjednávanie, lútosť, hystéria ☹, no ale dotiahli sme to až do piatku a celý víkend nechce o škôlke ani počut, hovorí mi, že "maminka ticho o škôlke, už tam nepôjdem" tak už mám taký stres z pondelka. Najhoršie je ju tam dostať, keď je už v triede, počúvam na chodbe a po chvílke sa ukludní a hrajká sa celý deň, aj si pospí na obed.
Okrem toho má soplík, ona soplíky máva, keď sa ochladí a ráno ako chodievame do škôlky je už chladnejšie a u nás sa to hneď prejaví. Môže so soplíkom do škôlky? V našej škôlke je písané, že ak je iba číry tak sa môže ale ak zelený tak už preliečiť. Čo Vy nato? Nie je jej nič, teploty, hrdielko. Len si neviem predstaviť keď sa tak poriadne rozplalče a tie soplíky, či ju tam aj poutierajú, umyjú ☹.
@rebecca2006 joj to mi je luto,ze maly ochorel po takom kratkom case,a budete musiet tie stresy prezivat znova ☹ ....ja vazne rozmyslam,dokedy to vydrzim a ci tam mateja zajtra vobec dam,on je s nervami uplne na konci,cely vikend mrnci,reve pre vsetko,vobec nespi a ked aj zaspi tak po chvili je hore s neutisitelnym revom,dnes nechcel ist ani k nasim,a to tam strasne rad chodi,nepohne sa odo mna alebo od manzela ani na krok....fakt neviem ci mi to stoji za tieto nervy,aj ked by som bola velmi rada keby do skolky chodil a nejako si tam zvykol....ved uz za tych par dni co tam bol,sa "naucil" vela veci...zrazu sa vie najest sam,aj obut/vyzut a dokonca ide aj sam na serblik,co doteraz nehrozilo,bol schopny pri nom stat a pocikat sa,ked som ho tam nedala ja,teraz si pekne stiahne gate a vycika sa sam,takze si myslim,ze by mu skolka vela dala,ale nie za takuto cenu 😒
@tinci u nas s matejom spava manzel a ja s malym v inej izbe....doteraz pekne spinkaval celu noc,ale odkedy zacal chodit do skolky,tak su hore aj 10x za noc,co place 😒 tiez sme sa uz tyzden nevyspali.......
@lenkove ja som doma a maleho mam v skolke len na doobedie na 3.5hodiny a aj tak je to katastrofa.....ja este uvazujem,ze ho neham doma do januara,potom bude mat 3roky a skusim ho dat do sukromnej skolky,kde bude moznost nejakeho adaptacneho procesu 😉
@mikisa27 ta sukromna je super napad... neviem ci ta nebudem nasledovat...
Ja ozaj nechapem, preco je pre ucitelky take tazke komunikovat s rodicmi... 😔 My sme nemali ani rodicko, myslela som, ze ten prvy tyzden sa povypytuju na deticky (napr, dotaznik) aby o nich vedeli viac a mohli lepsie zareagovat na ich potreby. Ale tu v tejto kde je moja malinka, nic take 😔 😔 Ja by som, ak vsetko dobre dopadne, mala ist cca od aprila na MD, tak len to ma drzi pri sile neprastit so statnou skolkou hned 😔 a neist do sukromnej.. To by som ju musela vozit do krajskeho mesta 😨 ale ved uvidime 😔
Inak, je chora, dnes som jej namerala 38,5 C, takze ziadna skolka, volame babicku 😅

@rebecca2006 ahoj,teraz som nasla tuto temu a citala tvoj prispevok.....my sme na tom podobne,ba mam pocit,ze asi aj horsie 😒 tiez sme v pondelok zacali so skolkou,aj ked matej este nema 3roky,bude mat az v januari....ale zatial kazdy den rano plac,nechce tam ist,vzdy ho nejako ukecam,ked ma vsak vojst do triedy,tak normalne hysteria,musi ist nasilu....v skolke je len doobeda,ale s nicim a nikym sa tam nehra,len sedi,alebo stoji a pozoruje ine deti,teraz uz trochu zje,ale prve 2dni nejedol vobec ani v skolke ani doma,vcera sa zase nevedel dojest.....nic pozitivne zatial o skolke nepovedal,ked sa ho sytam,ze co robili,tak povie len ze nic,lebo cely cas plakali......ked su vonku,tak ostatne deti sa hraju v piesku on len pri nich sedi a kuka,nezapaja sa,pritom ked ideme spolu na ihrisko,tak sa v piesku prehra aj 2hodiny 😖 tiez mam pocit,ze tam nie je stastny a rozmyslam,ci ma vyznam ho tam davat ked som doma s mladsim.....ked pride domov a bavime sa o skolke,stale rozprava,ze sa u tam nepaci a nechce tam chodit.....v noci sa budi s placom,co uz v poslednej dobe spaval celu noc...a cez obed zvykol spat aj 3hodiny,teraz je uz po hodine hore s hroznym revom.....viditelne ma z toho dost velky stres...ucitelky aj riaditelka ma presviedcaju,ze treba vydrzat,vraj sa to casom upravi......len ja nie som z toho moc nadsena,neviem ci mi to stoji za tie nervy 😝