icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

nefertitka
10. sep 2012

a to je este leto, co to bude v zime??

pepinka25
10. sep 2012

@nefertitka no tak to hej no cez zimu to bude este horsie 😒

majusa4444
10. sep 2012

tak po piatich dnoch v skolke som ho na tyzden odhlasila :D choroba... mierne zvysena teplota cez vikend.. zlahka upchaty nos a zvacsena uzlina.. tak som zvedava po prelieceni kolko vydrzi zdravi..ake vitaminy davate svojim detom na posilnenie imunity, neviem sa rozhodnut...ci imunoglikan ci infant dophilus

m.i.r.i
10. sep 2012

@nefertitka no to presne moj muz povedal, ze naco by ta ucitelka prezliekala nasho maleho z prepoteneho tricka..ved aspon ochorie a ona sa stara o jedneho menej a plat ma ten isty 😖 ale, ze to este aj nahlas niektora povie? 😖 😖 😖

a veru, ja som cakala, ze peklo zacne az v zime, ked zacnu tie chripky, to sychrave pocasie..a nie, ze vonku slnko svieti, ani kvapka nespadne, leto uz 4 mesiace a vsetky deti chore...

nefertitka
10. sep 2012

@m.i.r.i ja si ju vyhliadnem na rodicku a opytam sa na to, dufam, ze ju tam uvidim. Najradsej by som ju z tej skokky odhlasila. Vravim, ja uz ked som videla v piatok tie tri chore deti, ved to bolo vidno na pohlad, tak ma porazalo. Ale povedala som si, ze nejdem do toho este rypat, ale uz budem. To mi este ucitelka na zaciatku povedala, ze ano posielame domov chore deti...prd velky posielaju!neznasam, ked niekto povie, ze musim ist do roboty, preto tam dam chore dieta, ale potom kvoli tomu zas napr. ja nemozem ist do roboty a moje dieta trpi!Neviem, ako to riesit, ja proste nemienim tolerovat, aby mi bola chora kazdy mesiac, neexistuje.

monka_m
10. sep 2012

Ahojte. Ako pokračujete po víkende? My sme boli dnes horšie ako v prvý deň. Vraj celý deň plakal, 22 detí v pohode a len náš 😒 Na obed niečo pojedol. Tak uvidíme zajtra ako to bude. Už som z toho vážne na nervi. Dúfam, že Vám sa darilo lepšie 😝

klauduska
10. sep 2012

Ahojte!

Tak aj nas bol v piatok doma,do rana upchaty nostek a kasel,trosku zachripnuty. Nastastie cez vikend preslo, nasadila som stodal a kalobu. z nosteka mu ani netieklo a zakaslal iba rano po prebudeni,tak som ho dala do skolky a budem dufat,ze o par dni to nebude mat naspat.
Priznam sa,ze som bola upozornovana,ze tie choroby pridu (tak cca po 2 tyzdnoch),ale necekala som,ze to pride po 4 dnoch v skolke.... 😒 😒 😒 A este k tomu chodime rano s placom do skolky,teda prve 2 dni v pohode,nestihli sme sa ani rozlucit a dalsie 3 rana plac... 😒

nefertitka
10. sep 2012

@klauduska aj ja som si myslela, ze taky mesiac by este mohla vydrzat:( ved je este teplo

majushkab
10. sep 2012

Jaj baby aj náš drobec minuly týždeň začal so škôlkou zvlada ju celkom dobre aj tam rad chodí no on len na doobedie kvôli strave mame totiž bezmliečnu dietu ...no ja k tým chorobam som chcela mňa tiež rozčuluje keď daju rodičia chore dieťa do škôlky ako je mi jasne že vtedy začnu deti viac chorľavieť a v podstate tomu ťažko zabranime ale chore dieťa tam nepatrí ved ked si len predstavim ako sa citim ja pri chripke a to dieťa? ako mu musí byť chapem aj rodičov že z prace do prace sa proste musi ale aj tak si to treba nejako zabezpečiť ved predsa ide o naše detičky...a ešte som tu čítala že nedovolia mať vodu v skrinke u nas rodičia nosia a v škôlke maju aj teply čajik a viem že dozeraju nato aby každy pil so svojho poharika alebo svoju vodu čo ma z domu aj ked verím že nie vždy to ustriehnu ...my to mame jednoduchšie v tom že sme z dediny a pozname sa aj s učitelkami aj deti ich ako tak poznaju a nieje problem povedať ked sa nam niečo nepači

klauduska
10. sep 2012

@majushkab u nas vo vnutri v triede maju pohariky a davaju im bud cajik alebo sirupovu vodu(ktoru sme si kazdy rodic museli priniest). v skrinke ma poharik na vonka,ked idu na dvor, beru ucitelky do velkej flase a tam im nalievaju....

klauduska
10. sep 2012

@nefertitka ved to,vonku pekne,slniecko a dojde domov so soplikmi.....a dr. mi povedala,ze tam uz boli nejake deticky zo skolky.....vo vedlajsej triede zasa nejaky virus, grckali tam deticky hned prvy tyzden...hruuuza... ☹

majushkab
10. sep 2012

@klauduska veď tak to ma byť ale nechapem prečo by v skrinke nemohli mať aj vlastnú vodu ja našmu nosím ešte aj vlastne mlieko alebo granko kedže klasicke mlieko nemôže

nefertitka
10. sep 2012

ani ja tu vodu nechapem:(
baby, ked mate drobcov chorych, chodite s nimi hned k lekarovi?my sme doteraz nechodili, az ked sa pohorsilo, my mame taku dr. ktora nam vzdy vravi, ze prist, ked sa do 5 dni stav zhorsi, alebo ani trosku nezlepsi a uz vobec sa tam netrepat cez teploty, len teraz ked viem, ze zo skolky si moze doniest barsco, ci nemam ist radsej hned, nech sa hned zahaji pripadna adekvatna liecba, alebo to praktizovat ako doteraz. A do skolky potrebuje po chorobe pro forma papier, ze uz je v poriadku, ze?

majusa4444
10. sep 2012

@nefertitka ja nechodim k lekarovi vobec..tiez mam dr s ktorou tam hned netreba letiet.. a ked som uz aj letela ze mozno je to vazne odisla som s tym ze to nic nie je 🙂 a my do skolky sme minuly rok papier nepotrebovali..ale teraz ako som ho odhlasovala taks a ma hned pytali ci je chory alebo len doma a ja ze chory..ze si to znacia..tak neviem ci ponovom uz treba papier a ani neviem ako ho mam pytat ked ide len o virozu ako teraz...ci tam mam pre ten papier ozaj ist k dr na otocku ze uz je ok ze mal len nadchu ci ako..alebo sa riaditelky skor v pondelok ked ho tam odvedem popytam.. tiez by ma toto zaujimalo..

nefertitka
10. sep 2012

@majusa4444 no aj ja sa na to musim asi tam popytat....
my tie sopliky mame nejake zlto zelene:(

majusa4444
10. sep 2012

@nefertitka moj ma upchaty nos zlahka ale sopel ziadny a zvacsenu uzlinu.. ale uz to prechadza cez vikend mal aj zvysenu teplotu jeden den.. viem ze minuly rok som bola raz ked dva tyzdne kaslal u lekara a ona nic ze v pohode to je uz ze kaslat moze este dva tyzdne ze mam len dat iny liek a ze do skolky moze a ze ci potrebujem paier ze je zdravy,...ale vtedy som ho nepotrebovala tak som povedala nie...tak teraz neviem no..a behat tam kazdy mesiac stale pre papier sa mi nechce medzi chorych ked ma len obycajnu virozu..

m.i.r.i
10. sep 2012

@nefertitka nas nebyval chory, ale ked sme mali soplik len 2x ( raz zo zubov, raz chytil ) tak som nesla..preliecili sme doma, nechcem ist do cakarne plnej deti, ked ma moj maly len sople aby tam nabral nieco ine ( tak bola moja sestra, ze sla s malou s jednou diagnozou a vratila sa s druhou co chytili v cakarni)..tak ja tam pojdem len ked bude velmi zle.boli sme vlastne len raz, lebo maly mal horucky uz 2 dni a mali sme jasne podozrenie na hnisavu anginu, lebo sa stretol s neterkou a ta uz doma s anginou lezala..tak aj bolo..teraz som tiez nesla, lebo len sopli...ale napadlo ma to co teba, lebo moja sestra musela napriklad v skolke podpisat nejaky specialny papier, ze si budu malu nechavat obcas doma, lebo tatinko robi na tyzdnovky..tak ak je doma, tak mala ostane..lebo ze skolky maju nejake smernice, ze do 3 dni moze dieta ostat doma ale ak viac ako 3, tak treba papier od lekara...a potvrdenie, ze je zdrave..a ja si len tak nechavam maleho doma akoby nic..ale nam nic nehovorili, ze mame priniest..tak tiez neviem co, lebo nam sople trvaju 10-14 dni a to nemienim veru chodit s nim k doktorke zbytocne..to vieme preliecit aj sami

nefertitka
10. sep 2012

@m.i.r.i my sme tak boli v juli u lekarky, lebo dlho ju drzal kasel, uz ked trval 3 a pol tyzdna, tak sme sli, lenze nasa mala dovolenku, zastupovala ju ina, cize tam bolo x-milion chorych deti, uzasna mudra dr. si volala dnu naraz dvoch pacientov, cize sme sli dnu, sedeli par cm od dvoch chorych chlapcov(bratov), kt. v jednom kuse kychali a kaslali na striedacku. Vravim muzovi, ze uvidis, ze to od nich chyti a on na to, ze co si, ako moze mat dve veci naraz?bolo to v piatok, v sobotu sme nikde neboli a v nedelu odznova sople, horucky, kasel este horsi...cize cela choroba trvala vyse 6 tyzdnov, vdaka comu sa jej aj zvacsila nosna mandla, v noci sa pravidelne budila aj ked uz bola zdrava na kasel kvoli tej mandli, teraz uz asi 2 tyzdne bol pokoj, no a zas sme tam kde sme boli cele leto:(....takze k doktorke fakt len ked je uz total zle...a budeme radsej cakavat vonku na vzduchu ako vnutri medzi vsetkymi tymi chorymi detmi. Lenze nam aj povedali, ze mame cakat, ze v skolke bude chytat kopu infekcii a mame ratat s tym, ze ta mandla sa jej este zvacsi(bolo to na hrane, vybrat - nevybrat, ze je velka, ale este sa s nou da fungovat) a pojde von. Takze ja teraz neviem co zas bude. Ci ju caka teda ten vyber alebo nie, ked hej, tak to dost celkom vynecha z tej skolky

sara07
10. sep 2012

@nefertitka skús ešte cez riaditelku alebo učitelke povedz že posledné napomenutie a prosba..ohladom pitia že ak mala skončí na infuziách pre dehydrataciu má na krku inšpekciu,,..je to o profesionálnom pristupe pedagoga..ja mám zase problém že malý je odplienkovaný ale sa nepyta treba ho dat raz za hodinu na záchod, a v pohode, ani raz nehoda a to len preto lebo ho dajú inak by bol pocikaný,,,treba mu trochu ešte čas , ale vidíš zase čo sa týka jedenia a pitia to je dravý nemá problém a naciedať sa bude ostošest

sara07
10. sep 2012

@zuzanocka11 tak to by som teda riadne riešila ona je tam pre vás a nie aby štekala a je jedno či je to upratovačka alebo iný personal..a čo ho máš nechat na chodbe, ved všade predsa odovzdávaš dieta do triedy

sara07
10. sep 2012

@nefertitka my sme mali tiež mesačný kašel, hlavne v noci a nad ránom,,ale pri behu,,nič nezaberalo a mudr nás poslala k pneumologovi a ten že je teraz nejaký plucna mala viroza, dali nám prášky na mesiac a je v pohode

syla
10. sep 2012

@m.i.r.i tak môj muž hovorí to isté 😀
Asi by mali byť učiteľky motivované podľa dochádzky detí a nie sa tešiť z toho, keď ich tam majú menej.

nefertitka
10. sep 2012

hladam na nete, coje dobre na imunitu a vyhodilo mi to okrem ineho ze more 😀 ....sme boli v juni, ale este by som veru sla, mat tak korunky navyse

majushkab
10. sep 2012

Ja tiež nebehám s malým ihneď k dr.a aj ona sama vravela že pri obyčajnych prechladnutiach netreba iba keby sa nelepšilo alebo zhoršilo vtedy hneď prisť
@nefertitka no a vám teda nezavidím len čo sa mala z toho dostala opäť ste v tom no držím palce aby ste boli čím skôr zdravé ....a aj všetky detičky ktoré ochoreli nech čo najskôr vyzdraveju

opica89
10. sep 2012

@m.i.r.i no ved nas bol 3dni v skolke a teraz je chuda chorý doma a tiež bol mokrý ako mys ked mse prisli pre neho.no ja neviem ozaj obcas na co su tam tie ucitelky obcas.

zuzanocka11
10. sep 2012

@m.i.r.i No bolo mi celý den na nic,lebo minulý týzden som ho viedla k tomu,ze pekne sa rozlúcime,pusa a isiel,a celý týzden nebol jediný problém. dnes stacilo ho chytit za rucku a odviest ho do triedy alebo ho nechat vojst a bolo by ok.inak my máme velmi zlaté usmievavé ucitelky.malý si ich oblúbil,ja tiez.chápem,ze dnes ráno to bolo tazké,takmer vsetky deti jacali,a je mi jedno ze to bola teta cokolvek,toto sa opakovat nesmie.ja chcem aby v pohode vosiel do triedy,a nie aby mi ho trhali z ruky,nepáci sa mi to.
takze zajtra ráno budem trvat na svojom,snád uz nebude problém 🙂

mikisa27
10. sep 2012

@zuzanocka11 @lenkove ja som prave kvoli podobnemu spravaniu uciteliek dnes definitivne zrusila skolku 😒 u nas to takto bolo od prveho dna.....rano som prisla do skolky,v satni chaos kopec novych deti,nikto nevedel co sa bude diat,jedna ucitelka v triede,druha pred triedu,zobrala veci co sme mali doniest (toaletak,uterak a pod.) zaniesla do triedy vratila a pre dieta,niektore isli pekne,ja som sa snazila mojmu vysvetlit co sa bude diat,ale samozrejme kopec deti uz plakalo a on tiez,tak ma moc nevnimal,tak ho mi ho ucitelka vzala z ruk a zaniesla do triedy,zamkla dvere aby ostatne deti neusli a vratila sa pre dalsie dieta 😠 no hroza.....a takto to bolo kazde rano....som sa im aj snazila vysvetlit,ze moje dieta je samotar,ze potrebuje viac casu,kym si zvykne...ze by to bolo inak keby to nehali na mna a dovolili mi odviest ho do triedy a pod.,ale nic nezabralo,oni maju taky postup a hotovo a casom si na to maly zvykne.....no bolo mi z toho hrozne......sa ani necudujem,ze maly ma ztoho traumu.....budi sa s placom 10x za noc,co doteraz prespal celu noc,je totalne vynervovany......tak dnes som bola za riadtelkou,ze tam viac nepojdeme,dam mu cas,nech sa spamata a skusim inu skolku s normalnejsim pristupom.......

emanka
10. sep 2012

@mikisa27 dobre si urobila, blbý prístup majú, ako v base. Ja som minulý rok vždy zaviedla malú až do triedy a tam som ju odovzdala učiteľke, ktorá sa jej hneď venovala.

mikisa27
10. sep 2012

@emanka tiez mi to tak pripadalo ako v base....ale presviedcali ma,ze sa to vsade tak robi,ze rodicia v ziadnom pripade nesmu do triedy,ze to by tam potom bol chaos 😖 a ze zamknut ich musia,lebo by im usli.....

emanka
10. sep 2012

@mikisa27 tak je síce pravda, že Lea nastúpila v polke septembra a jediná tam plakala, takže to bolo jednoduchšie. Napríklad aj keď chcela ísť cikať so mnou, tak som sa vyzula a išla s ňou. A učiteľka nič. A keby aj hovorila niečo, tak ju pošlem kade ľahšie, hádam si môžem dať svoje vystresované, nešťastné dieťa cikať.
No a tento rok som bola v prvý deň za riaditeľkou, bola v triede tých nových. Všetci tam plakali, utekali, ale ona ich chytala a dala na ruky, odniesla do triedy a venovala sa im. Nikoho nezamykala.