Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
ahojte, tak sa aj ja pridavam, od septembra zaciname so skolkou (aspon dufamm) ja by som sa chcela spytat, ze ako ste na tom s obliekanim ? lebo u nas je to hroza, zakazdim krik, ze ona to nevie ☹ ☹ ☹ (ani sa neskusa sama obliekat). Pomozu ucitelky v skolke ???
nuž my máme chlapca a už pol roka sa oblieka sám....ked bude vidieť ostatne deti tak sa naučí...aj my ideme do školky v septembri
@ekka aj u nás je to s obliekaním takto....keď si uvedomím, že najstaršia dcérka išla do škôlky 2,5 ročná a takmer všetko zvládala sama, tak sa mi to nechce veriť....naša bude mať v septembri, keď pôjde do škôlky skoro 3,5 roka a veru s obliekaním je to bieda.....u mňa je ten problém, že keď ideme niekam von, tak ju radšej poobliekam sama, nech je to rýchlejšie, aby staršie nečakali. Pri prvej dcérke sme sa nemuseli nikomu prispôsobovať, tak to šlo aj samo 🙂 🙂 🙂 🙂 Ale už pomaly nacvičujeme doma vyzliekanie aspoň večer, hoci tiež fňuká, že neviem, neviem a keď sa jej opýtam, že kto ju bude v škôlke prezliekať, tak povie, že babka....no čo už s ňou 😀
Ale neboj, učiteľky deťom pomáhajú, hlavne tým mladším...a vplyv kolektívu je sila, ktorá naučí deti obliekať sa aj samé - keď to vie Zuzka, tak ja tiež.... 🙂 🙂 🙂 🙂
A viaceré tu píšete, že sa obávate nástupu detí, že sú "zmamkané" a nesamostatné.... Ono existuje pár takých všeobecných rád, ako pripraviť dieťa na škôlku - napr. veľa o nej rozprávať, ako to tam bude - samozrejme všetko v pozitívnom význame, v žiadnom prípade dieťa škôlkou nestrašiť (počula som na vlastné uši jednu takú matku), zistiť si, aký režim majú v škôlke a zaviesť takýto aj doma (myslím časovo), v niektorých škôlkach sa dá ísť aj pozrieť si ju dopredu, porozprávať sa s pani učiteľkou, aby sa s ňou dieťa zoznámilo vopred, je dobré nájsť si nejakého "parťáka"do škôlky, aby tam dieťa nebolo úplne samé v cudzom prostredí. Existuje aj jedna kniha s takýmito radami, ale neviem si teraz spomenúť na jej názov....a určite sa nejaké rady dajú aj vygoogliť.... 🙂
@jaduska aj u nas je to tak, ze ju radsej rychlo oblecej ja, lebo inac by sme sa asi nikam nedostali 😒 😒 😒 . Dufam, ze ked v skolke uvidi ostatne deti, ze sa sami obliekaju tak zacne aj ona a este to, ze bude teplucko, tak nebude mat tak vela veci na sebe.
Ja sa utesujem s tym, ze september je este daleko, ci ??????
@ekka nas sa oblieka aj papa sam bez problemov, ale len ked som s nim doma sama akonahle je doma tatinko tak nie, lebo on si ho tak naucil, ze mu stale pomaha, tak naco by sa snazil, ked je doma tatinko, podla mna teraz uz s tym moc nenarobis mozno po trosickach ked ju budes motivovat, ale nejak by som to neriesila ked to uvidi v skolke tak sa posnazi, a aj ako
@jaduska pise do septembra casu dost
inak nasa znama ma jasle s detickami 0 az 3 roky a tam vedia jest aj obliket sa s minimalnou pomocou aj tie jeden a pol rocne deti, tak preco by to nase nezvladli, to je len lenivost a nasa pohodlnost...takze ja nestresujem zatial ... 😀 uvidim 2 septembra. 😀
Ahoj.Aj my ideme v septembri do škôlky.Tak uvidim čo nas čaka a ako to ustojime.Ale asi hlavne ja.
@erika1977 ahoj a vonku ako cikate? ja som ho zo zaciatku davala jak dievcatko nevedela som mu chytit pindika tak aby sa neocikal... 😀 mm sa mi smial a ukazal mi to a krpcovy sa to zapacilo takze sa to naucil pomerne rychlo, akurat ja som si to vylepsila, ze jednou rukou sa drzi plotu, stlpu alebo tam kde cika aby bol trochu nakloneny a nie vo zvyslej polohe lebo ked konci s cikanim tak uz to nema taky tlak, tak aby sa neocikal. ale aj tak sa stane ze ma na teplacikoch nejake bodky mokre 😀 vonku ho nechavam sameho, nech sa zdokonaluje, ale ked ideme niekam a je pekne obleceny tak mu pomaham radsej.
ideme my uz sibackovat tak sa amjte zatial...
ahoj holky, i já se k vám pripojim 🙂 rozhodnuti jeste nemame ale mala se do skolky moc tesi..uz minuly rok chtela jit 😀 musim vas dočíst at mám prehled co resite 😉 taky to nektere z vas tak blbe vyhazi jako nam? mala bude mit tri v juni..
@katushka16 to myslíš vazne takto se reditelka zachovala ☹ boze me bylo minule male strasne lito kdyz ji nechtel chlapcek na pisku pujcit lopatku no v teto situaci bysme asi brecely obe ☹ zlaticko male jestli se tesila jako nase tak si umim predstavit jak ste se citili ☹ desne chovani..
@erika1977 no ja pracuju doma takze to neni az takovy problem jen muj pritel me stale cpe do roboty asi z principu ci co 😀
babule naše malá po obede už nespává a na noc má plínku.. když bude ve skolce spinkat myslite ze ji ucitelky tu plinku daji? Minule spala po obede bez plinky a pocurala se druhy krat zase nepocurala,ale na noc davame. Do septembra jeste cas snad to zmenime ale tak kdyby nahodou...
@erika1977 ja sem si prihlasku vybehala asi o dva tydny drive at nemame problem a mluvila jsem i s reditelkou ale neptali se na to no snad nebude problem.. chtela bych ju to uz oducit i na noc, tak spoleham na leto..jen ona dost vecer pije a v noci se taky obcas budi ze chce napit..no vsak uvidime 🙂
@inffinity tak držim palce aby sa Vam to podarilo 🙂 Jakubko nema plienky už rok a hned nechcel ani na noc.A kolko krat sa mi ešte pocikal na matrac ☹ .Aj teraz ,hlavne ked neodsledujem pred spankom kolko vypil.S nažim sa aby pred spankom malo pil.A ešte som čitala že sladene veci podporuju močenie.
@ekka no my s obliekaním nemáme problém, niekedy nám to síce trvá večnosť 😉 ale v celku to zvládame ale ako píšu babenky v škôlke sa to naučia....pri malej som riešila ako ju naučím si viazať šnúrky na topánočkách a ani neviem ako a kedy sa to naučila a bolo po probléme 😀..naozaj v kolektíve sa detičky rýchlo učia....
@erika1977 my niekedy cikáme po sediačky a niekedy po stojačky kedy ako sa nám chce 😉 ........vonku sme sa naučili hneď po stojačky...keď chcel cikať tak sme si vždy našli nejaký objekt...stromček, kríček, stĺpik.....ktorý ocikal a ver snažil sa ho trafiť 😀 aby bol ceeely ocikaný 😀 a ja som ho išla vynachváliť do neba, že sa trafil 😀....takže aj teraz keď nám treba cikať tak si nájde miestečko kde a už to ide..... 🙂 tak skús možno to zaberie 😉
@inffinity my už plienočku nemáme asi rok ani na noc a cez deň už asi rok a pol...u nás som to riešila tak, že keď ide spinkať cez deň tak ho dám pred spinkaním vycikať a počas spánku to vydrží..v noci to riešime tak, že keď ide spinkať tak ho dám vycikať, keď idem spať ja tak ho dám znovu vycikať, keď okolo 4. papá mliečko tak ho dám znovu vycikať a potom vydrží až do rána....síce niekedy sa zobudí a pýta sa cikať ale niekedy spinká tvrdo a viem, že by sa nezobudil.....možno, že sa ti zdá, že ho dávam často cikať ale my tiež toho veľa popijeme aj cez deň a aj v noci....a obmedzovať ho nemôžem, nakoľko máme problémy so stolicou a keby som mu dávala ešte menej pisť tak by sme sa už vôbec nevytlačili ☹ tak to neriešim....
......mám známu v škôlke a viem, že niektorým detičkám dávajú aj plienočku na spinkanie ale nemajú radi, keď sa dieťa ešte nevie pýtať na záchod alebo ešte ani nevie chodiť na záchod...tak ale do septembra je ešte ďaleko tak to určite do vtedy zvládnete 😉
tak ako babneky 😒 drobci vás vyšibali 😉 mňa moji chlapi poriadne 😀 aby mi nebolo ľúto...... 😉 .....malému sa to akosi zapáčilo a nič iné nerobí len chodí a raz mňa a raz dcéru chodí trošku pobacať 😀 .......momentálne dobíjame duracelky aby vládal bacať aj poobede 😀
ahojte,takstaršia bola s tatinom polievať,ráno ju mm polial trochu,jej sa to straaašne páčilo,tak ju potom ešte 2x polial a každý kto prišiel tak ju musel povinne vodou🙂 no a mladšia tá sa rozplakala,nepáčilo sa jej to
@katushka16 ahoj tak u nás to bolo ako na plavárni 😀 pred dverami aj pred vchodom do baráku len teraz budem, čakať kedy bude krpatá chorá 😒 lebo ona sa ešte musela vykecávať a vôbec jej to nevadilo, že jej je zima ...tak uvidíme
ahoj..moja malá preventívne schovala tatinkovi korbáč 🙂 a ostatným šibačom sa schovala pod vankúše ale aj tak ju trošku poliali a vyšibali aby bola zdravá 😉
@ekka u nás to je s obliekaním katastrofa, vie sa obliecť sám,ale nechce, chce ísť von, ale ked sa má obliecť tak povie, že ostane doma ☹ musím ho nahánať a nejako zabaviť. niekedy v pohodičke, inokedy hrôza 😀 tak dúfam,že ho to prejde
@babu9 no za mnou prišiel rano do postele s korbáčom a s pohárom vody 😀 potom chodil celé doobedie a šibal mna aj tatina a potom zasa problem obliecť, že on nejde šibať bo sa nechce olbiecť, nakoniec sa podarilo teraz tiež dobíjame duracelky aj s tatinom, tak si užívam veget 😀
a ozaj ako to je u vás s chodením vonku, chcú chodiť za ručičku? bo ten náš expert kam-daj tam-daj ☹ chodil pekne od Silvestra (bo sa bál rakiet) no vydržalo to asi mesiac odvtedy maniere, niekedy pekne niekedy úplna katastrofa a to nehovorím ked má ísť domov, celé sídlisko vie, že ideme domov, tak sa snažím ho na niečo vždy nalákať no to moc nezaberá a cesta domov z ihriska vzdialeného 50metrov od domu trvá niekedy aj hodinu ☹ no nechcem ho brať nasilu bo on má ozaj tú svoju zbran neuveritelný vreskot a potom chytí raplík hnevu a reve vrieska aj pol hodinu ☹

ved toto, hnusobky krpate 😀 u nas sa cika posediacky, neznasam ked to prska okolo, ale vonku vie pekne sam aj po stojacky
Dobru noc, a nech ta zajtra moc nevyoblivaju... 🙂
@babu9 u nas myslim, ze mozu mat, ale v ba kam ho chcem dat ked mi ho nevezmu tu tak neviem ci mozu, ale presne toto, ked tam budu bez nas tak snad mozu aspon zo zaciatku sak su to predsa male detuchy,
Idem si aj ja lahnut...inak dobry film davaju na jojke take mam rada, len sa nechcem teraz moz bat tak idem spat radsej
a peknu sibacku prajem,