Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@nefertitka panecku, no dakujem pekne. Ja tiez trpnem pri kazdj jej chorobe, ale nastastieaz takto sme na to neboli. Zlatko drzim palce. Dopovat ju liekmi na imunitu a dufat ze to pomoze.... som zvedava ako budete pokracovat. Moc drzim palce
no včera išiel Matuš na obed domov a čakala som kým dojedia..no a skoro som vypenila do biela..lebo nabehla starká a s uč sa bavila že ráno mal Edko sopliky zelené či ho má dať do škôlky zajtra.... 😠 😠 a uč jej povedal no že má zelené má a celý den mu ich utierali 😠 😠 😠 😠 tak hergot má sople a dá to do škôlky....maminka síce robí ale starká nemá problém postrážiť 😠 😠 ..jasné že máme aj my dnes večer sooople aj maminka máááá však čooooo..a tak budeme obaja týžden doma 😠 😠
@sara07 toto je co mi vadi, tych chorob by nebolo tolko, nebyt takytchto ludi! preto mi je chora kazdu chvilu odtial
teraz sme napr boli v detskom centre, dosli tam dvaja otcovia s dvoma detmi, to jedno dievcatko vkuse kaslalo, a ked poviem vkuse, tak naozaj myslim vkuse, 20 minut sme tam boli(dufam, ze sme tam nic nechytili), nik iny tam nebol len oni a my, vysli sme von a spytali sa tiet, ci nemoze odtial vykazat chorych ludi, takto to pocul, a zacal sa najprv ohradzat, ze malej len zabehlo! a o chvilu ze ona uz len dokasliava po chorobe! ja viem ako vyzera dokasliavanie po chorobe, hento dieta bolo total chore, furt smrkali do vreckovky, kaslala bez prestavky a on povie toto?museli sme my ZDRAVI odtial odist kvoli CHORYM! a nase dieta chuda nechapalo a rumazgalo ako dive. Spytali sme sa ho, ci by sa mu pacilo, keby tam bol so zdravym dietatom a nase chore by kaslalo nanho, bol ticho. Blbec! nenavidim taktychot ludi!
a teta tam vosla a opytala sa ich ci su chori a tatko ze nie a teta ze ok a bolo poriesene
@nefertitka neviem prečo si hlavne takýto rodičia neuvedomujú že ubližujú hlavne svojim detom,. predsa ked dieta nie je doliečené tak ho netahám po vonku alebo po škôlkach...všetko má svoj čas..potom sa im takéto nedoležané a nedoliečené veci vracajú...v oboch pripadoch mal byt kdo doma s tým dietatom 😠 😠 😠 😠
čaute.. my sme začali chodiť do škôlky, malá má 2r 4m, ale je to katastrofa, rano si poplace 2 min. a keď počkám za dverami, viem, že prestane hneď a koľko plače cez deň, tak v tom sa líši každá jedna učiteľka, jedna povie, že neplače, druhá, že trošku, tretia, že celý deň.. včera mi jedna stará pani povedala (nemá so škôlkou nič spoločné, len tam blízko býva), že moja malá ušla zo škôlky, kdesi ju videla na ceste... a kde boli učiteľky?,???? a vôbec ju ani nehľadali????? je toto možné???? som zúfalá, poraďte mi, v pondelok nastupujem do práce a neviem, čo teraz robiť.. nechcem sa dočkať telefonátu zo škôlky, že ušla a nevedia ju nájsť... alebo nedajbože niečo horšie.. mám strach
@denisa121 bože toto už je katastrofa.....a ako že ju nehľadali? kto ju doviedol do škôlky? a ešte lepšie, že ti to asi ani učiteľky nepovedali.......pokiaľ ti to ani neoznamili, ja by som sa ich na to spytala - že malú niekto videl vonku a tak, že ako by zareagovali a sťažovať sa riaditeľke...tie plače prejdú, ale to, že im ušla je hrozné....poradiť sa asi moc nedá- len iná školka, ale to tak jednoducho nejde. 😢
no to ani neviem a to mi ani nikto pravdu nepovie... asi ju potom ta stara pani tam zaviedla. Ucitelky mi nic nepovedali, v pondelok som na ne pripravena, opytam sa ich, predpokladam, ze sa budu vyhovarat jedna na druhu, ze oni vtedy tam neboli
@denisa121 ja by som sa tiez bala na tvojom mieste, mala si sa tej pani spytat, ze ci ju ona doviedla naspat...co to ma znamenat toto? v jedno, kuse niekde citam ako deti utekaju zo skolky, nejak sa cim dalej tym viac utvrdzujem v tom, ze moju do skolky davat ani nechcem.
uteka sa odtial, choroby sa odtial vlacia, stresy a place ma kvoli tomu, nenaje sa mi tam, nenapije( x-krat boli ucitelky upozornene, nech ju nutia pit, aj riaditelka, myslite ze sa tym zaoberaju?), vzdy ked pre nu dojdem tak mi vypije 200ml caju naraz aka je vysmadnuta a to tam je len na doobedie! ze tam kreslia a spievaju a tancuju?to moze robit aj doma! porazi ma, kde sa da najst nejaka normalne skolka s normalnymi ucitelkami ? sukromna?na tu nemame:( ja v tej skolke nejak prestavam vidiet vsetky tie pozitiva,,,jeno jedine, ze aby sa socializovala, bola medzi detmi, ale to je tak vsetko. Ostatne prekazky toto pozitivum prevysuju. Teda take je moje momentalne rozpolozenie.
11ty den je total uhuhnana, nie a nie sa toho zbavit, ked sa toho zbavi koncne mam ju tam dat naspat nech zas nieco za 3 dni prinesie?pomoc
Caute, citam o chorobach... My sme v skolke od 2.9. v kuse, berieme imunoglukan. Mozno aj ten dost pomaha. Nas mlady je podla uciteliek 'velky individualista', tiez raz zdrhol zo skolky, ak idu na prechadzku, tak on ide svojou cestou, ale ucitelky nam to vzdy povedia a navyse su uz na to pripravene - vedia, ze ho v takych pripadoch musia sledovat. A zatial vacsi problem nebol. Dufam, ze ani nebude 😅 aspon co sa indi-vindi vyletov tyka. Inac niekolkokrat tyzdenne dostavame nanho bonzy. Nikomu nerobi zle, len je trosku dost zivy... Ale ze vraj nie extrem...
Zelam len zdrave deticky v skolkach a rodicov so zdravym rozumom, ktori nebudu ohrozovat ine zdrave deti 🤐
@arizona my berieme imunoglukan uz 2 mesiace a nejak nepomaha;(
@nefertitka my asi od polky augusta, ale viem, ze nas skolkarske choroby dobehnu skor alebo neskor... Uvidime, ci prezijeme v skolke aj oktober 😅 moraxela si najde iste aj nas... Ale mozno sa krpec drzi aj preto, ze su mala skolka (16 deti v triede, ale plny stav ich nebol asi nikdy). Raz sme mali na male, ale zaciatok sme podchytili homeopatikami, mozno aj tie ho posilnili + bol vikend...
@nefertitka toto čo si napisala dne srano, takto vidim aj jamomentalne, myslela som že sa cez vikend vyliečime, a dnes zase nosplny soplikov, a to sme neboli ani vonku nič.....inak o jedle , pití a všetkom akopišeš, presne tak to je u nas, nijake pozitivum školky zatial nevidim....smutné.ako ja si ani nehladam pracu, kokso ved by ma hned vyhodili, ved je viac doma ako tam.
@nefertitka no, ja sa na seba teraz velmi hnevam, ze som malu dala do skolky, fakt som zufala z toho celeho. Z financnych dovodov musim nastupit do prace a teda malu sme dali do skolky. A poviem ti, ze uz doma sme veeelmi vela citali a ucili sa basnicky a tak a uz v 10tich mesiacoch hovorila slova ako zaba, kuriatko, konik... aj Dr. sa cudovala.. ovlada teraz ovela viac pesniciek, basniciek a riekaniek ako niektore deti zo skolky, teda v tomto smere jej skolka az tak vela neda, skor som chcela, aby bolo v kontakte s detmi, aby ziskala priebojnost a bola v spravani voci inym samostatnejsia a tak.. ale ako vidim, bolo to skoro. V spravani sa strasne zmenila k horsiemu, ked pride domov zo skolky, tak len place, mrnci, na ruky stale sa pyta, vystraja, robi napriek, len aby bola v pozornosti a stredobodom. A to ze im utiekla,, deti zvyknu utekat, ale skolka by mala byt na taketo veci pripravena a hlavne zabezpecena, branky zatvarat a aj zamykat, ked su taketo pripady..... a s tym jedenim a pitim, to je fakt pravda, nasa mala ked pride domov, tak vypije aj 300 ml hned, tak som si zvykla, ze uz ked idem po nu, tak jej z domu beriem caj, vodu, dzus... proste nieco na pitie a kym prideme domov, tak to ma vypite (skolku mame 200m) a pomedzi to este aj papa olovrant zo skolky, ktory, zevraj nechcela jest....
@denisa121 Aj ja som dala malého do škôlky, mal 2,5 roka. Musela som nastúpiť do práce. A tiež si myslím, že ešte nie je na škôlku zrelý, že som ešte mala počkať. 😒 Ale už sa cúvnuť nedá, už pracujem a malý je tam od septembra, tak už musíme len vydržať a adaptovať sa. Staršieho som dala ako 4-ročného. Bol to ideálny čas. Už bol na škôlku pripravený, aj pripravený na odlúčenie od nás. Čo tento menší ešte nie je. Je mi to ľúto, že sa do škôlky neteší. ☹ ☹ ☹
ako citam aj ostatne prispevky, vidim, ze je minimum mamiciek, ktore vidia v skolke pozitivum.. prave vcera sme sa bavili s kamoskou, ze od kedy som dala malu do skolky a to tam chodi 2 tyzdne(ako zacala skolka, mala bola 2 dni, potom ochorela, bola doma skoro 2 tyzdne), tak mam same minusi, ani len jedno malilinke plus. A co som dostala akoze facku ked sme prisli po chorobe do skolky, tak bolo, ze malej zmizli papucky, kym bola doma... jej mikinu obliekli akemusi inemu dievcatu, v piatok sme priniesli rozbity pohar, ani len nos jej nevyfukaju, neutru (hoci hygienicke su v povinnej vybave skolkarov), takze domov pride taka, ze normalne ma okolo nosa zoschnuty soplik... som zhrozena z tej skolky, ale myslela som si, ze to len nasa tu, ale ako vidim, to asi vsetky... a to je veru smutne 🙄
@koniarova jj.. to aj u nas je dost deti na jednu, ale cez obed im pomahaju aj kucharka a upratovacka, mame v skolke celkom 12 novych deti a z toho je 7 dvojrocnych. Nasa sice v pohode vie sama aj jest aj pit, staci jej to dat na stol. Ale deti pri jedeni v skolke velmi vystrajaju a potom nechcu jest. ☹(((. Ucim ju, aby si pytala vsetko co chce, ale neviem, ci si pyta v skolke, to sa musim zasa ja opytat 🙂
moja ma 2r a 4m ... viem, ze je to skoro, ale z financnych dovodov som ju musela dat do skolky
ale koho je to problem, ze je vela deti na ucitelku?a vsetky deti take urcite nie su, ze si nepytaju pit, a to malo deti, kt. si nepytaju, sa myslim daju zvladnut. Co sa tohto tyka teda. A nikdy tam ani neni plny pocet deti.
Ja si stale myslim, ze keby sa tomuto trosku odniekial venovala pozornost a nebolo by v jednej triede tak vela deti a inak by sa im venovali, tak by nemali tie deti z toho az taky stres. Ked sa niekde citim dobre, tak nebudem predsa stresovat, dobre, mozem si poplakat na zaciatku,lebo je to zmena, ale ze mi 3x v noci place, vzlyka zo sna a cele dni vyjednava ako tam uz nepojde, potom co prvy cely tyzden sa tam tesila a chcela tam chodit?nieco sa tam muselo stat, alebo sa tam proste pre nieco neciti dobre. Ved ja ked tam pridem a vidim ten zhon, milion deti na chodbach, vela krat nervozne ucitelky, tak ja mam z toho stres a co potom to dieta?
@denisa121 aj nasa sa zmenila v spravani totalne. Ked som predtym niekam odisla, bola v pohode, teraz sa nemozem ani vzdialit. Za vsetko reve, vystraja, skusa kam az moze zajst, proste ine dieta. A to, ked vidim, aku ma hrozu z tej skolky, to mi jedno neni. Vravi sa, ze treba pockat, ze to prejde, ale ja si pamatam svoje pocity a dodnes sa ma drzia ako kliest a nechcem,aby aj ona mala take;(
A treba ucit deti nech si vypytaju?odmalicka ju to ucim, a nikdy to nespravi, nikdy si este pit nevypytala, az ked som pre nu dosla do skolky, to som skoro odpadla, tak teraz kvoli tomu, ze si nepyta tak tam bude dehydrovana a hladna?
A naozaj, naco si mam hladat robotu, ked mam byt aj tak doma stale,lebo je stale chora?ledva vyzijeme z jedneho platu a do roboty by som mala ist, ale ked toto vidim....ja neviem co bude.
A mozno niektore to budu brat, ze som uzkostliva, ja dbam na cistotu, ale nie prehnane, ale ked som pre nu minule prisla po obede do skolky, akurat dopapala(vraj len trosku a rukami!) tak mala cele ruky od zemiackov plus od blata! ale total spinave!to je ucenie sa hygiene???takou rukou sa krmila francuzskymi zemiakmi.
takze stale hladam tie plusy, ale okrem socializacie tam nic pozitivne nevidim
@koniarova ja dufam, ze si zvykne. Nechcem, aby mala z toho nejaku traumu alebo co. Najrpv vstavala sama a tahala ma z postele, uz ideme do skolky, mamka vstavaj... rano neplakala, ze cez obed trocha, ale teraz rano place, musim ju tam nechat s placom (ale ked zavriem dvere a trocha pocuvam, tak hned prestane plakat) a potom cez den trocha ze place (neviem sice, ci hovoria vzdy pravdu)... ale napr., posledne dni, ked som po nu prisla, tak spustila taky rev, ked ma videla vo dverach, utekala ku mne a revala tak nestastne, ze az vzlykala.. posobi to, ako by sa chcela postazovat na nieco... neviem.... ale myslim si, ze este nechape, preco tam musi byt s cudzimi ludmi a preco mamka isla prec, preco ju tam nechala... toto sa jej asi prehana hlavkou... moja zlata.. ☹
@nefertitka tak tak, aj ja cakam na nieco pozitivne, ale zatial nic... a zajtra nastupujem do prace a mam velky strach, co bude dalej.. ☹
@nefertitka mas uplnu pravdu.. tiez som na pochybach.. vidim, ako sa nasa zmenila a ja si vycitam, ze som ju tam dala, bola taka zlata, ziaden problem s nou nebol, pekne sa hrala sama, pekne papala, proste uzasne dieta.. a teraz??? som z nej na nervy, ale viem, ze ona za to nemoze... ona len chce ostat doma s mamou... az teraz proste vidim, ze este nie je vhodny cas ist do skolky.. neviem, ako to teraz riesit.. do prace nastupit uz musim... mam tam nejaku dovolenku este z pred materskej, tak to budem cerpat, ale zasa neviem, ci je dobry napad nechat ju teraz mesiac doma.. a co potom? bude vystrajat este viac??? neviem...neviem, co robit
@nefertitka a co sa tyka oblecenia, hygieny... podobne... kazdy den pride domov ako prasiatko, kazdy den pride pooblievana od polievky, omacky.. rukavy hrozne. Nehrozi, ze jej dam 2 dni tu istu mikinu, saty, nohavice.. kazdy den namacanie, odstranovac skvrn a ideme...
@denisa121 no to oblecenie mame tak isto, ale to mi az tak neprekaza ako to jedenie total blatovymi rukami
obdobne dnes sme museli nabehnúť do tesca a kúpit tričká - dlhý rukáv 4 éčka - a podla toho aký nátresk bol u nich nie sme jediný..jeden den jedno tričko a to tam má ten jedací oblek,,a však čo má si pýtat 😠 neviem ako ho mám donutit aby si pýtal, ako baby riešia že majú pekné šaty a pod ale chalani.....a uč je to jedno však nech si poperiem 😠
@nefertitka ako tie blatové ruky asi by som zvrieskla 😠 to ako tým uč to nie je trápne 😠 nevadí im to 😠
inak malý má teplotu a sople,,,takže sme doma supiš ..ale ráno bude musieť volat drahý že neprídeme lebo ja by som asi uč nadala

Naša dochádzka počas septembra bola celkom 7 dní v škôlke, malý mal sople asi 5 dní, liečili sme c-čkom, bol celkom rýchlo fit, ale pre istotu som ho ešte nechala pár dní doma a zrejme sa oplatilo. Minulý týždeň sme už zaradili preventívne oscillo 1x do týždňa. Uvidíme ako ďalej...