icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

nefertitka
1. okt 2012

@koniarova vsetky deti nosia domov ten isty vyraz zo skolky?no pekne 😀
no ved aj ja som ostala sokovana

bibistec
1. okt 2012

moja dcerka sla v septembri prvy krat do skolky a musim povedat ze super. paci sa jej v podstate od tretieho dna, teda prve dva dni tam deti plakali tak plakala aj ona ale potom si uvedomila ze nemusi a od vtedy je stastna. najprv chodili deticky na hodinku dve a potom dalsi tyzden na pol dna a teraz na cely den. bali sme sa ake to bude lebo moj manzel si mysli ze je rozmaznana ale velmi sa jej tam paci, cela ziari tesi sa uz rano ked ide ziaden plac ani nic nemame. ale je to asi neobvykle hlavne co vidim u jej spoluziakov stale niektore deticky placu. zalezi na dietatku.

gabika7706
1. okt 2012

@janula123 mam tieto v roznych farbach http://www.centropen.cz/images/product/93.gif ale na mensie visacky pisem aj perom.
Pri tak malom babetku a skolkarovi musis ratat s castymi chorobami, dcera nastupila do skolky v septembri, syn sa narodil koncom novembra, nemal ani mesiac, ked mal prve sopliky 😖

janula123
1. okt 2012

@gabika7706 A nerozmazávajú sa tie fixky?
Ja som mu akorád papučky podpísala perom.
Hej hej, treba rátať s chorobami.
Som zvedavá kedy donesie kiahne.

gabika7706
1. okt 2012

@janula123 na stitkoch na obleceni nie ale na vrecusku do skoly sa mi rozmazalo, pripisovala som to "nevhodnemu" materialu...Kiahne - dcera zo skolky nepriniesla (a mali v triede), tak som dufala, ze si tym prejdeme este pocas skolky, no nestalo sa 😒

janula123
1. okt 2012

@gabika7706 A tie štítky predávajú bežne v galantérke?
Možno ten mladší domov prinesie.
No nič idem kúpkať, díky za info
😉

inffinity
1. okt 2012

@koniarova no ja jsem dneska k tomu "zabiju te" hnusna maminka ty hnusna maminko..sem si dneska vyslouzila.. 100% ze skolky protoze toto bezname mame se nadevse radi ☹ tak me to zamrzelo no ale musime to brat s rezervou oni tomu nerozumi... drobci mali 😉

gabika7706
1. okt 2012

@janula123 netusim, s nazehlovacimi stitkami nemam skusenost, ani to neplanujem kupovat

arizona
1. okt 2012

ahojte, vidím, že riešite nažehľovacie štítky... som skočila do galantérky a dostať "nažehľovacie záplaty" - je to kúsok látky, asi 30 x 30 cm, v rôznych farbách a stojí to necelé euro 😅 nastrihala som, nažehlila som, napísala meno obyčajnou prepisovačkou a drží to aj po niekoľkých vypraniach. išlo mi hlavne o veci, ktoré ostávajú v skrinke do foroty 😅
a čo sa týka slovníka, tak u nás bolo zatiaľ iba "nerozkazuj mi" - to sa u nás nepoužíva... ozaj, ešte "zhniješ" - lebo som nechcela postaviť lietadlo z lega. ale trvalo to len 2 dni, odvtedy hnijú len tekvičky alebo zemiaky 😅

sara07
1. okt 2012

@sofinka333 medzi sebou

sofinka333
1. okt 2012

@nefertitka to je podla mna super napad.... nech jej doniesie pit, a verim ze im to bude trapne tak sa budu snazit radsej aby pila pri nich... podla mna to je fakt dobry napad

kralicica
1. okt 2012

kočky ahojte poraďte mi, náš malý 2,5 r. začal chodiť od sept. do škôlky. prvé dva týždne super, aj tam spal aj sa pýtal eľmi vycikať a potom zlom, nechce spať, vystrája, nechce ležať na lehátku (doma má stále postieľku) a už sa začal aj pocikávať. kakať stále nevie na záchod takže sa tam občas pokaká. inak je veľmi vyspelý, rozpráva pekne, všetko vysvetľuje, rozumie, je bystrý a veľmi živý (hravý, veselý). neviem, ako ďalej, či ho odtiaľ vziať, lebo učiteľky už toho majú dosť keď vyvádza keď nechce spať a aj prezliekania po pokakaní :( dík

sofinka333
1. okt 2012

@sara07 na zaciatku som im vysvetlila, ze ked si chcu nosit hracky tak s tym, ze ich nosia preto, aby sa s nimi mohli pohrat aj ine deti a ak nechcu svoje hracky poziciavat, tak nech ich do skolky nenosia ale nech sa s nimi hraju doma. No samozrejme ze aj tak ich nosili a aj tak ich nechceli poziciat 🙂 takl ak nastal konflikt ze si brali hracky, naucila som ich pekne si hracku vypytat, pretoze to robi zazrak ak si hracku vypyta a nie vytrhne z ruky. a skutocne to pochopili ze to tak funguje. takze stale si od seba hracky pekne vypytaju a vedia aj odpovedat vetou tyou- pockaj,. teraz sa s nou este hram ja, ale ked sa dohram poziciam ti ju. a ak sa s nou momentalne nehraju tak absolutne nemaju problem s tym aby sa s nou hrali ine deti. a dokonca aj ked nejaka hracka je v kosiku- ten kosik sluzi na hracky prinesene z domu a odkladaju sa tam ak sa s nimi momentalne nehraju- tak stale to dieta co si ju ide vybrat najprv si popyta povolenie od majitela :D ... trvalo nam to asi pol roka kym si to uplne osvojili, na zaciatku ich casto stracali, potom plakali, nechceli ist domov kym ju nenajdu a to bolo trochu na nervy, ale od kedy sme im dali ten kos na ne tak je to v pohode... minule zabil jeden chlapcek ked povedal kamosovi- nechcem mi poziciat? ved sa s nim nehras (transformer) , uz si zabudol ako si sa ,,citil" (doslova :D ) ked si chcel mojho bakukana a som ti ho nepozicial? ... a tak ho spracoval ze mu nakoniec dal :D ... a este maju hlasku : nebud sebec ako psicek Dino :D ... ty mas aky problem? tvojmu dietatu beru alebo ono bere inym detom?

valentyne
1. okt 2012

ahojte. Aj mne mala nastupila do skolky, v skolke vsetko ok ale doma aj po skolke je mala dost umrncana, za totalne blbosti, mrnci , knuci, place,... v skolke je uzasna, doma som z nej na nervy. ☹ Reve lebo chce a), dostane a) a v zapati zacne revat ze chce b) a pod. Som y nej nestastna a nervozna a zaroven mi to je luto. Byvala mrncava,ale toto sa mi zda extremne.... mate skusenost?

dievcinka
1. okt 2012

@valentyne Ahoj. ja mam nieco podobne 😒 Maly tyzden v skolke preplakal a teraz uz je tiez v pohode, ale doma je taky nervoznejsi a umrncanejsi ako bol predtym. Normalne nervak 😅 a ja som z neho uz na nervy - stale krici, vyrypuje do mladsieho brata a tak. Skolka je pre nich velka zmena a aj ked su tam uz v pohode, v hlavke to asi este nemaju tak vyrovnane. Ja dufam, ze to coskoro prejde a bude dobre. Drzim palce aj vam, lebo je to fakt na nervy 😉

sara07
1. okt 2012

@sofinka333 oboje aj aj,,,,ale berú si hračky erárne

klauduska
2. okt 2012

Dobre rano!

Aj u Vas je take hnusne pocasie?Prsi,zamracene.... 😒 esteze nie je taka kosa a nefuci vetrisko....

A my dalsi den bez placu.... 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

majushkab
2. okt 2012

@valentyne no presne toto máme aj my ☹ nám sa zdalo že to v pohode zvláda dokonca len jeden deň protestoval že tam nejde a dva x plakal keď plakali ďalšie deti a v škôlke ho učiteľky síce chvália no doma je oveľa horší aj keď niekde pôjdeme proste niečo chce vzápätí už nechce potom znova chce a omrnčí sa okolo toho neskutočne ako aj predtým sa to občas stalo ale teraz je to akosi pričasto ☹ no asi musíme len vydržať zrejme potrebuje dlhší čas aby si to vedel zrovnať v tej svojej hlavičke aj keď to vyzeralo celkom dobre na začiatku
@klauduska aj u nás je tak ráno hmla ešte veľká 😖 ale aspoň zima nieje

A inak ja mám pocit že o chvíľu sme doma zase pre chorobu akýsi zachrípnutý sa mi zdá zatiaľ žiadne sople ani kašeľ len neviem dokedy 😖

ivanafialkova
2. okt 2012

@kralicica treba sa opýtať, že čo sa stalo v škôlke ked nastal taký zlom. Nie len deti sú tam ale aj pani učitelky ....

denisa121
2. okt 2012

@sofinka333 som velmi rada, ze sa medzi nas zamiesala aj osoba, ktora je na druhej strane ciary, teda ucitelka. Viem, ze aj nase ucitelky maju toho vela, nove deti, treba ich naucit novemu systemu, co kde a ako funguje v skolke. Viem, ze dieta je z toho celeho nervozne, je to pre to dieta veeelka zmena. Hoci my sme sa uz pred rokom nastavili na system v skolke, predsa je to ine. Na jednej strane som rada, ze tam chodi, je medzi detmi, medzi inymi dospelymi ako su jej rodicia, nauci sa pozerat na veci aj z inej strany ako len z nasej, vypocuje si aj iny nazor, tomu sa tesim, ale na druhej strane velmi lutujem, ze som ju uz dala do skolky. O to oblecenie mi ani nejde, lebo ked po nu pridem do skolky, tak vidim, ze ma nieco cudzie (horsie by to bolo, ak by siel tato 😀), tak to je este v pohode, mrzi ma hlavne to, ze ucitelky na dvore neustriehli, ze dieta im utieklo a to ani nevedeli poriadne kedy, len nahodou ju jedna zazrela, ako sa mihla uz poza budovu, tak to je smutne. Co by bolo, ak by sa otocila o nieco neskor a vobec by nevedela, kde je? Byvame na dedine, takze ak by ju niekto samu niekde nasiel, tak by nam ju priviedol domov, alebo do skolky. Ale co v meste? Co ak by vyletelo dieta na cestu v meste????? Toto ma velmi mrzi, viem, ze maju vela deti aj malych, ale je na nich, aby ich ustrazili, dohliadli a ak je ich na to malo, tak nech si zozenu vypomoc na dobu, ked je prechadzka, ked idu von... A este jedna vec, viem, ze mala v skolke dost place, zavesi sa na jednu ucitelku, alebo upratovacku, alebo kucharku a ako nahle si ide za svojou robotou, tak zasa place a tak je to skoro cely den. Az teraz vidim, ze este nie je pripravena na skolku, mala este ostat doma, mozno by to bol len mesiac, mozno az do 3roch rokov, ale to mi nikto nepovie, co, kedy a tak... Najhorsie na tom je, ze uz som musela nastupit do prace a nemam ju kam dat ☹, tak budem len dufat v to, ze si na skolku rychlo zvykne a uz nebude plakat... ibaze zasa sa to teraz prerusilo, zasa nam ochorela, cely tyzden bude doma a zasa potom zacneme od znova ☹(((

denisa121
2. okt 2012

@bibistec ano, zalezi aj na dietati.. paci sa mi system, nechat dieta na hodinku, dve a potom dlhsie a dlhsie az je z toho cely den.. ale u nas nic take nechceli (asi si mysleli, ze budu sledovane ucitelky), takze hned na pol dna, alebo na cely a kedze zapis u nas je uz vo februari (kedy sa mala do skolky veeelmi tesila a chodili sme s nimi vonku na prechadzky), tak som ju zapisala na cely den, pretoze som uz v dobe ako zacala skolka, musela nastupit aj ja do prace... ☹

denisa121
2. okt 2012

@sofinka333 zamiesam sa...k pitiu... ja som dala malej do skrinky flasu s cajikom (kazde rano nosime) a mala sa moze napit kedy chce, ucitelky to tam vidia a vobec ich to netankuje a ani ich nenapadne, ze asi ma malo pitia v skolke.. ☹. Jedinym riesenim je mozno dorazne upozornit ucitelky, aby deti stale nukali, napominali na pitie..inak to asi nevidim

denisa121
2. okt 2012

@kralicica aj moja bambula prve dni chcela ist, ale na obed nespala vobec, tiez sme mali este postielku doma a v skolke lehatko, tak sme to teraz zjednotili, dali sme jej veeelku postel a ona je teraz taka hrda, ze ma postel veliku ako mama a tato 🙂 a zacala v skolke aj spat, sice nie tolko ako doma, je tam krik a ona tam tazko zaspava v takom hluku...ale aspon nieco trocha pospi..a s tym kakanim, cikanim..no moja mala teraz dostala zapal dole a pravdepodobne to bude zo skolkarskych nocnikov, zachodov... ☹, ale zasa ked sla do skolky, tak cez den uz plienku nemala ani na spanie, ale v noci mala, ale po tyzdni mi povedala, ze "ja uz nechcem plienku, ja som uz velka", tak sme vyskusali a ona sa aj v noci zobudi, ze chce cikat.. tak my sme opacny pripad, nechce plienky vobec a pekne sa pyta 🙂. A ci zobrat zo skolky? Kamoske sa mala az o zem hadzala, ze tam nechce byt a chodit.. nechala ju asi 2 tyzdne doma a teraz nema ziaden problem, vobec neplace, pekne sa hra, papa, spinka.. neviem, skus ho mozno nechat doma tyzden, dva a potom to skus znova, Kazde dieta inac reaguje. Nasa od zaciatku bola 2 dni, chcela ist, potom ochorela, bola doma 2 tyzdne a potom uz ani rano nechcela ist z domu do skolky, plakala.. tak neviem.

denisa121
2. okt 2012

@ivanafialkova to je fakt, ucitelky v skolke su tiez, ale mne napr. kazda povie nieco ine, tak ja neviem, ci si mam vybrat co sa mi paci alebo????

nefertitka
2. okt 2012

@denisa121 my jej tam v skrinke nesmieme nechat vlastnu flasku s cajom:(

denisa121
2. okt 2012

@nefertitka no tak to je skoda. Ja som sa vlastne ani nepytala, dala som jej to tam, ale ucitelky to tam vidia, keby to tam nesmelo byt, tak mi povedia

ivanafialkova
2. okt 2012

Môj si nosí svoju flaštičku. Pije čistú vodu a veľa. Má dva roky takže s pohárikom by sa pooblieval ešte, tak ja som to ani neriešila dala mu flašu povedala aby mu doplňali vodu a hotovo. Ved piť sa musí!!!

nefertitka
2. okt 2012

no nam ju tam videli v skrinke a vyslovene zakazali, ze to nedovoluje hygiena, hm:(

sofinka333
2. okt 2012

@denisa121 To nevadi, urcite si zvykne. Mne pred 4 rokmi nastupilo malinke dievcatko, ktore len v oktrobri malo 2! takze mala 1,11 mesiacov. Pamatam si ako by to bolo dnes, plakala tak ze sa az zachadzala, uz o desiatej odpadavala od unavy, pila este z flasky s cumlikom lebo to jedine ju vedelo ukludnit... mamka bola strasne nestastna, ale tiez uz musela nastupit do prace. Kazde rano odchadzala s placom aka je zla matka, ze si to velmi vycita..... ale trvalo to asi 4 mesiace. Takze rataj s tym, ze nieco to potrva. A mimochodom aj ona sa vybrala k bratovi do skoly na navstevu 🙂)) ale u nas fakt nemaju sancu ujst, takze sme sa len smiali ako spekulovala otvorit branu ktora bola asi 10x vyssia ako ona :D .... teraz je uz 5 rocna slecna, bude to ,,inventar" skolky, kedze bude este 2 roky chodit. Musela sa prisposobit, uz ako 2 rocna proste musela, a vyhody to ma take, ze je velmi priebojna, smela, odvazna, o imunite ani nehovorim.... za tri roky nebola chora, obchadzaju ju vsetky mozne choroby, v kolektive je napriek tomu ze je skoro najmaldsia sefka.

sofinka333
2. okt 2012

@nefertitka ano aj u nas je v sk. poriadku ze v skrinke nesmie byt ziadne jedlo ani pitie.... nahodou by sa ten caj tam zabudol, skysol by a o tri dni by sa z neho dieta napilo.... a problem ma skolka ako vysity....