Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@ma.senka ahoj, z hygienickych dovod musi mat kazdy svoje lehatko. a ak sa postielky rozkladaju ,,musia" byt oznacene znackou alebo menom. Ak su lehatka stabilne v spalni tak kazdy ma svoje miesto.... nechapem ze to vadi len tebe, skor si myslim ze ine mamicky to nepostrehli. Dokonca ked ucitelka preklada z roznych dovod dieta na inu postielku, musi si dieta zobrat svoj vankus a svoju perinku. Keby prisla hygiena, patri to medzi prve veci ktore kontroluju. Tak ty bud rada ze aspon tvoj syncek bude mat vzdy svoju a radsej to ani neries, lebo budes len ta najhorsia, chapes :( .... co je to za skolku ze nemaju spalnu? kolko ma tired cela skolka?
ahojte maminky, mozem sa pridat, mala chodi do skolky 3 tyzden od 1. oktobra, verim, ze sa mi vase postrehy, pribehy, rady, ponosy, istototne zidu........ 😉
@sofinka333 ahoj, ja sa snazim vystupovat slusne, nerobim bububu, ale poviem svoje a pytam sa... skolka je mala, ma len 3 triedy, inak priestory celkom pekne, ani nie nejake male, ale skratka kazdej tej triede chyba este 1 miestnost a to prave ta spalna... ☹ no a asi im zasponzorujem nalepky, ked kdesi uvidim, tak kupim a donesiem, inak to nevidim, nechapem tu nepruznost tuto vec riesit, ved je to take jednoduche...
@merikac ahoj, drzim palce, nech to zvladnete bez stresov a hlavne v zdravi 😉
@ma.senka netusim ako to s postielkami funguje v nasej skolke, nakolko tam mala chodi len na doobedie, ale vismla som si, ze na skrinke maju nalepku a tu istu pri uteraciku, tak asi funguje ten ysystem aj pri postielkach. A dakujeme, zvlada to celkom dobre aj ked v prvy tyzden ako kazda uzkocitna mama som trpela tym, ze rano place, nastastie len prve 3 dni, potom to bolo uz len s velkym !nedavaj ma tam" v ociach a dalsi tyzden uz bol dobry,,,,,,,,,,
dnesny rozhovor mojich dcer...Barca: lezie ,lezie, po zeleze, najde dierku do nej vlezie. Co je to?
a Kajka odpovedala: Vagina....
normalne mi vyletela lyzica z ruky 🙂 takze skolka prinasa prve zaujimave slova🙂
Niekedy sa mi az rozum zastavi nad slovami a zmyslanim niektorych mamiciek, napr. :".Ja si myslím, že to bol taký hooodne aibistický prístup, hlavne nech mám pokoj, veď je jednoduchšie nechať decko doma, nech nie je choré, ako sa s ním 2x mesačne prplať a striedať antibiotiká ". To akoze lekar je vinny, ze nie je ochotny vkuse liecit chore dieta? A nie je predsa len lepsie to dieta nechat doma este aspon rok, ak taka moznost je? Je to taky velky problem postarat sa o vlastne dve deti? Ved predsa na prvom mieste je prave to zdravie, ci nie? A zvlast ma to zaraza v pripade mamicky, ktora je zdravotnicka. Prepacte, ale musela som to napisat, strasne ma vytacaju taketo pristupy.
čafte, ako som v pondelok pisala že šiel po 2 tt do školky, dnes už je zase doma....a už ma to nebaví.
len mi je luto lebo jemu sa tam pači.....
A my dnes po dlhom case s placom,zacal,az ked sme sa pred triedou lucili,neviem co to,mozno len zly den.... ☹
caute...
no my sme na skolku uz pomaly aj zabudli, ani ju nespomina, nic ....som zvedava po tom zakroku ako to zas budeme zvladat:(
Baby, ako by ste riesili alebo mozno ako ste riesili skolku ked ste boli tehotne alebo chceli otehotniet? My postupne mozno rozmyslame uz nad druhym, ale bojim sa, ze ked mi to dieta bude chodit domov chore, ze ma nakazi niekde v 1.trimestri a potratim alebo co:( .... a spotratmi uz mam skusenosti, dve 😒
ahojte maminky .... my už konečne chodíme do škôlky bez plaču ... síce sa mu niekedy nechce ale nakoniec je rád, že je tam s detmi ... no teraz máme iný problém .... do škôlky a zo škôlky vodím domov syna ja .... ale o 3 týždne mám termín pôrodu a tak do škôlky bude vodiť tato .... no keď ráno syn vidí, že tato sa oblieka a ide s nám do škôlky tak spustí taký plač ako nikdy, že on chce mamu a nech mama ide s ním .... už sme raz skúšali, že ho vzal manžel do skôlky no museli sa z nej vrátiť čo tak plakal a vystrájal, že on neide ... a ked som s ním išla ja tak v pohode .... má niektorá z vás s týmto skúsenosti? dakujem
@milka1978 my tiez nasho teraz nosime spolu a chodi pre neho tatinko...ale ja som bola chora pred 2 tyzdnami a ozaj nebolo vhodne aby som vysla do skolky medzi deti a bola som ako troska, tak 3 dni ho niesol len tatinko a ziaden problem...povedala som, ze maminka je chora a on ze dobre..a co mu potom poviete ked porodis? skuste mu tiez nieco take, ze maminka je teraz chora a musi ostat doma v postielke alebo ja neviem co..a hlavne nech ho tatko stale vyzdvihuje..ze ked sa tesi domov, tak pride tatko..aspon u nas to funguje v pohode..my prave budeme opacne o par mesiacov, ze ho budem vyzdvihovat ja..a vodit ani neviem este kto.🙂 mozno aj dedko
@nefertitka to je presne aj jeden z dovodov, preco ja odkladam este druhe babo..velmi by som sa bala, ze ochoriem ja od maleho co donesie nieco zo skolky..a ja tiez uz mam skusenost s potratom..ale mozno ti proste niektore maminky napisu, ze neries🙂 ze riesime az prilis..🙂
@m.i.r.i a tato uz zvolil na druhe dieta? nas este nie, ale sa mi zda, ze ho trosku uz lamem 😝
@m.i.r.i to fakt nerieš. Ochorieť môžeš kdekoľvek. Najust. Ja som bola chorá pri Estreke furt- 1x v 6tt, potom v 10tt a potom snáď ešte aj 3x do konca, ale to som nerešila, lebo embrygenesa bola ukončená, ale aspon 2 virosy som stihla v prvom trimestri. Strašne som sa bála, ale všetko OK 😀
@nefertitka ale kdeze..nas este ani pocut..ale ani ja este zatial nie..ja som si to naplanovala na buduci rok..niekedy v maji-juni najskor zacat..ale mozno aj neskor, podla roznych okolnosti..a hlavne, ja musim teraz schudnut a este absolvovat operaciu, lebo sa mi po sekciii spravila taka hrcka nad ranou a bude to treba operovat a odstranit 😖 prave sa chystam zajtra volat do KE a objednat sa na kontrolu co s tym..
Kočky moja malá je už tretí týždeň chorá. Vybrala antibiotiká a bola o.k, tri dni v škôlke a zasa týždeň doma ☹. Asi to bude ten škôlkársky bacil. Inak všetky detičky v našej triede poriadne kašlú a soplíkujú, tak ja neviem či má význam malú doma vyliečiť a potom v škôlke za tri dni znova ochorie, lebo sú tam vlastne všetky deti choré.... Skúsenejšie maminky.... Ako dlho toto chorobovanie trvá, kým si vytvoria vlastnú imunitu a bude to lepšie? Moja malá predtým nebola vôbec chorá, teraz mala antibiotiká prvý krát.
@nefertitka ja som toto tiež riešila a vyriešila jednoducho tak, že malý bol so mnou doma, aj keď som bola tehotná aj keď sa narodila malá. Nastúpil do škôlky až teraz, keď už má malá aspoň rok, lebo samozrejme, že od neho vždy všetko chytí. A my doma tiež.
Teraz má zase nádchu, ale takú nejakú zastavenú, už skoro tretí týždeň to neprechádza, tak sme boli dnes na výter u lekárky, či to nie je nejaký bacil 😀
@syla tiez som nad tym takto rozmyslala,ale moze to trvat aj dlho kym otehotniem a bojim sa,ze ochoriem od nej a nebudem napr.este vediet,ze som tehotna.
ahojte maminky, zoberiete ma este medzi sebe? nas maly nastupil az teraz, skor sa nam nepodarilo vybavit, kedze este nema 3 roky. dnes je tam 3.den, zatial chodi len na doobedie. rada si precitam vase postrehy a problemy a podelim sa s tymi nasimi. pekny den 🙂
@nefertitka baby...nerieste to takto....ked to raz chcete,tak aj s rizikami,ved rizika mame pred sebou kazdy den,len ich vsetky nevidime....Ked sa ma stat zle,stane sa aj tak,ci ides po ulici,alebo hocikde inde.... 😉 😉 😉 My zeny velmi premyslame dopredu aniekedy to nie je moc dobre. Neboj,prezili ini,prezijete aj vy..... 😉 😉 😉
@milka1978 treba trochu vydražat, skúsit obaja zo tri dni a potom len s manželom..nejak ho naučit že ked niečo chce tak plačom a vystrájaním si to nevynúti..lebo takto čokolvek bude chciet začne vám to riešit vystrajaním a potom je to tažšie riešit,,,,no synovia sú celkovo viac taký mamičkový, ubolkaný, mojkavý...vydržat a nepodvolit, vesmír sa netočí len okolo neho
@sara07 @m.i.r.i určite to budeme musieť nejako vyriešiť, pretože keď pôjdem do pôrodnice tak ho bude vodiť do škôlky manžel .... ale nechápem prečo s tým vodením z a do škôlky je na mňa tak naviazaný, pričom keď je doma tak samí tata a idem s tatikom a stále je s ním ..... no jednoznačne nepovolíme .... aj keď je ešte zatiaľ sám tak sa snažím na neho ísť tak ako keby nebol jedináčik .... nie vždy dostane čo chce a nie vždy je po jeho vôli .... tak ja verím, že aj tú škôlku zvládneme ... možno bude zopár krát trucovať ale musí ísť a hotovo ...... ďakujem za rady 🙂
maminky, plakavali vase deticky v prve dni? my 2 dni celkom dobre, aj podla pani ucitelky, no dnes vraj dost plakal, az bol zachripnuty ☹ cely stastny, ze maminka pre neho prisla. hoci rano sa do skolky tesi, medzi deticky sa hrat. potom uz ked som bola s nim, tak pekne detickam povedal ahoj a pani ucitelke, ze zajtra pride. ach, trapi ma to. ako si tie vase zvykli? nas je predsa len mladsi, mal len 2 roky v auguste. pani ucitelky mame fajn, v tom nevidim problem. a jasne, ze nie som total idealista, ze zo dna na den zmenime prostredie a bude fajn, ked doteraz bola iba sama maminka a ocinko. prosim, povzbudte ma, ze to bude fajn, asi to naozaj potrebujem
@karinkaeich no keby sa ti chcelo precitat si nas aspon od tej strany ked zacali 3 septembra chodit deticky do skolky, tak by si citala to iste🙂 Vsetky tu prechadzame tym istym, u kazdej v inej intenzite..len malo deti je uplne bez placu a hrnie sa do skolky s radostou a nie je ziaden problem..ak aj nie je, tak prinajmensom ochorie po 3 dnoch v skolke..takze ano, je to normalne, je to bezne a ako sa tu vsetky povzdbudzujeme - musime vydrzat...odbornici vravia take 2-3 mesiace kym si dietatko zvykne..ale ked su pomedzi to caste absencie, tak aj viac...a su deti ako ma moja kamoska, co jej dcera plakala kazde rano ked sla do skolky po cele 3 roky az kym nesla do skoly...prave mi hovorila, ze cely vchod v bytovke a cela ulica vzdy vedela, ze jej dcera uz ide do skolky, po cele tri roky..dvere za maminkou sa zavreli a bol pokoj..aj take deti su...takze len trpezlivost..je to boj, je to tazke pre nas, ale musime to vydrzat ked sme sa uz na to dali..
@klauduska ale ked mam dieta v skolke,kt.mi tam vydrzi byt zdrave tak max.5dni,tak je vacsia sanca ze ochoriem od nej aj ja.,.a k nasmu prvemu dietatu sme dosli komplikovane,po dlhorocnom snazeni a dvoch potratoch. Na druhe tehu sa vseobecne bojim a nechcem nic riskovat. Keby to bolo predtym vsetko jednoduche,tak urcite teraz takto nestresujem

@ma.senka to mas pravdu,kludne to mohli vyrieist tymi obrazkami....nasi maju obrazky aj na poharikoch,uteracikoch,kludne to mohli aj tu tak spravit.....