icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

lenkove
23. jan 2013

@m.i.r.i Aj moja má čistý nos a vzadu furt čosi klokoce 🤐 🙄 asi sa ani my ORL nevyhneme...

palinkovamaminka
24. jan 2013

@klauduska my zatial chodime v januari poctivo, akurat sa mi zda, ze kazdy den je tam menej deti, tak sa asi zase blizi nejaka bacilova vlna...
Palko tiez par krat za den smrkne, tak snad este chvilu vydrzime zdravi.
A uz druhy tyzden chodime do pol5, odkedy pracujem 😝

m.zuzanka
24. jan 2013

ahojte, ozývam sa po dlhšej dobe a prosím vás o radu...môj malý nastúpil do škôlky v septembri začiatok bol trochu ťažší ale zvládli sme to, a všetko bolo OK až kým neochorel a tak v novembri lekárka napísala že je do konca roka zo zdravotných dôvodov vylúčený z MŠ. Teraz po prázdninách znova nastúpil do škôlky, prvý týždeň si trochu poplakal ale inak všetko bolo v poriadku. Minulí týždeň zase bol doma mal zvýšenú teplotu a tento týždeň som nastúpila do roboty tak aj on do škôlky. No a dnes mi jeho triedna učiteľka hovorila že je nezvládnuteľný, vzdorovitý a každého diriguje, chce byť len v jeho triede a nechce isť do tried kde sú staršie deti, na obed odmieta spať, keď spievaju pesničky tak chce aby sa najprv spievala jeho obľúbená a potom môžu spievať všetky ostatné.......a že ak neurobia tak ako on chce tak sa rozplače. Tak tiež mi hovorila že je už z neho na nervy a kvôli môjmu malému je vystresovaná a z roboty domov chodí neskutočne unavená... Neviem čo si mám o tom myslieť lebo doteraz keď som sa na niečo pýtala bolo mi povedané že všetko je v poriadku, že je zlatý, že adaptačným obdobím musí prejsť každé dieťa....a nemám nič riešiť.....

klauduska
25. jan 2013

@palinkovamaminka tak to je supe,drzte sa....

My sme boli po novom roku trosku chory,mal kasel,bol tyzden doma,potom nastupil a odvtedy chodi,zakaasle len sem tam,vsimla som si,ze najme,ked ma zmenu teplotu vzduchu,napr. ked prideme zvonka dnu a naopak....Pocujem tam trosku hlieniky,ale nic vazne.....

@m.zuzanka po prve ma zarazilo,ze dr. Vas hned po prvej chorobe vylucila z kolektivu.....neviem sice co mal maly,aku chorobu a preco,to si nenapisala,len mi to pride cudne,pretoze ako tu vsetky vieme,na zaciatku to trva,kym sa dieta adaptuje a choroby proste pridu...
Nechapem preco sa ucitelka stazuje,ze je unavena....je to jej povolanie,tak ako my mozeme byt unavni z nasej prace,moze byt aj ona...a to,ze je vzdorovity,je uplne normalne a je na nej,aby si s nim poradila....podla mna,pokial dieta nerobi vyslovene detom alebo ucitelkam zle.....nehryzie,neskriabe,nebije...proste taketo veci su pre mna neakceptovatelne v skolke,vtedy by som sa stazovala...ale to,ze je dieta vzdorovite,je bezne destke obdobie na ktore by mala byt ako ucitelka zvyknuta...aj nas je vzdorovity,ucitelky mi hned povedali,ze to na nich skusa,aj ho nechaju poplakat...ale ze sa nauci...teraz nie je problem....ved ako to robis ty doma,ked je vzdorovity?Vzdy a hned mu vsetko dovolis?Urcite nie,nechas ho vyplakat a potom vysvetlis...teda aspon my to takto praktizujeme a maly sa vzdy pekne do 2 minutiek ukludni a sam sa aj ospravedlni.....Ucitelka by si to mala uvedomit.....moj nazor... 😉

palinkovamaminka
25. jan 2013

@m.zuzanka a doma je aky? nas milostpan ma niekedy taketo maniere, nastastie v skolke nie, tak tam sa asi skor prisposobi a vyjednavat sa snazi skor doma. Tvoj Misko dlho nebol v sklolke, asi si nanovo potrebuje zvyknut, hlavne ak bol predtym v pohode, tak si myslim, ze po par dnoch sa da do starych kolaji.
nemozu kvoli nemu menit program, asi si bude muset trochu poplakat a zavzdorovat pokym pride na jeho pesnicku.. neviem, preco to tak nerobia...

m.zuzanka
25. jan 2013

@klauduska malý kašlal asi mesiac a pol, dr. mu stále menila sirupy (na suchý a vlhký kašeľ) až nakoniec mu musela dať ATB ktoré zabrali a vylúčila ho z toho dôvodu že som ešte bola na materskej a vraj aby zase neochorel. (on bol prvý krát chorý, nikdy predtým nemal ani soplíky).
Miško nerobí deťom zle, on je iba vzdorovitý, ked nie je podľa neho tak sa rozplače alebo na obed nechce spinkať a budí deti aby sa išli s ním hrať 🙂 No, včera jeho triedna chcela ísť na WC a on jej povedal že ak pôjde tak bude plakať a potom sa začal hrať, o chvílu si na to spomenul a jej hovoríl že už teraz môže isť, že on sa hrá. Dnes som sa bavila aj s inou učiteľkou a tá mi povedala že jeho správanie je OK a že on poslúchne čo mu povedia len si vyžaduje väčšiu pozornosť a vlastne je to o tom že si musí akoby odznova zvykať na "nové" prostredie.
@palinkovamaminka doma bol začiatkom týždňa podráždený, po prvé musel skoro vstávať už o siedmej sme boli v škôlke, po druhé ja som nastúpila do zamestnania a zrejme potrebuje to celé spracovať. On nikdy mi nerobil nejaké extrémne scény aby začal len tak vrieskať, alebo sa hodil o zem...to nie ale jemu ked sa niečo nepáči tak si duba nohou a plače ale ked ho z niečim iným zaujmem tak to trvá iba chvílu a zase všetko je v poriadku.

klauduska
26. jan 2013

@m.zuzanka no vidis,ja si mylsim,ze je to jeho spravanie uplne OK,uplne normalne v jeho veku,90% deti sa takto sprava a ma typicke vzdorovite spravanie a skusa co zaberie a ci si dokaze presadit svoje....ked sa ucitelky nedaju asmaozrejme ani my rodicia nie,tak z toho proste vyrastie,obdobie prejde.... 😉 Drzte sa!!! 😉

karinkaeich
26. jan 2013

kocky, aj my sme stvrtok a piatok boli uz doma (naposledy v novembri, a potom 2 dni pred vianocnymi sviatkami), lebo sa mi nejako nepozdaval soplik. tak uvidime, co bude. uz je to lepsie, ale stale preliecujeme

m.zuzanka
26. jan 2013

@klauduska ďakujem, snažím sa malému čo najviac dohovoriť a vysvetliť...... snáď to bude budúci týždeň lepšie 🙂

klauduska
29. jan 2013

Ahojte!

Novy tyzden,ako?Pripravujete sa aj vy pomaly na karneval?My budeme mat 8.2. doobeda,bez rodicov,skoda inak,rada by som sa pozrela,vraj je fotograf zabezpeceny,ale aj tak...
A dufam, ze dovtedy neochorieme,lebo u nas na skolach vystraja crevna chripka.... 😒

m.i.r.i
29. jan 2013

my sme stale doma..uz od Vianoc..dnes sme boli u doktorky..tak uz pocula na prieduskach chrapcanie a ze je zahlieneny..tak sme dostali dalsi sirup..nejaky na predpis teraz co mu ma dostat tie hlieny von..povedala, ze ked uz to nezaberie tak do 5 dni na ten kasel co mame, tak prideme na vytery a potom ORL...tak som zvedava...tak mame loptosa stale doma..a pritom je vlastne ako zdravy..ani sopel, kasel len minimalne ked sa zadycha a ked spi...ale teda stale mimo kolektivu..tak to vidim na dalsie minimalne 2 tyzdne...

dievcinka
30. jan 2013

ahojte. No my sme konecne prekonali rekord.chodíme do školky vkuse štyri týždne a dúfam,že nám to vydrží aspoň na karneval 5.2.Tiež ho majú doobeda. U nás v triede zase vyčíňali zapálené očka,ale chvalabohu zatiaľ sme v pohode.

karinkaeich
1. feb 2013

mate dnes zatvorene skolky? my ano. ako to inak u vas funguje pocas prazdnin? u nas dopredu zistuju zaujem, ci rodicia chcu mat dieta v skolke alebo doma. a potom vedenie rozhodne, ci bude otvorena alebo zatvorena. inak tento tyzden bolo aj u nas dost chripky, spajali triedy a vraj aj ucitelky chybali

m.i.r.i
1. feb 2013

ahojte..
Dnes sme boli na ORL..som si povedala, ze nejdem cakat dalej, ten sirup co mame mu bohvieako nezabera..on kasle malo, ale stale kasle..a tak sme sli...a vysledok ze mu nic nie je..teda mandla uplne v poriadku, hdlo ukazkove, usi tiez..doktor viacmenej kukal, co tam robime..ze typicke virusove dieta zo skolky kedy chudaci pediatri uz neviedia co s nimi, lebo ani nemozu...tak nam spravili vytery z hrdla aj z nosa..ze to je posledne co mozme...a ze ked tam nic nebude, tak uz mame ist len na imunoalergologiu, ci to nie je alergiou..
Ale potesilo ma to, ze madla je v poriadku..ziadne zvacsenie 🙂 Takze zatial suma sumarum...dieta je 5 tyzdnov doma s kaslom...ma hlieny na prieduskach, ale ziadne sirupy nezaberaju...je to ale virus, takze atb mat nebude..tlacime jeden sirup za druhym...nosna mandla v poriadku...hrdlo a vsetko ok..tak teraz som zvedava co tie vytery...

ginger_fox
1. feb 2013

@karinkaeich mne vcera rano, ked som uz syna mala v skolke a ja som bola v praci, volali, ze v piatok su prazdniny. Skoro ma na fleku vystrelo, ale potom ma ucitelka upokojila, ze skolka je otvorena, budu vsak fungovat len dve triedy, tak zistuju, ze ktore deti budu v skolke a ktore nie.

klauduska
1. feb 2013

Ahojte!

@m.i.r.i no,ani nevies co je lepsie,ci to,ze je vsetko OK,ale problem to neodstrani,alebo to,ze pricinu stale neviete a problem pretrvava....keby konecne zistili co to je,nasadili to co mali,mohlo by byt probleme....vsak?

My sme dnes v noci mali asi zase laryngitidu...akoze idem si o tom prestudovat aj viac,lebo mu nic nie je,teraz sme prisli od doktorky, hrdlo ciste,ma iba kasel,ale veru kaslal uz aj horsie a pocut hlieny...v noci som dala cipok,dnes calcium,ale inak aj dr. vravela,ze mu nic nie je.....aj sa stav nezhorsi,moze ist vraj do skolky....No a ja nechapem,ze laryngitida by bola len tak,aj ked mu nic nie je?No normalne kaslanie to v noci neboo,take stekotave,kaslal a potom sa nevedel nadychovat a plakal do toho.... 😒

Inak mame skolku otvorenu,ale nebol....

arizona
1. feb 2013

my máme zatvorenú škôlku od minulého piatka, takže či sú alebo nie sú prázdniny, už ani neriešim 😎 v piatok chrípkové prázdniny, v pondelok bola síce otvorená, ale už predobedom mi volali, že hygiena vyhlasila do konca týždňa epidémiu. tak uvidíme čo to bude bud. týždeň...
@m.i.r.i to vám gratulujem, že je všetko ok 😉 my sme tiež takto dopadli, ale o tom som už písala... uvidíš, že aj výtery budú ok 😉 max tá hnusoba moraxella 😉
u nás sem-tam soplíky, sem-tam kašeľ, ale už to ani neriešim, pokiaľ to nie je fakt zlé, lebo aj tak viem, že si tým musí prejsť... môžeme akurát tak otužovať, jesť ovocie a zeleninu a občas prihodiť c-éčko... my sme ani na alergológiu nemuseli ísť, lebo krvné testy na alergie tiež negatívne... v marci ideme po roku zase na krv, tak dúfam, že to dopadne aj tento rok rovnako.
@klauduska lyringitída je zápal hrtana, faryngitída zápal hltana. hltan vie dr. skontrolovať, keď pozrie hrdlo, hrtan možno šikovnejšia tiež, ale odborníci na to sú na orl 😉 hrdlo pri laryngitíde nemusí byť zapálené, ale vtedy bolí "nižšie"... môžeš prstami nahmatať aj zväčšené uzliny, ktoré na dotyk bolia. pri laryngitíde nemusí mať nijaké iné príznaky, tiež to mávam (na staré kolená) - jedine hlavou nemôžem točiť tak, ako by som chcela 😅 prvých niekoľkokrát som s tým behala po lekároch, vždy mi nasadili atb, ale teraz si dám bioparox alebo ani to a nosím šatku, aby som mala hrdlo v teple a pijem iba vlažné nápoje...

m.i.r.i
1. feb 2013

@klauduska no asi tak...na jednej strane ulava, na druhej - ked ale stale kasle a pocut mu doslova tie hlieny ako prehlta..tak asi na to musi byt nejaky liek alebo co? A to uz bude siesty tyzden doma...lebo pediatricka kolektiv neodporuca...tak hej, dietatu vlastne nic nie je...len obcas zakasle..ale ani skolka nie..zatial si to este ako-tak mozeme dovolit nechat ho tolko doma..ale uz sa nam to krati...a potom pri takychto "akoze chorobach" bude stale mesiac doma? Ja nejako tak zbozne skor dufam, ze ten vyter nieco ukaze, nech mu nieco na to daju a bude to prec... ☹

klauduska
1. feb 2013

@arizona no my sme ju uz raz mali v decembri,vtedy ale mal aj ten zapal hrtana,teraz som sa jej na o pytala,povedala,ze nema....Maly mi vravi,ze ho neboli nic,tak neviem.... 😒

m.i.r.i
1. feb 2013

@arizona uz si presne nepamatam co si ty pisala? Tiez je ten tvoj taky zdravy-chory? Ked nas vydrzi v tej skolke 3 dni stale..maximalne tyzden..uz mam toho plne zuby..ale zjavne mu skoro nic nie je..doktorii inak po mne trosku pozeraju, ze chodim k nim so zdravym dietatom..ze co ze ma obcas sople..a to uz mal tie sople hadam 10x od zaciatku skolky a u doktorky som bola len 2x..lebo raz sa velmi dusil uz..a druhy krat 3 ni posebe vracal..tak som sa uz prelakla..nakoniec sa proste dusil z hlienov a vracal potom tiez z hlienov..ze normalne..sirupky a sprejceky...a tak ideme stale..no des..

arizona
1. feb 2013

@m.i.r.i iba to som písala, že všetky testy, všetky odbery negatívne a aj tak občas zakašle a občas soplí. je jedno, či je v škôlke alebo doma 2 týždne... tak pokiaľ iba sem-tam zakašle a nos fúkame 2 - 3 - krát za deň, tak to už ani neriešim... u nás sa tiež vracali hlieny, je to drsné, ale je to asi najúčinnejší spôsob odhlienenia. ale tiež mi nebolo všetko jedno. teraz v januári nebol v škôlke ani týždeň - najskôr sme boli na dovolenke, potom bol pár dní v škôlke, začal pokašliavať a keď sme ho chceli dať do škôlky, ešte aj škôlku zavreli 😅 na šťastie. lebo do toho všetkého schytal angínu...
@klauduska nemôžu to byť tiež len hlieny?

m.zuzanka
1. feb 2013

@m.i.r.i presne tak rovnako bol na tom aj moj malý minulý rok, až nakoniec lekárka mu dala ATB a tie zabrali, ale to "dokašliavanie" skončilo až na Vianoce 🙂 Doma bol viac ako dva a pol mesiaca........Včera večer zase dostál záchvat kašľu ale až tak že sa dusil, trvalo to asi hodinu, dnes lekárka mu nasadila sirupy a kvapky, a zase je doma, v utorok máme ísť s ním na kontrolu či sa mu to nezhoršuje.

m.i.r.i
1. feb 2013

@m.zuzanka ani mi nehovor ☹ no vies, na jednej strane si aj hovorim, ze mozno by ATB nejake zabrali...a bol by pokoj..len na jednej strane crp ukazuje 8..co je uplne ze malo..ze ani naznak bakterie..a tiez...vezme atb, imunita oslabena, to mi chyti nejaku pliagu zas hned...☹ to jedine ho mat zas zo mesiac potom este zdraveho doma..a to si uz nemozem dovolit...
a vy ste vydrzali doteraz v skolke? myslim cely januar?

m.zuzanka
1. feb 2013

@m.i.r.i no, to bolo tak, že lekárka mu menila sirupy nič nezaberalo až nakoniec skonštatovala, že je na tom horšie ako ked sme prvý krát prišli a že už ide o začiatočné štádium zápalu pľúc a vtedy mu nasadila tie ATB. Na podporu imunity mi odporučila Colostrum, či to zabralo alebo nie, to neviem posúdiť... 😒
V januári mal dochádzku: prvý týždeň bol celý, druhý týždeň bol doma lebo mal zvýšenú teplotu, a teraz bol dva týždne a od dnes je doma. Ale som to aj čakala, lebo učiteľka mi hovorila že v pondelok mali chorého chlapčeka, na čo aj jeho maminu upozornili a ona ho aj v utorok priniesla a ked jej volali nech si príde po neho, tak došla až poobede 😠 😠 😠
Ja len verím že mu teraz tie lieky zaberu a nebude sa to zase tak dlho ťahať.

zvonkohra
4. feb 2013

babyyyy ved si nechajte poradit skuste tie probiotika actibax nasa ich berie 2 mesiac a drzi sa co sme boli doma skoro kazdy druhy tyzden...su aj v lentilkovej forme ale moja nechce cukriky cize berieme kvapky a sice berieme aj martankov tak neviem co jej viac zabera a ak mala nadchu tak jedine 2 dni tak klop klop snad v tom daco bude

jjeanny
5. feb 2013

Ahojte, chcem sa opytat ako je to u Vas v skolkach s rodicovskymi zdruzeniami. Mali ste jedno zaciatkom roka - ok , boli uz aj dalsie? A co nejake individualne? Myslim, ci Vam nezvyknu vypisat nejate datumy - kedy, o kolkej sa mozte ist opytat na svoje dieta - jeho adaptaciu v skolke? (pretoze poznam aj taketo skolky) nasa taka nie je .. Od sept. nebolo ani len ziadne vystupenie, posedenie s rodicmi .. teraz maju byt na pocest 35.vyrocia skolky nejake oslavy, ale dnes ma ucitelka informovala (pri mojej otazke na nu, co k tomu treba) , ze budu vybrate len niektore deti, ktore urcia ony a ostatni sa toho - tym padom nemame zucastnit 😠 Trocha ma to napalilo . Preto ma zaujima ako je to vo Vasich skolkach? Zaujima ma totizto, ako a comu sa moj syn za tu dobu priucill atd a bohuzial pocas tej minutky, kedy ho vyberam alebo nesiem do skolky na to nie je priestor-pytat sa. Dakujem

m.i.r.i
5. feb 2013

@jjeanny my tiez nemame rodicovske..a jemne som sa pytala riaditelky kedy nejake bude.tak povedala, ze oni rodicovske nerobia..mavame totiz take spolocne akcie velmi casto..kde sa zucastnuju ucitelia, riaditelka, deti aj rodicia..program praveze a vystupenia boli hadam uz aj 10x od zaciatku roka, nas problem je praveze ten, ze bud je maly chory vtedy, alebo proste ani z prace sa nemozem uvolnovat o 15-16:00 na posedenia, vystupenia ci ine akcie..je to sice dobre mienene a aj mile, deticky vzdy nieco nacvicia, rodicia sa mozu spoznat aj skrz deti a je to take neformalne..ale ako hovorim, my sme sa zucastnili 2x, a aj to raz z toho bol maly so soplami, len sme prisli na program, lebo nam bolo luto ze tam vobec nebude..ale uz na obcestvenie a take prave to neformalne hrkutanie si s ucitelkami sme uz nesli, aby maly niekoho nenakazil..a tiez, ked aj tam sme, tak to sa pri malom neda s nikym rozpravat, takze ja osobne by som ovela viac uvitala normalne rodicovske, ked by som o 18:00 vecer dosla z prace a porozpravala sa s ucitelkami ci riaditelkou o malom..a co je potrebne..inak to riesime len medzi dverami ked ho odnasame alebo prideme..a sledujeme nastenky a webstranky co sa vlastne chysta...

arizona
5. feb 2013

@jjeanny my sme mali od septembra asi 3 rodičká, ale na rodičovských sa nepýtame, kto aký pokrok urobil. na to máme zase priestor ráno alebo najčastejšie popoludní, keď ideme pre deti. hocičo, keď sa opýtam učiteliek na malého, tak mi v pohode odpovedia. na rodičku sa riešia skôr organizačné veci. osobne si neviem predstaviť, že by sme sa 15 stretli na rodičku a riešilo by sa tam dieťa po dieťati - v čom je šikovné a v čom nešikovné... takto sa 2 - 3 krát do týždňa opýtame, dozvieme sa, že je veľmi tvrdohlavý, veľa rozpráva a vôbec nespáva a buď sú nejaké problémy navyše alebo nie sú. učiteľky aj samé povedia, keď ich niečo trápi 😅

jjeanny
5. feb 2013

@arizona @m.i.r.i ano , beriem, ze asi na rodicovskom na to nie je cas . Ale z okolia viem povedat, ze poznam min. jeden pripad,kedy sa robia v jeden den raz za mesiac-dva individualne rozhovory pedagog-rodic, na zaklade terminu, ktore ony zvolia. Z takych tych medzidverovych debat sa vela nedozviem. Osobne ma mrzia skor tie vystupenia, podujatia a spolocne akcie, zatial fakt nic nebolo a uz ked sa nieco chysta, tak ma zrusi ucitelka, ze to bude len pre vyvolenych.. asi som si vybrala blbu skolku, ale som rada, ze sa nam vobec nejaka usla 😒

arizona
5. feb 2013

@jjeanny s tými aktivitami to máte fakt trošku choré 😒 ani vianočná besiedka nebola určená všetkým?