icon

Zhoršené správanie škôlkarky

viktoria0303
15. nov 2013

Mozno to sem nepatri...ale potrebujem to niekomu povedat...neviem co sa to s mojou dcerou porobilo odkedy nastupila do skolky je strasne zla a cim dalej sa to stupnuje a stupnuje...denno denne robi cirkusy, naprieky,uz nepomaha ani krik,ani nalozenie na zadok... zacala si aj sama ublizovat kuse sa, taha si vlasy,ja uz vazne neviem co snou mam robit mam zajst ku psychologovi alebo co? Fakt potrebujem poradit a nie kritizovat ma Dakujem

zita19
15. nov 2013

Napis mamavera na IP. Je to ucitelka v skolke, urcite Ti poradi.

monyccka
15. nov 2013

S velkou pravdepodobnostou sa citi odstrcena, pochybuje o pozornosti, ktoru dostava, chyba jej spolocny cas, tak na seba puta pozornost takto. Venujet jej cely sboj volny cas, ked ste spolu, ubezpecte ju, ze do skllky ju nedavate preto, aby bola prec ale preto aby sa nieco nove naucila a mohla vam to ukazat, povedat. Chvalte, objimajte, venujte sa. A vydrzte. Nie tyzden, dva..dlhsie. na mesiac kaslite na vsetko ostatne tak ako to len ide. A zapajajte jundo vsetkeho, co robite s tym, ze je uz velka skolkarka, tak moze. Pozor na formulacie, je dolezite aby sa citila dolezito, nie hlupo. Teda nie pod mi pomoct aspon utriet prach tu na stole, nech nic nerozbijes, ale pod sem, uz ji smies pomahat, lebo si uz dost velka a ja potrebujem pomocnicku sikovnicku.

schira
15. nov 2013

Ahoj viem je to hrozne ked vidis svoje dietatko trpiet a nemozes mu pomoct lebo nevies ako. Skus sa porospravat s ucitelkamy ci sa jej tam nieco zle nestalo a ona sama ti to nedokaze povedat. Detickam staci malo mozno sa boji, mozno sa jej tam niekto nepaci. Skus este s nou hodne kerslit a mozno ti nakresly co ju trapi. Ale ak to trva dlhsie a roshovor s ucitelkou nepomoze tak navstiv psychologa. Nas syn sa budil vnoci okolo 24 nikdy to nerobyl tak som sa informovala u psychologicky a ona zistila ze sa mu sniva sn o tom ze ho zrazilo auto, no a ked sa porospravaly tak to zmizlo. Deti ked si ublizuju tak kricia o pomoc lebo si same nevedia poradit. Drzim palce a nech sa s toho skoro dostanete.

ollynka
15. nov 2013

zmeň škôlku , hneď! Môže to byť podceňovanie učiteľkami,neprávosť,keď učiteľka podporí pri konflikte silnejšieho. moja sestra mala tento istý problém.Chlapec prišiel zo škôlky a vrieskal až do večera. Zmenila škôlku,povedala,že po ceste domov si spieva,je spokojný,vyrovnaný.učiteľkami bol chválený,že je šikovný.Ja by som menila škôlku,hneď.Len sa popýtaj, kde sú ako spokojný s učiteľkami. Ja som chvíľu pracovala v škôlke,kolegyni nechceli deti chodiť ráno do triedy, mne áno.Rodičia nerozumeli, ja som vedela prečo.

jaaty
16. nov 2013

@viktoria0303 ahoj, najskôr treba hľadať príčinu správania a potom riešiť napr. zmenu škôlky. Ako písali niektoré dievčatá vyššie, porozprávaj sa s učiteľkou- nie však medzi dverami, keď ideš pre ňu. Požiadaj o konzultáciu a pýtaj sa - ako sa správa, ako reaguje na deti, s kým sa najviac hrá, ako reaguje na príkazy či úlohy zo strany učiteľky, ako reaguje, keď sa jej niečo nedarí, atď.... Možno zistíš, čo je príčinou jej neadekvátnych reakcií doma. Ak však na príčinu neprídete, vyhľadaj pedagogicko -psychologickú poradňu, určite problém nájdete ako i spôsob riešenia.
Určite by som "okamžite" nemenila škôlku. Mohlo by jej to spôsobiť ešte omnoho viac stresu. Držím palce

hameeda
16. nov 2013

@viktoria0303 : môj mladší syn keď nastúpil v septembri do škôlky začal mať katastrofálne správanie, hádzal sa o zem, čo nikdy nerobil a robil naprieky, ja som to hneď riešila po dvoch týždňoch v škôlke aby ho dali do inej skupiny, odkedy ho preradili do inej skupiny, všetko je ok, proste chytal od detí v škôlke také správanie a potom to robil aj doma

alexandra5
16. nov 2013

a v skolke sa ako sprava? ries to s ucitelkami ,urcite to bude mat nejaky povod vo veciach ktore sa tam deju.musis prist tomu na koren,dcerka doteraz bola dobra takze to urcite nieje nou.

viktoria0303
autor
16. nov 2013

@monyccka tak ako ona sa doma zapaja nemusim jej ani nic hovorit,,,sama pride a hovori mamka idem ti pomoct a ja ze dobre...a ked prideme domov zo skolky venujem sa len jej,kreslime si alebo skor mne da a ja kreslim...tak snad sa da vsetko do normalnu len to chce pevne nervy

viktoria0303
autor
16. nov 2013

@schira Dakujem uz som aj zvazovala ze ked to tak dalej pojde zajdeme ku psychologicke

viktoria0303
autor
16. nov 2013

@ollynka no najprv to zacalo tym ze ucitelka im hovorila ze ona ma dovolenku ze nemusia ani deticky pristdo skolky aby neboli v druhej triede....a potom to zacalo placom do skolky a taketo spravanie

viktoria0303
autor
16. nov 2013

@jaaty V pondelok sa snou porozpravam osobne s ucitelkou dakujem

viktoria0303
autor
16. nov 2013

@alexandra5 v skolke ze je normalna kreslia si,maluju chodia von odmieta sice sem tam stravu a sem tam place zamnou

matozazzo
16. nov 2013

@viktoria0303 nepises kolko ma rokov,kedy nastupila,ci pracujes alebo si doma,ci ma surodencov,zijete same,s babkou atd. Vsetky tieto prejavy robi preto,lebo je nespokojna,nie je to tak,ako by chcela,nieco ju trapi. Pricinou vobec nemusi byt skolka.. je to jej forma protestu a tymto akoby volala vsimnite si ma... pricin moze byt viacero,osobne by som zacala rodinoua vztahmi v nej.

viktoria0303
autor
17. nov 2013

@matozazzo Tak ma 4roky, teraz len nastupila od septembra do skolky,surodencov nema je sama ale stale sme medzi detmi, s mamou byvame....

lenkove
17. nov 2013

@viktoria0303 Inak to, ze mali byt v druhej triede.. Tvoja dcerka sla do skolky vtedy? Bola v inej triede, ci ostala doma? Toto moja neznasa, ked vie, ze budu v inej triede je neznesitelna, velmi ju to vzdy zoberie...

123maminka
17. nov 2013

Treba ísť ku psychologičke a zbytočne sa netrápiť. Psychologička by hneď vedela o čo ide.

viktoria0303
autor
17. nov 2013

@lenkove ano sla aj chodi stale do druhej triedy.ved tam ani nechce byt lebo stale hovori ze jej sa tam nepaci

matozazzo
17. nov 2013

@viktoria0303 Klasicke spravanie 4r dietata, pretoze nesuhlasi s tym, ze musi chodit do skolky. Tu pomoze len razne NIE a stanovenie si pravidiel. Akekolvek vyjednavanie a prosikanie bude situaciu len zhorsovat... Na porovnanie - do prace chodit musim, aby som... zarobila peniaze, ktore potrebujeme na... atd. to plati aj pre dcerku, do skolky sa chodi, pretoze... je to priprava pre skolu, socializacia (pobyt s kolektivom), ucenie sa, hry, mamka je v praci.. ocko? neviem, nenapisala si... Ked zisti, ze tvoje NIe je Nie a ziadnymi cirkusmi ani vyjednavaniami nic nedosiahne, prestane. Chce to citlivy pristup, vysvetlit,ale kratko, strucne, nedovolit sa vtiahnut do ALE... to skoncilo. Najtazsia je adaptacia 4 rocnych deti :( Preco musim do skolky, ked... ??? Tam musi byt jednoducha odpoved bez dalsich obkecavaciek. To iste aj v skolke. Cirkusy si nevsimat, proste sa ide a hotovo. Rozlucka cim kratsia, najlesie ak akoze nestihas do prace 🙂 zakyve z okna, ak sa da, ak nechce, pocka napr. na lavicke chvilku alebo stolicka pri dverach sa tiez osvedcila, ze akoze caka - v skutocnosti je to len trucovanie 🙂 Zmena skolky by pomohla jedine vtedy, ak by si ju dala do triedy s nizsim poctom deti a viacerymi ucitelkami, ktore by sa jej viacej venovali... ale v zmysle rano ukecavat atd., co je zbytocne.
A zaviest aj doma pravidla. Rano sa vstava, hygiena, obliect, a ide sa. Ak uz rano je to take, ze raz musi, inokedy nie, adaptacia bude trvat aj 3 mesiace....

viktoria0303
autor
17. nov 2013

matozazzo Ved my tak robime rano vstaneme aj ked nechce ale jej hovorim vstavaj ides do skolky a ja do prace.potom sa umyje oblecie a ideme do skolky medzitym samozrejme plac ze ona nechce ist...prideme do skolky prezlecie sa a uz reve,ja jej hovorim ja idem do prace aby som to mohla kupit mlieko atd...a idem prec a ucitelka ju uz berie...zevraj poreve 10minut a je klud...dam jej len pusu a idem prec.etse je aj vybita lebo hovori ze mami pockame na kamaratku aleto uz neplati namna ja poviem ze nie id dnu do triedy ja musim ist do roboty..... V triede je 12 deti maju 2 ucitelky,a neviem ci to nebude asi aj tym ze ona chodi zo 6rocnymi detmi do triedy...ona ma 4roky a najmladsie je tam 3rocne...A partner je kamionista takze je doma len vikendy....