Zlepší sa adaptácia štvoročnej v škôlke?
zdravim,u nás je taký problém že 4 ročná odmieta škôlku v pondelok bola prvý krát a bolo to v pohode tešila sa prišla som akurát keď išla na obed a nevyzerala byť smutná ešte išla aj s učiteľkou za ruku,v utorok už pri triede plakala a keď som prišla pre ňu tak plakala od radosti ale večer už začala vravieť a plakať že nechce ísť a neprešlo ju to a v stredu už nešla nedalo sa s ňou ani pohnúť tak musela ostať doma vo štvrtok išla aj keď zase s plačom a začalo sa opakovať to čo v utorok-nechcela ísť čiže v piatok opäť nešla dnes začala vravieť že nechce ísť v pondelok do škôlky,až plakala kvôli tomu tak ja neviem myslíte že treba robiť predčasne závery po 3 dňoch alebo sa to ešte zlepší? momentálne tam bola do 12 a chceli sme to predĺžiť od budúceho týždňa ale to asi neprichádza do úvahy
@777januska777 vďaka🙏🏻
@sevcicka65 držím palce môj starší ešte teraz trtiyrok už v predškolskej vie plakať našiel si dôvod kvôli jedeniu ale už je to lepsie
Ak je to možné, dieta by som nenutila. Pomaly a postupne skúšala. Každý je iný, každému inokedy dozrieva mozog. Véd nasilu nútiť dieta môže v budúcnosti traumy vyvolať. Ale nech si každý robí ako chce, hlavne tie matky ktoré nútia deti do všetkého, nech si za to nesú aj dôsledky.
V našej škôlke môže byť rodič 2 hod s dieťaťom a potom spolu ist domov keď tam dieta nechce byť. Adaptácia tam trvá aj mesiace. A ak máš papier od psychologický,tak dieta integruje a venuje sa mu jedna učiteľka väčšinu času a dieta ktoré potrebuje byť naviazané na jednu osobu dosiahne takto väčší pocit istoty. Nechápem prečo deťom v 3 rokoch brat detstvo a nútiť ich do veci keď nie sú pripravené. XY ľudí je mega úspešných a v detstve ich pritom takto kruto a skoro nenutili do škôlok , odplienkovania atd
Možno by bolo fajn pohovorit s ucitelkou, aký máte problém. Možno by ste spoločne na niečo prišli.
@mimixxxx tiež som ju moc nechcela nútiť ale keď som tu čítala koľkí rodičia tak spravili a deti sú v poriadku tak asi to skúsim aj ja aj keď mi to není najpríjemnejšie ale inak ju do škôlky nedostanem
@gribka1 učiteľka vravela že je celý deň v pohode nemá žiadne problémy ani neplače ani nič že sem tam spomenenie rodičov ale to robí viacero deti pri presunoch do jedalne alebo vonku a nič mimo toho mi nespomínala takže problem asi nejaký vaznejsi nebude akurát som sa jej chcela spýtať na hranie sa s deťmi lebo väčšinou sa drzi pri učiteľke alebo sama a na jedenie pretože mala spomínala že nechce jest a preto ani nechce ísť do škôlky ale tak príde mi že už moc vymýšľa len pre to aby tam nešla
@sevcicka65 No keby sa naranajkovala doma, a na obed by si ju vzala domov, tak nech neje, ale možno by aj zjedla, len aby ju proste nenútili. Mohla by takto vydržať?
@sevcicka65 zober ju na silu ale bez kriku, nedajbože vyhrážok… žiadne klamstvá, že ideme do obchodu a pod. Ja by som ju normálne nasilu obliekla a pritom vysvetľovala… a vysvetľovala aj cestou do škôlky. Ono to prejde. Môj reval 2 roky keď som išla do škôlky ja 😅 s manželom to prešlo po pár mesiacoch tak vozil on.
@gribka1 doma ranajkovat nechce ale zevraj v škôlke jedla aj desiatu a obed iba polievku
@hanaxxx ano štátna
@nikiki29 dnes sme isli nasilu a taky plač ako nikdy asi ale keď som odišla sa ukľudnila
@sevcicka65
Nečítala som celú diskusiu. Skús dcérke vysvetliť, že každý má svoju prácu. Ty musíš ísť pracovať do kancelárie, do obchodu, do nemocnice (podľa Tvojho povolania) a ona má svoje zamestnanie v škôlke. Ja by som jej kúpila gumené prasiatko alebo inú sporitelničku a hádzala jej tam za každý deň eurko, prip 50 centovku. A po čase ju zobrala, nech si kúpi niečo, po čom túži. Skús.
@sevcicka65 ja som to tiež zažila. Viem, že to muselo byť pre teba veľmi náročné 😓 ale vydrž, oplatí sa… nepovoľ nikdy pri “scéne”, ale nezabudni na vysvetľovanie, uisťovanie… verím že to bude čoskoro lepšie 🥰 hlavné je, že cez deň sa upokojí. Odlúčenie je vždy ťažké, doteraz bola s tebou 24/7… je to pre vás veľká zmena.
@sevcicka65 ja som si tým prešla tiež a s dvojčatami v jasliach. Niekde som čítala, že kúpiť niečo po čom túžia a dať ako odmenu za zvládnutú adaptáciu bez plaču. Moji chlapci 2 dni pozerali na autá vyložené na skrini a na 3. deň to bolo radosti, dobre že sme nebežali domov z jasličiek, ako sa tešili, že hračky zložíme zo skrine dolu 😄
@nikiki29 už je v pohode od stredy vôbec neplakala ešte sa aj tešila viacmenej len budúci týždeň už by sme chceli aby išla na celý deň ale to neviem ako bude zvládať keďže teraz takmer 2 týždne mimo tých 2 dní čo vynechala bola do 12
@sevcicka65 tak to sú dobré správy! 😊 snáď jej to tak vydrží. Keď pôjdete na celý deň, môže sa stať, že budete “opäť na začiatku” a môže to trvať rovnaký počet preplakaných dní ako privykanie na poldeň 😏
Snáď ďalší plač nebude váš prípad 🙏🏻 daj vedieť 😊
@nikiki29 chcela som ju dať na celý deň ale zatiaľ som ešte nedala keď som sa pýtala hovorila že tam ešte nechce spať a ráno sa aj 10× opýta či pre ňu príde niekto ale budem sa jej pýtať takto každý deň či by to neskúsila ale viem že to asi bude ťažké si zase zvykať na niečo iné určite sa rada ozvem

@sevcicka65 nie vobec, stava sa to u nas sem tam, ze sa jej nechce ist, len ona chyti taky afekt, ze mam co robit a nepohnes s nou a to mam 2 s malym rozdielom...Druhy den uz bola ok a pekne sa obliekla. Mne pani ucitelka vtedy v skolke povedala, ze deti ako aj my dospeli niekedy nemaju naladu a takto sa to prejavuje a skusa ma, ci jej povolim...