icon

Zverejnenie fotiek dieťaťa v škôlke

23. jan 2023

Ahojte, mam takmer 4 ročneho syna.
V septembri nastúpil do štátnej škôlky.
Podpisoval sa tam súhlas na zverejnenie foto deti.
S čím som nesúhlasila.
V skolke pracuje ako učiteľka v inej triede moja kamarátka a už 3 krát mi povedala ze museli pekne fotky "vyhodiť" , lebo bol na nich môj syn.
Zverejňujú na stránke školy a vo verejnej skupine na fb.
Véd ale práve tomu som chcela predísť, aby videli tvar dieťaťa cudzí ľudia.
Teraz som tam za DIVNU, že v našej triede len on.
Véd tak nech ho nefotia vôbec a bude to OK.
Vaše škôlky mali dáke pripomienky?

nelca84
23. jan 2023

@domiklik tak to je uz ina paranoja, pedofil moze na tvoje dieta pozerat aj nazivo ked ste na ihrisku alebo v obchode
Takze riesit nejake nekvalitne skupinove fotky, kde nikto netusi ktore dieta je koho (len par mamiciek zo skolky) je troska mimo.

tribratri
23. jan 2023

@belllinka vam by nevadilo keby vasu fotku lepim na uliciach na stlpy?

tatianaba
23. jan 2023

@autorka Dlhe roky som pracovala v skolke a ak rodic nesuhlasil so zverejnenim fotiek svojho dietata,plne sme to respektovali. Bez komentarov, riesenia preco a naco. Ich deti,ich pravo o tom rozhodnut. Tvar dietata na fotke sme vzdy prekryli srdieckom alebo inym obrazkom a vybavene. Nikdy s tym problem nebol. 🙂

xxl22
23. jan 2023

Ja som podpisoval, ze nesuhlasim a ked sa isli fotit dali ju bokom. Bohuzial len niekolko rodicov si uvedomuje ako je dolezite chranit dieta pred zverejnennim. Napr. malokto vie, ze ak uploadnes fotky na Facebook uz su majetkom Facebooku. Potom sa mozes ostinut na reklamu napr. na vlozky, prezervativ, sporenie a pod .. bola aj jedna skupina na FB kde to riesili ti ludia co "zneuzili" ich fotky. Ale uz je neskoro potom. 🙂 Takze good luck.

simca06022011
23. jan 2023

@vevesh a kto bude v skole riesit rozmazavanie tvari atd? Nik. Ved velakrat sa tie fotky ani netriedia, zaradom nahraju 30fotiek z vyletu a neriesi sa

jana_eyre_2
23. jan 2023

@simca06022011 no tak to si potom môžeš povedať úplne na čokoľvek čo písomne dodás škôlke, škole, zamestnávateľovi..

no kto bude sa zaoberať nejakým zdrapom papiera ktorý niekto napísal.. typicky slovenské, nič nedodrzovat a ak niekto chce aby sa dohoda dodrzovala tak už preháňa.. 😒

Myslím že keď to dokáže rešpektovať obrovská škôlka ako je napr.tá naša (učiteľka čo má jednu triedu a uvádza fotky určite vie aké dieťa nema zverejniť tak snáď nie je taká práca pozrieť si pár foto čo nahrávam) tak to dokáže každá.. ja nemám podpísanú túto dohodu, avšak poznám človeka čo áno a nemá problém.. lebo sa snažia dodržovať to čo je dané..

kp7333
23. jan 2023

@jana_eyre_2 len si predstav, ze suhlas so zverejnenim nepodpise ziaden rodic. co potom skolka zavesi na web? jedalny listok a oznamy? potom zas bude pod palbou kritiky, ze ma slabe web stranky.

xxl22
23. jan 2023

@kp7333 nasa skola nezverejnuje online nic, vsetko ako rodic dostanes cez apku alebo email. na co to davat verejne ??

konikkon
23. jan 2023

@xxl22 väčší nezmysel, ako to, že sa môžeš ocitnúť na nejakej reklame len preto, že si dal fotku na FB som nepočula. To vôbec tak nefunguje, ako píšeš. FB má autorské práva ošetrené na veľmi vysokej úrovni. FB určite tvoje fotky neposkytne tretej strane 😱🙏 Skôr by som sa bála kadejakých uchylov, ktorí na sociálnych sieťach sú...

kp7333
23. jan 2023

@xxl22 Prostrednictvom web stranok sa skola/skolka verejne prezentuje, snazi sa ukazat, ake aktivity s detmi robia a tym prilakat co najviac zaujemcov. bez fotiek by tie stranky boli fadne, nudne. v meste, kde ma rodic na vyber medzi viacerymi skolami/skolkami, moze aj toto zavazit.

jana_eyre_2
23. jan 2023

@kp7333 to je teda argument, no tak keď nikto nedá súhlas tak asi každý rodič bude očakávať že neuvidia na stránke fotky, to je akože také nehorázne? Ako sme prežili detstvo bez toho aby sme mali 30fotiek denne z každého pohybu na svete?

jana_eyre_2
23. jan 2023

@kp7333 a teda prezentovať svoju školu len cez fotky deti? 🤔

vevesh
23. jan 2023

@simca06022011 na rozdavanie fotiek rodicom v triede nikto nic riesit nemusi. Ale ked sa davaju fotky do medii a na oficialny net skoly, je to ani nie par minutova zalezitost itckara rozmazat tvar danych deti, kde ten suhlas nemaju. Vsak reprezentacne foto skoly a tried sa triedia a necapnu na net prvu fotku, ktora im pride pod ruku. A mam skusenosti s viacerymi zariadeniami- vacsina s tym absolutne nema problem a zopar malo ano (a tam si clovek sam spravi obraz o "riadeni skoly" a vztahu k rodicovi a detom-zo skusenosti bol zly a odrazovalo sa to presne na tychto pre niekoho malickostiach...)

tiezjedna
23. jan 2023

@jana_eyre_2 tak je asi dosť logické, že škôlka sa prezentuje vybavením, aktivitami…. Čo tam majú dať len učiteľky jak sa korčuľujúci alebo plávajú?🙄

taminka1986
23. jan 2023

Ano,ja som to podpisovala asi do 3tieho rocnika ze si nezelam zverejnovat. A pripadala som si potom ale divna,az raz dieta prislo s placom ze sa fotili a ona sa nemohla lebo som podpisala ze nechcem aby bola zverejnena na stranke skoly a na FB skoly. Lenze tam boli aj oznacovani menom,triedou,takze keby nejaky magor chce,vie si presne pozriet aha,toto je dieta tej a tej. Nikdy nevies co sa moze stat. Ja na FB mam len 1 fotku a to svoju,dieta si neuverejnujem nikde,ziadny FB,Ig a podobne

simca06022011
23. jan 2023

@jana_eyre_2 nehovorim nic o nedodrziavani, ale o tom, ze na to aby niekde zakryvali tvare atd proste namaju ani cas a ani chut, tie fotky tam proste nedaju. AK sa fotia na verejne veci, dieta ide nabok. To je hadam uplne jasna vec kazdemu. NIk napr. vytaza v olympiade neodfoti a potom ho "zabielitkuje" :D

simca06022011
23. jan 2023

menom a triedou uz nemozu oznacovat deti, ani na strankach skoly ani inde. Ak teda nejde o tych co spominam, vacsinou je tam meno a trieda. Ale kedysi boli na stranke aj kto ma v skole narodeniny, v akej triede, zoznamy ziakov atd. To vsetko uz davno dali prec z tade. Pred gdpr to bolo normane a nik sa nepozastavoval nad tym.

jana_eyre_2
23. jan 2023

@tiezjedna schválne som pozrela na našu stránku škôlky, nie je tam ani jedna fotka dieťaťa, prezentujú sa predsa textami, čomu sa venujú.. fotky nám posielajú na edupage.. dieťa čo sa nema fotiť na fotke proste nie je..

zuzubb007
23. jan 2023

Urcite vsetci chcu zneuzit fotky, navyse neuvadzaju sa nikde mena, ja osobne nemam pre to pochopenie, tak nedajte dieta ani fotografke fotit co ak nahodou sa dostanu dakde nic nieje iste, tiez ani pri vyvolavani fotiek nieje istota, alebo co ak drzim fotky v mobile a nabura sa tam dakdo , tiez mame v triede dieta co nechcu zverejnovat a vyzera to nadherne cierny flak miesto hlavy alebo srdiecko kvoli dakomu co ma paranoju, ked dakdo bude chciet odfoti ti dieta aj vonku na prechadzke ako nechapem logicke rodica

simonettasimonova
23. jan 2023

Je to každého osobná vec kto nechce tak nechce len nechápem praco ho fotili a myslím ze nie si divná aj keď ja s tým nemám problém

tiezjedna
23. jan 2023

@taminka1986 prosím ta, trochu sa znač tej paranoje… to akože nedáš decko ani na šport lebo čo keby nedajbože vyhralo a bolo by uverejnené niekde?! Už sa spamätajte s týmto stihomamom!

kp7333
23. jan 2023

@jana_eyre_2 v dobach ked neboli mobily a internet, boli fotky deti zverejnovane na nastenkach skol a skolok. tablo aj s menami sa davalo do vykladu obchodov. nik sa nikoho nepytal na suhlas a nikto sa tomu necudoval.

jana_eyre_2
23. jan 2023

@kp7333 lenže to tablo videlinlen ľudia čo išli okolo tabla a nevyklikal si to niekto vo.vedlajsom štáte.. a fakt všetci opominate načo ten zákon bol vymyslený.. je to pre ochranu dieťaťa.. a ak má rodič dojem že ho tým chráni, je to jeho právo to požadovať a povinnosť škôlky to dodržovať.. nič viac nič menej..

loginexistuje
23. jan 2023

ja nechapem proste ved daj papier ze suhlasis ze sa fotit nebude za mna napr by som nechcela fotky ak su take tie triedne kde su cierne slniecka a pod
proste tie deti nech sa nefotia

je to rozhodnutie na kazdom rodicovi

kp7333
23. jan 2023

@jana_eyre_2 nie len, ale aj cez fotky deti. predstav si, ze si otvoris noviny a su tam len clanky bez fotiek. nuda, nie? skolky web je nieco ako skolske noviny v online podobe. okrem obsahu zaujme aj grafikou a fotografiami zo skoskych udalosti.

jana_eyre_2
23. jan 2023

@loginexistuje veď ale problém je v tom že ten papier podpísala a preto je kritizovaná..

kp7333
23. jan 2023

@jana_eyre_2 jasne, vsetci uchylaci na svete si klikaju web nasej skolky, aby videli na skupinovej fotke zrovna moje decko prezlecene za indiana alebo inu masku. to uz chce riadnu davku fantazie. hlavne v dobe ked teenageri vesaju na tik tok a you tube lascivne videa bez vedomia rodicov.

kp7333
23. jan 2023

@jana_eyre_2 a vies preco tam nedavaju fotky? lebo sa im nechce pri kazdej foto zistovat, co su tam za deti a ci ich rodicia dali suhlas alebo nie. jednoducho uz su znechuteni.

jana_eyre_2
23. jan 2023

@kp7333 super, zrovnavanie skolkarskeho webu s novinami.. 😏 ako som už NAPÍSALA rodič má právo si vyžiadať aby jeho dieťa nefotili.. NAPR aj kvôli tomu aby to dieta nenasiel napríklad agresívny otec pred ktorým sa skrývajú a pustili ho z väzenia.. stále dookola len o uchylakoch, ale kazdy má predsa svoj dôvod preco sa tak rozhodne..

jana_eyre_2
23. jan 2023

@kp7333 no a už zrazu vieš všetko aj prečo nie sú fotky na stránke škôlky a pritom ani nevieš o akú škôlku ide... Vtipné fakt.. 😅