icon

Aké vybavenie potrebujem na detskú chirurgiu v Martine?

dzarika
30. jan 2024

Ahojte je tu nielto kto bol s chlapcekom 2,5 rocnym na obriezke ? Volala som tam termin nam dali konci febuara , teraz neviem ci zavolat znova opytat sw ci treba kartu od doktorky alebo staci len to odporucanie od sukromnika alebo ci nas tam nechaju pani mi nic nepovedala len temin. Tak nrviem zobrat si preistotu vec( pyzamo, hygienicke ) a tak ?

domi2425
30. jan 2024

@dzarika neviem ako je to na detskom, ja ked som bola na normalnej chirurgii tak som musela ist na prijmovu ambulanciu objednat sa na zakrok a tam mi dali papier so vsetkymi informaciami a pokynmi, skus si zavolat na detsku prijmovu ambulanciu

nikoleta999
4. feb 2024

@dzarika Ja som tam bola so synom, ale jemu operovali nieco ine a presne tam prisli matky s detmi, ktore nemali ani jeden papier a uz vobec nie predoperacne vysetrenia a sestricky tam boli zhrozene, ako niekto moze byt takto nepripraveny a poslat dieta na zakrok🙈

Kedze ide o maleho chlapca, predpokladam, ze bude celkova narkoza, tzn. ze potrebujete predoperacne vysetrenia, co konkretne to uz by Vam mali povedat na tomto oddeleni, pretoze nie vzdy treba ARO, rtg atd… Cize odporucam si este raz zavolat a popytat sa presne, ake vysetrenia potrebujete pred zakrokom , aby Vas potom neotocili a spytat sa vsetky info… Moj syn mal sice niekolkohodinovu operaciu, ale viem, ze som nemohla podavat tekutiny, nemohol od urcitej hodiny jest atd…

dzarika
autor
6. feb 2024

@nikoleta999 to ste ma riadne zaskocili 🙂 no praveze ani ja neviem povedali nam iba tolko ze nas objednaju na ten a ten termin a pan doktor este skontroluje ci je to akutne a az potom mam.asi daju termin alebo ja neviem nozaj 🙂 ci potrebujem ak kartu od pediatricky aldbo staci len ten papier na odporucanie 🙂 asi tak zavolam este pred kym pojdeme

caramellka
7. feb 2024

@dzarika Mojej dcére tam operovali pupočnú herniu, keď mala 1 rok. Najprv sme boli len na vyšetrení (v ambulancii detskej chirurgie v nemocnici) s vym. lístkom a keď pri kontrole lekár usúdil, že sa to nezlepsuje, dali nám termín zákroku a vysvetlili aj všetky formality. Myslím, že aj na vyšetrení ARO, asi dva dni pred zákrokom sme potrebovali zdrav. kartu, už si to úplne presne nepamätám. Samotný zákrok bol v rámci jednodňovej chirurgie -rano okolo pol siedmej sme prišli, okolo ôsmej zobrali dcéru na sálu a poobede sme išli domov, keď po "narkóze" nevracala a niečo vypila, aj zjedla, ešte ju bol skontrolovať lekár. Ak musíte do MT docestovať, zrejme vás prijmú už deň pred zákrokom, aspoň tak to bolo v tom čase.
A teda tým, že bola v celkovej anestézii posledné jedlo, ktoré mohla jesť deň pred zákrokom bola skorsia večera, ale už si nepamätám do ktorej hodiny a tuším do polnoci mohla piť. Ale to vám všetko povedia.

nikoleta999
7. feb 2024

@dzarika Urcite si zavolajte a pre istotu sa popytajte vsetky potrebne info. Drzim palce

dzarika
autor
8. feb 2024

@nikoleta999 dakujeeemr🤩

juliana4755
Odpoveď bola odstránená