icon

Ako dlho trvá hospitalizácia po sekcii v Martine?

12. aug 2026

Ahojte, ako dlho ste boli hospitalizované v pôrodnici v Martine po sekcii?
Nejaké aktuálne skúsenosti s pôrodnicou?
Ďakujem 🙂

euka210
12. aug 2026

@anonym_autor neviem ako v Mt, ale inde 5dni a domov

anonym_dd449b
13. aug 2026

@anonym_autor čím skôr sa tam chcú každej zbaviť takže cca tri dni ako môže ísť dieťatko tak sa ide domov

anonym_563557
13. aug 2026

Zalezi, ci babatko bude v poriadku. Zltacka dokaza tiez natiahnut pobyt v nemocnici.

lorin29
13. aug 2026

@anonym_autor 72hodin 😉

andrea_r016
19. aug 2026

Orientačné okolo 3 dní a bude žltačka tak aj viac

curlie
19. aug 2026

@anonym_autor prišla som v utorok večer, odišla v sobotu poobede. Malá sa narodila v stredu ráno, sekciou. Aktuálne skúsenosti s pôrodnicou: u mňa hrozné, nikdy viac. Otras prístup sestier, lekárov a PA tiež nič moc. Ale dokonalá pani ktorá pichá epi aj anesteziu a všetok personál na novorodeneckom je úžasný.
Išla by som sem rodiť iba so zazmluvneným lekárom a PA, prípadne dulou

andrea_r016
20. aug 2026
@curlie

@anonym_autor prišla som v utorok večer, odišla v sobotu poobede. Malá sa narodila v stredu ráno, sekciou. Aktuálne skúsenosti s pôrodnicou: u mňa hrozné, nikdy viac. Otras prístup sestier, lekárov a PA tiež nič moc. Ale dokonalá pani ktorá pichá epi aj anesteziu a všetok personál na novorodeneckom je úžasný.
Išla by som sem rodiť iba so zazmluvneným lekárom a PA, prípadne dulou

@curlie pre toto som ja radšej isla rodiť 2x do Ružomberka a úplne pohoda...ja nechápem tych lekárov...mam za sebou 2x planovanu sekciu a tu v MT by uz bolo po nás po 1 tehu ...ale kazdy lekár, kde chodím, ked poviem, ze kde som rodila tak povie, ze úplne chápe moje rozhodnutie...všetci vedia, co sa tam deje a nikto nič s tým nerobí ...strašné

autor
20. aug 2026

Mám na výber vzhľadom na bábätko len 4 nemocnice , KE, BA, BB, MT. Preto zisťujem ako to je v MT, recenzie sú rôzne ..

andrea_r016
20. aug 2026
@anonym_autor

Mám na výber vzhľadom na bábätko len 4 nemocnice , KE, BA, BB, MT. Preto zisťujem ako to je v MT, recenzie sú rôzne ..

@anonym_autor neonatalogiu maju fajn, ale tiez je tam prístup ako ktora sestra ma sluzbu...mne z RK dcerku prevážali do MT, ale sestry mi to dali vyzrať ako sa hovorí, ked mama je z MT a dcera sa narodila v RK, lebo prišli o peniažky za pôrod a tie kecy okolo toho no neprajem nikomu a zrovna po cisarskom a to mi tam robi známa doktorka ....ale no prežili sme obe a to je hlavne

anonym_b8eefd
20. aug 2026
@euka210

@anonym_autor neviem ako v Mt, ale inde 5dni a domov

@euka210 už to nie je ako 10 rokov dozadu. 3 dni,ak nie sú komplikácie a domov

curlie
20. aug 2026
@andrea_r016

@curlie pre toto som ja radšej isla rodiť 2x do Ružomberka a úplne pohoda...ja nechápem tych lekárov...mam za sebou 2x planovanu sekciu a tu v MT by uz bolo po nás po 1 tehu ...ale kazdy lekár, kde chodím, ked poviem, ze kde som rodila tak povie, ze úplne chápe moje rozhodnutie...všetci vedia, co sa tam deje a nikto nič s tým nerobí ...strašné

@andrea_r016 Aďka, som rada, že to mám potvrdené. Nejdú mi ale do hlavy tie pozitívne recenzie 🤦🏼‍♀️ Nikdy by som neverila, ako otrasne sa dokážu lekári správať a ešte k prvorodičke...Hnus

andrea_r016
20. aug 2026
@curlie

@andrea_r016 Aďka, som rada, že to mám potvrdené. Nejdú mi ale do hlavy tie pozitívne recenzie 🤦🏼‍♀️ Nikdy by som neverila, ako otrasne sa dokážu lekári správať a ešte k prvorodičke...Hnus

@curlie no niektoré žienky su spokojné, ale ja veru nie...sekciu nechcu robiť, aj keď ma zena na to diagnózu...len im ide o štatistiky a nie o zdravie zeny a dieťaťa... nechajú tam ženy vysilit a čakajú do poslednej chvíle a potom už nie je cesty späť..je to jeden hnus ta porodnica

lorin29
20. aug 2026

@anonym_autor podľa môjho názoru v každej jednej pôrodnici sa nájde jedna sestra/lekár ktorí sú nie extra príjemný
Ja som rodila v tejto pôrodnici 5 rokov dozadu sekciou ....všetko bolo v rámci možností ok až na cievkovanie to bolo katastrofálne ... malú mi doniesli v podstate hneď...narodila sa 9:42 ...previezli ma na jisku a o 11 nieco mi ju doniesli ukázať keďže som bola v plnej narkoze ..potom už na odd to bolo v pohode až na malú izbu ...ja som mala problém len s jedinou sestrou a to som bola rada že mala len 1x službu keď som tam bola...neskutočne nepríjemná
Švagriná rodila tento rok v januári a taktiež 2roky dozadu a bola maximálne spokojná so všetkým a to sa jej narodilo dieťatko s downovým s.ktore museli hneď operovať

curlie
25. aug 2026
@andrea_r016

@curlie no niektoré žienky su spokojné, ale ja veru nie...sekciu nechcu robiť, aj keď ma zena na to diagnózu...len im ide o štatistiky a nie o zdravie zeny a dieťaťa... nechajú tam ženy vysilit a čakajú do poslednej chvíle a potom už nie je cesty späť..je to jeden hnus ta porodnica

@andrea_r016 tie čísla sekcií inak sú riadne vysoké...Za mňa je to dôvod na zamyslenie sa, že treba sa k ženám aj správať na to, aby mali silu rodiť prirodzene...Ja som tiež ten prípad, sekcia po 13 hodinách utrpenia, prosila som o epi, od pol ôsmej večer, pichli mi raz, o 4 ráno, uľavilo mi na hodinu a potom zase peklo, a ani už nedopichli...Extrémna ignorácia a nepríjemný prístup, a ešte som ja z toh9 vyšla ako tá "ktorá NECHCE tlačiť a ktorá absolútne nespokupracuje" 🤮

anonym_4fce20
26. aug 2026
@curlie

@andrea_r016 tie čísla sekcií inak sú riadne vysoké...Za mňa je to dôvod na zamyslenie sa, že treba sa k ženám aj správať na to, aby mali silu rodiť prirodzene...Ja som tiež ten prípad, sekcia po 13 hodinách utrpenia, prosila som o epi, od pol ôsmej večer, pichli mi raz, o 4 ráno, uľavilo mi na hodinu a potom zase peklo, a ani už nedopichli...Extrémna ignorácia a nepríjemný prístup, a ešte som ja z toh9 vyšla ako tá "ktorá NECHCE tlačiť a ktorá absolútne nespokupracuje" 🤮

@curlie ano sú vysoké, ale to su všade ci BA, či Košice a iné mestá....veru ti, co tam robia by sa mali zamyslieť ako sa chovajú a prečo nechávajú zeny vysilit a čakajú do poslednej chvíle....kolke mi povedali, ze po tej skúsenosti bud uz druhe nechceli alebo radšej išli na sekciu....ano aj známa takto čakala na pôrod, až bola vysilena a dieťa sa jej zadusilo v pôrodných cestách a uz ani sekciu nemohli urobiť, len si porodiť mŕtve dieťa a este jej povedali, ze si môže za to sama

andrea_r016
26. aug 2026
@curlie

@curlie ano je to tak...mali by sa zamyslieť nad sebou ako sa chovajú...hlavná vec, ze su pokrokovi 😂😂😂 robia to, čo sa robilo 20 rokov dozadu

curlie
26. aug 2026
@anonym_4fce20

@curlie ano sú vysoké, ale to su všade ci BA, či Košice a iné mestá....veru ti, co tam robia by sa mali zamyslieť ako sa chovajú a prečo nechávajú zeny vysilit a čakajú do poslednej chvíle....kolke mi povedali, ze po tej skúsenosti bud uz druhe nechceli alebo radšej išli na sekciu....ano aj známa takto čakala na pôrod, až bola vysilena a dieťa sa jej zadusilo v pôrodných cestách a uz ani sekciu nemohli urobiť, len si porodiť mŕtve dieťa a este jej povedali, ze si môže za to sama

@anonym_4fce20 pre boha 😢 a aký doktor/ka, vieme?

curlie
26. aug 2026
@andrea_r016

@curlie ano je to tak...mali by sa zamyslieť nad sebou ako sa chovajú...hlavná vec, ze su pokrokovi 😂😂😂 robia to, čo sa robilo 20 rokov dozadu

@andrea_r016 neviem ozaj čo tam je pokrokové...To že ti dajú na preporodnom vypísať pôrodný plán ktorý si potom pri pôrode nikto ani nepozrie a nikoho nezaujíma, čo a ako by si si to priala? 🤦🏼‍♀️ach

andrea_r016
26. aug 2026
@curlie

@andrea_r016 neviem ozaj čo tam je pokrokové...To že ti dajú na preporodnom vypísať pôrodný plán ktorý si potom pri pôrode nikto ani nepozrie a nikoho nezaujíma, čo a ako by si si to priala? 🤦🏼‍♀️ach

@curlie to som pocula o tom, ze chcu plan a potom na to kašlú...urobia si ako oni chcú a ako im vyhovuje...čo tam po tebe... no ja som len vďačná, ze som mala rozum 🙈 aj lekari a aj sestričky ukazkove spravanie na urovni...zlatý Ružomberok

zojeva
Včera o 05:39

Ja som rodila v Martine ,,prirodzene,, kliešťami, syn mi skoro zomrel, oživovaný, chybou lekárov, ktorý sa mi chodili ospravedlňovať, čo z toho už, bol niekoľko dní na jisk. Prístup otrasný, sestričky, ako ktoré. Na jiske zlaté veľmi nápomocné sestry aj lekári, Druhý pôrod, som išla sekciou do Bb. Martin mi zamietol sekciu napriek traume a následkom po prvom pôrode, na vaječníku 13 cm nádor, cez ktorý by som dieťa nevytlačila pravdepodobne, plus problémy s obličkami...idem rodiť tretí krát a do Martina sa nechystám a pochybujem, žeby pristúpili na sekciu, aj keď u jednu za sebou mám. Ležala som po sekcii v BB 5 dní kvôli žltačke, ktorú mal malý. Je to individuálne, podľa stavu

curlie
Včera o 07:00
@zojeva

Ja som rodila v Martine ,,prirodzene,, kliešťami, syn mi skoro zomrel, oživovaný, chybou lekárov, ktorý sa mi chodili ospravedlňovať, čo z toho už, bol niekoľko dní na jisk. Prístup otrasný, sestričky, ako ktoré. Na jiske zlaté veľmi nápomocné sestry aj lekári, Druhý pôrod, som išla sekciou do Bb. Martin mi zamietol sekciu napriek traume a následkom po prvom pôrode, na vaječníku 13 cm nádor, cez ktorý by som dieťa nevytlačila pravdepodobne, plus problémy s obličkami...idem rodiť tretí krát a do Martina sa nechystám a pochybujem, žeby pristúpili na sekciu, aj keď u jednu za sebou mám. Ležala som po sekcii v BB 5 dní kvôli žltačke, ktorú mal malý. Je to individuálne, podľa stavu

@zojeva je mi veľmi ľúto čo si zažila 😪 mne sa tam tiež lekár potom prišiel ospravedlniť za svoje správanie 😡 lekár prvorodičke

andrea_r016
Včera o 14:28
@zojeva

@zojeva bože....to je strašné...neviem si to ani predstaviť čo ste museli prežiť....ja som mala dosť kvôli dcérke, čo mi ju prevážali z RK do MT kvôli srdcovej vade a nie to ešte po pôrode v takom stave..tí lekári tam sú fakt otrasni...najradšej sa Martinu vyhnúť ako Vás tam majú dokaličiť...posielam veľa síl