Ako naučiť dieťa na flašu?
Ahojte, už som chorá z kojenia je to moja nočná mora každu noc revem pomaly viac jak moj syn , chcela by som prestať, cca za mesiac keď bude mať malý 2 mesiace, skúšam si odsávať a dávať mu z flaše ale on tu flašu jedniducho nechce.. skušala som už všetky flaše sveta asi, skušala som všetky polohy sveta a nechce ju.
@katarinavav no moja najstarsia mala aj cumel, takze uspavanie: cumel + lezanie vedla nej + spievanie. Potom uz bez spevu a od cca roka aj bez cumla😀 Chalani to iste, len od zaciatku bez cumla. Nejako si zvykli, ale tiez som si to nevedela predstavit
Juj, ja som nekojila ani jedno moje deti su zdrave takze klud tu poniektore😂 to uz jaka tragedia ze nie je matkou 🙄otras ...nie kazda je z dojcenia "mimo" , ale ak to niekoho bavi aj do 2/ 3 rokov ...jeho vec a mne je to fuk...ja som k tomu mala doslova odpor, tiez tie vecne plakanice, nenasytenie sa , bolelo ma to a dala som jednoducho umele mliecko a zrazu otocka ..ja som potrebovala robit aj ine veci ako cele dni dojcit...kazda sme ina, kazda preferujeme nieco ine ale ani vo sne by ma nenapadlo, ze som "zla matka" 😂😂 poradit neviem , moje deti si lepsie osvojili flasku ako prso🤷♀️
@marion09 si v skupine matky nekojicky, netroll tu prosím. Kto chce kojiť nech koji aj do 18tky, ale nevyvrsuj sa tu na ženách co nemôžu /nechcú, je to každého osobne rozhodnutie. Kojenie nie je žiadny zázračný a už vôbec nie povinný úkon, ženy, čo majú z kojenia depresiu sú reálne, rovnako ako sú reálne tie, čo koja svoje deti po ceste do škôlky. To že nechce kojiť (lebo jej je to asi nepríjemné, bolestivé, má z toho depresiu) z nej horšiu matku nerobí. Každá matka má rada svoje dieťa, to neznamená, že sa stane jeho otrokom a nechá sa zožrať depresiou.. Mŕtva matka alebo matka na psychiatrii asi nie je práve ideálna pre vývoj dieťaťa. Mlieko matku nerobí. Matka nerovná sa prso, ak sa niektoré tak cítia, nech sa páči, ale nevtláčajte také názory ostatným. Tak si daj pohov, ona sa očividne trápi a ty jej povieš, že nemala byť matkou?!?!?! Akože... Že ti jazyk nezhnije za takéto vyjadrenia, v živote si ju nevidela a na základe toho, že pre teba je jediná správna cesta kojenie už dakoho odsudzuješ, že čo je to za matku. 😤😤😤😤😤😤😤😤 Slovenská "dobrosrdečnosť" nemá obdoby.
@janulik2008 hlavne prečo kojosekta trolli v skupine nekojacich matiek???? Nech si idú svoje sektarske reči rozdávať do svojich skupín a nás nechajú na pokoji... My tu žijeme spokojným životom plným lásky so spokojnými deťmi a ide to aj bez kojenia (ci už niektoré nemohli alebo nechceli) a toto forum vzniklo, aby sme si medzi sebou odovzdali ako matky, ktoré deti nekoja rady... Nie, aby nám tu sektarky hovorili, že sme ani nemali byť matkami, keď nekojime.. To už kde sme.
K otázke - vyskusaj napríklad Dr. Brown's fľašu, má dva rôzne cumle- ten širší sa podobá na bradavku, rovnako ako Tomee Tipee closer to nature má úplne široký vrch cumlíka- doslova ako prsník. Môj malý nebol kojeny nikdy, narodil sa skôr, prisat sa nevedel, ja som mala mlieko len mesiac a on bol od porodnice na fľaške, ale teda takej tej, čo sa podobá na prsník, lebo som chcela, nech si vyskúša aj satie, to však odmietal potom a tak pil moje odsate mlieko a neskôr umelé, je z neho nádherný chlapček, ktorého nám každý závidí, mimoriadne dobrý, stále usmiaty, veľmi samostatný a nijako nie je emočne postihnutý za to, že necucal z prsa.
Dávaj papať v pravidelných intervaloch, každé tri hodiny, skus najprv striekačkou, ak nechce piť, postupne pridávať ku striekačke fľašku, keď sa bábo naučí, že dostane papať vždy v rovnakom čase a rovnakú dávku a ze z toho bude napapane a spokojne, uvidíš, že sa to zlepší.
Potrebuješ si hlavne dat do poriadku psychiku. Iba šťastná a vyrovnaná matka= šťastné dieťa. Dieťa cíti tvoju nervozitu, strach, stres, nerozumie tomu, nevie, prečo sa tak cítiš, ale jeho prirodzený inštinkt je, že cíti, že mama je vydesena= niečo sa deje, musím byť vydeseny aj ja, asi mi ide o život, tak budem plakať, aby sme sa zachránili....
Všetko je v hlave. Neexistuje niečo ako vystresovane dieťa. Stres je odozva organizmu na požiadavku, ktorá mu bola zadaná, no nedokáže ju zvládnuť. Toto deti nemajú. Existuje akurát vystresovana matka, na pokraji zrútenia, z ktorej dieťa cíti, že všetko je v prdeli a treba bojovať o svoj zivot.
Kašli na veci, ktoré ti spôsobujú stres! Pre správny vývin, pokoj a šťastie tvojho dieťaťa je potrebné, aby cítilo, že mama je silná osobnosť, ktorú len tak niečo nerozhadze, že domov je bezpečné miesto, kde sa mame všetci radi, vládne tam pokoj a harmónia, dieťa musí vidieť a cítiť, že rodičia sa ľúbia a držia spolu, nehadaju sa, rozprávajú sa pekne, musí vidieť, že sa objimajú, že sa pobozkaju.. Všetko toto dieťaťu tvorí obraz o rodine. Rodina nie je prsník, rodina nie je mlieko, rodina nie je šatka. Rodina je miesto, kde môžeme byť všetci sami sebou, kde sú napĺňané potreby všetkých členov. Dieťa má byť súčasť rodiny, nie generál v domácnosti, ktorý určuje jej chod. Rodičia majú ukazovať deťom, že ich potreby a záujmy sú rovnako dôležité ako tie detské, že oni majú právo na oddych, odpočinok a voľný čas rovnako ako deti. Že mama s otcom sú základom domova a ich vzťah je ten najdôležitejší, lebo z neho si deti berú príklad,takže mama s otcom majú vyhradený čas aj sami pre seba. Šťastní a vyrovnaní rodičia majú šťastné deti bez ohľadu na to, čím ich kŕmia. Mlieko je iba jedlo, prsník je iba prirodzená fľaša na mlieko. Materinská a rodičovská láska je niečo úplne iné. Je to spôsob, ako dieťa vedieš, ako ho pripravujes na život mimo rodného hniezda, aké hodnoty mu vstepujes, aké zážitky mu dávaš do života.
Jasné, dnes je moderné kojiť dieťa do xy rokov... Hlavne ze polka rodín je neúplných, rozpadnutych, ženy sú stroje na mlieko, otec nemá miesto vo výchove dieťaťa, z manželky sa stane matka na 1000% úväzok, vzťah medzi rodičmi sa stratí, žena vrieska po mužovi, len čo príde domov, každý spí v inej izbe... Ale hlavne, že je prso do 5 rokov... To ze ma dieťa od narodenia úplne nesprávnu predstavu o fungovaní vzťahov, v budúcnosti bude samé vytvárať nefungujúce vzťahy a v konečnom dôsledku nebude pripravené na život mimo maminkin prsník, to už nikoho nezaujíma.Chorá doba 🤷🏼♀️
@elementissa tommee tippee sme mali aj my flasky a to bola jedina flaska co mi maly dal do ust. Ja by som zabudla keby si ju nespomenula v komentári. 😅
@elementissa my sme skusali hocake flasky az mama videla ze Browns flasky vnutri filter 😀 ta reku skusime ale to keby ste videli 😀 prva davka s kvapkami proti kolike OK druha flaska tiez ... a na druhy den reku dame len flaska a mlieko bez kvapiek ... prva davka OK asi zbytky kvapiek ... zrazu druha tretia a dieta spalo 4 hodiny 😀😀😀 ako pise @saskia_98 aj tomme tippee su podobne len my sme predtym o nich nevedeli 🙂
A k cumlikom mala mala tieto a ptm 2 flasky farebne 😀 nedavno sme pozerali ako spomienky a kukaj ho vedela co treba robit 😂😂😂
@janulik2008 ja som mala kupenu avent flasku do porodnice a potom mi kmotra kupila tommee tippee, ona mala na nej malu a u nas tiez len tato mala uspech. Z aventu mi maleho normalne natahovalo..
@saskia_98 my sme o TT nevedeli ani 🙂 my sme skusili aj zato lebo naozaj su ine obe maju ten filter vnutri kt naozaj ten vzduch dava nazad do flase ... aj sme skusali ze jak to funguje 😀😀😀
@elementissa amen
@elementissa ❤ dakujem 😘 jasne ze niesme horšie matky , a hlavne chcela by som vidieť dieťa ktoré príde za par rokov za mamou a povie že maminka ty si najlepšia na svete velmi ta lubim zato ze si ma kojila.
Dietatu je to tak 4 či sa krmi z flaše alebo z prsa lasku vníma z uplne inych vecí.

@evittam hovorim o rozkojeni zvyknutí si jeden na druhého ,a ustálení celého kojenia .joj poslednýkrát som sa pustila di nejakej modrokonikovej diskusie 🙈🤦♀️