icon

Ako ukončiť dojčenie dieťaťa po roku?

kristinkalm
24. sep 2026

Ahojte,zo zdravotnych dovodov zvazujem ukoncit dojcenie,dcerka ma 1rok. Koji sa rano,naobed,vecer,snazim sa uz aj obed vynechat.v noci cca 2x,dakedy vacsi extrem.Potrebujem sa dat zdravotne dokopy a uz mam uprimne toho aj dost (je to ten typ co od rana do vecera hrabe vo vystrihu,napriek tomu ze papa pekne).dr mi odporuca kravske cerstve 3,5perc,ze um uz nemusi.viem ze niekto riesi aj tia a2a2 mlieka.aku mate skusenost.dakujem..este tak mesiac dva max viem potiahnut

anonym_fd84b7
•
24. sep 2026

Ja som mojho odstavila presne tyzden pred prvymi narodeninami. Este asi 2m som davala UM, potom uz len kravske na noc. Pediater tiez vravel, ze po roku mozem prejst rovno na kravske, ale tak este som to skusila takto 🙂)
Rovnako planujem aj s druhym babom 🙂

anonym_662a8f
•
24. sep 2026

Ahoj, ved uplne v pohode vek na odstavenie. Ja som po odstaveni davala UM, teda dietatu, ktore UM chcelo, a bolo mu jedno ake ... 🙂 Ten druhy vobec nechcel ziadne mlieka, dostaval normalne mliecne vyrobky.

anonym_ad1c7b
•
24. sep 2026

Určite UM, obsahuje hodnotnejšie látky ako kravské mlieko. Teda pokiaľ ho prijme. Pokiaľ si len dojčila, tak treba skúšať, či bude vôbec nieco z toho piť. Pokiaľ nebude chcieť žiadnu náhradu, tak už len mliečne výrobky...

anonym_ba991a
•
24. sep 2026

Ja som ukončila pred týždňom tiež má 12m. Chutí mu kravské, pije tak deci ráno aj večer. Umelé nechcel. Odstavovala som 3 týždne postupne a bolo to celkom v pohode, išli sme zo 6 denných a 3 nočných kojeni. Pomohlo to s jedením normálneho jedla aj k prespaniu nocí. 🤗

kristinkalm
autor
•
27. sep 2026
@anonym_ba991a

Ja som ukončila pred týždňom tiež má 12m. Chutí mu kravské, pije tak deci ráno aj večer. Umelé nechcel. Odstavovala som 3 týždne postupne a bolo to celkom v pohode, išli sme zo 6 denných a 3 nočných kojeni. Pomohlo to s jedením normálneho jedla aj k prespaniu nocí. 🤗

To si ma potesila,lepsi spanok by bol super benefit.idem na to teda,odstranim este obedne dojcenie a nahradim to mliekom..