icon

Ako úspešne ukončiť dojčenie u dieťaťa?

Dnes o 18:45

Prosím vás reálne skúsenosti. Lebo čítala som toho dosť , akurátne nemám pocit že by sa príbeh zhodoval s mojim 😆

Mám 15m dieťa, je kojená cez deň na spánok a večer na uspavanie a v noci by bola nonstop na prsníku..
Som znovu tehotná a veľmi ma bolia prsia. Každé dojčenie je pre mňa už utrpenie.. a taktiež by som to rada už stopla a ukončila.

Prosím vás , už som skúšala aj v noci nedať prsník, hladkať, ssskat a neviem čo všetko.. spustí taký rev že kým nedostane cicku bude revat aj pól hodinu.
Cumel odmieta, teraz konečne sa naučila piť z fľašky Um aj to nie veľa, aj to musí byt zaujatá.. od malička máme problém aj s príkrmami.. stále sa spolieha na to že dostane prso.

Je lepšie takto závislé dieťa ukončiť hneď od dojčenia ? Alebo ako ste to zvládli postupne ?
Už som rozmýšľala aj potrieť citrónom bradavky.. funguje to ?
Prosím vás o podelenie vašich skúsenosti🙂 ďakujem

A prosím neprehovarajte ma že mám dojčiť ďalej.

anonym_e3eb1b
Dnes o 18:59

Ukoncovali sme hned. Nic v zlom, ale takto velkemu dietatu sa nic nestane, ked chvilu poplace. Ked hovoris ze "reve aj pol hodinu" 😁 akoze to Ta ine revy cakaju ked dietatu nieco nedas, zanedlho 😁
Ziadne bradavky som nicim nepotierala. Povedala som si vzdy pri detoch ked stacilo ze dost, a uz nedostanu. Ale musis byt dosledna. Stokrat menit rozhodnutie nema vyznam. Pod tricko uz sa nechodi, mama nema mlieko, bodka. Normalne som s dietatom bola vo dne v noci ako bezne, len nedostalo prsnik. Manzelovi som predtym povedala ze dva tri dni mozu byt place a lutost, ale zivot ide dalej.
Ver mi, ze dieta cakaju narocnejsie veci v zivote akoze skoro v roku a pol mu stopnes dojcenie.
Ale to je len moj nazor, urcite tu pribudnu aj nejake rady ineho charakteru, s ktorym sa zas moja realna a racionalna povaha nestotoznuje. Sto ludi, sto chuti.
Drz sa.

nikola1507
Dnes o 19:03

@anonym_autor prvú dcéru som dojčila 2 roky.. ta bola závislá nenormálne a hlavné v noci vkuse pod cici.. dudku tiež nechcela od malá. Skúšala som zo začiatku oddeľovať nešlo to.. sem tam sa podarilo že zaspala aj bez cici. Potom som skúšala natierať si prsník horčicou a tá má posielala umyť si 🤣 už som nevedela čo a bola som už aj vyčerpaná aj zúfalá nakoniec som sa jedného dňa zaťala bolo to veľmi ťažké premna 😔 a nedala som za každým som jej ponúkala vodičku. Bolo to masaker a väčšina zaspala z plaču 😭 ale v hlave som si vravela že toto čo som mohla dať najlepšie som ti dala. ❤️ No a druhú dcérku som dojčila 2 roky a 3 mesiace ta dudku mala a postupne som ju oddeľovala a vedela mi prespať aj celú noc až pred ránom si pýtala..potom som jej dávala len dudu keď pýtala cici a šlo to pekne ❤️ už keď bola odstavená cca 2 mesiace tak nám zobral Ježko dudku 🤣 a šlo to tiež pekne ❤️ vy máte asi môj prvý prípad 😉

crazy_cat_lady
Dnes o 19:08

Nie, najlepsie je to ukoncit hned. Poplace si, ale bez toho to proste nepojde. Len nesmies polavit

anonym_f1def8
Dnes o 19:14

@anonym_autor ja som to takto ukoncovala 2x cca v podobnom veku. Najprv som oducala v noci. Dala som vecer, na nic som isla spat inam a manzel sa trapil. Ale len s vodou, UM mi nechcel a od 17 mesiacov teda bol bez mlieka. Rano este dostal, na obed na uspatie tiez a postupne sme sli na 2 denne, 1 denne a dost, cucol jeden vecer, zistil, ze nic nejde, zaujalo ho nieco ine a bolo po dojceni. Trvalo to cele asi 2 tyzdne. Prve noci to bolo peklo. Ja som zvazovala aj tandem, bolo by to lepsie na spustenie mlieka po porode, vlastne by som stale mala mlieko, lenze moje telo prestalo mlieko produkovat v tehotenstve a to dojcenie bolo len o dudlani a to bolelo.
To iste som mala aj medzi tretim a stvrtym dietatom. Ta bolest pri dojceni bola divna a uz som sipila, ze je to ono. Ked som cakala piate dieta, tak som dojcila este 3 rocnu, rano a vecer a na obed pred spanim, ta bolest prisla neskor, ale bolo mi to az neprijemne, nervozna som z toho bola. Muzova sesternica cakala tiez dieta a ona mala kolostrum pocas tehotenstva, ze si odsala do zasoby, tak toto ja nepoznam. A potom v decembri som este dojcila a v auguste som rodila a mlieko mi nabiehalo ako keby to bolo prvy raz, strasne pomaly a neskoro 🫣. Ale to je kazda zena ina, to len na okraj...

anonym_147eeb
Dnes o 19:34

Nemôžeš na 3-4 dni odísť mimo byt? K mame?
Nebudeš doma a tak nebude ani mlieko

anonym_675476
Dnes o 19:49

Ja som odstavila pred týždňom trvalo mi to tri týždne pekne postupne, má 12m. Nechcel moc jest kojil sa 9x za deň a noc. Najskôr som zrušila cez deň medzi spankami, to bolo relatívne okej, aj pomohlo s jedeniu normálneho jedla. Potom som zrušila nočné, na noc som nakojila ale v noci nedala, plakal áno bol za tu noc hore 3x a raz pol hodiny potom hodinu potom len 20 minút a ďalšiu noc už neprotestoval pochopil ze v noci nebude. Potom som začala na druhý denny spánok chodiť do kočíka aby spal tak som kojila už len na noc a na prvý denny spánok. Potom som zrušila to na noc celkom v pohode mal kašu dostal aj kravske a chutí mu a posledne som si nechala denný spánok to boli aj sú ešte trochu protesty ale nakoniec si vždy ľahne a zaspí len teda musím pri nom byt. A aj takto postupne ma prsia riadne boleli a ešte stále mám trochu tvrdé a už je to viac ako týždeň čo som nekojila. Za ten skoro mesiac sa mi krásne rozjedol a hlavne spí mi cele noci, predtým bol minimálne 3x hore teraz bud celu noc spí alebo keď sa zobudi len prídem pomojkat počkám kým zaspí a idem preč za 5 minút vybavené. Takže za mňa najlepšie rozhodnutie. 👍🏼

anonym_7615de
Dnes o 19:59

Pri dcére som toho naskúšala...ocot aj kremžská horčica chutili 😂 ale šla som postupne, znižovala som postupne kojenie, prelepila si bradavky naplasťami, ukázala že ma bolí a to isté aj v noci ...mamku bolí, spinkaj a postupne som hovorila spinkaj, aj babka spinká, dedko spinká, oco spinká..... Možno 2-3 boli trocha s plačom, ale pochopila. Na syna som šla rovnako, ale rovno s naplasťami. Veľa šťastia, vytrvaj 🙂

anonym_b5ab07
Dnes o 20:07
@anonym_675476

Ja som odstavila pred týždňom trvalo mi to tri týždne pekne postupne, má 12m. Nechcel moc jest kojil sa 9x za deň a noc. Najskôr som zrušila cez deň medzi spankami, to bolo relatívne okej, aj pomohlo s jedeniu normálneho jedla. Potom som zrušila nočné, na noc som nakojila ale v noci nedala, plakal áno bol za tu noc hore 3x a raz pol hodiny potom hodinu potom len 20 minút a ďalšiu noc už neprotestoval pochopil ze v noci nebude. Potom som začala na druhý denny spánok chodiť do kočíka aby spal tak som kojila už len na noc a na prvý denny spánok. Potom som zrušila to na noc celkom v pohode mal kašu dostal aj kravske a chutí mu a posledne som si nechala denný spánok to boli aj sú ešte trochu protesty ale nakoniec si vždy ľahne a zaspí len teda musím pri nom byt. A aj takto postupne ma prsia riadne boleli a ešte stále mám trochu tvrdé a už je to viac ako týždeň čo som nekojila. Za ten skoro mesiac sa mi krásne rozjedol a hlavne spí mi cele noci, predtým bol minimálne 3x hore teraz bud celu noc spí alebo keď sa zobudi len prídem pomojkat počkám kým zaspí a idem preč za 5 minút vybavené. Takže za mňa najlepšie rozhodnutie. 👍🏼

@anonym_675476 ahoj. Takze odstavenie u vás pomohlo k papaniu? Môj maly ma 7m ale teda z príkrmov mi toho veľa nespapa. Ja som už z toho zúfalá, aj kúpené aj domáce ohrdne, spapa trocha a dosť. Ovocné mu skôr chutia, kase tiež vôbec.. to že kojím stále každú 15-2hod ani nehovorím, v noci je furt hore aj 3-4x niekedy viac, zaspáva len na cicke, málokedy zaspí bez nej, a raz za deň kočík alebo auto. Takze mne to nejako nevychádza, že by bolo neico dobre. Zle noci, zaspávanie na prsníku, nepapa prikrmy.. už som rozmýšľala nad odstavením, ale musela by som prejsť na umele a teda enviem či by sa náš problém vyriešil.