icon

Mlieko 3,5% a zelená stolica

andrea_heh
10. aug 2023

Ahojte. Moja malá bola kojená do 11m. Momentálne má 13 mesiacov. Musela som odstaviť zo zdrav.dôvodov .Potom pila pekne kravské z družstva , prevarené riedené dojčenskou vodou . Teraz sa chystáme na predĺžený víkend do zahraničia . Bavila som sa s doktorkou a povedala že už kludne jej môžem dať 3,5% mliečko , lebo neviem si predstaviť ako dlhú cestu autom v tomto teple vlečieme kravské mlieko , čo ani nemá vlastne takú záruku . No len mne malá po 3,5% kaká strašne zelené , riedke , smradľavé , až také štiplave alebo ako to mám opísať . Je to len zmenou mlieka ? Alebo tým že cez deň do toho zmieša všetko možné , cez rajčiny. Uhorky , jogurty. Cučoriedky atď ..

basska_b
10. aug 2023

Hm... sedliacky rozum mi vravi, ze jej to nerobi dobre. Kravske mlieko obsahuje vela kaseinu, ktore takto male deti nevedia dobre spracovat

lienka9
10. aug 2023

@andrea_heh ked jej nerobi dobre a taketo kaka dlhodobo,isto by som vusadila.ak chce mlieko bed vyskusaj nejake umele..nemusis zarabat,mas len rpasok a kedykolvek zmiesas s vodou..je to lepsie na cesty a uvidis,ci tie zelene stolice prejdu

athena27
10. aug 2023

@andrea_heh prečo neskúsite umelé mlieko, má určite viac výživovej hodnoty ako kravské, pre ešte tak malé bábo.

andrea_heh
autor
10. aug 2023

@athena27 kravské z družstva jej nerobí žiadne problémy .. pije ho už 3 mesiace bez problémov ..

andrea_heh
autor
10. aug 2023

@basska_b kravské z druzstva jej nerobí nič , pije ho 3 mesiace bez problémov ,, jedna sa teraz o to ze 3 krát som jej skúsila 3,5% a to jej robí problém ..

andrea_heh
autor
10. aug 2023

@lienka9 vobec nie dlhodobo , len po 3,5 tak kaká , po kravskom prevarenom nema ziadne problémy .. jedná sa mi len o tú cestu , pije mliečko už len večer ...

danielahamar
10. aug 2023

stolica nie je ok, nerobí jej to mlieko dobre, nedávať

viestta
10. aug 2023

@andrea_heh skus nejake umele mlieko. Nestle ma dokonca aj krabickove pokracovacie mlieko. Videla som ho v DM, my sme ho kupovali ked sme s malym boli na dovolenke

mia_von_prag
10. aug 2023

Na tú cestu by som vzala umelé mlieko. Ja som skúšala viac druhov mlieka a Sunar mi chutilo najviac, je veľmi podobné kravskému. Zarobí sa ľahko len prášok s vodou, treba ho vypiť do hodiny od zarobenia. A nemusíte riešiť chladničku.
To 3,5 % by som nedávala, len si pokazíte dovolenku tráviacimi problémami

andrea_heh
autor
10. aug 2023

@mia_von_prag ďakujem , dúfam že ju zas s UM nebude zapekať 🙏 pojdem kúpiť a skúsim ešte kým sme doma

athena27
11. aug 2023

@andrea_heh no pokiaľ robí to 3,5 problém, tak nedávajte a aspoň na tú cestu skúste nejakú alternatívu. Keby máte umelé mliečko v prášku, do termosky si dáte vrelú vodu a zarobíte aj v aute. A po ceste sa vrátite na to z družstva.