Ako naučiť dieťa na flašu?
Ahojte, už som chorá z kojenia je to moja nočná mora každu noc revem pomaly viac jak moj syn , chcela by som prestať, cca za mesiac keď bude mať malý 2 mesiace, skúšam si odsávať a dávať mu z flaše ale on tu flašu jedniducho nechce.. skušala som už všetky flaše sveta asi, skušala som všetky polohy sveta a nechce ju.
Inak ak mas mlieko skus odsat a daj cez tu striekacku, ja som davala prve 2 mesiace materske z tej banky materskeho mlieka. Plus v striekacke musi zostat aj trochu vzduchu, aby to vedel sat 😉
@komir63 vobec nič, prsia si dam urobiť pri najhoršom, ale vam rozum do hlavy už nikto nenaleje, žial. Smutny fakt
@janulik2008 tak nejak
Ide o to či chceš kojiť alebo to ideš vzdať .ak áno zavolaj si laktacnu tá ti poradí ,možno zle prikladas 🤷♀️minimálne mesiac trvá kým sa žena rozkoji .ja by som ešte to nevzdávala kojenie je to najkrajšie čo prinesie materstvo .ja mam už opačný problém chcem odstavit 17 mesačnú a tiež mi nechce fľašu
Skus ich my sme mali
Raz dokonca mala uz bola velka ale odlozili sme sklenenu ... a v drogerke jej predavacka vravela ze jedna prisla k nim po UM co museli obj a vravela ze mlada zena a hotova z toho ze drobec koliky tusim mal. Mama dosla domov vzala flasku odniesla do drogerky a hovori nech skusia toto ze malej pomohlo. Ked prisla mama na druhy den do drogerky ze ako tak ze tam bola ta mlada mamina a ze to skade ze maly spokojnejsi bol 🙂 my sme MAM LOVI atd skusali a tato pomohla skus Browns uvidis na ten sposob je ajTomme Tippee 🙂 a netrap sa 🙂 niekedy take detixky zomreli od hladu ... jedna flaska je mensie zlo ako mama kt je nervozna atd 🙂 a hlavne uzivaj si drobca ... tak rychlo rastu 😉
Ak naozaj nechces kojit, tak proste nedat prso, davat flasu, aspon take styri hodiny vydrz ponukat,on sa isto chyti.
On sa ti dusi preto ze to prso mu vytiahnes,,to ze ho pocujes logat, to je normalne.
@ajka0207 praveze keď vytiahnem je to lepsie len nie vzdy si to viem odsledovať a ked nestihnem vytiahnuť nahodou tak mu zabehne (predpokladam) a už chrčí a modrý je. To mi poradila doktorka že tak to mam vyskušať a ked ani takto tak potom flaša. Tak niekedy to pomoze ale niesom ajtak vklude ze jeej super idem dat papat svojmu babatku.
Fu, tak to ked modrie tak to je asi ozaj vazne, nie som odbornil, mojim detom zabiehalo poriadne (mam silny tok mlieka) ale ja som ich neriesila, samy vypluli prsnik ked bolo zle a pekne si to vykaslali a to uz v porodnici. Ale ked modrie, tak to ozaj neviem. Mozno si yo uz pisala, ale kojis v zvislej polohe?
A este ma napadla taka vec, ze ved z flase tecie viac ako z prsnika, tam sa ti predsa bude dusit rovnako, nie?
Tak toto ti verím, to musí byť hrozne. A na gastro chodíte, lebo ok to nieje
a čo tak zmenit polohu na dojčenie, napravit prisatie - možno má prirastené uzdičky v puse, nosit dieta aby sa mu nevracalo mlieko, mat ho vo vyvýšenej polohe pri dojčení, alebo nedvíhat zbytočne atd....niekde je problem v technike- nie v dietati, ani mlieku..a toto ti mala poradit doktorka..ked to iste budeš robit s flašou,, tak takisto sa bude dusit..
@katarinavav moja sa samoodstavila v 9. mesiaci a fľašu som teda neriešila. Už jedla tuhú stravu. Aj jogurty, syry, acidko....UM nie je povinnosť, teda ak ide o staršie babatko, či? Aj lekárka mi vravela, že to stačí.
@jaroe ďakujem za radu ide skôr o spôsob uspávania .uspavam na prsníku 🙈🤦♀️A teda nemá cumel .starsi sa dal v pohode v 14 mesiacoch trvalo to nejaký týždeň a teraz si to neviem predstaviť 😭
@luba41 presne to tvrdím aj ja laktacna urcite pomôže .teda ak chce mamička kojiť 🤷♀️
Mne to nepride v poriadku, ze dieta pri kojeni modrie...riesila by som to s lekarou este raz, ved moze mat nejaky problem s dychacimi cestami...mozno ma nieco s prepazkou alebo co...urcite riesit
@katarinavav Nie nesuhlasim: kojenie nie je pre kazdeho to najkrajsie na materstve. Bolo by super, keby maminky, ktorym bolo dopriate negeneralizovali, lebo len vyrabate stres nam ostatnym. A ak je niekto v horsom psychickom stave (napr. depresia), tak to velmi ublizuje. Dakujem za pochopenie.
Fakt az ked bol maly fest hladny. Zacal chciet flasu ale treba ponukat casto. Urcite to nie je jednodnova zalezitost. Hlavne ak mate to mlieko v prsniku a staci mu...ja som nemala... Takze do par dni sa naucil.
A prve mesiace led je mlieka velmi vela je dobre dojcit poležiačky.
@katarinavav Mesiac?! Ja som dojcila hneď. Ale ok tvoj nazor. Ja by som mesiac nečakala a mala hladne dieťa. Ďalej 17mesacne skus ucit na hrncek-napr.so sosakom.
Poradila by some, skus to vydrzat. Porod a vsetko, co sa deje, je skutocne obrovska, snad najvacsia zivotna zmena. Uplne ta chapem. Bud rada, ze dojcis, skutocne, viem, ze je to zo zaciatku cudne, ja osobne som si to nevedela predstavit, ze mi bude niekto zuzlat bradavky. Prekonala som to, zmenila som pohlad, jednoducho, ake uzasne je tak jednoducho nakrmit dieta, ci ho upokojit. Este si v sestonedeliel, dooraj si klud, pokoj, Vela casu s dietatom, tento cas je na vase spoznavanie. Nic netrva vecne, ani tvoje pocity.
Drz sa
S flaskou neporadim, ja som nakoniex dojcila dceru 26 mesiaxov, a syna este dojcim
Nieje rozhodnutie či žena bude kojiť, alebo nie výsostne jej súkromná vec? Prečo ju odsudzujete? Dcéru som kojila 2mesiace,ani o deň dlhšie a aká je z nej kočka.Syna 1,5roka a keby som vedela, čo ma čaká,tak ani nezačnem🙂
@dusankomoj Odsudzuje tu len jedna-"matka roka" co si myslí ze ak zena nedojci nema právo byt matkou. Bohužiaľ aj také chore zeny existujú. Ale ja som ich nastastie stretla len tu na MK a to uz po oddojceni oboch deti.😀😉
@marion09 sorry, si takto kompletná? Alebo sa zaraďuješ k tým sfanatizovaným kojofilkám? Áno, kojenie je ideálne pre dieťa,ale ak to z akýchkolvek dôvodov nejde, prečo by matka mala byť horšia? Tá, ktorá si prinesie domov novorodenca z utajeného pôrodu je nanič matka, keď nekojí?

@lubka261 tak ja by som sa urcite snažila odsavať si a davať mu odsaté bojim sa že na UM by mal ešte väčšie problemy s bruškom a tak.. ale keď ťaha z prsa tak je velmi pahltný skušam to aj tak že necham ho cucať a ked počujem že už ide jak z vedra keby pil tak vytiahnem proste bradavku nech sa nadychne aspoň. Lebo mne sa naozaj zastavi srdce zakazdym ked sa mi zacne dusit.. ved komu by sa nezastavilo.