icon

Čo robiť s mrazeným materským mliekom?

14. aug 2025

Ahojte mrazničke mám mlieko nekojím už pár mesiacov ale mali mi ho z mrazničky odmieta máme rok a pol a mliečko mrazničke už budem mať pol roka to už asi len vyliať či ?

monnci2226
14. aug 2025

mozes ho skusit zamiešať do jedla tak dat malemu, alebo nechat na babske recepty typu - potrime tym vyrazky

lauruska_sumienka
14. aug 2025

ponukni laktacnym z mamily v tvojom meste, mohli by najst niekoho komu by sa hodilo

pribinak
14. aug 2025
@lauruska_sumienka

ponukni laktacnym z mamily v tvojom meste, mohli by najst niekoho komu by sa hodilo

@lauruska_sumienka už určite nie. Je staré.

lauruska_sumienka
14. aug 2025
@pribinak

@lauruska_sumienka už určite nie. Je staré.

@pribinak to uz nech si ony zhodnotia a matky ktore by ho potrebovali ci by take chceli. mamila ma na svojich strankach uvedene ze moze byt skladovane dokonca aj roky. preto som spomenula konkretne tieto poradkyne.

"Z hľadiska domáceho použitia vydrží materské mlieko v chladničke štyri týždne, v mrazničke (pri - 20 °C) mnoho mesiacov až rokov. V najnovšom výskume, vedci z Leidenskej univerzity za vedenia výskumníčkou Wittendropovou v laboratórnych podmienkach dokázali, že materské mlieko vydrží pri izbovej teplote (20 °C) 24 hodín a v chladničke pri teplote 4 °C dokonca až 29 dní a stále nie je pokazené. Nie je preto dôvod vylievať materské mlieko preto, že už bolo pár dní v chladničke."https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/uskla...