icon

Nedojčenie

22. feb 2023

Ahojte maminky, nájdu sa tu také, ktoré dobrovoľne nedojčili svoje detičky? A nie, nezaujíma ma, aké je MM nenahraditeľné a aké krkavčie matky sú tie, ktoré nedojčia, lebo to tak ani nie je. Proste sa chcem len spýtať, ako ste zvládli nátlak okolia na Vás, keď ste sa dobrovoľne rozhodli nedojčiť?

ankare
22. feb 2023

Ano, materské mlieko sa tvorí z krvi matky a mení chuť aj podľa stravy matky,čiže bábo si prirodzene zvyká na rôzne chute. 🙂 A nemysli si,že keď matka zje burger, dieťa ho prijme v tekutej forme. 🤣 Nie je nič zdravšie a prirodzenejšie pre dieťa než materské mlieko. 🙂 Je to doslova tekuté zlato. ♥️

zuzanockamt
22. feb 2023

@ankare To, čo píšeš, sú hlúposti.

andreakotesova
22. feb 2023

Ja som bola pohodlná..... takže som dojčila 😊

ankare
22. feb 2023

@katkine_terapie ale to je ojedinelý prípad. Intolerancia laktózy spôsobuje priberanie?

simona92101
22. feb 2023

@anicka182 ja tomuto nerozumiem,preco chlapi tlacia na svoje manzelky aby kojili a su potom este aj sklamani ak to nevyjde.co si tym chcu dokazat?moj muz ked videl,ako sa trapime-dcerka od hladu a ja od bolesti,tak sam isiel do obchodu a kupil UM,lebo sa nedokazal na to pozerat..nehovoriac o tom,ze mi vedel aj s nakrmenim pomoct.

autor
22. feb 2023

@ankare tak zas taká tupá nie som aby som si myslela že nefunguje žiadna “filtrácia” preboha

doriiis
22. feb 2023

@ankare ...ženy vďaka mliecnemu cukru? Laktóze?🙄

autor
22. feb 2023

@ankare a nedá sa to globalizovať, že je to to najlepšie pre dieťa. Bývajú nevyriešiteľné problemy ako ekzemy z MM aj napriek vysadeniu akýchkoľvek alergénov…

anicka182
22. feb 2023

@simona92101 lebo chlapi to cele prežívajú akoby z vonku, fyzicky sa ich to netyka tak su hrdinovia.

autor
22. feb 2023

@anicka182 nikto by sa hlavne nemal vyjadrovať k ničomu, o čom nemá ani potuchy a čoho jeho telo nie je ani z 1% schopné ..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
22. feb 2023

@elizabet173 viem si predstaviť jedine chlapa, ktorý sa na to pozerá choro cez peniaze

darius_a
22. feb 2023

Tak keď to je manželovi jedno, teda pochopí to, tak to potom není o com.
Svokra, svokror?
Dajte si dáku univerzálnu formulku a obaja ju poviete keď príde na lámanie chleba a basta.
Dakujem za vás názor, je to naše rozhodnutie..
A dáke poucovania prejsť úsmevom a mlčaním.

stanislavicenka
22. feb 2023

@autorka
Ja osobne som dojcila obe deti vzdy skoro 2,5 roka, z mojho pohladu nemas dobre rozhodnutie, ale si dospela, svojpravna, a nemusis to nikomu vysvetlovat, a ani si robit vycitky. Proste k tomu musis len dospiet, ze nemusis nikomu vysvetlovat, ci nieco robis, alebo nerobis. Nikdy sa nikomu nezavdavis, a hlavne vo veciach, ktore maju but inym ukradnute. Mna riesili, ze dojcim tak dlho. Proste, nemusis nikomu podavat hlasenie.

divokykonik
22. feb 2023

Pozri ja som nekojila, nech som ako chcela, malý sa nechcel a nevedel prisať. Ja som z toho chytila popôrodnu depresiu, lebo som nevedela nakŕmiť svoje dieťa vlastným mliekom. Je dobré, keď sa na nekojenie pripravíš už vopred, bude to okej. Nikto z okolia nemal nejaké pripomienky, že nekojím. Jedine moja matka na mňa tlačila, že musím odsávať, musím a musím, len nebolo už potom čo. Keby mám druhé dieťa, už dobrovoľne nekojím. To, čím som si prešla pri prvom (úplne zbytočné) už nechcem zažiť. A nech sa okolie aj poskladá.

ankare
22. feb 2023

@doriiis to Katka písala, že jej syn má vrodenú intoleranciu laktózy. Prečo to píšeš mne?

ankare
22. feb 2023

To, čo píšeš, je veeeelmi ojedinele. Takú mamku ani nemám v okolí. Časté je,že bábätku nesadne UM a mamička musí skusat, ktorá mu škodí menej.

elizuella
22. feb 2023

Väčšine je to jedno, rob si, ako chceš.

doriiis
22. feb 2023

@ankare ...lebo to bola moja odpoveď na tvoju otázku.UM je sladké vďaka laktóze a nie vďaka cukru

autor
22. feb 2023

@ankare áno, ja len hovorím, že ani to sa nedá globalizovať. aj napriek tomu, že ty v okolí takú mamku nemáš. Ale deje sa to.

anicka182
22. feb 2023

@elizabet173 netlacil ma do kojenia, len si to predstavoval ruzovejsie nez ja a realita bola ina...a nie ani peniaze v tom nehrali rolu

jaroe
22. feb 2023

To, že MM je najlepšia výživa pre dieťa nie je skostnatelý názor. Skostnatele je to, že sa cudzí človek resp. nerodic daného dieťaťa do toho stará. Môžeš si vymyslieť, že berieš nejaké lieky, nezlučiteľné s dojčením.....?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anicka182
22. feb 2023

@elizabet173 ano a preto moje rozhodnutie nekojit respektoval...

majlo1234
22. feb 2023

@elizabet173 tak urcite im to vyhovuje lepsie, ked mozu povedat-vies, ja by som ho kludne zobral na tri dni ryby, ale neviem ho nakojit, fnuk😂 to je pre mna naozaj jedina nevyhoda kojenia. No a este to, ze nespim poriadne, ale holt, pre mna vyvazuju pozitiva.
Autorka obrn sa a povedz normalne s kludom kazdemu, nech sa nestara.

murielaa
22. feb 2023

@ankare odkial mas takuto hovadinu?? Obaja synovia boli na UM a ani jeden nebol a nie je tucny

helcanw
22. feb 2023

Kojila dom mesiac, bolo to len trápenie, nemala sim žiadne mlieko ani po čajoch, bylinach, homeopatikách, prikladani…. Proste nic. Po skončení sa mi extrémne uľavilo a kecy ostatných má absolútne nezaujímali. Druhé už kojiť nebudem vôbec, nechcem znovu zažívať tie stresy ze si neviem dieťa nachovať a ostatných je do toho NIC! Nech si každý rieši vlastne problémy 🤷‍♀️

kukulienka999
22. feb 2023

Ja som tu len zo zvedavosti, ja som kojila a syn mál váhu nadpriemernú ale vyzeral chudo. To boli zas reci preco nedokrmujem umelým aby pribral 😂😂😂 nikomu nevyhovies. O nekojeni by som nikomu nehovorila detaily, ja som napríklad chcela prestať kojiť ale mne syn nechcel zobrať žiadnu flasu ani cumlík ani v nwmocncii, sestričky nechápali, že to sa im často nestáva.. ani cez striekacku nechcel, ani cez cievku proste nijak… kojiť som musela či som chcela alebo nie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
eeffka
23. feb 2023

1.som kojila asi 5t, druhu 2.5roka nikto to neriesil. Najprv porod potom to ries, naco sa trapis niecim co este nenastalo. Sa to nejak vyriesi samo casom.