Nevyhovujúce mlieko pre 5 týždňové bábätko ?

elementissa
9. nov 2019

Ahojte mamičky mliečkárky, skúsim sa spýtať vás,lebo isto maátw bohatšie skúsenosti ako ja. Malý má 5 týždňov, 3 a pol týždňa bol iba výnimočne prikrmovaný Bebou HA a potom už bol výlučne iba na Bebe. Kým dostával aj materské, bolo to ok, ale potom čo prešiel iba na umelé, začal kakat len každý tretí deň. Čo by asi nevadilo, ale mal uplne tuhú stolicu (skoro až sulceky) a takú zeleno-čiernu. Inak nemal žiadny subjektívny problém.. Bruško mal mäkké, pekne prdkal, nerozculoval sa, bruško ho očividne nebolelo. Ale nepáčilo sa mi, že tak málo kaká, vyhodnotila som to ako zapekanie. Takže som pred 5 dňami prešla na iné mlieko - teraz mu dávam dmBio PRE, má taký čudný zápach (po rybacom oleji), aj cudnu chuť na môj vkus, ale malému chuti. Najprv som sa tešila, začal kakat každý deň. Ale od predvčera večera sa správa zvláštne, to nikdy predtým nerobil - popri pití sa rozčuľuje, keď zacítim, že mu zazblnkalo v bruchu, asi ho to bolí, lebo sa celý zvrasti, ocervenie a spusti úplne zúfalý plač. Nie taky rozculovacny, ale taky fakt zúfalý. Predminulu noc skoro vôbec nespal, len tlačil a pucil a reval ako tur. A včera kakal 3x. Ako rozlíšim hnačku od normálnej stolice? Z tohoto mlieka sa mu aj ťažko odgrgava. Môže sa takto prejavovať intolerancia na to dané mlieko? Mám pripravenú aj krabicu HIPP Combiotik. Musí dopit celú tú krabicu dmBio a až potom mu môžem zmeniť mlieko? Alebo je to reakcia na zmenu mliečka? (to by som chápala, ale prečo sa to objavilo na 4.den?) dnes už je zasa kľudný, tak neviem, že čo to malo byt.. Má niekto podobnú skúsenosť? krabicu dmBio, aj keď mu nesedí alebo ho musím nechať trápiť? Nechcem z neho robiť

elementissa
autor
9. nov 2019

@elementissa trochu mi to pomixovalo riadky na konci, pardon - len som chcela, že či ho mám nechať trápiť, lebo nechcem z neho robiť pokusného králika na mlieka, viem, že jedno mlieko by malo dieťa piť aspoň 10 dní. Ale čo s tým ak mu nesedí?

hennyinnsbruck
9. nov 2019

Nemám až tak veľa skúseností ... Ale keď ti pri prvom mlieku bolo babo spokojne, nemala si ho meniť....podľa mňa kako raz za 3 dni nie je zapekanie, ale uvidíš ako sa vyjadria skúsenejsie.
Mne lekár vravel ze až po 2 t vidno ci mlieko sadlo ci nie....musi so zvyknúť...

elementissa
autor
9. nov 2019

@hennyinnsbruck ďakujem, mne sa skôr nepáčila konzistencia tej stolice... Úplne zeleno - čierna (ako smolka) a tuhá, hustá, čisté lepidlo. A teraz kaka aj 3x za den, takú žltú prazenicku, ale teda neviem, či to vyhodnocovať ako hnačku, alebo je to ok.. A keď bol včera taky nepokojný 🤷‍♀️ nuž ostala som zmätená, že čo to je

hennyinnsbruck
9. nov 2019

@elementissa odtan na tomto mlieku ešte aspoň 2t a uvidíš nemen zase.

ludmilka2407
9. nov 2019

Ja osobne by som nenechala mlieko ak dieta zapeka a ma bolesti s bruskom.. Na druhej strane netreba ich casto menit, trva okolo tyzdna kym sa na dane mlieko zaludok zvykne...ja som davala hipp bio combiotic, super lahke stravitelne mlieko aj ked menej zasyti.. Ale ziadne problemy s kakanim pri nom neboli

janulka257
13. nov 2019

@hennyinnsbruck ahoj, je normálne že pri UM Beba ha je stolica zeleno čierna mazlava... moje dvojičky mali tiež... a tiež kakali ako kedy, jedna každé 3-4 dni, druhá aj 2-3x denne.
Cca v tom veku 5 týždňov sa začali správať podobne ako tvoj synček, vyhodnotila som to ako koliky.. proste plač, pučili sa, nevedeli sa vyprdkat. Niekedy im to začalo počas papania mlieka, inokedy až po, ale hlavne navečer. Mlieko sme nemenili lebo boli predcasniatka. Davala som im espumisan kvapky a možno to trochu pomohlo.
Keď mali 2 a pol mesiaca, prešli sme na Kendamil a ľutujem že som mlieko nezmenila skôr. Prestali sa pučiť, upravila sa stolica na vzhľad prazenicky, začali pravidelne kakat, prestali ugrckavat..

hennyinnsbruck
13. nov 2019

@janulka257 si zle označila 😊😊
@elementissa

janulka257
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janulka257
13. nov 2019

@hennyinnsbruck prepáč,ani som si nevšimla 🤦😊

hennyinnsbruck
13. nov 2019

@janulka257 pohoda 😉😊