Odpor dojčaťa k mlieku
Dobrý deň, mám 4-mesačného synčeka, ktorý odmieta mliečko, aj moje a aj umelé. Od narodenia je na oboch, nakolko nemám dostatok mlieka. Trpí refluxom a k tomu odporu som asi prispela aj ja neustálym ponúkaním mlieka, kedže málo papal. Aktuálne papá len pri zaspávaní, za bdelého stavu toho veľa nevypije a odmieta. Ďakujem.
My sme mali to iste, 4 mesacny zil uz vyse s polovice na prikrmoch (mlieko len v spani a z donutenia), 8 mesacny sa uplne odstavil... dodnes nezje nic co by slo okolo mlieka, neje maslo, syry, jogurty, mlieko proste nic... obcas spravi vynimku kvoli kolacu ci zmrzline... ale to si dava laktazan... potvrdili mu laktozovu intoleranciu, sli sme tam hlavne kvoli tomu, aby mu s tym dali pokoj v skolke, to mal nieco vyse dva roky... mne bolo nejako jasne, ze to, ze sa mu to hnusi, nebude "len tak"
@anjelicek26 ako sa vám to okrem toho odmietania ešte prejavovalo vdaka
@teletubbies nijako... maly bol uvrestanec, ale nie od bolesti (prevrestal vlastne prve styri roky, lebo nepocul)... v noci spaval krasne, priberal, kakal na pana... jediny prejav bolo proste odsuvanie od prsnika, jedovanie, ked ho len videl, neskor hryzenie a odsuvanie, proste nechcel a bodka.
@anjelicek26 ďakujem ❤️
@angel993 Ďakujem 😊
@anjelicek26 Ďakujem😊
@silvia1372 Bude to tym refluxom, vtedy ani nejde o samotne mlieko, ale tie deti maju bolavy pazerak. Moj to tiez mal a vrcholilo to prave v tomto veku. Tiez sme sa uchylovali ku krmeniu v spanku a od tych 4m sme uz zacali s prikrmami.
@silvia1372 naša mala takéto obdobie 2x behom roka... Krmila som ju v polospanku🙂
@silvia1372 Skus pogooglit dojcensky strajk. Je vo veku 3-4 mesiace.
@beata_k Dakujem

@silvia1372 jedna vec je reflux a druhá že môže mať teraz také obdobie. Moji sa obaja v takom veku dojčili iba v polospánku. U jedného to trvalo asi mesiac u druhého iba 2 týždne.