icon

Bezlaktózové výrobky dostupné v predajniach Billa

shania31
9. sep 2013

Ahojte, aké bezlaktózové výrobky sú dostupné v predajniach Billa? Hlavne mliečne výrobky.

Strana
z2
tinki
10. sep 2013

@slavka11 ja si myslím osobne, že nepotrebuješ vedieť diagnózu, stačí ti vedieť čo ti robí dobre alebo zle..A na tvojom mieste sa vyhýbam všetkému mlieku..Bez mlieka sa dá krásne a zdravo žiť..Aj tu na koníku je mnoho tém, kde sa tomuto venuje, moja staria dcéra vôbec nekonzumuje mlieko, syry a ani mliečne výrobky a cíti sa dobre, má omnoho lepší krvný obraz...Zo zdravotného hľadiska sa báť nemusíš, ale ak sa ti ťažšie vzdáva kvôli tomu, že ti mliečne výrobky chutia, tak potom je to ťažšie..Ja napríklad svojej dcére nedávam ani mliečne čokolády, ani keksíky, v ktorých môže byť srvátka, či sušené mlieko, ani pečivo..
Tiež keď sme pri tom, tak by sa mohlo začať vyrábať aj napríklad tie vianočné či veľkonočné figúrky z horkej čokolády..S tým máme tiež veľký problém..

slavka11
10. sep 2013

@tinki mlieka sa nevzdam lebo mi chuti aj do varenia a do pecenia ho potrebujem. Takze pouzivam iba vylucne odlaktozovane a tak nevidim dovod preco sa toho mam vzdat. A co sa keksov tyka a podobnych veci to nekonzumujem vobec to mi nechyba a ak mam na nieco sladke chut upeciem si vlastne a viem ze si mozem dat kolko chcem lebo viem co do toho davam. Horku cokoladu konzumujem vylucne iba 70% a vyssie ine cokolady a ani mliecne mi nic nehovoria. Tie som nikdy nemala velmi rada lebo su prilis sladke.
Takze ja sa mlieka a mliecnych veci vzda nemozem, lebo je to doplnok stravy a pre mna dolezity. Kym neboli k dispozicii odlaktozovane mliecne vyrobky tak som mala dost zuzeny jedalnicek. Ved aj obycajny salat ked si chcem urobit tak s jogurtom ci kyslou smotanou je chutnejsi. Rovnako aj kyslomiecna polievka mne chuti. Ved sa pozri kolko receptur je takych kde ide mlieko, smotana ci syr..... A jest iba maso a zeleninu ci ovocie tiez sa neda stale clovek potrebuje zmenu.
Takze asi tolko. Tvoja dcerka to ma od malicka? Lebo ak ano tak tam je ina situacia ak nieco nepoznas nechyba ti to a nehladas za to nahrady sustredis sa na to co mas a neriesis, ale mne zistili moje ochorenie ked som mala 20 rokov prec a to uz som spoznala rozne chute a kombinacie.

tinki
10. sep 2013

@slavka11 Áno máš pravdu, to s tými receptami, ale ja práve kvôli tejto jej diéte varím všetko sama, na základe ryžového alebo ovseného mlieka..Kysnuté koláče, aj knedle, aj buchty na pare, sú výborné aj s ryžovým mliekom. Zmrzinu, tiež robím doma, pudingy, plnky do torty, koláčov..Do niektorých vecí dávam sušené, lebo by to inak nezahustlo...Dcéra to možno aj má od narodenia, ale kým sme na to prišli, mala tri roky..A bolo dosť ťažké jej vysvetliť, že to zrazu nesmie..Ale je pravda, že na nové chute si zvykla oveľa ľahšie ako my..Ale už varím rovnako pre všetkých..dokonca aj manžel je spokojný..A také jedlá, že kyslé polievky, smotanové omáčky toto sme jednoducho prestali jesť..a oveľa lepšie sa cítime všetci..Dá sa žiť bez mlieka a úplne jednoducho..Ale ak ti bezlaktózové mlieko stačí, tak potom nemáš problém..U nás je problémom teda tá bielkovina a tú tak ľahko neodstránime..

ivankaalenka
10. sep 2013

Ja mam intoleranciu laktozy a moja dcerka ma bohuzial alergiu na BKM. A nemoze ani ovcie a podobne, kedze stale tam je ta bielkovina. Kupujeme ryzove, lebo ja mam aj histaminovu intoleranciu a pohankove nemozem a ani sojove. A jedine to ryzove sa mi zda jedlé. No je pravda, že mi ryzove vyrobky chybaju, preto ich nakupujem v Kauflande. za cca od 39- 49 centov, co je super. L -minus.....fajn, ked nic ine nebolo, tak to clovek raz za cas kupil, ked bolo po vyplate...teraz? nie, teraz kupujem vsetko mozne, len nie tuto velmi predrazenu znacku. To akoze zarabaju na ludoch, ktori za to nemozu, ze im chyba enzym? A je pravda, ze Billa je draha, nie len v tomto ohlade.
Ak sa da rozsirit ponuka bezmliecnych vyrobkov, budem len za. Ale nech to nie je za nekrastanske peniaze...

ivankaalenka
10. sep 2013

@slavka11 nemas intoleranciu laktozy. A protilatky na laktozu sa nerobia, to je cukor. Ty mas problem s travenim mlieka, mozno histaminovu intoleranciu, ale to len hadam. No absolutne to nema nic spolocne s laktozou, to ma ine priznaky, nie vyrazky. Chod k lekarovi a daj si zistit, co ti je. Ja zijem bez mlieka a mliecnych vyrobkov od mojich 25 rokov, striktne dodrziavam dietu uz 7 rokov a je to v pohode. Da sa varit a krasne fungovat aj bez mlieka 🙂. A do omacky pouzivam nahradu bud ryzovu, alebo mandlovu, existuje aj sojova 🙂

slavka11
10. sep 2013

@tinki no ale zasa mate predpoklad, ze to malej vymizne. Neviem teda kolko ma rokov ale mame v rodine 4,5 rocne dievcatko. Od malicka nemohlo byt kojene lebo hned obrovske krce do bruska dostavalo. Musela mat iba HA mliecko. Vsetko iba minus L alebo teda nemliecne nahrady sojoveho typu. No a teraz boli na kontrole a vraj je to super a uz moze konzumovat uplne v pohode vsetko od mlieka. lenze ja to uz ma na dozivotie ☹

slavka11
10. sep 2013

@ivankaalenka no bola som na gastro aj na imunologii tak potom neviem preco mi gastroenterologicka povedala ze nemam enzym na stiepenie laktozy a neviem preco mi vysli IgE na laktozu aj na kazein. Akoze neriesim ci je to A, B alebo kombinacia vsetkeho. Prosto konzumujem mliecne vyrobky ale len ked do nich pouzijem Laktazan kvapky a som v pohode. Jedine co si z casu na cas kupim bezlaktozove su syry ci uz tavene, platkove alebo tvrde. Tie si tak lahko v domacich podmienkach nespravim. Taveny som skusala aj nieco na sposob olomouckych syrcekov ale je s tym kopec roboty, dlho treba cakat a ked mam na to chut hned nebudem cakat tyzdne az mi to prezreje.

majocka26
11. sep 2013

@peta1510 v kauflande mavaju

ivankaalenka
19. sep 2013

@slavka11 uhm, tak potom to mas a si jedna z tych stastnejsich, ktorym laktazan zabera. Mne nezabera ani to.. :(

slavka11
19. sep 2013

@ivankaalenka to fakt? A ktory pouzivas? Kvapky ci tabletky? a ake davkovanie mas?

ivankaalenka
20. sep 2013

tabletky. Ale nezabral mi ani ked som si dala 12 naraz.
@slavka11 a ani mojej sestre to nezabralo, ona si zas kvapky dala do mlieka. Bolo jej strasne, tak uz to neskusala potom

slavka11
20. sep 2013

@ivankaalenka hmm tak to je fakt divne. Ale je mozne ze sa vzdy najde niekto na kom liek neucinkuje, alebo mozno mate extremne silnu formu obe. A segra to nechala aspon tych 24 h odstat? A tusim sa pise ze sa moze dat tych kvapiek aj viac. Jednak to urychli stiepenie a tym sa skrati doba a neviem ci tam potom aj nie je dokonalejsie rozstiepena laktoza.
A bezlaktozove mliecne vyrobky z obchodu tak aj s tymi mate problemy? Tam je totiz iny proces stiepenia uz pri vyrobe aspon tak som to kdesi citala.
Ja osobne najradsej pouzivam kvapky tie maju podla mna lepsiu ucinnost a daju sa aj presnejsie davkovat. Pri tabletkach sa mi uz stalo ze aj ked som si ich dala k niecomu co obsahovalo laktozu tak som mala problemy. V beznom jedle nikdy nevies odhadnut kolko laktozy tam moze byt a tym padom kolko tabliet je potrebnych.

ivankaalenka
21. sep 2013

ja mam problem trochu, nie velky aj pri vyrobkoch z obchodu. Segra dala dvojnasobok kvapiek, nechala to viac ako 24 hod a nepomohlo. My mame najhorsiu formu, aj stopove mnozstva nam robia problem, aj ked len jeden liek , kde je laktoza si dam, tak ma nafukuje, je to velmi neprijemne.

Strana
z2