Nevhodné správanie zamestnancov Billy na Záhradníckej
ja teda nie som clovek, co sa lahko vytoci v obchode, alebo sa stazuje, ale uz toho mam fakt dost...
ide o billu na zahradnickej a jej dokladacov alebo co su to zac, su to mladi chlapci, ja neviem, ci su to brigadnici alebo nejaki byvali fetaci alebo co, ale ten ich slovnik to je neskutocne... nikdy som sa nikde nestazovala, ale teraz mi tu maly doma "do pice, ty kokot" (ospravedlnujem sa, ale inak sa nedalo...) a 100krat dokola, ved on nevie, co to znamena, ked mi to zahlasi na ulici, tak amen tma... a v skolke ani nehovorim... a odkial to ma??? od chlapcov z billy, ktori ked dokladaju piva, tak si rozpravaju historky z vikendu a to teda tak nahlas, ze je ich pocut k syrom a zmrzlinam (pivo nekupujeme)...
mohli by ste to nejak poriesit, ja s deckami uz do tej billy nevkrocim...
@lusaka, nie je nicia povinnost pracovat v Bille. Ked nechcem, aby ma otravovali "rozmaznane fifleny", mozem ist past kravy, nikto mi nebrani. Alebo ist robit riaditela celeho Rewe konzernu a zarabat tazke prachy (ak mam na to skoly, zaludok a kontakty) Mne je jedno, co vsetko pokladnicka musi ci nemusi robit, ja som predsa jej pracovnu zmluvu nepodpisovala. Ani sa na mna nemusi usmievat ako slniecko, ale trvam na tom, ze sa ma spravat slusne (tak isto ako by malo byt mojou poivnnostou coby zakaznika spravat sa slusne k nej). Ked sa niekto chova ako dobytok, tak nepatri na miesto, kde ma kontakt so zakaznikmi. Ja mam v pazi nejakeho blba, ci robi za 350€ alebo desatkrat tolko, zato pochvalim kazdeho iniciativneho, co by mu po tej nevymachanej papuli jednu tlapol. Tymto slovnikom moze ohurovat kamosov v krcme, na pracovisko nepatri.
@dankamg ja do billy chodim (na slovensku chodim vacsinou do billy, inak nakupujem za hranicami v penny, tam som nikdy zlu skusenost nemala) , ale striedala som dve (su blizko pri sebe) a v tejto je desny ten personal, v tej druhej je to v pohode, len tu jednu mam viac po ruke no a v tej su ti mladici...
@lusaka ??? 😲 nemyslis vazne??? aka som ti ja fiflena? za to, ze chcem, aby sa ludia spravali slusne? ja nemam nic proti tomu, aby si chlapci rozpravali, ked su v sklade, nech to robia, ale tam, kde chodia zakaznici, tam by sa mali spravat ako zamestnanci....
ano, nechodim sockou, ano, predavacku by som nezvladla robit, mas pravdu, ale fiflena? 😲
@lusaka nic v zlom ale tvoj prispevok je dost prehnany. Ja som robila v tescu este davno som tam brigadovala. A v ziadnom pripade ma nenapadlo za maly plat vulgarne rozpravat alebo nadavat zakaznikom. Ze ma predavacka 3 funkcie no a? kde zijes? v dnesnej dobe uz nikto nerobi jednu pracu aj ine zamestnania maju viacero funkcii. A pritom ake obmedzene niektore predavacky su sa ani necudujem ze sa tu ludia rozculuju. Ja osobne do billy chodim malo kedze na sk uz nezijem, mam dobre skusenosti, ale s predavackami sa vzdy pohadam. Lebo ani len bu nevedia povedat, peniaze div nehodia za teba no hroza. ALe to uz neriesim, lebo ludska hlupost nema hranic.
@billa_martina
Ahojte, noo, baby, tak to som rada, lebo dlho predlho som ziadny takyto zazitok nemala, praveze pocitujem u nas v BB a aj vo ZV zvysenie kvality v spravani sa zamestnancov super/hyper...marketov. A pokial ide o Billu, tak Billa vo Zvolene na sidlisku Zapad - tam som sa s takymto zazitkom ani raz nestretla, vzdy, ked som potrebovala pomoct, vysli v ustrety a jedno, ci to bola pani z masoveho pultu a potrebovala som plienky... Ani raz nadavky (verejne, dokladaci velmi ochotni, mili ...) Je to v ludoch - to spravanie. Dufam, ze ziadny takyto zazitok nebudem mat a vam prajem, aby to, co ste prezili, bol ten posledny!!! 🙂
Netreba pisat staznosti, ale rovno na mieste si dat zavolat zodpovedneho veduceho, alebo nejake nadriadeneho a stazovat, sa... Uz sa to musi zmenit tu na sk, lebo nikto sa nestazuje a kazdy zaziva tento "super" servis v hypermarketoch... Predavacky su otravene, drze, len hundru a neuvedomuju si, ze ak my prestaneme chodit nakupovat do ich obchodu, oni stratia robotu... lebo nebudu ich tam drzat vsetkych, ked ludia nebudu chodit nakupovat! Nikdy tieto tety, co robia v obchodoch nikde neboli , asi len v polsku a madarsku najdalej, a nevideli, co je to civilizovany svet a ake je slusne spravanie, ako by mali vyzerat sluzby zakaznikom a co je este horsie??? co robia ich nadriadeni??? kde su? preco na to nedavaju pozor, ako sa ich zamestnanci spravaju a ako zlepsovat servis????
Proste sedlaci, a ak sa zakaznici nebudu stazovat, nikdy sa to nezmeni...Takze zobudme sa vsetci a ak je nejaky problem povedzte to nahlas a hned na mieste! Predsa VY ste zakaznik, ktory ma VZDY pravdu!!!
@lusaka o com to tocis prosim Ta? To akoze ked ma predavacka vela roboty ma automaticky pravo vulgarne nadavat a byt drza? Bavime sa tu len o trivialnych zakladoch slusnosti a inteligencie, ktore by mal ovladat kazdy clovek o to viac ked pracuje s ludmi. Keby sa takto spravali u nas v Lidli alebo Kauflande uz by leteli. Dnes nie je jednoduche najst a udrzat si zamestnanie, ale tieto zeny si to asi nevedia uvedomit, ze ich mozu raz dva vymenit za mlade 16r. brigadnicky, ktore poznaju slova dobry den, prosim a dakujem aj v 3 dalsich jazykoch. Ked im robota nevonia tak nech sedia doma na riti alebo nech si robia skoly. Takto zhadzuju nielen seba, ale aj svojho zamestnavatela, co sa prejavi v znizenom pocte zakaznikov a samozrejme tym aj na ich platoch. Nedavno som isla v Bille okolo regalu, predavacke spadla na zem konzerva a hned na plnu hubu "do p...". Tak ak toto mam znasat tak nech som aj rozmaznana fiflena co sa nemieni bavit so spodinou, lebo predavacky v Bille sa k nim rozhodne hlasia,
Tak ja som pracovala v Nemecku v Edeke, kde mi boli vtlkane zasady starostlivosti o zakaznika a standard, aky by mal v obchode fungovat...ked pridem na SVK ako zakaznik, kazdy predavac sa zlakne, ze som nejaky kontrolor, lebo sa pytam este aj kolko mi vydava...lebo to sa patri povedat nahlas🙂 Tak isto ako pozdravit a neprezuvat zuvacku ako take tela
---najviac ma vytaca, ked niekto vyhuluje papulu pred obchodom v zamestnaneckom tricku...no riadna reklama pre zamestnavatela, nas by za to vyhodili..a este aj ked dofajci a ide vam s tymi rukami nieco odvazit a zabalit???? grcala by som....a to som sama byvaly fajciar
Pokladnik by mal proste nejako vyzerat a spravat sa vzdy slusne, aj ked nema svoj den, mozno si to neuvedomuje, ale moze ho zlepsit aspon zakaznikovi🙂
Nie som vyucena predavacka, mam VS, ale po skusenosti za pokladnou velakrat ako zakaznik ukludnujem vystresovanych brigadnikov🙂))
A ta pani, lusaka, ci ako sa vola, neviem, vyznelo mi to, ze sa zaraduje ku slovenskej skupine "za par eur moju rit nezodvihnem" , tak radsej budem na podpore.....
V obchode je bezne, ze clovek plni viacero funkcii
@lusaka moja, ja som v obchode pracovala vyše desať rokov...z obyčajnej predávačky som prešla na pokladníčku a potom zástupkyňu vedúcej...takže viem, o čom to je! Preto mi bolo dnes tých pokladníčok neskutočne ľúto-úcta žiadna, pritom sa tam najviac namakajú! ...smutné, veľmi smutné-kde to žijeme, keď sa takto k sebe správame?! 😢
a co tak namieste riesit svoje staznosti? Osobne mi prijde trochu trapne cucat ako vos v predajni a vecer vypisovat nejakej bille martine na kona o zazitkoch z nakupovania.
mile babenky 🙂 co sa urazate? ja len pisem ako to bohuzial je! Ja osobne robim predavacku a velmi ma bavi praca s ludmi .... zakaznikovi vyhrabem aj posledne ,co mame v obchode .....no a verete ,ze nie vsetci zakaznici vedia podakovat ,pozdravit a aj mi zahresia ..spinavo
(a nejdem im hned capat po papuli ako tu niektore pisete,nikto sa ma nezastane) ,ked nieco nemame ,ale ja za to nemozem,,,,,len sa usmejem a ospravedlnujem hlupost a neschopnost vysokoskolsky vzdelane vedenie! a co sa tyka toho ,ze zakaznik ma vzdy pravdu ...ano , bohuzial s tym nic neurobime....aj ked zakaznici to velmi casto zneuzivaju! Co sa tyka brigadnikov v obchodnych retazcoch su to lacne sily ,ktorym na Vas kupujucich figu zalezi ,odpracuje si co ma a o nic ine sa nestara ,lebo nemusi ,ked nieco hladate posle vas na uplne iny koniec a este sa aj dobre pobavi ako s vami vybabral ,,,,,, som aj pisala.....keby prijali vyucene predavacky ,ktore si vazia robotu a nevymienali ich ako spodne pradlo ,tak by ten obchod aj nejako vypadal a TILLY pridala som za to ,co som napisala smajlikov ,skoda ,ze si to nepochopila
Ja musím pochváliť v dobrom kežmarskú Bilu, síce tam nechodievam často, ale milá pani (dokonca romka), ked krája salámu, vždy dá ochutnať koliesko môjmu večne hladnému dieťatku 🙂 ked stojíme a čakáme v rade a on vrieska. haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam... a minule mi taaaaaaaak strašne trebalo na wcko, bila malá, bez toalety, nevydržííííííííííííím... reku, za pýtanie nebijú, opýtala som sa druhej tety a tá, že tu nemajú pre verejnosť, no ked videla môj zúfalý pohľad, šla so mnou cez sklad, do výťahu, cez druhý podzemný sklad a tam mi ukáazzala ich wc-ko, boala som jej tak vdačná!!! :D
@billa_martina Dobry den, temu som zbadala nahodou a kedze sa mozme vyjadrit, mam tazke srdce na jednu pani co pracuje v nasej Bille na Tatranskej v Banskej Bystrici.. Je mlada cca 35rocna blondyna, ale to je tak neskutocne vytocena osoba, ze clovek sa boji fakt opytat hocijaku banalnost, ci este pride karfiol a pod... Kolko krat som sa jej opytala na nieco, tak sa osopi, ze ci nevidim ze prave nieco vyklada, ze ona kolko ma roboty a pod.. to pisem za seba, ale pocula som uz viacere zname, co ju tiez spominali v tomto zmysle,ze co to je za tapu co tam robi.. Ona uz ked sa ruti cez billu s nalozenym tovarom, na nej vidno ze je vytocena. 😖 Naopak par dni dozadu, som prvykrat zazila u nej pravy opak to tak srandovala nahlas so vsetkymi,ze to bolo az too much..ako sa hovori, tak bud ma pani psychicky problem,alebo nech si vybija energiu niekde inde. Je dost nezamestnanych, co by radi pracovali a nemaju kde, tak ak ju to tam nebavi, nech uvolni miesto inemu. Tak..a hned sa mi ulavilo, uz mam tej furie akurat dost. 😉
A tymto chcem pochvalit ostatnych pracovnikov tejto prevadzky, ktori su fakt mili a ustretovi v kazdom ohlade, ci panie pri pokladniach, v lahodkach alebo aj pan masiar. 🙂
v prispevku mi vypadlo, ze pani co pracuje na ZELENINE.. aby som bola presnejsia
@katebj @stardust hej, ale ako som pisala nie som clovek, co sa stazuje, lezie mi na nervy to ich spravanie, ale v podstate sa ma to nikdy nejak netykalo, len ma to tam vzdy poburovalo, lebo kebyze si to rozpravaju normalnym hlasom, ale oni to po sebe vyhukuju... no a teraz, ked to zacal opakovat moj mladsi, tak uz som sa vytocila a hodila to sem aj na fb stranku billy...
ak sa to bude opakovat, asi si dam zavolat veduceho a hodim s nim rec...
baby sledujem tento mesiac s billou uz dlhsie a neda sa mi nevyjadrit...v bille som pracovala 4 roky pocas VS a bud sme boli divna predajna alebo sa vela veci odvtedy zmenilo.. neviem... Nikdy sa nemohlo stat ze by bolo vylozene ovocie alebo zelenina hnile alebo plesnive-na prstoch jednej ruky by som zratala situacie kedy zakaznik kupoval napr pomarance take v sietke balene a ked mi to slo cez pokladnu tak som tam zbadala ze je tam napr jeden trocha plesnivy..taktiez sa nemohlo stat ze by sme ako personal nieco drze povedali zakaznikovi,odvrkli alebo boli k nim neslusni.. alebo ze by podvecer uz nebol chlieb a pecivo... dovod? kazdy den pripadne kazdy druhy den bol na predajni inspektor a len chodil a kontroloval..skor si myslim ze boli drzi niektori zakaznici co skusali co az si mozu este dovolit a co uz nie, ale myslim ze taki ludia sa najdu vsade...dalej co sa tyka pracovneho kolektivu - vsetci sme si navzajom pomahali a boli sme zohraty tym.. ako tu pisala jedna pani ze pokladnicky musia blokovat,umyvat ulicky a dokladat tovar tak my sme si to vzdy podelili kto spravi co a ked sa o 8mej zatvaralo tak 8:10 sme uz sli domov 🙂.. co sa tyka toho ze bolo otvorenych malo pokladni stalo sa ze bola otvorena len 1 alebo 2 ale vzdy ked sme videli ze uz to nestaci volali sme dalsiu.. ked bolo tolko roboty ze sme nestihali? blokovala aj veduca 🙂 tiez sa mi stalo ze niekto povedal ze vydali ste mi z 10e a ja som vam dal 20...raz mi dokonca prisli rozmienaci...nikdy mi nadriadeni nepovedali len tak ze daj im to z pokladne vzdy som si ju musela najskor preratat... a tiez ako pokladnicka som mohla za vsetko - ze nam vozia male rozky, ze nejaky debilko na ulicke nevymenil cenovku, ze nieco bolo v akcii az od 3 kusov a zakaznici si to neuracili precitat atd.. nehovorim ze som nemala nikdy nervy alebo tak ale to je pri kazdej robote...ja na pracu v bille spominam doteraz rada a rada tam nakupujem a hodim rec s byvalymi kolegami 🙂 a na zaver poviem uz len tolko ze - ja osobne ked mam zlu skusenost s nejakou predajnou uz ma tam nikdy nikto druhy krat neuvidi 🙂
@luciferkax tak už len kam až treba ísť na wc-ko by mi liezlo na nervy 😀 , inak ja neviem ale zdá sa mi že ufrflanosť tak trochu súvisí zo zníženým počtom zamestnancov, oproti tomu koľko ich tam pracovalo na začiatku je to veľký rozdiel, a čo som počula je pravda že predavačky tam musia chodiť aj mimo pracovnú dobu dokladať si tovar, aby to stihli, aj inde ste si všimli znížený počet predavačiek ?
ja mám rada Billu na bajkalskej 🙂 bývala som v Ružinove a tam som chodila najradšej 🙂
ja nemam zlu skusenost s Billou, sice tam nejak casto nechodim, ale tiez suhlasim, ze takto sa vyjadrovat nadavkami je nevhodne. Ale zasa suhlasim v niecom aj s tou pani co pracovala v obchode, ja som tiez robila sice v drogerii, ale ako sa niektori zakaznici spravaju, tak to je fakt nenormalne. Vsetko porozhadzuju v regaloch, a potom pride kontrola a ja dostanem zrazku zo mzdy, a podobne blaboly, ked to nebude dobre, tak ti to pridem otrepat o hlavu, alebo ako mi chyti ta blond farba? ja jej hovorim, pani neviem ja mam tmave vlasy, a ona ako je to mozne? by sme to mali mat odskusane ked tu robite? a tiez sme za vsetko mohli mi, neskutocne. Ale mi sme mali dobru veduci, ta dokonca asi dvoch zakaznikov normalne vyhodila z predajne. Lebo co ocakavam, to by som mala aj ja ponukat. Je normalne, ze nebudem na zakaznikov vrcat, kricat nadavat, ale zase si nemoze taky predavac bezdovodne nechat skakat po hlave. Takze s tym suhlasim, ze nadavky a bezdovodne odvrkovanie by nemali byt v dobrej predajni ale takisto sa aj zakaznici maju chovat ako ludia, a nie ako prasce

@billa_martina
Dobry den, tiez sa pridavam :( Nedavno som sa v BILLA v CBC pytala na kapsule Dolce Gusto mladika ktory vykladal zeleninu a popri tom sa nie velmi vyberanym slovnikom bavil s panom z SBSky. Bez ohladu na to ze som tam bola s dietatom... Taky slovnik nepatri pred zakaznikov. Vas zamestnanec ani po asi troch zopakovaniach toho co hladam (vo viacerych obmenach kedze som mala pocit ze mi len nerozumie) vobec nevedel co od neho potrebujem. A patricne to okomentoval ked som zasla za regal. Zial, viacej do tejto Billy nevkrocim, hoci ju mam najblizsie.
Na druhej strane aby sme len nenadavali, velka pochvala zamestnancom Billy v OC Eurovea a OC Central. Mili, ustretovi, usmiati. Tak ako by to malo byt!! 🙂