icon

Som mama a chcem, aby moja pleť vyzerala zdravo a pekne

bioderma_lucia
6. máj 2013

Na materskej „dovolenke“ je času naozaj málo. Všetok čas rozdeľujeme medzi drobcov, domácnosť, rodinu ... a na nás nám niekedy nezostane žiadny čas. Stíhate sa starať o svoju pokožku dostatočne? Beriete starostlivosť ako nutnosť alebo si ju vychutnávate a máte z nej relax? Je starostlivosť o svoju pokožku iná ako predtým, ako ste sa stali mamičkami? Zmenila sa vám pleť a vyžaduje si zmenu starostlivosti? Alebo vás trápia problémy s pokožkou? Porozprávajme sa aj o nás ...

bioderma_lucia
autor
12. máj 2013

@kornelia sme na tom rovnako. Tiez mam podobne zmyslanie ako ty. Nevies si predstavit ako ma strasne hneva, ked pocujem ako to s tymi vzorkami na trhu je a viem, aka je skutocnost 😒

bioderma_lucia
autor
12. máj 2013

@kuzelna ahoj, tesim sa zo spokojnosti ;) Z matriciane urcite nie Multi Defense. Ten je velmi lahky, nestacil by ti a je skor pre plet 25+. Pokial mas velmi suchu plet, isla by som uz do Fermete. Ten je naozaj dost vyzivny a liftingovy. Rides jennieco medzi multi def a fermete. Poznam par zien, ktore maju por rokov po 30r. a pouzivaju Fermete pretoze ich plet je sucha. Fermete im vyhovuje najviac. Ako som pisala vyssie, chysta sa akcia - coskoro pojde do lekarni - krem z Matraiciane + Sensibio H2O 250ml zadarmo.

bioderma_lucia
autor
12. máj 2013

@rivatha zabuda som ti napisat ze ta H2O k Matriciane je zadarmo ;) papa

kornelia
13. máj 2013

@bioderma_lucia Dakujem za rozsiahli odpoved a tesim sa, ze som si aspon co to odniesla z tvojich prispevkov aj sama. Ja sa rada ucim, nech sa to tyka cohokolvek. V podstate som si teda vybrala dobre a som rada, ze si mi napisala o tom Globale, teraz uz viem presne co a ako budem pouzivat. Pravdepodobne by sa to supanie u mna uskutocnilo, kedze uz som mala podobnu skusenost a ako sa tak pozeram na svoju plet teraz ked sa uz opalila, bude tam co dat dolu. Takze ten Global si zvolim na noc a hydrataciu na den, pripadne ak niekde bude horsie, dam Global aj na den, ale len lokalne. Nebude problem s tym Globalom teraz v lete, ked ma tie ucinky? Nemusim sa bat pigmentovych skrvn? Chvala bohu nie som na ne nachylna, nemame ich ani v rodine nik, ale predsa len. Moja mama ma 58 rokov a plet hebku ako detsky zadocek, nikdy ziadny krem nepouzivala a ja som zial svoju zdedila po otcovi 😝

Budem uz len rozmyslat nad tou ochranou proti slnku co si zvolit. Ten Photoderm AKN SPF 30 by sa nemal supat, alebo hej? To by som nerada pri opalovani, tak uvidim este ci zozeniem vzorku toho tonovaneho, aby som si vedela vybrat odtien. V podstate mam svetlu plet, ale v lete sa to zmeni aj o tri odtiene.

kornelia
13. máj 2013

@bioderma_lucia Este moja mala MILÁ skusenost dnes rano. Pouzivam micelarnu vodu od piatku a v sobotu rano aj v nedelu som mala tvar uplne mastnu, najma na cele. Dnes rano som sa v posteli dotkla tvare, reku je uplne v pohode, tak som sa sla podivat do zrkadla a cuduj sa svete, plet posobila vyhladene, pekne, neleskla sa a vyrazky akoby vybledli a zdurene miesta zmizli.
Samozrejme moze to suvisiet aj s koncom menstruacie, ale zasa neviem ci som to uvadzala vyssie, u mna bol prave problem, ze pred menzes sa akne objavilo a samotne liecenie trvalo az do dalsieho menzesu, takze kym som sa dala do poriadu, zacalo to znovu. Teraz mam plet hebku uz den po skonceni menzesu. Ci je to teda sposobene tou vodou, alebo je to len zhoda okolnosti, neviem, v kazdom pripade pokracujem a som rada. V stredu zajdem opat do lekarne opytat sa na tie vzorky ci im prisli a kupim si dalsie vyrobky.

😝 Dostala som 20€, s ktorymi som neratala 😀 😀 , tak uz viem, na co ich miniem. 😉

veronika164
13. máj 2013

ahoj, zaujímavá téma! Máš svätú pravdu, popri deťoch fakt nie je toho času nazvyš pre seba a kozmetiku... mne sa pokožka po dieťatku dosť pokazila, dokonca mi začali padať vlasy, a to tak strašne, až som si myslela, že oplešatiem... nie je to prirodzené, aj keď mi to vtĺkali do hlavy mnohí... urobila som si očistu tela, skrátka detox . ten sa dá aj popri deťoch, pretože jesť potrebuješ :oD , len ide o to, čo. To, čo vložíš do úst, sa ukáže neskôr na koži...na tvári. Skrátka potrebuješ odkysliť... pomôže ti akýkoľvek detox (napr. natural ryža + zelenina, ovocné a zeleninové šťavy, zeleninové šaláty...čokoľvek, na nete je toho veľa), potom ti nebude treba predražené výrobky, ktoré sú v konečnom dôsledku na prd...prepáčte mi ten výraz, dámy. Plus pi veľa čistej vody, vody s citrónom, voda+med+citrón, voda+med+mletá škorica, voda+grepová šťava (to je super na vypnutie pleti a proti vráskam), pomaranč. džús ráno nalačno (najlepšie sú čerstvo vyžmýkané pomaranče aj s dužinou- paráda, ani mne, notorickému kávičkárovi potom už nechýba káva). Po takejto kúre uvidíš výsledky veľmi rýchlo. Naša pleť je odrazom toho, čo máme vnútri... nie je to dedičstvo otcov/mám, je to zanesené hrubé črevo... Tak dievčatá, krásnej pleti zdar!!! U mňa to funguje, tak skúste aj vy, hodne šťastia, nech sme krásne, naše deti chcú mať krásne maminky 🙂

veronika164
13. máj 2013

aby som nezabudla, keď si urobíte detox, upravia sa krámy a tie nemilé sprievodné javy tiež. Skúste! Tie nepríjemnosti s PMS, vyrážkami, bolesťami a podobne vymiznú, keď sa odkyslíte. Stojí to za to!

rivatha
13. máj 2013

@bioderma_lucia Ahoj, dakujem pekne za odpoved aj informacie 🙂 Vyskusam teda podla veku a uvidime, ci bude treba cosi doplnit. Presne tato akcia sa mi teraz hodi, paradne 😎 Postudujem, ktorych lekarni sa to v Ziline tyka. Na stranke Biodermy to najdem, ked zacne prebiehat akcia? Vdaka este raz 🙂

kornelia
13. máj 2013

@veronika164 Mas pravdu, je to tak, ja viem uplne jasne, a preto som sa aj rozhodla jedalnicek zmenit. Verim, ze to aj pomoze, ale su problemy, ktore uz neidu odstranit zmenou jedalnicka, preto potrebujeme pomoc.
Nieco ale na tej dedicnosti bude, nie je to len o zanesenom creve, aj ked vo velkom k tomu prispieva, lebo sama to vidim na rodine. Mama aj otec maju nadvahu, stravuju sa rovnako - zial nezdravo 😢 Ale tiez sa pridali uz k privrzencom zdravej stravy, tak snad sa dostavia aj vysledky.
Chcela som tym povedat len tolko, ze po cely zivot sa stravovali rovnako co su spolu a predsa mamina plet je napriek nezdravej strave hebka a vlacna, hydratovana. A otcova bola od puberty problemova a dodnes je mastna a hruba. Takze zdedit sa to da, stravou tomu len pomozeme zlepsit sa, ak si do vienka dostala tu plet z tej problemovej strany 😀 ako ja. 😠
Urcite vsak dolezite je hydratacia a to pitim mnozstva tekutin. Ja sa do pitia zial musim nutit, ale naucila som sa to a aj teraz si bezim dat pohar vody, inak by som bola na 3dcl cely den. Takto sa prinutim aspon na tych 1,5l, niekedy aj viac ked sportujem.

luciaalex
13. máj 2013

Ahoj Luci, nasla som tvoju diskusiu v najlepsom case, zas ide leto a ja riesim vrstvenie kremov. V zime (pokial nie som na horach) pouzivam denny krem a na to make up. V lete mi stacilo to iste a pri slnecnom pocasi SPF. Ale odkedy som bola prvy krat tehotna a zacali sa mi robit pigmentove skvrny (uzivam aj hak) od prveho jarneho slnka bez spf 50 nevyleziem z domu, osvedcilo sa mi to. No a teraz ako?rano vstanem, ocistim plet, dam denny krem. Potom o nejaky cas, ked idem von, ochranu a make up. Nie je to moc? Obcas som mala vzorky tonovanych spf, ale nie vzdy mi sadol odtien, teraz mam photoderm akn fluid a vacsinou mam potrebu aj sa "namalovat" makeupom. Kamoska z lekarne hovori ze si mam davat len spf a podla potreby make up, a na noc potom nejaky hydratacny a vyzivny krem. plna spf potreby denneho kremu? Mam skoro 36, zmiesanu plet, co hovoris na matriciane rides, nebude mastny, sama pises ze je taky mastnejsi.. diky diky, ahoj

bioderma_lucia
autor
13. máj 2013

@kornelia ano, postup presne ako si napisala. ten Ph AKN sa nezmolkuje. ZLozenie je upravene 😉

bioderma_lucia
autor
13. máj 2013

@kornelia jeej tesim sa, ze si mala takuto milu skusenost. Samozrejme ze tiez neviem ci je to zhoda nahod alebo voda zaucinkovala. To si nedovolim povedat. Ty sama zistis, co za tym je ;) tak drzim palce, aby bolo co najviac prijemnych prekvapeni ;) papa

bioderma_lucia
autor
14. máj 2013

@rivatha ahoj, ako balicky vyzeraju najdes v mojom fotoblogu. Na nasej stranke je zoznam partnerskych lekarni, s ktorymi spolupracujeme. Nedavame tam info, ze v ktorej lekarni je aka akcia. Na uvod sa zasobuju vacsie lekarne, nasledne tie mensie, resp. ako nasi reprezentanti stihaju robit objednavky. Tuto akciu zacali do lekarni ponukat len tento tyzden, takze este kym sa tovar dovezie tak to par dni potrva. Predpokladsam, ze buduci tyzden uz budu v lekarnach. papa

rivatha
14. máj 2013

@bioderma_lucia Ahoj, dakujem pekne za info 🙂

bioderma_lucia
autor
14. máj 2013

@luciaalex ahoj, krasne si si zodpovedala 🙂 tak to len zhrniem a ubezpecim ta, ze je to ok. Krem s SPF pouzivaj v lete ako denny krem. Pokial ti ochranny krem vyhovuje (ze nemas pocit suchosti, plet je svieze) na den ti uplne staci. Samozrejme mozes aj vrstvit. Najskor denny krem, idealne hydratacny/anti age na to krem s ochranou a na to make up. Je to uplne normalne. Nic nepokazis, bude to super. Ja tiez pouzivam niekolko kremov a kombinujem ich rozne. Na noc v lete tiez hydratacia. Co sa tyka Rides. Jeho textura je lahka. Ja som sa asi zle vyjadrila ale popisem ti to na sebe. Mam 33r, plet zmiesanu az mastnu. Podla veku by som mala este mat M. Multi Def. ten je vyborny, ale uz mi akoby nestacil. Stale som mala pocit, ze potrebujem naniest nieco viac vlacnejsie. A to mi poskytuje Rides. Je o kusok hutnejsi a pre nas nad 30, resp 35+ je idealny. Mozes ho pouzivat na den aj noc.
A este k tomu vrstveniu. Naozaj sa toho neboj, kludne vrstvy. Ja som dnes rano plet vycistila, dala som si M. Rides. Po chvili som moju T zonu zmatnila Sebium Pore refinerom a potom som na celu tvar naniesla Photoderm Ultra Fluid. Na To mozem dat make up. Neviem, ci som dostatocne odpovedala. Kludne napis este, papa 😉

bioderma_lucia
autor
14. máj 2013

@rivatha rada ;) uz som checal vcera vecer odppvedat, len konikovci mali odstavku systemu ... tak az teraz som sa dostala sem 😉 ak by nieco, kludne pis, papa

rivatha
14. máj 2013

@bioderma_lucia Si zlata, vdaka 🙂 Premyslam podla toho, co si pisala vyssie babam, ze mozno vezmem ten 35+, aj ked mam 29. Lebo plet mam skor suchsiu a ked tebe so zmiesanou az mastnou vyhovuje Rides, tak na normalnu so sklonom k suchym miestam bude asi lepsi ten. Co povies? Ak by nemali priamo v obchode vzorky a hladala by som kade-tade, tak by som tu fajnu akciu s micelarkou nestihla 😅 Idem posnorit tie partnerske lekarne na stranke.

k_a_j_k_a
14. máj 2013

@bioderma_lucia dobry den, chcela by som sa spytat. mam zmiesanu pokozku na tvari a mam dlhodobejsi problem s akne. pokozku nemam vyslovene uhrovitu, ale vyrazky sa mi vyhadzuju. najhorsie su lica a boky brady. na kozmetiku chodim, pravidelne si menim obliecku na poduske (po 2-3dnoch). pokozku si pravidelne cistim. viete mi, prosim, nieco poradit? dakujem pekne 🙂

bioderma_lucia
autor
14. máj 2013

@rivatha jasne, kludne mozes aj Rides ;) Inak mozes ho kombinovat, napr ak by ti konzistencne nestacil a mala by si stale pocit suchosti, tak nan nanes Atoderm Nutritive. To je pre suchu plet naozaj vyborny vyzivny krem. A teraz je v lekarnach v akcii 2+1 zadarmo. Inak cena jedneho ho cca 9€ co je vyborna cena, myslim ...

rivatha
14. máj 2013

@bioderma_lucia Ten nepoznam. Akosi vela toho ma Bioderma, odkedy som ju zacala viac registrovat 🙂 Skusim si ten potom kupit na zimu, vtedy mi treba vyzivnejsi krem.

fliperka
14. máj 2013

dobry den, tiez by som potrebovala poradit ohladne mojej pleti, ktora bola vzdy problematicka - zapalene vyrazky sa mi robia vacsinou na licach na urovni spicky nosa, take tukove podkozne vyrazky po stranach ktore sa mi tiahnu az na krk, na T zone mam mierne cierne bodky no zaroven sa mi nos zvykne aj supat ako aj lica po naneseni make-upu. To akne byva v rozsahu cca do 5 vyrazok, cize nic hrozneee, ale vadi mi. Myslim ze u mna je problem hlavne v hydratacii - plet je povadla a posobi vysusene. Mam 33 rokov a skusala som som uz vselico, ale zatial bez vyraznejsich uspechov. No a este jeden problem sa u mna vyskytuje a to su suche supinate flaky vo vlasoch, ktore ked si oskrabkam, mam pod nimi cervenu pokozku. Tieto supinate flaky sa mi stracaju a objavuju asi v mesacnych intervaloch, chvilu mam hlavu uplne cistu a potom z nicoho nic uplne vysypanu najma v prednej oblasti oblasti usi a cela.

bioderma_lucia
autor
14. máj 2013

@k_a_j_k_a ahoj, nepises, aku starostlivost o plet pouzivas, ako sa o plet staras. V prvom rade by som vylucila vsetku kozmetiku s obsahom alkoholu. Zamerala sa na setrnu starostlivost. Pokial mas zapalene vyrazky, vyhybaj sa aj peelingom. Tie ti neurobia dobre.
Hygiena ma byt setrna, jemna a zaroven antibakterialna. Sebium ponuka micelarnu vodu a penivy gel Moussant. Obe varianty si pre teba vhodne. Mozes ich navzajom kombinovat alebo sa rozhodnut pre jednu, pokial napr nemas rada umyvanie napenenim.
Liecivy krem zacni pouzivat cim skor, minimalne na noc - Sebium Global. Na den sa chran s kremom Photoderm AKN SPF 30. Pokozka s akne potrebuje ochranu pred slnecnym ziarenim.
A este dolezita rada, zabudni na vytlacanie. Tym si mozes uskodit. Mozes si zabiest infekciu a stav akne si zhorsit. Tiez si davaj pozor, aby si sa nedotykala pocas dna tvare.
Pokial by sa do mesiaca stav pokozky ani trosku nezlepsil, navstiv dermatologa. Ten ti urobi vysetrenia a nasadi ti liecbu. Kazdopadne, akne je ochorenie, ktore treba liecit ... pekny den 😉

bioderma_lucia
autor
14. máj 2013

@fliperka ahoj 🙂 tak ako si napisala, treba najst spravny hydratacny krem, ktory ta bude dostatocne hydratovat a tym sa zbavis suchych miest, supiniek po naneseni make upu a plet sa vypne, bude svieza a jasna 😉 vhodny pre tvoj typ pleti je Hydrabio Legere. Davaj si ho aj rano a aj vecer. Vyrazky, kedze su lokalne a nie je ich vela, mozes liecit kremom Sebium AI. Lokalne na vyrazku nanes tento krem. Mozes rano aj vecer alebo aj pocas dna, ked zacitis ci uvidis ze sa zacina tvorit nova vyrazka. Miesto si vsak predtym vycisti. Ciernych bodiek na nose sa zbavis pravidelnym pouzivanim mechanickeho peelingu Sebium peelingovy gel. 2-3x tyzdnne. Pozor, ked ho budes robit, vyhni sa zapalenym miestam. Sustreduj sa len na nos, pokial na nom nebude zapal.
Na problem s lupinami tvojo typu je vhodny sampon Node DS. Pouzivaj ho v zhorsenom stave 3x tyzdnne, nasledujuci tyzdnen len 2x tyzdenne a potom zostan pri pouzivani 1x tyzdenne. Pokial by sa problem vratil, opat zacni 3xtyzdnne, 2x, 1x ... medzitym, ked si budes umyvat vlasy pouzivaj lahky fluidny sampon Node Fluid. Ak by nieco, kludne napis. Rada odpoviem 🙂

k_a_j_k_a
14. máj 2013

@bioderma_lucia dakujem za rady, na tvar momentalne pouzivam z DM bio vyrobky. Peeling som uz davno prestala pouzivat. Nasla som si "peeling" bez tych guliciek. Ten mi na chvilku pomohol, ale zda sa mi, ze sa to z casti vratilo spat. Bola som dnes v lekarni aj pre ine lieky, tak mi dali vzorku Sebium AKN, mozno je to aj nieco z toho, co si mi poradila 🙂 uvidime teda za mesiac. 🙂 a casom sa dostanem snad aj na tu vodu a gel 🙂
Vytlacanie som uz davno vyradila, len to dotykanie sa tvare bude u mna problem, to som si uz davno uvedomila, ale neviem sa toho nejako zbavit ☹

bioderma_lucia
autor
14. máj 2013

@k_a_j_k_a super, moze byt aj Sebium AKN namiesto Global. Global je novinka. Drzim palece, nech sa cim skor tvojho probelmu zbavis, papa 😉

k_a_j_k_a
14. máj 2013

@bioderma_lucia este raz dakujem pekne. Dobru noc 🙂

fliperka
15. máj 2013

@bioderma_lucia dakujem za odbornu radu, urcite nabehnem do lekarne a miniem polovicu rod.prispevku 🙂

luly13
15. máj 2013

@bioderma_lucia ahoj, som dost silny alergik a tuto sezonu sa mi spravili aj nepekne ekzemy pod ocami, ktore sa brutalne zhorsuju po pouziti odlicovadla. Maskaru ako tak znesiem( aspon sa o tom presviecam, lebo bez nej by to bolo zle 😀 ). Vedela by si mi poradit nieco velmi setrne na odlicenie? Pripadne dekorativnu kozmetiku pre atopikov?

delilah1
15. máj 2013

prečo je zakódovaný e-shop bioderma?

turistka
15. máj 2013

@bioderma_lucia ahoj lucka, aj ja mam otazku, vzdy som si myslela ze moja plet ma problem s akne, mala som vysypane cele celo, spanky.... az som nakoniec zistila ze pokozke chyby hydratacia.... pouzivam na striedacku hydrabio serum, riche + najnovsi multidefanse. Mam vsak problem s ciernymi bodkami, v lekarni som si vypytala vzorku pore-refineru, bol super, ale ked som si kupila cely krem, ucinok nebol ani z daleka taky ako vo vzorke - je mozne, ze by bolo v nich ine zlozenie, popr. co by bolo vhodne este na cierne bodky? a este jedna otazka na cistenie pleti pouzivam vodu hydrabio, kazdy chvali sensibio, je medzi nimi nejaky zadasny rozdiel? mala som aj tu penu z hydrabia, ale akosi ma vysusovala - asi tym ze sa to oplachuje vodou. dakujem 🙂