icon

Poznáte Mucosolvan Junior?

Aký sirup chutí vašim deťom najviac? Poznáte Mucosolvan Junior ? Má dobrú chuť je vhodný pre novorodencov.

Strana
z4
zuzana_m
9. nov 2011

STODAL! Žiadne chemické svinstvá.........Ajked uznam,že museli sme aj my niekedy iny kupit,ale prva volba je Stodal

zuzana_m
9. nov 2011

Zaujimalo by ma,kolko berie "pani Dr." za taketo podsuvanie sirupčeku. 😠 🙄 a dalej sa radšej nevyjadrujem.......

jarja
10. nov 2011

Ani nám veľmi nepomohol ... doktorka nám potom predpísala starý známi Calciový sirup a ten zabral hneď

evickapooh
10. nov 2011

1. volba je u nas Thymonel a Mucomed....chutia vynikajuco,ziadna chemia.....ucinne latky su z prir. povodu

liana111
10. nov 2011

nezabral ani nám, a to malý vypil skoro celú flašu... 😒

elise
10. nov 2011

žiadny nechutí, poznáme mucosolvan, nepoužívame ho - odpovede na otázky🙂

miriamc
10. nov 2011

Dobrý deň
moje deti sú "odchované" na cibuľovom odvare s medom veľmi im chutí a používam len Ambrobene poprípade Hedelix ale ten výnimočne lebo je slabý

luciferkax
16. nov 2011

Mucosolvan junior poznáme, ani nikdy nám nepomohol, nezaúčinkoval, a to mám dve deti

monky1
16. nov 2011

nasa pediatricka nan neda dopustit, ale u nas sa zazrak nekonal 😒 .... akMmucosolvan, tak lacnejsia verzia - Ambrobene, vraj je to presne to iste, len iny vyrobca a teda aj nazov ... ale fantasticky nam zabral Solmucol prasok - ten dcera miluje, chuti ako sumienka .. a aj ucinok sa velmi rychlo dostavil - do tyzdna bola fit 🙂

jajka82
16. nov 2011

aj my sme na cibuľovom odvare, ale jediné čo môj syn dá do úst je mucosolvan a ambrobene, inak s každeho sa mi pozvracia, a to mu môžem vmiešavať sirupy alebo antibiotika do hociakého jedlá aj tak nato pride.

ewwe
16. nov 2011

no podla mna su vsetky sirupy moc presladene, az y tej sladkosti napina
dcera ma kasel, teraz mame mucosolvan junior ale moc nezabera 😒

miri.b
16. nov 2011

my sme zatial mali len Mucoplant skorocelovy sirup, ten malemu chuti a aj doteraz vzdy zabral, ale neviem, ci konkretne ten sirup, lebo ja vzdy nasadim komplexnu liecbu/vit. C, probiotika a ked je aj zly kasel, tak spominanz sirup
ako sa robi prosim vas ten cibulovy sirup?

miri.b
16. nov 2011

a este som zabudla, ked maly kasle tak ho potieram na chrbatiku a hrudniku eukalyptovym balzamom 🙂 a malej som ho uz tiez davala rozpusteny vo vodnom kupeli pod postielku 😉

steggy
16. nov 2011

@zuzana_m zdarma ani kura nehrabe a pes nešteká .... sú aj detičky ktorým Mucosolvan (konkrétne molekula ambroxol) zaberá .....

steggy
16. nov 2011

@zuzana_m Stodal je naozaj super, u nás zaberá viac mojej menšej, tej staršej, ktorá je alergička zaberá práve najlepšie Mucosolvan ....

steggy
16. nov 2011

@luna22 na predpis už je len Erdomed ...ostatné vrátane Solmucolu sú na plnú úhradu. Solmucol má indikačné obmedzenie nesmie sa písať bežne chorým deťom na kašeľ, je určený na cystickú fibrózu.

lulu19
16. nov 2011

stodal pomohol malemu je to super sirupcek

katarinka33
17. nov 2011

@kris557 ahoj, no rozdiel je v zložení, mucosolvan , nasivin, solmucol, ambrobene sú sirupy na podporu a riedenie hlienov aby sa dobre vykašlievali, majú rozdielne účinné látky , ktoré zabezpečujú vykašlievanie plus ochucovadlá-chemické sirupy,a sinupret napr., stodal , bronchypret alebo thymomel sú založené na účinných bylinkách ktoré zabezpečujú že sa hlieniky uvoľnujú, pustia,vykašlú alebo vysmrkajú -bylinné nechemické sirupy a hlavne sinupred ako i nasivin je na odhlienenie horných d.ciest čiže hlavne pri nádche a solmucol, mucosolvan , thymomel, erdomed atď. sú hlavne na odhlienenie dolných dýchacých ciest aby sa odkašlalo keď už je hlien dole,, nie som lekárka iba laik ale vždy čítam príb. letáky alebo si pred kúpou pozriem na internete, erdomed je silný sirup pri ťažkom prieduškovom kašli, pri astme či zápele priedušiek, veľa šťastia v rozhodovaní🙂))) u nás sinupret, bronchypret ale i ambrobene keď treba

matax
17. nov 2011

@miri.b ahoj, ja sirupcek robim tak, ze nakrajam cibulu a zmiešam s lyzičkou, alebo aj viac, medu. Niekto robi cibulu s cukrom. robievam kazdý den cerstvý, mne to nechuti, ale deťom našťastie áno :D. no a ambrobene a mucosolvan je to iste, treba sledovat ucinnu zlozku, firma, kt. "vymyslí" liek má iný názov ako napodobeniny, ale účinná zložka je tá istá, majú rozdielne prímesy a názov.... My používame tiež mucoplant sirupy, aj masticku na hrudník, osvedčil sa mi ten večerný mucoplant modrý, je bez cukru . deti si ho vyslovene pýtajú, tak im chutí, je to bylinkové, ale tiež treba čítať leták, daktoré deti to nesmú. No a ked nepomoze mucoplant, hedelix a ine prirodne a ked je kasel aj dusivý tak Stoptusin- ten má učinok aj tlmivý. Nikdy nemiešam lieky na vykašliavanie( mukolytiká, expektoranciá) a na potlačenie kašla (antitusiká), nesmie sa . držím palce. a erdomed nám pomoihol,ked sme sa nemohli dlho zuaviť kašlu..

ssstanka
29. nov 2011

u nas tiez Mucosolvan absolutne nezabral ani u jedneho z mojich troch deti....overeny Stodal alebo Thymoomel vzdy pomohol...

suezana
4. dec 2011

@steggy zaujal ma tvoj príspevok, že solmucol nie je na bežný kašeľ 😕 😕 😕 nám ho viackrát dr. predpísala a sama som ho veľakrát kúpila - aj vo forme pastiliek, aj šumienok - keď už nám sirupy lezú krkom 😕 😕
a odkiaľ máš takúto informáciu, prosím?

steggy
5. dec 2011

@suezana Som pediater a alergológ, mám na to databázu, samozrejme dá sa kúpiť v plenej cene aj na bežný kašeľ, tým som nechcela povedať a napísať, že je určený len na cystickú fibrózu-ide o tom, že le tejto diagnoze u detí je preplácana zo 70-80% poisťovňou.

suezana
5. dec 2011

@steggy ďakujem, tak mi ho vlastne neodporúčate na bežný kašel? alebo je to v pohode?

steggy
5. dec 2011

Je to v pohode, je to dobrý liek na kašeľ, podopruje prirodzené mechanizmy oragnizmu. Vyššie niekto písal, že Solmucol môže napísať pediater a preplatí Vám ho poisťovňa, len som upresnila, že ho prepláca (žiaľ) u detí len pri cistickej fibróze........

suezana
5. dec 2011

tak ja som úplne zle pochopila 😉 ale všetko je na niečo dobré 🙂

evelinn111
11. okt 2012

ahojte. ja by som sa chcela spýtať, kedy dávate mucosolvan sirup, či pred papaním alebo po. mám 2mes.synčeka a doktor nám nepovedal kedy mu ho dávať, len dávkovanie. Ďakujem 🙂

marika1023
31. jan 2013

Môžem ho používať jaj 4 mesačná 😨

martini
14. feb 2013

@mucosolvan_junior akurat sme ho začali užívať. či zaberie neviem, ale dúfam, že áno. A či chutí? Môjmu 15 mesačnému synovi absolútne nie. Strašné scénky robí a ja musím vyvinuť maximálne úsilie, aby som to do neho naliala...

Strana
z4