Ako sa staráte o zdravie Vášho dieťaťa?

nutrilon_lucia
10. nov 2014

Podporujete zdravie Vášho dieťaťa výberom vhodnej stravy? Najmä výživou môžete ovplyvniť až 80% zdravia Vášho dieťaťa nielen dnes, ale aj v dospelosti. Či už ide o vznik civilizačných chorôb ako je obezita či alergie alebo astma.

sabina1975
10. nov 2014

@nutrilon_lucia az do teraz som verila ze hlavne stravou sa da podporit zdravie ,svoju rocnu dceru dojcim ja sa snazim jest zdravo som astmaticka a mam potravinovo pelovu alergiu a napriek tomu ze moja dcera ani nepricuchla k mlieku ani mliecnym vyrobkom tak ma problem s travenim mliecnej bielkoviny ,podla mna je geneticky dane a stravou mozeme len jemne korigovat ale 80% je prehnane cislo mozno 10%

nutrilon_lucia
autor
10. nov 2014

@sabina1975 Pekny den. Ano, pokial su v genetickom fonde alergie, alebo rozne ochorenia traviaceho traktu, tak samozrejme je to trosku ine. V takomto pripade je potrebne postupovat opatrnejsie uz od utleho detstva aj ked nie vzdy sme uspesní, nikdy nevieme ci a kedy a napriklad alergia moze prejavit, ak uz je v genetickej vybave. To cislo 80% je od odbornikov 🙂 Stravou je mozne vyskyt ovplynit, urcite nie uplne zabranit moznému výskytu ochoreni . Dakujeme za vas prispevok ..

bonaqa2013
10. nov 2014

Mám 4 deti, všetky deti som kojila - niektoré dlhšie, iné kratšie, lebo mi bolo od mala štepované do pamati, že kojenie je to naj pre malé bábo. A tak som kojila. Aj keď sú už deti vačšie, snažím sa o zdravú výživu. Učím deti jesť z každého rožka troška - maso, ovocie, zeleninu, chlieb, mlieko .... Deti majú 19,8,6 a 4 roky. prvý je syn, potom už len dievčatá.

mawka
10. nov 2014

strava je velmi dolezita a hlavne teraz, ked ani netusime, co jeme. ja som nekojila vobec, maleho absolutne a je zdravy ako repa a to doslova, mala bola par dni kojena horko tazko, par kvapiek a mala obdobie po kiahnach, kedy mala znizenu imunitu, ale inak je ok. obaja boli na UM, maly bol vzdy stihly, mala baculka /zrejme po mne, po nasej linii - nema obezitu, ale je to kus baby/. no a strava ano, ked sa kupuju kvalitne potraviny, nemame problem. akonahle dame nieco nekvalitne, nafukuje nas vsetkych a mne sa vyhodi atopicky ekzem, s ktorym inak mam par rokov svaty pokoj. takze hej, strava robi vela. okrem toho, moje deti jedia vsetko. len este som postrehla, ze maly bol velmi velmi vymyselny, u neho sli prikrmy neskor. dcerka bola prikrmovana skor a nema problem so ziadnym jedlom. ale rozhodne deti maju mat zastupene vsetky ziviny v strave.

nutrilon_lucia
autor
10. nov 2014

@bonaqa2013 Pekny den. Urcite suhlasime, ze dojcenie je najlepsi zaklad pre zdravie dietatka . Dakujeme za vas prispevok 🙂

anjelik2509
10. nov 2014

Ja som obe dcéry dojčila tak dlho ako sa dalo...Prvú do 2,5 roka a tá druhá si zmyslela vo veku 7,5 mesiaca, že už mamino mlieko nechce, tak sa odstavila...A papáme Nutrilon, aj prvá ho mala ako doplnok k môjmu mlieku, aj mladšej dcérke chutí...Papáme už takmer všetko, ale mliečko musí byť 🙂 Síce tá 4-ročná mlieko nemusí a je veľmi vyberavá čo sa jedla týka, ale ovocie, zeleninu zje, aj syry miluje..Mladšia bude mať čoskoro 1 rôčik a tá zje asi všetko, čo nezje ju.... 😀 Priberajú ako majú, rastú nám do krásy a sú spokojné a to je nahlavnejšie 🙂

nutrilon_lucia
autor
11. nov 2014

@anjelik2509 Tesi nas, ze ste sa podelili o vasu skusenost a ako ste spravne napisali, najdolezitejsie je to, aby vase dcerky pekne prospievali a rastli do krasy🙂 Prajem vam, aby to tak bolo aj nadalej!

anjelik2509
11. nov 2014

@nutrilon_lucia ďakujem 🙂

inspiration2
14. nov 2014

presne toto je najväčší problém u mamičiek, že nevedia, ako deti správne stravovať. Do roka vlastne dajú dieťatku všetko, niekedy zažívam šoky, keď čítam diskusie, že dieťa do roka jedna radosť jedáva hovädzie mäso a pije plnotučné mlieko...vôbec sa nečudujem, že najčastejší pôvodca úmrtia u ľudí je rakovina. Bohužial máloktorá mamička je schopná vhodne sa vzdelávať v oblasti výživy a ide predsa o to najcennejšie čo sa kúpiť nedá-o zdravie detí....

anjelik2509
17. nov 2014

@inspiration2 neviem na koho narážaš, ale ak na mňa, tak by som sa starala skôr o seba...Ja nie som mama jeden deň a viem čo mojim deťom môžem dať a čo nie.

inspiration2
18. nov 2014

@anjelik2509 pokiaľ máš pocit že sa všetci ľudia dívajú na teba, nieje to problém tých ľudí 😁 tvoje komentáre som ani nečítala, reagovala som na diskusný príspevok!