icon

Ktoré kvality si najviac ceníte na umelom mlieku?

nutrilon_lucia
29. júl 2013

Každý z nás kladie dôraz na iné vlastnosti produktu, čo si na UM najviac ceníte vy?

nutrilon_lucia
autor
1. aug 2013

@ika84 mate stastie, ze ste to zvladla...bohuzial, ak by personal v porodniciach venoval viac casu ukazkam techniky dojcenia, pomahal mamickam v zaciatkoch, bolo by to urcite jednoduchie. Nechcem zase hadzat vsetkych do jednaho vreca, bola som svedkom ukazkovej kliniky, kde to islo ako na beziacom pase a ordinovanie dojcenskych mliek tam v podstate nepoznali. A samozrejme, ze vyjadrujete svoj nazor, to robime vsetci 🙂

ika84
1. aug 2013

@nutrilon_lucia nezvladla som to sama pomohla mi laktacna poradkyna z mamily a preto z vdaky, z ucty vzdy budem bojovat proti tomu aby sa i takto propagovala umela vyziva...nie kazdy totiz ma povahu ako ja a su aj mamicky ktorym pomoct nema kto, a siahnu po UM ci uz vasom alebo konkurencnom casto krat zbytocne...lebo sa nepropaguju spravne informacia ale zovsadial nas bombarduje reklama

nutrilon_lucia
autor
1. aug 2013

@ika84 ano, pomoc laktacnych poradkyn je neocenitelna. To je to, co som pisala. neboli to sestricky, ktore to smamickami riesili, ale prave poradkyne, ktore nemocnica zamestnavala. A ako pisete, su mamicky, ktore nemaju tu moznost, nemaju dost informacii. Ale toto je skor apelovanie na porodnice, pripadne na detske lekarky, ktore mozu mamickam poskytnut potrebne informacie.

ika84
1. aug 2013

@nutrilon_lucia tak s tymto suhlasim

tatko_bebe
1. aug 2013

LOL treba to brat takto MK je sukromna stranka patriaca spol s r.o. kt potrebuje obchodne vztahy a platby za reklamu. A to nic ine nieje, povedzme si pravdu na to tato stranka aj hlavne sluzi

sisaka
2. aug 2013

@vvrka
@ika84 baby 100% suhlas

ika84
2. aug 2013

@tatko_bebe ale vsetko by malo mat svoje hranice

tatko_bebe
4. aug 2013

@ika84 hranice? hranice su dane spravanim spolocnosti tzv.normami. Normy si vytvara spolocnost sama. Je toto amoralne? mozno. Staci sa zamysliet nadtym ako sa sem nutrilonova Lucia prihlasuje, ona je tu pracovne od do. Ked jej padne tak sa rozluci. Je to pre nu praca ako pre nas nasa praca. Dostava za to mzdu, Modrykonik za to dostava peniaze od Nutricie SK. 🙂

bubulka722
4. aug 2013

@tatko_bebe
A zas donekonečna. Spoločnosti vládnu peniaze a keď nejde o peniaze, nejde o nič. Ja mám určité morálne princípy a neviem si predstaviť, že by som dokázala robiť prácu akúkoľvek len nech sa dobre nabalím. Kam smeruje táto spoločnosť založená na peniazoch? Nikomu nevadí ako toho druhého vedome či nevedome oklame alebo poškodí, každému ide len o vlastný profit. Celé zle! Mali by sme sa konečne zastaviť a porozmýšľať ako tou svojou prácou každý z nás prospieva spoločnosti nie len sám sebe alebo korporácii, ktorá nás platí almužnou ako najposlednejšiu šľapku a sama ryžuje na predaji nekresťanské prachy.
@nutrilon_lucia Ktoré kvality si najviac ceníš na materskom mlieku? Aj ty by si mala prehodnotiť prínos týchto tém pre mnohé "jednoduchšie" mamičky.

mami21
4. aug 2013

@nutrilon_lucia Hlavne to ze su v nom obsiahnute vsetky potrebene vitaminy plus probiotika. Chutovo stale chuti mojmu synovi. A taktiez ich formula je jemnejsia a lahsia ako tie ostatne, tym padom lahsie travi a co ma prekvapilo moj syn po 2 flasy prestal mat koliku. Som velmi spokojna lebo sa mi potvrdilo ze Nutrilon ( Aptamil) je mileko najpodobnejsie materskemu mlieku 🙂

kalifa28
4. aug 2013

odpovedám na otázku: ma um si necením absoutne vobec nič!!! je drahé, je ,,príliš,, dostupné, hociktoré nesadne hociktoremu dietatku, treba k nemu flašu, prevarenu vodu, nemožno ho ponuknut hocikedy, treba dodržiavat intervaly, služi ,,len,, ako potrava, neukludní, neuteší, uspí na príliš dlhu dobu (čo može v konečnom dosledku sposobit SIDS) treba po nom dat dieta odgrgnut, špeciálne nutrilon zvykne vraj zapekat a dalších vela, vela negatív. takže bud som ja nevzdelanec, alebo my možte vy pomoct s dilemou, čo konkretne by som si mala na um cenit!!!

emilia25
4. aug 2013

no mi ked sme kojili sme museli uzivat ake si kvapky co materske mlieko nema a v umelom mlieku je. to je asi vsetko.

pasteleria
4. aug 2013

@kalifa28
tak ked mamicka nebude mat mliecko, nechame babatko o hlade 😒
a neviem, ako si prisla na to, ze UM uspi na prilis dlhu dobu, to som este nepocula.
inac, ja som sice kojila, ale bolo to dost narocne, najlepsie by bolo to skombinovat asi. inac, moju MM zapekalo, tak neviem. mne sa zdalo, ze som toho mala malo, dufam, ze pri dalsom babatku budem lepsia dojka 😉
ale v jednom ma cistu pravdu, UM neutesi a MM presne naopak. baba su po mm viditelne stastnejsie 😀

pasteleria
4. aug 2013

@emilia25
myslite vigantol- vit. D3? predtym bol s takou tubickou, potom to stiahli z trhu a teraz sa to uz len kvapka po obrateni flase

sonice
4. aug 2013

žiadne. A netreba dodávať ani D3, najmä v tomto období, keď je slnko aj tam kde nechceme, ale tak raz za 3 dni dám, no,.. že by sa nepovedalo

emilia25
4. aug 2013

@pasteleria nie nie vigandol uzivame stale ale to boli take kvapky ktore sme kvapkali raz za mesiac a detska doktorka mi povedala ze materske mlieko neobsahuje nejaky vitamin a v umelom mlieku uz je.aj mi ich dala sama v ordinacii.

kalifa28
4. aug 2013

@pasteleria mamička z pravidla nemá mliečko práve kvôli dostupnosti a reklamovanosti UM, to by si malo mnoho žien, ktoré sa tak rady ohanaju kvalitami um uvedomit 😠 ja sama som prvu dceru nekojila a druhu kojím ešte stale, ale kojit som mohla (fyziologicky) len mi to žial nebolo zo strany.... osudu???? umožnené, práve preto, že v porodnici strčili malej flašu a ona ,,zázračne,, spala od jednej do piatej (no kto by odolal? ) že skrátka PR umeleho mlieka je tak prepracované, že dojčenie pri nom vyzerá ako jedna namáhavá, obetavá, zložitá vec, d ktorou sa neoplatí príliš zapodievat, ked UM je SKORO PODOBNE MATERSKEMU MLIEKU!!!!!!! je to blud jak hovado!!! a odpoved na tvoju otazku: čo by robila mamička, keby nebolo um????????? no predsa to iste, čo robila pred 100 rokmi! dojčila! a tie mizivé 2%, ktoré NAOZAJ nemožu dojčit (nevyvinuté prsne žlazy, laktačná psychoza) by žial museli svojmu dietatu dat kravske mlieko, alebo si zaobstarat miestnu dojku....

kalifa28
4. aug 2013

@pasteleria a ked tvoju dcerku mm zapekalo, mohla si skusit poriešit príjem vlakniny

ika84
4. aug 2013

ved jasne, samozrejme ze to nerobi z lasky k babatkam a z velkej chuti nezistne pomahat mamickam :D to by bolo:D

ika84
4. aug 2013

@tatko_bebe vyssie pre teba

pasteleria
4. aug 2013

@kalifa28
co?! to kde som napisala taku otazku, ze keby nebolo UM? som napisala, ze ked matka nemoze dojcit, tak co spravi, necha dieta o hlade?
tak pre teba by som rada napisala, ze ja som svoje prve jedine dieta dojcila, ale mala som s tym starosti, dufam, ze pri dalsich detoch to moje telo bude brat prirodzenejsie. ale jednoducho sme sa obe natrapili, hlavne na zaciatku. proste si myslim, ze vela stresu moze vyriesit aj UM. vela matiek preferuje podavanie umeleho mlieka pred materskym a ja to vobec neodsudzujem, prave naopak.
ty si mohla kojit fyziologicky, tak aky osud? jednoducho pri prvych detoch to este nevieme a ked si predstavim ten prvy mesiac, tak mam zimomriavky.
u mna by vyhrala kombinacia, nieco UM ulahci na zaciatku. a samozrejme som zabudla na zapaly. vies kolkym zenam sa zapali prsnik?
takze sa ludia spamatajte a neodsudzujte zeny, ktore nechcu kojit. je to ICH otazka vyberu!

nutrilon_lucia
autor
5. aug 2013

@mami21 Pekny den. Dakujeme, ze ste sa s nami podelila so svojou skusenostou 🙂

mdh
7. aug 2013

@kalifa28 Presne dnes som musela tejto teme venovat status.. Dokonca mi jedna uzivatelka napisala, ze UM ma viac vitaminov ako materske mlieko...

sense
7. aug 2013

@nutrilon_lucia na UM si cenim to ze keby som odkazana na MM tak moje dieta tu uz nie je, a uprimne zavidim vsetkym mamickam kt. mozu kojit, zial mne to nebolo dopriane napriek vsetkym snaham, babskym receptom a v neposlednej rade laktacnej poradkyni, ...

...a pre vsetky odporkyne umeleho mlieka len tolko keby nemate inu moznost tiez by ste po UM siahli, a neviem ci upokojuje prave len materske mlieko alebo ma na tom zasluhu kontakt koza na kozu matka dieta, ktorej ma moja laska dostatok...

barcelona94901
7. aug 2013

@ika84 suhlas ,to isté v porodnici UM a sestrička ma ako prvorodičku po sekcii hned zotrela ,že hm,nejde mu cucať ,klobučik treba skusiť a už mal fľašu s bebou,všetci mali bebu,to su tie ich zmluvy ....našťastie moj nemal žltačku,bola som aj ja hned fit a doma sme sa rozkojili,v porodnici iba lekár zdoraznoval,že materské mlieko je to najlepšie čo dieťa može dostať a že aspon ,minimálne pol roka kojiť,ak sa dá..v tom čase ,ked my sme boli v porodnici,tam bolo dosť mamín,ktoré sa nechali aj obviazať aby si zastavili mliečko 😖 vedľa mna mladá maminka čo ležala ,mala prirodzený porod,mliečko sa jej rozbehlo krásne,malinká sa jej bez problémov prisala a jediné čo som počula,že booože jaké budem mať prsia ,doma sa hned obviažem,nech tu na mna nepozeraju..bolo to také smutné..ako ,áno koľké maminy nemožu,nemaju podporu,techniku,nevedia to,aj mne to chvíľku trvalo,kým sme na to prišli a um sme znižovali,naučil sa prisať,aj ked sme mali fľašku a klobučik na začiatkoch,neskor aj pár zápalov ..ale nechápem maminy,ktoré si pre postavu a vlastné pohodlie vybrali um ,vzdali sa mm a potom aj tu napíšu,že kojacim udrelo mlieko do hlavy ,atd..že neni rozdiel medzi mm a um,mlieko ako mlieko..to mi príde uplne scestnéééé 😠

barcelona94901
7. aug 2013

@mdh a ešte ked niekto v dnešnej dobe napíše,že má slabé mlieko,to je taká blbosť....

aj porodnice jedna propaguje bebu,druhá nutrilon ,tretia to..lebo všetky su najlepšie..a zrazu bum daju správy ,že sa otrávilo toľko a toľko detí ..ako dnes je to v číne ,kde je napísané ,že zajtra to nebude vo Francuzsku,Polsku,či Slovensku?
propaguje sa zloženie všetkeho,ešte aj cukroviniek ,ktoré su nezdravé,reklama,biznis ...ale kde je udaj o kontrolách,bezpečnosti?
koľko krát bolo počuť,ten a ten príkrm stiahnutý z trhu,pretože obsahoval sklo....hlavná vec ,že ide o "zdravu" stravu pre drobcov..tam kde by mala byť tá najvyššia komtrola sa deju zlýhania ,ako má matka vedieť,že zrovna jej dieťa nebude tou obeťou ?
mna teda nezaujíma iba to,čo sa píše na nejakej škatuľke..je smutné,že sa toľko reklamuje tu sunár,tam beba,tam hipp čaje,teraz zrovna nutrilon ,zajtra zas niečo iné,akože ešte lepšie a kojenie,človek aby hľadal lupou informácie,fakt veľmi smutnéééé

salome_82
7. aug 2013

@emilia25 Nebol to vit. K? Mne pediatrička povedala, že ak by sme prešli na UM, káčko už netreba dávať, tak predpokladám, že to si myslela 🙂

mdh
7. aug 2013

@barcelona94901 som toho isteho nazoru, len niektorym zenam sa to proste vysvetlit neda ☹