Naša poradkyňa Lucka vám odpovie na vaše otázky o Nutrilone
Máte otázky ohľadne Nutrilonu? Ktorý výrobok je vhodný pre vaše dieťatko, ako mlieko pripravovať, koľko by vaše dieťatko malo vypiť, alebo prečo si vybrať práve Nutrilon? Pýtajte sa na čokoľvek, rada vám odpoviem. 🙂
@hocy79 Pekny den. Grckanie u deti, ktore prejdu z dojcenia na dojcenske mlieka, je normalne. Vo vseobecnosti je grckanie u deti cca do 6 mesiacov prirodzene, pretoze suvisi s nezrelym traviacim traktom. Co sa tyka pripravy s mensim poctom odmeriek, urcite neodporucam, pretoze kazda odmerka ma iste mnozstvo energie a nutrientov a mohlo by to dietatku chybat. Mozete skusit zahustit mliecko Nutritonom ( bohuzial, neviem ci je dostupny v Nemecku) alebo nemliecnou kasou ryzovou ( 1-2 PL ) . Vzdy po napapani a odgrgnuti ulozte dietatko do 45 stupnovej polohy , cca na 30 minut. Pomaha to pri grckani.
@zmizik Pekny den. Ja by som navrhovala nezatrhnut mlieko uplne, ale skusit je davat mensie davky . Mozete skusit robit mliecne polievky, ale postupne davat mensie mnozstva mlieka...alebo skuste ku kazdemu jedlu dat malu flasku s mliekom. Vziat jej hned vsetko mlieko a nutit ju do jedla by nebola dobra volby, mohla by si vypestovat odpor apriori k strave a bolo by to ovela horsie. Nemusite sa ale obavat, mleiko jej nebude chutit vecne, deti zvyknu zo dna na den zmenit chut.
Mile mamicky, dakujem za vase otazky a nazory, pre dnes sa s vami lucim....uzite si este pekny den 🙂
Od pondelka obeda nám prepisala dr. Nutrilon Allergy Digestive Care, odvtedy ma malá (ma 2 mesiace) inú stolicu (zeleno-žlto-hnedú, redsiu) je to v poriadku? To si tak zvyká?
Prosím Vás, to mliecko ma byť aj také redsie? Dávam 120ml vody a 4 odmerky...ďakujem krásne za odpovede.
Dobrý deň,chcem sa opýtať,kúpila som malému nutrilon good slipe,v noci sme mu skúsili dať jednu dávku a bol po nej nervózny nespinkal nám,môže byť že to bolo pre neho silné?A môžem mu skúsiť dať 2 odmerky obyčajného nutrilonu a 2 odmerky toho good slipe?Ďakujem
Kojila som 4 mesiace aj dokrmovala nutrilonom HA ,stavala som k nemu 2 krat,teraz uz nemam tolko svojho mlieka vypije viac nutrilonu aj castejsie sa budi v noci co 2 az 3 hodky,moze to byt tym ze ho uz tolko nekojim? Myslite ze uz mu mlieko nestaci?chcelo by to asi nieco hustejsie ale nutrilon sa tusim nezahustuje ☹ dakujem za odpoved
@camacama Pekny den. Ano, stolica je v poriadku, pri specialnych mliekach, ktore maju vysoko stiepenu bielkovinu je stolica sfarbena do zlto-zelena az zelena. Moze to byt len docasne, alebo to moze pretrvavat pocas celeho uzivania, v oboch pripadoch je to normlane, zalezi na stupni zrelosti traviaceho traktu.
@lenkalienka25 Pekny den. Ano, je to mozne, dietako si postupne zvyka na ine pomery bielkovin a moze to byna neho zo zaciatku prilis syte. A ano,pokojne mozete miesat klasicky Nutrilon a Nutrilon good sleep. Niektorym detom to takto staci na zasytenie.
@beyonce11 Pekny den. Dietatko, ktore je zvyknute na mamickine mliecko, je zvyknute sa castejsie budit aj kvoli kontaktu s nou, nemusi to byt len tym, ze je hladne. V pripade, ze zacinate mat menej mliecka, mozete skusit podporu na zvysenie tvorby , ci uz homeopatiu alebo caje. V tomto obdobi je pomerne caste, ze mamicky maju menej mliecka, pretoze deti su v rastovom spurte ich potreba je vyssia. Samozrejme mozete dokrmovat mlieckom. Kedze mate HA mlieko, predpokladam, ze ste vy alebo otecko dietatka alergik, tak bohuzial ziadne sytiace mlieko nie je mozne podavat, aby sa nenarusila prevencia HA . V pripade, ze je dietako hladne , mozete sa poradit s lekarkou o zvyseni mnozstva mliecka ( neviem kolko teraz vypije) alebo o moznosti zahustenia nemliecnou ryzovou kasou ( lekari to zvyknu odporucat) Ale nocne budenie moze byt len prejav toho, ze potrebuje dietako vasu blizkost.
Dobrý deň. Dcérka je približne od 5 mesiacov na Nutrilone Comfort. O pár dní bude mať ukončený 11. mesiac a zrazu mi začala mliečko odmietať. Teda na raňajky nemá problém, ale zvykli sme mliečko dávať ešte na olovrant a to už odmieta. Myslela som, že by možno bolo dobré zmeniť chuť (keďže pri mliečku 2x denne by som zatiaľ chcela zostať). Bolo by možné začať jej dávať Nutrilon 3 banán alebo vanilka, aj keď ešte nemá ukončený 12. mesiac, ako sa píše na obale? Ďakujem za odpoveď. Natália
@natali.83 Pekny den. Ano, je mozne , ze dcerka zacala protestovat pre chut mliecka,ale u niektorych deti pride obdobie, kedy maju pocit, ze nepotrebuju tolko mlieka 🙂 proste im zacne viac vyhovovat nemliecna, pestra strava...co sa tyka vyskusania vanilkoveho alebo bananoveho mliecka, mozete skusit, ale aby ste nemuseli kupovat velke balenie Nutrilonu , tak kupte vanilkovu alebo bananaovu Nutrilon kasu a skuste jej dat ochutnat najskor to, ci bude tu chut vobec tolerovat. A ano, mozete dat aj skor, aj ked nema este 12 mesiacov.
@nutrilon_lucia Dakujem,večer skúsim pomiesat a uvidíme s ešte sa cchcem opýtať keď som alergicka mám mu dávať nutrilon ja?ďakujem
@nutrilon_lucia Ďakujem za odpoveď. Tiež si to spájam s tým, že už ochutnala toľko vecí, že jej zrazu mliečko nepríde ako to naj. 🙂 Banánovú, vanilkovú (a aj kadejakú inú) chuť už máme odskúšanú na mliečnych kašičkách, ktoré má rada, tak snáď nebude problém. 🙂
@lenkalienka25 V pripade, ze je jeden z rodicov alergik, tak by bolo vhodne podavat HA mlieko, ale ked ste uz zacali s klasickym , tak pokracujte, uvidite ako to bude znasat. Keby sa pridruzili nejake traviace probelmy, ktore neprechadzaju, napriklad redsia stolica,alebo kozne prejavy, tak to konzultujte s lekarkou. Ale pokial nie ste alergicka na potraviny, tak pravdepodobnost je velmi mala.
@natali.83 tak potom by to nemal byt problem,, ked uz tieto chute ochutnala. 🙂 pekny den
Ahoj,moj maly ma 18 mesiacov, teraz prveho augusta som ho prestala kojit, bolo to uz strasne bolestive. Davam mu Nutrilon, rano, na obed pred spankom a vecer, tiez pred spanim. Zacal mat taku zltozelenu hnacku.Moze to byt z neho? a naco obsahuje taurin?Dakujem
@natkapd26 pekny den. Ano, je to normalny priebeh prisposobovania sa crievka novemu typu bielkoviny a isty cas moze byt farba aj konzistencia stolice zmenena. Co sa tyka taurinu, je to aminokyselina, ktora je dolezita pri absorbcii tukov a dolezita pri dozrievani mozgu. Materske mlieko taurin tiez obsahuje,(mnozstvo asi 30x viac ako kravske) preto je do dojcenskych a batoliacich mliek pridavany, pretoze si ho dieta nedokaze vytvorit este same.
Mile mamicky, dakujem za vase otazky a skusenosti. Pre dnes sa vami lucim a prajem krasny zvysok dna s vasimi ratolestami. 🙂
@nutrilon_lucia dakujem
@nutrilon_lucia Alergicka niesom na potraviny,ale čo tak sledujem malého,ma riedku stolicu a kaka mi len raz za den,včera napríklad vôbec nekakal,myslíte že mu mám začať dávať ten ha nutrilon?A to je na predpis od pediatricky alebo alergologa?Ďakujem
dobrý deň. Môj chlapček má 20 mesiacov a doteraz používame mlieka nutrilon. Dávala som mu klasickú 3 no chcela som vyskúšať ten nový nutrilon 3 k správnej funkcii imunitného systému. Už po dvoch mliečkach sa mi celý vyhádzal a vôbec mi nevypil celú fľašu ako zvykol a aj ho z neho nadvihovalo na zvracanie. Hneď som prešla na klasické a zase to je v poriadku, pekne papá a hlavne všetko len nám zaťiaľ ostali tie vyrážky. Ako to je možné? veď je to rovnaká značka. za odpoveď vopred ďakujem Monika
@lenkalienka25 Pekny den. Ta stolica je v poriadku, deti maju roznu konzistzenciu aj frekvenciu stolice. Suvisi to z nezrelostou traviaceho traktu. Pokial nie je v rodine alergicka zataz, nevidim dovod na HA mlieko. Ak su uz niektore z traviacich problemov, napriklad koliky ( caste) ,alebo pretrvavajuca tvrda stolica, tak je mozne na isty cas podavat dietatku specialne dieteticke mlieka. Ale ak je to len sporadicke, tak to nie je nutne. HA mlieko moze predpisovat pediater, ale len na zaklade predlozenia potvrdenia, ze je matka alebo otec alergik.
@moncahe Pekny den. Bohuzial, k tomuto sa neviem vyjadrit, pretoze zlozenie mlieka sme nemenili. Menil sa len dizajn a niektore znenia odporucani. Co sa tyka odmietania, pravdepodobne sa uvolnila viac aroma a chut rastlinnych olejov a rybieho oleja a preto syncek mohol odmietat mliecko pre tuto specificku prichut . Nie je to vsak ziadne zdravotne riziko. K vyrazkam sa bohuzial neviem vyjadrit. Je mozne, ze to bola len zhoda okolnosti,ale v kazdom pripade by som odporucala konzultovat s pani doktorkou.
@nutrilon_lucia Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu, ako prejst na mliecka nutrilon. Mala ma 21 mesiacov a doteraz sme sa plne dojcili. Kupila som v obchode Nutrilon tusim od 11. mesiaca, ale totalne ju napinalo na zvracanie, asi jej nechutilo. Je mi jasne, ze po plnom dojceni asi nebude lahke prejst na UM, ale velmi rada by som jej mliecko davala aj nadalej, ked uz nemozem vlastne. Vedeli by ste mi poradit napr. iny typ, alebo ako na odmietacov mliecka?
@strociatka Pekny den. Ano, presne ako pisete, plne dojcene deti velmi tazko prijimaju umele mlieko, alebo lepsie povedane akekolvek mlieko. Vo väcsine pripadov to ale nesuvisi s mliekom a jeho chutov,ale skor so sposobom podavania. Pre deti je fyziologicky prirodzeny mamin prsnik a na vsetko ostatne si musia navyknut. Flasky su im nesympaticke 🙂 lebo sanie z nich je pre deti navyknute na prsnik neprirodzene a ma uplne ine anatomicke pomery. Mozete skusit podavat mliecko z poharika. Dalsia vec je samozrejme aj trochu ina chut mliecka, pretoze materske je nasladle a v batoliacich je mozna trochu vyraznejsia chut rastlinnych olejov a rybieho oleja, co v materskom mlieku samozrejme necit. Ale bohuzial, inak tam tie LCP mastne kyseliny nedostaneme. 🙂 Dalsia z moznosti je, ze ak ma mamicka este mliecko, tak si ho odstrieka a da deitatku do poharika, alebo flasky, dieta citi znamu chut a potom uz po par razoch si osvoji aj chut ineho mlieka, kedze si zafixuje poharik lebo flasku. Samozrejme nie je to univerzalny recept na "odmietacov" ale u niekotrych deti to funguje. Pytali ste sa na inu znacku, to samozrjeme mozete skusit, ale ja bohuzial ine znacky co sa chuti tyka nemam odskusane 🙂 ale mozete skusit Hami, niektorym detom chuti viac..
@nutrilon_lucia Dakujem za odpoved, flasku sme uz naucili, krasne z nej pije caje, dokonca aj kase. Inou znackou som nemyslela Bebu, Sunar, ci Hami, ale mozno z Nutrilonu iny druh, prichut a pod. Lebo mala je desna opica usata, aj kasu mi vypije jedine bezmliecnu, akonahle v comkolvek zaciti mlieko, ihned mi to pluje von, alebo ju natiahne.
Zial mliecko uz nemam absolutne ziadne a tak nie je mmozne skusat miesat ☹
@nutrilon_lucia Dďakujem tak stolicu ma riedku s koliky zatiaľ nemáme chvalabohu a čo sa týka kakania keď sa dnes nevykaka mám mu pomôcť alebo môžem ešte počkať?
@strociatka Aha 🙂 tak mozete skusit inu prichut, su ochutene Nutrilony, starsim viac chutia, lebo ako ste napisala, ze ked zaciti mliecnu chut odmieta, tak s tym bojuje vela starsich deti....

Dobry den.Moj syn bude mať o dva týždne 4 mesiace.Včera som začala davať Nurtilon (Aptamil PRE,žijeme v Nemecku,150 ml) .zo dna na den som prestala kojiť. Problem je,že dosť často po papaní grcká.Mohla by som do tych 150 ml dať len 4 odmerky-normalne maju byť 5.aby bolo mliečko redšie a možno ľahšie strávitelné.Dakujem za odpoved..