icon

Mal by vedieť každý tancovať?

petermodrovsky
20. aug 2012

Myslíte si, že tanec má byť prirodzenou súčasťou našej spoločenskej výbavy? V čom vidíte výhodu ak niekto vie tancovať?

Strana
z2
danjelca
21. aug 2012

absolutne si nemyslím že tancovanie je potreba nutná, aj zlý tanečník môže byt super partner v živote a naopak🙂

tatiankam
21. aug 2012

urcite vyhodou je,ked pridete do spolocnosti a viete sa bavit aj tancovat,takych ludia maju radi.Tancovat nevie kazdy,pokusit sa o to clovek moze ale je to ako zo sportom,niekto poda slaby vykon,skoro ziadny a niekto dokaze strhnut ludi zo stoliciek 🙂

graceful9
21. aug 2012

Podla mna je super, ak vie človek aspoň trochu tancovať. Ja osobne som absolútny antitalent. Nemám žiaden rytmus a vôbec neviem, čo robiť s rukami, čo s nohami 😅 je mi to ľúto, pretože keď sme na nejakej akcii, mám smrť v očiach ak mám ísť na parket...

billam
21. aug 2012

Čistá reklama 🙂...v BA sú aj lepsie skoly, nez Modrovskeho 🙂

stardust
21. aug 2012

ale ved toto tu je reklama 😀 😀 😀

halienka
21. aug 2012

@stardust zrejme povolená, je mesiac s Modrovským 😉

minewka
21. aug 2012

@petermodrovsky zaujímava téma....jasné, že by každý mal vedieť zatancovať aspoň niečo typu Medveďku, daj labku 😀

Tiež by zaujímalo, od akej doby možno dieťa dať na tanec? Myslím, že moja dcérka má veľký zmysel pre rytmus, tanec, je ešte maličká, má len 1,5 roka - ale ešte som takto žiadne dieťa nevidela tancovať - v takom rytme, pohyboch, neviem, odkiaľ to má-- volám to černošské tance ...aj keď takýchto predkov nemá 😀 ...vždy a hocikde, keď počuje hudbu, začne tancovať, hoci posediačky v kočíku...

Dá sa už u takto malých detí spozorovať talent, či vlohy na tanec?

stardust
21. aug 2012

@halienka a hlavne zaplatena 😉

lienockaa
23. aug 2012

Ano mal,aspon zaklad..u nas sa hovorilo "tanec nie robota,ale ked to nevies,tak je psota"..🙂to mam este od starych rodicov vetu..🙂tancovat vedeli a ucili to aj vnucata..vsetky styri sa im to naucit podarilo..ale iba moj brat tancoval aj vo folklornom subore a aj v divadle..skoda,ze sa tym nezivi..ostatni sme plesovi,svadbovi,laska k tancu ostala..nevieme ist ani normalne cvicit,preferujeme pohyb,ktoreho sucastou je tanec..ucime tancovat aj nase deti,zda sa,ze ich to bavi,su vsetci tancaschopni..🙂

vejinka
23. aug 2012

no zdravim ja som pocula ze kto dobre tancuje je dobry v posteli 😀 😀 😀 😀 co je na tom pravdy neviem .. moj muz je drevo ale deti robit vie 😀

macinkamm
30. aug 2012

Tanec je jeden z najoslobodzujúcejších aktivít choď do toho skús najprv tak doma skákať na čokoľvek čo Ti príde super hudba 😀

majcik
6. sep 2012

Tiez si myslim, ze je fajn, ked clovek zvlada zakladne tanecne prvky, ktore urcite parkrat za zivot na spolocenskych akciach vyuzije. Ale... nie je to vzdy take jednoduche. Mam hudobny sluch, zmysel pre rytmus -taky priemer, naucila som sa hrat na syntaku a organe ako samouk, dokazem aj sprevadzat spev inych, improvizovat... ale neviem svoje hudobne citenie kultivovane preniest do pohybov tela. Ludove tance - to zvladnem ako-tak, ale nic specialne, proste tie klasicke naucene kroky, ale ziadna improvizacia. Neviem, ci je to v tom, ze sa neviem odviazat a dostatocne uvolnit alebo som drevo v tomto smere. Absolvovala som kedysi pred svadbou s manzelou klasicky tanecny kurz, aby to nebola na nasej svadbe az taka katastrofa 😀 Ale nemam z toho zabavu, manzel /celkom schopny tanecnik/ moje pohyby hodnoti ako tvrde... takze sama pre seba som si takou zahadou v tomto smere... O par dni ideme na dalsiu svadbu, vidim to tak ,ze pocas "modernej" hudby si radsej posedim a pokecam... proste ja neviem, co mam vtedy na tom parkete robit 😀

Strana
z2