Deti v nákupnom košíku
celkom by ma zaujimal nazor ludi, na deti sediace v nakupnej casti nakupneho kosika.
stretla som sa s tym na inom portali, kde niektori obcania uplne zatracovali decka v kosiku.
osobne som ich tam vozila, lebo som
1. rychlo nakupila
2. bolo to pre nich bezpecne uzemie, nikomu sa nemotali pod nohami, neutekali, nic nerozbili a nikdy sa im nestal uraz. 😉 😀
oponujuce pripmomienky boli, ze je to nehygienicke.
moj nazor na to, ze nkto si nic nenalozi do kosa nezabalene v stave okamzitej konzumacie. ved si predstavte, ze vrece zemiakov date na pokladnicny pas a nakup za vami si na to iste miesto polozi niekto sacik s pecivom.
nedavno som videla foto, ako myska beha po obchode (nie tesco), ale zjavne toto ludom viac vadilo ako deti v kosiku, netusiac, co im moze sposobit leptospiroza z mysacich vyluckov.... ☹
mne to tiez vadi, pretoze do kosika patria potraviny, nie deti. Tiez chodievam nakupovat s detmi (krstny syn, synovec) a nikdy ma nenapadlo ich davat do kosika. Deti mi nikam nebehaju, jednoducho su tak vychovane a nikdy s nimi nemam ziaden problem...staci chciet a prestat sa vyhovarat, ze sa to neda. Moj nazor...
necitam prispevky ale vzhladom na nazov ma napadlo, ze ked uz niekto protestuje, ze deti v nakuponom kosiku, tak veru ste mali vidiet ako minule v |Lidli dala mamka asi 14 m chlapceka na pas....stal tam oprety o pultik so sladkostami a myslim, ze vsetci mali v ociach ten pohlad co ja...ze preboha, pas sa pohne a dietatko spadne...Mamicka to urobila preto aby jej nevyvadzal, co robil uz cestou k pokladni. Akoze.....chapem ze dieta vyvadza ale zas toto neurobim ani keby sa hadzalo o zem. Nik jej nic nepovedal, ani pani za pokladnou a ked sa pas pohol vzala maleho na ruky.
a mladsieho som do kosika davala sediet - stat nie je bezpecne a starsi kracal povedla. TEraz uz kracaju povedla obaja - mala este nesedi, tak v kosiku nie je...je v kociariku..nakupojem do tasky a pri pokladni vylozim na velike nakupy nema cenu brat 3 ...to poslem muza zo zoznamom...ma to vyhodu, nakupi len to co napisem. Osobne ma nikdy nenapadlo pozastavit sa nad tym ,ze je nehygienicke davat dieta do kosika nakupnej casti.
@tami263 Keď budeš mať vlastné dieťa, zmeníš názor 🙂 Ja mám tiež neter, ktorá je pri rodičoch neposlušná, vzdorovitá, a keď bola u mňa na prázdninách, poslúchala ma na slovo. Môj syn to isté, keď ho nechám u mamy alebo u sestry, je poslušný, doma je to hotový chodiaci vzdor. Takže je ťažko súdiť, ako je alebo nie je dieťa vychované. My toho nášho teda nerozmaznávame, ale žiaľbohu, keď je dieťa v období vzdoru a navyše má svojskú povahu, veľmi s ním nehneš...
Moja je vychovana a davala som ju do kosika lebo sa chcela vozit 🙂 nevidim na tom nic zle
Nebudte alibistky vase deti su zarucene zle vychovane lebo ich vozite v kosiku - to este nepoznate podla coho sa spozna zle vychovane dieta???? Je to predsa absolutne jednoduche stanete si ku vchodu obchodaku a kazde dieta ktore sa vezie vo vnutri kosika je rozmaznany nevychovany pracek s absolutne neschopnymi rodicmi - najcastejsie matkou - boze toto by mali patentovat takyto prieskum
necitala som vsetky prispevky, ale moja drobka ma necelych 15m a v kosiku sa vozime velmi radi... sice sme zacali len nedavno, ale zapacilo sa nam to az tak, ze aj ked ideme iba okolo obchodu, tak uz sa taha ku kosikom a prosika, aby sa mohla povozit 😀 a co sa tyka dietata na pase? aj my sme uz na nom boli aaa??? sice sme tam nestali pretoze uznavam, ze je to dost nebezpecne, ale kym sme sa este nevozili v kosiku a mala mi po obchode bezkala, tak bolo bezpecnejsie ju na ten pas posadit a tak si pripravit veci ako ju nechat na zemi len tak kedze este jej chodza nebola 100 % a hygiena? a co piesok, preliezky alebo milion inych veci, kt. dieta denne chyti do ruky alebo sa ich iba dotkne? to maju zit deti v bubline? alebo to bolo myslene, ze je to nehygienicke vzhladom na potraviny? v takom pripade radsej ani nemysliet na to v akych nehygienickych podmienkach sa nachadzaju vsetky potraviny skor ako sa dostanu ku konecnemu spotrebitelovi 😀
@tami263 Prosim ta, ak mas moznost vytlac si tento tvoj prispevok daj ho nejakej doverahydnej osobe a popros ju, aby ti ho vratila v r. 2018 na Vianoce.
Potom uvidis, ze to co tu hlasas je sice krasne a mudre ale len cista teoria. Uvidis ako to zvladnes ty so svojim dietatom. Niekedy sa aj ta najlepsia vychova minie ucinkom. Proste je to tak, nie je to nechopnostou rodicov. Deti su samostatny a jedinecny zivel. Kazde jedno.
@tami263 v obchode nenakladas len potraviny, ale aj spotrebny tovar, ktory sa valal kade tade, behalo po nom 1000 mysi atd... dalej v obch. retazci nahdes aj teraz aktualny zahradnicky material, ako rozne zemite zmesi. vies z coho sa vyraba hlina do pareniska na priesady? aj z ludskych vykalov, spytaj sa ludi na cisticke odpadovych vod 😉 . komposty by mali tliet dlhsiu dobu, ale to by producenti moc nazrobili 😀 . myslis, ze to tych igelitov sa to bali nejako sterilne? dokonca v tych igelitovych vreciach su take minidierky, aby zem mohla dychat. pricuchni si sem tam, po com to razi 😉
@maca_p toto nevysvetlis, to chce prax 😅 ... az deti nas naucia, ze plati: Nikdy nehovor nikdy 😉
@zuzkaanicka jaaaaj veru. ani 1000 malych smudlov nenarobi tolko spiny, ako nam serviruju hypermarkety a ich marketingove tahy v peknom obale oznacenom AKCIA 😉 😉
@zita19 to ano, kazde dieta je ine a jedinecne, ja to viem, ale ziadne sa ti do kosika nebude pytat, kym ho tam ty sama nedas 🙂 ja teraz neidem rozoberat vychovu ako taku, ale vyjadrovala som sa k danej teme, jednoducho nemyslim, ze deti patria DO nakupneho kosika. Da sa s dietatom nakupit aj bez toho, aby musel byt priamo v nakupnom kosiku.
@maca_p a ano, urcite ze obaly jednotlivych potravin nie su sterilne a to je dalsi dovod preco by som deti nedavala priamo do nakupneho kosika...okrem toho, to nie je dovod a argument na to, aby sme ten kosik zaspinili este viac, ci? casto sa aj detom stane, ze stupia do nejakeho psieho hovienka a matky ich potom vkladaju do nakupnych kosikov a ini si tam potom maju vkladat potraviny do s prepacenim zahovneneho kosika..no fakt fasa riesenie. Ale zasa len zdoraznujem, je to moj nazor, ktory nezmenim.
@tami263 no, ono niekedy staci, ze Tvoje dieta uvidi, ze ine dieta sa tak vezie a bude chciet tiez vyskusat 😉
@tami263 tak zelam vela entuziazmu a ziadne dieta ADHD, lebo inak budes vdacna za ten kosik, aby si mohla aspon co to nahadzat. a nieto este dve deti, ktore sa ti rozbehnu na opacnu stranu 😉 .
supermarket je proste priestor, kde pre deti neplatia ziadne pravidla, divocina 🙂 .
ale teda cest vynimkam.
vzdy som tuzila po kludnych detoch 😉
@zuzkaanicka aj sa mi to stalo vela krat...so svojim synovcom som vyse roka bola kazdy jeden den toho casu, kezde jeho mama sa musela vratit do prace a jeho otec tiez pracoval, maleho nechceli dat do jasli, takze bol od dvoch rokov skoro kazdy den so mnou od rana do vecera. Tym padom sme chodievali aj nakupovat a stalo sa, ze sa mi maly pytal do kosika, lebo to videl inde, ale jednoducho som mu vysvetlila, ze preco to nie je spravne a on to pochopil. Aj ked musim priznat ze on je do dnesneho dna taky poslusny a dobry chalan a priznavam, ze su urcite aj tvrdohlavejsie deti (ako napr. moj krstny syn) ale aj tym sa to da vysvetlit.
@stardust chapem kam tym mieris, ale aj tak ti hovorim len svoj nazor. Myslim ze vkladat deti do kosika je nehygienicke. A to je fakt.
@maca_p pozri, ja teba ani ziadnu matku ktora to robi, neodsudzujem, len som odpovedala autorke na otazku, ci to niekomu vadi..a ja som sa vyjadrila, ze ano, mne to vadi 🙂 verim, ze s detmi to je niekedy tazke a preto neodsudzujem, len vravim, ze mi to vadi, tot vsjo 🙂
@tami263 tak zelam poslusne a do kosika sa nepytajuce deti.
@maca_p a to ste nas mali vidiet v nedelu. 4dospeli, 2 deti,obe v 1 voziku,mladsia tam,kde je miesto na to urcene,maly v nakupnej casti,aj nakup sa zmestil. Nikto neprotestoval,moja svokra je pritom dost,dakedy na,moj vkus az prilis na,hygienu,ale toto teda neriesi.
a @tami263,nemam nevychovane deti,dnes som s nimi bola nakupit sama(ako to aj vacsinou byva),mala v kociku,maly vedla mna,uplna pohodicka,dokonca pri pokladni pozbieral take tie ozdobne maslicky na balicky,ktore tam,niekto nechal rozhadzane,ja s nim v obchode problem,nemam(a keby bol,viem,si ho vyriesit). Do vozika ide,lebo mu to dovolime my. V dm vo voziku v zivote nesedel,tam sa mu paci maly nakupny vozicek,co si moze tlacit. Mozno by to mali zriadit v tescu tiez. 🙂
https://www.facebook.com/CeskaRepublika24/photo...
jaj este toto ma napadlo v suvislosti s touto fotkou z FB. pred casom sme mali chut na cerstveho pstruha, tak reku ideme do tesca, tam zarucene budu v akvarku plavat. plavali, niektori hore bruchom. zdeseni sme oznamili predavacom tuto smutnu novinu, ze zopar pstruhov malo zrejme nedokysliceny mozog a zdochlo, ze treba vyhodit a odpisat skody. na nase zdesenie ich zacali cistit a predali ich ako ocistene, vakuovo balene pstruhy, este za vyssiu sumu, nez tie cerstve. ktovie ako dlho boli zdochnute. 😉
@tami263 jaaaj, co vsetko je nehygienicke? potom nepodas synovcovi ani ruku lebo aj to nehygienicke? vies kolko bakterii sa na takej ruke nachadza??? 😀 😀 😀 a dieta do kocika nepatri? ze sa da nakupovat aj bez toho? ta mi prosim ta povedz ako urobis vacsi nakup s rocnym dietatom ked ti uz v kociku velmi neobsedi??? alebo skus si tlacit aj kocik aj kosik, je to zabava fakt 😀 oki, 2 rocne dieta to je uz ine, ale aj tak... preco nie? 😒
@tami263 ono, mozno aj prebalovanie nie je prave hygienicke 😖 😅
Jasne, nemusis posluchnut dieta a dat ho do vozika ... ale ja by som bola v takychto temach opatrna ... ono, dieta v prenatalnom veku je vzdy velmi poslusne 😉 ... a vacsina matiek Ti potvrdi, ze az pri detoch sa naucili hovorit to zname: nikdy nehovor nikdy 😉 ... moja skusenost je taka, ze ak som kedysi davno hovorila, ze toto by som ja s detmi nikdy nerobila, tak som sa isto po case chytila za nos 😅
@zuzkaanicka presne! Ony tie ruzove zasady o tom,co ako to bude vyzerat,ako to bude u nas a nie tak,ano som videla cela zdesena,ze to ako mozu dovolit,pripustit,preco to robia,paneboze takto, postupne padaju od narodenia cloviecika.
@siska53 no a ked sa deti dopracuju do puberty, tak potom ... hmmm ... skoda mlcat 😅

@cmulinko ahoj ty si ma tak rozosmiala ..presne je to tak aj u nas..a este aj pes..ked prideme s nakupov cely stastny sa mi mota pod nohy nie raz som sa potkla ..