Nešťastie v Michalovciach
Vcera som prisla z prace domov,
zapla som si o 19.30 hlavne spravy na tv joj,
a vobec nespomenuli ako postupuje to co sa stalo Novym rokom v Michalovciach.
Takato udalost, ze nasli podozriveho nestoji ani za zmienku v hl. spravach?
@kukulienka999 v hl. spravach to nehovorili, neviem mozno v krimi ale tie com nevidela
Skôr to nehovorili, lebo nemôžu.
Na markize davali o tom.chytili podozriveho
Až teraz čítam tv joj, my keď kukame správy tak Markízu. Tam hovorili, že chytili podozrivého. Ale podozrivý ešte neznamená, že to je aj páchateľ
@moni106 asi zacnem kukat spravy na markize, lebo dlhe roky pozerame na jojke ale toto ma teda dostalo, ze o tom vobec neinformovali
Bolo to hneď na začiatku v krimi
Ma byt tlačovka o 11tej
@adrianap83 ako myslis kvoli tomu ze to bol rasisticky zlocin?
@bibasc a kde?
správi na JOJ a Markíze. Nič v zlom,ale hladaju len senzácie a dost vecí zámerne zavádzaju.
@brembo na jojke pozeram spravy uz par rokov,
Kazdy si musi vyhodnotit a kriticky interpretovat co je mu predostierane zo vsetkych stran
Na ta3, Hamran
nejde o zmienku... Niekedy sa polícia veľmi nevyjadruje k prípadu/prípadom aby páchateľ nemal informácie o tom aké kroky podnikajú vo vyšetrovaní, čo zistili, na koho majú podozrenie, odtlačky prstov, biologický materiál, pachové stopy.... Páchateľ môže v kľude pozerať doma televíziu, sledovať najnovšie "bombastické" správy na internete, zdvihnúť cvičky a za 1 deň ujsť do hocijakej krajiny. Ak by sa v inom prípade jednalo o napr. masového vraha, nekrofila a podobne, páchateľ môže zmeniť rétoriku činov, plány, cykly, miesta, zvoliť vyčkávaciu taktiku (aj roky) a to by všetko mohlo zmiasť vyšetrovanie a skresliť profil zločinca. Takže preto možno žiadne info...
Práve teraz na TA3 je k tomu tlačovka ... ako ho v Žiline vo vlaku spacifikovali
ešte v včera bola info, že to bol mladík z osady, ktorý svoju obeť ani nepoznal....
nesledujem to ale je to hrozné čo sa môže stať. Ideš domov z práce, z obchodu a zrazu..... Ja si nejako tieto veci nepripúšťam, ale občas sa tak zamyslím, že už ani tu nie je bezpečne ako kedysi. Stačí byť v nesprávnom čase na nesprávnom mieste ...
@kvetinka75 dialo sa to vzdy. Ked som bola mladsia,sledovala som kriminalne pripady slovenska,ci nejak tak. A tam boli aj brutalnejsie vrazdy,este z cias ked som ani ja nezila. To nie je len teraz. Ja som zvyknuta chodit peso cez cele mesto z prace vecer okolo 22,no teraz si volam taxi. A asi aj dlho este budem
Učte seba a svoje deti základné veci.
1.Vzdy a všade sledujte svoje okolie ( ľudí a okolie,cesty,..)
2.Pri podozrení,že vás niekto sleduje volajte políciu ( aj keď zbytočne),povedzte kto ste,kde ste a že máte strach o svoj život.Obzrite si človeka čo vás sleduje a opíšte ho ( výška,vlasy,oblečenie,tetovania,chôdza,atď...)Ostaňte na uvedenej ulici,okolí...hoci aj krúžiť po tej istej trase.
3.A hlavne,pripravte a naučte sa brániť sa.Na pomoc môžete použiť čokoľvek,čo máte poruke ( kabelka,dáždnik,opasok,kľúče,...)
4.Ak vidíte niekoho na blízku,kricte...ale nie pomoc ( na to nikto nepočúva väčšinou),kricte vety typu: Pane,prestaňte ma sledovať,bojim sa.Pane,prečo ma prenasledujete?Kricte nahlas a pomenovavajte situáciu.Na to spozornie každý.
A teraz budeme smrada živiť v base
@kvetinka75 tá prvá, ktoru sledoval môže ďakovať Bohu, že sa ukryla v zdr.zariadeni
@luccija to ani neviem, nesledujem to, hrôza, trauma do konca života, keď si predstaví že mohla byť obeť
@petulda333 tak dialo ale nie až v takom rozsahu. Teraz čo občas sa mi dostane do uší, lebo nevyhľadávam takéto informácie, každú chvíľu nejaký muž napadne ženu ,
@luccija no veď toto
Ja teda správy na JOJke nepozerám, ani na Markíze. Ale pokiaľ má TV JOJ krimi správy zvlášť, tak logicky budú o tomto prípade referovať tam a nie v hlavných správach, nie?
@petulda333 Presne tak. Taká Čubírková, napríklad. Moja svokra osobne pozná chlapíka, ktorý našiel tú odrezanú hlavu na záchode vo vlaku.
@h2 😵💫 preboha
@kvetinka75 “že už ani tu nie je bezpečne ako kedysi“ doporučujem pozriet štatistiky o koľko klesol počet vrážd “vtedy keď tu bolo bezpečne “ komači správy nezverejňovali vrážd boli celkom dosť po Havlovej amnestii a za “otca” Meciara to boli tiež vysoké čísla. Denník n zverejnil začiatkom roka štatistiky ale to treba citat a bol to dlhy text pre niektorých priveľa písmen naraz.
@h2 no jedna z mnohych. Hroza
Inak sme sa bavili s mojim, že by mala mat zena naozaj Slzný sprej poruke, keď ide sama z prace, party, návštevy atd …proste v kabáte vo vrecku , nezaberie to veľa miesta…ja som to vždy odsudzovala, nedávala tomu zidem význam, ved načo to mat, čo sa mi moze stat. Lepšie mat a nepoužiť, ako nemať a potrebovať
@kvetinka75 to sa ti len zda,lebo kedysi ludia nemali tv,nebol internet,tak tk nebolo tak na ociach.
@kukulienka999 no ja sa chystam,kupit si ho alebo aj paralyzer

Mne sa zdá, že to tam hneď na začiatku hovorili