Oprava kotlov BAXI - Michalovce

rorafi
25. dec 2021

Zdravím vás, žienky a mamičky, potrebujem radu. Od včera večera nám na plynovom kotli vypisuje chybu E06 - porucha sondy, ktorá ohrieva vodu. Od včera nepúšťame teplú vodu ani netopíme, čo je v tomto počasí dosť problematické. Nemáte s tým skúsenosti, prípadne nepoznáte spoľahlivého technika kotlov? Vopred ďakujem.

brembo
25. dec 2021

https://www.baxi.sk/servisna-siet/servisna-siet/
kotol používajte dalej,ale sledujte teplotu. Každý kotol má i tepelnu poistku,takže sa neboj toho,že praskne výmenník.

rorafi
autor
25. dec 2021

@brembo super, ďakujem, pomohlo. Fakt nám bez topenia bolo už zima.

brembo
26. dec 2021

to som rád. To isté platí pre ohrev vody pre sprchu a tak. Vždy je tam nejaká tepelná poistka,pre každý prípad. Problém može nastat,ked je tam nevratná tepelná poistka,tá potom niektorý okruh odpojí na trvalo,a je nutné poistku vymenit. Pre ohrev vody odporučam prepnut na manuálny režim-vypnutý ohrev a vodu ohrievat len pod dozorom,ked sa voda ohreje,ohrev teplej vody pre sprchu vypnut.
kontaktovat opravára čo najskor,pre prípad potreby výmeny niektorého dielu vzhladom k sviatkom može nastat problém s dodávkou náhradných dielov.

rorafi
autor
26. dec 2021

@brembo opravára sme kontaktovali, ale skôr, ako zajtra nik nepríde. A ešte tú značku Baxi opravuje málokto. Každopádne ešte raz veľmi pekne ďakujem a prajem krásny sviatočný deň.

brembo
26. dec 2021

dakujem i Tebe pekné sviatky. áno Baxi nie je príliš rozšírená značka,ja o nej počujem prvý krát. Som rád,že som aspon trochu pomohol.