icon

Vypínanie energii v Michalovciach

22. nov 2022

Ahojte nechcem nejak rozprúdiť debatu len by ma zaujímala aká je pravda
Vo videu od Milana Uhrika politika, hovori jasne o tom ako vypínajú kurenie aj vodu a davaju to na prídel, jedna sa o Michalovce
Vie niekto niečo o tom?
Link z videa nižšie : https://www.facebook.com/100044386691134/posts/...

Strana
z2
liljana
22. nov 2022

Ked pocujem mena Kotleba, Uhrik, Blaha, Fico, Pelegrini v ramci zachovania svojho dusevneho zdravia preskakujem. Ti pani povedia cokolvek, aby sa dostali v dalsich volbach ku korytu. Ci uz kvoli kradnutiu, lebo este si nenakradli, alebo to co si uz nakradli, aby neskoncili v base.

autor
22. nov 2022

@liljana nepoznám nikoho z Michaloviec kto by to potvrdil alebo vyvrátil, je jedno kto hovorí o energiách ale hádam by ľudí tak neobmedzovali či áno?

liljana
22. nov 2022

Mimochodom. Rusko zautocilo na Ukrajinu, lebo su tam vraj nacisti. Kotleba a Uhrik su skutocni neonacisti. Tak keby na sk vyhrali volby, tak rusi aspon tentoraz nebudu klamat, keby tu nabehli kvoli "denacifikacii" Slovenska ...

liljana
22. nov 2022

google nasiel toto https://www.kosiceonline.sk/mesta-na-vychode-bo.... Je to normalne setrenie s drahou energiou v celej EU, na ktore si treba zvyknut na par rokov.

liljana
Autor odpoveď zmazal
autor
22. nov 2022

@liljana ja chápem že treba šetriť ale ak si si pozrela jeho video tak tam je rozpis kedy bude zapnutá tepla voda a kedy bude zapnuté kurenie a to bolo fakt malo

akbara77
22. nov 2022

Idiot....mame energetickú krízu. Ma sa šetriť. A toto zelene hovno si ide na tom ziskavat volebné hlasy.

autor
22. nov 2022

@liljana ja to nemyslim zle len chcem vedieť kde je pravda lebo v mojom kraji nič také neni

autor
22. nov 2022

@akbara77 my kurime len tolko aby bolo trochu teplo viac netreba ani nekurime furt a sprcha a tepla voda sa pusta ozaj ked je to nutne nie zbytočne

liljana
22. nov 2022

Dobre, v tom pripade plati rada cislo jedno. Preskakuj tych panov. Ti sa zaujimaju o ovcanov iba pred volbami. 🙂 Ked sa usetri energia, ze sa dohodne rozpis ked pojde tepla voda a kedy nie, tak v com je problem. Jedine, ze by si mala lepsi napad, ako vyriesit drahe energie sposobene ruskou vojnou na Ukrajien.

oliva276
22. nov 2022

V piatok to bolo vo večerných správach na jojke, asi to ešte v archíve bude. Na 7 hodín denne im vypínajú kúrenie aj teplú vodu (odsúhlasili si to vlastníci, ikeď nedobrovoľne ), pretože dostali nové predpisy preddavkov - podľa správcu bytov majú platiť kvôli navýšeniu cien energií, najmä tepla priemerne mesačne o 300 eur/byt viac.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
22. nov 2022

@liljana len trošku prísny rozpis sa zdal byť... Denne len 6 hod tepla voda a kurenie?

autor
22. nov 2022

@oliva276 ďakujem pozriem v správach ,no 300€ je vela 😬
Ale otec platil za 3 mesiace 180€+ len za elektrinu ako navýšenie

liljana
22. nov 2022

Asi si to odsuhlasili a nie je to predsa navzdy. Asi len tuto zimu, ked naraz treba aj kurit, aj hriat teplu vodu na umyvanie a sprchovanie. A ceny energii su take, ake su.

oliva276
22. nov 2022

Počas budúceho mesiaca dostanú zrejme všetci (?) obyvatelia bytov nové rozpisy, uvidíme, či a v akej výške budú skorigované zastropovaním - avšak mnohé rodiny už teraz idú na doraz.

evica17
22. nov 2022

@liljana ešte pridaj toho mazureka či jak sa volá,toho keď počujem až grcat sa mi chce

liljana
22. nov 2022

@evica17 Nevyznam sa v nasej neonacistickej scene, lebo sa nejako hadali, delili, pluli na seba. Kludne pridajte dalsie mena. 🙂

evica17
22. nov 2022

@mamula20 tá tv by ma trápila najmenej.

jarmillka
22. nov 2022

ja som z Mi.. oni maju vlastnu kotolnu a tohto roku im skoncila zmluva s plynarnami.. Nove ceny su vysoke.. Lenze doteraz som nepochopila pointu.. Preddavky budu musiet zaplatit tak ci tak.. Takze naco je dobre ked im vypnu vodu a kurenie?? To si predsa moze doma rozhodnnut sam, kolko coho usetri.. Je predsa rozdiel ci je doma matka s detmi na rodicovskej alebo zamestnany clovek cely den v praci.. Pride mi to ako nezmysel…

oliva276
22. nov 2022

@jarmilka - nižšia spotreba sa im odrazí vo vyúčtovaní, o to ide. Asi sa nádejajú, že ak budú mať vysoké preplatky, preddavky im znížia.

jarmillka
22. nov 2022

@oliva276 lenze tu nizsiu spotrebu si predsa moze korigovat doma kazdy sam 🤷‍♀️

oliva276
22. nov 2022

Áno, môže - avšak asi nie je účinnejšej motivácie na šetrenie energiou, než premrštené ceny. Bohužiaľ.

V Čechách to riešia tiež a príbuzní v Liberci len neveriaco a zhrozene krútia hlavou nad novými predpismi od ČEZ-u.

maranco
22. nov 2022

@jarmillka to že je energia v pohotovosti k dispozícii po celý deň a každý si odoberie koľko potrebuje stojí asi viac nákladov ako keď ju pustia len v určité hodiny

Príklad: varila by si vodu na kávu, čaj pre celú bytovku vonku v kotlíku. Môžu chodiť hocikedy počas dna si zaliať. Tí čo chcú ušetriť neprídu si zaliať 2× za deň ale uskromnia sa iba 1× denne. Takže už máš hluché obdobie kedy nikto si nepríde si zaliať a tam zbytočne celý deň musíš prikladať pod kotlík.
Keď im určíš hodiny kedy varíš, prídu len v tedy a tak minieš menej dreva, lebo určité hodiny nepotrebuješ prikladať pod kotlík.

20erika07
22. nov 2022

U kolegyni a kolegu v byte je bezne uz roky rokuce ,ze nejde tepla voda v urcity cas ,tusim od 22h do 6h, kurenie len aby bola nejaka cirkulacia v noci. Cez den si to neviem predstavit... chvalabohu, ze mame bojler (aj kolegyna si dala uz) a vlastne kurenie 🙏

angela85
22. nov 2022

Akoze aj my kure ráno asi 0,5-1,00 hodinu na 21 stupňov a večer cca 3 hodiny na 22. Medzi tým sme v škole,škôlke a v robote. A teplá voda nám stačí aj pol hodiny večer keď sa sprchujeme. Takže asi tak. Veď nám ide umývačka a práčka,kde aj tak ide studená voda a ruky si umývam studenou ,veď kým pritecie teplá voda tak už som dávno preč z kupelne

silvike
22. nov 2022

Ani nasim v HE uz nejde tepla voda v takom rozsahu ako niekedy. Aspon otec mi minule vravel.

jarmillka
22. nov 2022

@maranco kaslala by som zvysoka ✌️ raz ked si za to aj tak mesacne zaplatim 300€ tak k chcem mat k tomu pristup kedy chcem ja.. Ako vyssie pisane, je rozdiel ak je to pracujuci clovek, ktory to ani tak nepociti, dochodca alebo matka s detmi na rodicovskej.. Deti su v tomto case chorlave, zaludocne crevne problemy napr.a ja si nebudem moct dieta osprchovat? a obliekat ho do zimnej bundy doma? Schvalili si to sice sami..Ale tam plati urcite tiez, ze staci nadpolovicna vacsina..Co v MI mas asi v kazdom vchode vacsiu polovicu dochodcov.. Tym je to jedno…

evica17
22. nov 2022

@jarmillka prepáč,ale ak vypnú kúrenie na určitý počet hodín,tak nebudeš mať doma takú zimu,že by si musela byť v zimnej bude. Budeš mať nakurene z predtým,a vyvetras keď sa znova zapne kúrenie.
A teplo voda neviem ako funguje, či je v nejakom bojleri a vtedy sa min tá alebo úplne vypnú. To už neviem,tam by mohol byť problem

jarmillka
22. nov 2022

@evica17 zatial nie, ked pridu mrazy, je to o inom..A velky vplyv na to ma aj ktory byt,podlazie, ci je to krajny byt a na ktoru stranu je obrateny… Nebudeme sa tu bavit o somarinach, proste ked za to platim neskutocne prachy, je moj problem ci a kolko toho miniem.. Bludne reci ako kazdy musi setrit, uskromnit sa bla bla.. Lebo je “vojna”.. mimo EU.. 😳 a platit 500 nasobky lebooo.. “treba” 😂 Byt matka na materskej medzi nimi, natiahnem predlzovacku do spolocnych priestorov a vyhrievam si byt elektrickym ohrievacom… ✌️

Strana
z2