icon

Vypínanie energii v Michalovciach

22. nov 2022

Ahojte nechcem nejak rozprúdiť debatu len by ma zaujímala aká je pravda
Vo videu od Milana Uhrika politika, hovori jasne o tom ako vypínajú kurenie aj vodu a davaju to na prídel, jedna sa o Michalovce
Vie niekto niečo o tom?
Link z videa nižšie : https://www.facebook.com/100044386691134/posts/...

Strana
z2
evica17
22. nov 2022

@jarmillka niektorý na to majú iný nie. Lebo ak kvôli jednej mamičke na materskej alebo inému človeku má ísť kotol stále,tak na to doplatia aj iný,ktorí síce šetria a kúri iba pár hodín denne ale to že kotol ide stále a zvýšené náklady sa rozrataju aj pre nich. A nič v zlom,ale tu aspoň vidno mentalitu ľudí...troch sa uskromniť nie (pritom kedysi sa tak žilo a ľudia prežili a v pohode to dali ) a ty by si si predlžovacku dala do spoločných priestorov aby si si vykurila byt. Ja byt správcov a raz nájdem ti takto predlžovacku zo spoločných priestorov,tak by som ti dala za ten mesiac zaplatiť celú spoločnú energiu.

evica17
22. nov 2022

@jarmillka a ešte keď sme bývali v dome,kde sa kúrilo len večer tuhým palivom,a zvyšok nie,nezatepleny dom,tak sme mali dnu 13 stupňov v mrazoch a po rannom vyvetrani. Čiže nemyslím že v bytovke tak bude,ak sa bude kurot viac ako tri hodiny a v nejakých časových intervaloch.

jarmillka
22. nov 2022

@evica17 my mame tiez vlastny kotol.. Netusim ako to funguje u nich.. Ale u nas-zaplatis co spotrebuje tvoja domacnost… kto chce setrit, nepusta vodu, vypne si topenie.. Ci by kotol isiel len pre jednu domacnost- tak si to zaplati len dana domacnost.. bodka…Platim si za to, co spotrebujem realne doma.. Uskromit a “setrit” maju napodiv stale len obycajni ludia, ale platit musia do nemoty.. A ano.. mentalita je des..kazdy skloni hlavu a cusi.. treeeeba sa uskromnit🙈 Vraciame sa o 100 rokov naspat.. Ty byt spravcom, mohla by si vies co… Pre mna by boli moje male deti prvorade.. My sme tu tiez prisli o nemale peniaze, pretoze ludia su schopni medzi dvermi podpisat kadejaku somarinu a doplatili sme na to teda riadne. Tiez na nas nikto nepozeral ✌️

kofa77
22. nov 2022

bytovka dostane urcity objem, ci suseda z prveho, piateho alebo osmeho vypne radiator alebo nie.
ale ked sa odsuhlasi, ze nepojde, tak do bytovky skratka nedojde vobec. takze ano, usteri sa. taketo bytovky s vlastnymi kotolnami bez zmuv dopadnu najhorsie, takze nieco robit musia.

tie tupe jednobunkovce si ale zaz budu prihrievat polievocku a zasierat priestor, aby chytili dalsie obete...

kofa77
22. nov 2022

bytovky s vlastnymi kotolnami kupovali za spotove ceny tusim, preto mali doteraz super ceny oproti tym s centralnym vykurovaniam s dlhodobymi zmluvami. preto to rachlo napr. aj v CR... ti mensi dodavatelia..

bea2579
Autor odpoveď zmazal
evica17
22. nov 2022

@jarmillka prečítaj si čo ti napisal a ako to vysvetlil
@maranco . Proste ak sa minie viac plynu,dreva na to aby bol kotol stále v pohotovosti a mohol by si hocikto hocikedy zakúriť, alebo teplú vodu spitrebovat, tak to by všetkých vyšlo drahšie to teplo ako keď to pôjde len v určite hodiny v dní. A mne sa zas nepáči mentalita ľudí,čo myslia len na seba,len ja a zase ja. Trochu si nastuduj prečo sa máš uskromniť, prečo treba šetriť. Proste ak si ľudia budú mrhať energiami,môže sa stať,že na konci zimy proste už nebude a potom budeš v tej zime sedieť naozaj ,bez nejakej nádeje ,že ti zákutia aspoň tú hodinku denne. Každý logicky uvažujúci človek to pochopí a nebude pindat na všetky strany ,ako mu všetci ubližujú,lebo si môže kúriť iba pár hodín za deň a zvyšok dňa má sedieť v 17 stupňoch.

kofa77
22. nov 2022

@evica17 presne tak. este mozu prist casy, ked so slzou v oku budeme spominat na moznost mat energie tych krasnych aspon 10 hodin pocas dna. a pricina nebude vysoke ceny, ale nedostatok energie.
a o par km na vychod by ruky nohy bozkavali, aby ich mali stabilne aspon tych 8 hodin.
to len tu ludia myslia, ze na vsetko mame narok, lebo ved 21 storocie a vyspela Europa. tudle nudle

jarmillka
22. nov 2022

@evica17 a preco nebude? 😂 pozri si aj co robia ti, ktori ti to “prikazuju” ☺️ kazdy logicky uvazujuci clovek vie, ze toto co sa deje, sa deje cielene.. Tak ako sa ludia nechali doma zatvarat, nahubky sa stali beznou vecou- hoci ti, ktori to prikazovali teraz rozpravaju o tom, ako to ludom znizilo imunitu.. Do februara si sa nemohla pomaly ani stretavat s rodinou, teraz sa budes kupat so susedmi aby si usetrila.. Mne nikto neublizuje, nevkladaj mi do ust nieco co som nepovedala.. Akurat nemienim sklonit hlavu a sediet v chladnom byte hoci by som za to platila 300€ mesacne.. Nebudem ani chodit rodit na pole, lebo predtym to bolo bezne a nebudem si nechavat trhat zuby v sope kliestami, lebo ved aj vtedy tak bolo a ludia prezili 😂 Ty si zi ako chces..Ja sa tiez zariadim ako JA chcem…Tymto ukoncujem tuto nezmyselnu debatu✌️ krasny vecer prajem

evica17
22. nov 2022

@jarmillka stačí mi výraz náhubok a viem koľká bije a čo vo svojom voľnom čase čítaš a koho pocuvas. Nemá význam ti niečo vysvetľovať,lebo ty to aj tak nepochopíš.

jarmillka
22. nov 2022

@evica17 necitam skoro nic slovenske.. pocuvam videa v cudzom jazyku.. Predpokladam ,ked ta akurat to slovo zaujalo, ze je to tvoj verny kamarat doteraz 😂 Nooo.. toto nepochopim, v tom sa zhodneme 🙂

evica17
22. nov 2022

@jarmillka to že počúvaš v cudzom jazyku veci,neznamená že to má aj kvalitný a pravdivý obsah . Aj tam si treba vedieť vybrať

jarmillka
22. nov 2022

@evica17 neboj 🙂 uz dlhe mesiace nesledujem nic co sa tyka tychto sprostosti.. nemam ani fb si predstav 🙂 ak sa nieco dozviem, tak akurat tu.. Vacsinou je mi potom tazko na zaludku, tak asi je cas obmedzit aj kecy odtial…🙂

Strana
z2